به گزارش مجله خبری انرژی و نفت تعدادی از کودکان رفسنجانی در یک کارگاه نقاشی اقدام به خلق آثاری بکر می کنند که با دیدن آنها تعجب و حیرت آدمی را بر می انگیزانند. دو خواهر ۸ و ۱۳ ساله به نام کتایون و هستی درباره آب با موضوعات متفاوت ” آب خشمگین ” و ” الهه آب ” بر اساس تفکرات و ذهنیت خلاق خودشان نقاشی می کشند.
آثار 6 کودک نقاش از رفسنجان در کنار تعدادی دیگر از کودکان ایران در قالب نمایشگاه مشترک با کشور استرالیا از 19 تیرماه برپا شده و تا دو مرداد دایر است که به همین علت درباره محتوای نقاشان کودک رفسنجانی، خبرنگار مجله خبری انرژی و نفت مستقر در این شهرستان گزارشی تهیه کرده است.
” آب خشمگین “ نام اثری است از کتایون حسن شاهی کودک ۸ ساله رفسنجانی که می گوید: من با دنیای نقاشی خودم را به آرامش می رسانم؛ وی در مورد نقاشی در زمینه آب که اسم اثرش هم آب خشمگین است می گوید ” آب همیشه با موجودات زنده بسیار مهربان است وقتی که با مصرف بی رویه آب موجب کم آبی می شویم، آنگاه به خشم آب گرفتار می شویم”.
کتایون بر اساس همین تفکر نقاشی خود را ترسیم کرده است.
” الهه آب “ نیز اثری از هستی خواهر ۱۳ ساله کتایون است؛ او نیز می گوید: تفکرم در مورد آب اینچنین است ” آب مایه حیات است و زندگی همه جانوران و گیاهان با آب ممکن شده، آب یگانه علت زیبایی کره زمین است آب مانند خون در رگ های طبیعت جاری است.
با منا حجتی مربی این کودکان که صحبت می کنم می گوید: باورم نمی شود بچه های کوچک این تفکرات بزرگ را داشته باشند، گاهی شوکه می شوم از حرف های آنان.
وی به خبرنگار مجله خبری انرژی و نفت می افزاید: اگر ذهن بچه ها درست رشد پیدا کند تبدیل به نابغه می شوند؛ حالا نه صرفاً نقاشی بلکه در هر فن و رشته و علاقه ای؛ اگر این کودکان کلاس های کپی نقاشی رفته بودند و ذهنیت آنان از کودکی به آن سمت رفته بود هیچ وقت یک نگاه متفاوت نداشتند.
حجتی ادامه می دهد: وقتی کودکان وارد کلاس های کپی می شوند، در جهت عکسِ علاقه و تفکرشان تشویق می شوند؛ تمامی این تفکرات خلاقانه نیز نابود می شود چون فکر می کنند اگر نقاشی کاسه و کوزه شکسته را بکشند نقاش هستند و دیگر هیچ زمانی ذهن خلاق و متفکرشان در راستای خلق ایده های ناب رشد نمی کند.
اشکان سجادی دیگر کودک ۱۰ ساله رفسنجانی است که نقاشی با موضوع آب را با اثر ” زندگی آب ها ” خلق کرده و می گوید: آب ها در زیر آب زندگی می کنند آنها با سنگ خانه می سازند، بعضی از آنها حیوان خانگی مثل ماهی دارند و با ماهی ها و بقیه موجودات دریایی بازی می کنند و زندگی شاد و زیبایی دارند.
امیرعلی محققی نیز کودک ۱۰ سالهای است که موضوعش را با اثر ” آب خشمگین ” ترسیم می کند و می گوید: بر پایه این تفکر که ” قطره کوچولو که همراه با ابرها به همه جا سفر می کرد ناگهان یک بچه که از تشنگی گریه می کرد را روی زمین دید، بلافاصله خودش را روی زمین پرت کرد اما ناگهان درون لیوان یک آدم بزرگ افتاد که او همه آب ها را بر زمین ریخت. قطره کوچولو با همه قطره هایی که اسراف شده بودند یک قطره غول پیکر عصبانی را درست کرد تا همه انسان های اسرافکار را از زمین به ماه ببرد و دیگر بچه ای روی زمین تشنه نباشد”.
طاها دهقانی نیز ۹ سال از عمرش می گذرد که می گوید: موضوع نقاشی من ” آب خشمگین” است؛ داستان در مورد یک شهر است که مردم در آن شهر آب را خیلی هدر می دهند و قدر آن را نمی دانند و این چیزی است که قطره های آب را اینقدر خشمگین کرده که تصمیم گرفتند به مردم آن شهر حمله کنند و همه آنها را نابود کنند.
بیشتر هدف طاها کشیدن نابودی زمین و مردم بوده که شدت خشم آب ها را در این نقاشی به تصویر بکشد.
” آب های خشمگین ” اثر یکی دیگر از کودکان به نام آراد وهاب زاده ۸ ساله است که در این باره تفکرش چنین است که انسان ها با آلوده کردن آب و هوا باعث خشمگین شدن دریاها و اقیانوس ها شدند و اگر این کار ادامه پیدا کند آب ها و موج های خشمگین وارد خشکی می شوند، نابودی تمامی موجودات و خانه ها را دامن می زنند و دنیا را نابود می کنند.
حجتی مسئول موسسه فرهنگی هنری جوانان کویر رفسنجان در گفت و گو با خبرنگار مجله خبری انرژی و نفت اظهار کرد: جشنواره کشوری خلق کتاب با موضوع آب برای دانشآموزان مقطع سنی ۶ تا ۱۴ سال با هدف انتشار دیدگاه و افکار کودکان نسبت به مساله آب در سه رشته نقاشی، عکاسی و داستاننویسی با حمایت مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ نیاوران و نهاد کتابخانههای عمومی کشور فروردین امسال کار خود را آغاز کرد.
وی افزود: بیش از ۶۵۰ اثر از سراسر کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.
حجتی بیان کرد: در این جشنواره ۴۰ اثر پذیرفته شد و قرار است تا اوّل مرداد ماه امسال تصویرگری و نویسندگی این آثار انجام شود تا دوباره با انجام داوری ها در نهایت ۱۰ اثر در قالب کتاب به چاپ برسد.
وی با بیان اینکه از این ۴۰ اثر پذیرفته شده، ۱۰ اثر متعلق به دانش آموزان رفسنجان است بیان کرد: ۶۵۰ اثر ارسالی به این جشنواره، در صفحه گالری نیاوران بارگذاری شده بود و از آنجاکه استرالیا نیز در خصوص آب مسابقه ای را برای دانش آموزان برپا کرده و در گالری خانه روشن این کشور به نمایش درآمده است و پیج گالری نیاوران ایران را نیز دنبال می کرد به ایران پیشنهاد برپایی نمایشگاه مشترک آثار دانش آموزان ایران و استرالیا حاوی آثار و دغدغه مندی آب را می دهد.
حجتی تصریح کرد: در نهایت گالری خانه روشن در استرالیا با همکاری کاخ نیاوران ایران آثار منتخب را از ۱۹ تیر ماه امسال به طور مشترک به نمایش گذاشتند که تا دوّم مرداد ماه این نمایشگاه برپاست و علاقه مندان می توانند آثار را ببینند.
وی گفت: در این نمایشگاه مشترک ۱۳ اثر از ایران وجود دارد که ۶ اثر متعلق به دانش آموزان رفسنجان است.
رفسنجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.