• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

آغاز تعمیرات اساسی در پالایشگاه نفت تهران

بیژن نامدار زنگنه توسط بیژن نامدار زنگنه
ژوئن 22, 2022
صفحه اصلی اخبار

[ad_1]

آغاز تعمیرات اساسی در پالایشگاه نفت تهران

به گزارش روز چهارشنبه مجله خبری انرژی و نفت از روابط عمومی پالایشگاه نفت تهران، محمد علی هاشمی افزود: شرکت پالایش نفت تهران به‌طور عمده از ۲ پالایشگاه نفت شمالی و جنوبی به همراه واحدهای زیست محیطی مشترک بین ۲ پالایشگاه و تعدادی واحدهای جانبی و واحدهای تامین آب، برق و بخار سرویس دهنده به واحدهای پالایشی تشکیل شده است.

وی یادآور شد: با توجه به گستردگی زیاد و تعدد واحدهای عملیاتی، در این شرکت به‌طور معمول تعدادی از واحدهای عملیاتی هم‌زمان تحت تعمیرات اساسی قرار می گیرند.

هاشمی اظهار داشت: این شرکت با بهره‌برداری از واحد GHDS یا سولفورزدایی از نفت گاز با کاهش ترکیبات گوگردی دیزل تولیدی از حدود ۱۴ هزار ppm به کمتر از ppm ۱۰، قادر به تولید دیزل در حد یورو ۵ است.

رئیس اداره کل نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران خاطرنشان کرد: با بهره برداری از واحد KHDS یا سولفور زدایی از نفت سفید میزان ترکیبات گوگردی در نفت سفید تولیدی این شرکت از حدود ppm ۳۰۰۰ به کمتر از ppm ۴۰ کاهش می یابد.

وی خاطرنشان کرد: نفت سفید تولیدی این واحد به‌طور عمده برای تولید سوخت جت و امتزاج با دیزل به کار گرفته می شود.

هاشمی ادامه داد: واحد هیدروژن شماره ۳ با تولید گاز هیدروژن با درجه خلوص ۹۹.۹۹۹ درصد، هیدروژن مورد نیاز واحدهای KHDS و GHDS را تامین می کند.  

رئیس اداره کل نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران گفت: در این بین واحد ایزومریزاسیون شرکت نیز به دلیل وابستگی به هیدروژن تولیدی این واحد، هم‌زمان با تعمیرات اساسی واحد هیدروژن شماره سه از سرویس خارج و از این فرصت برای انجام تعدادی از دستور کارهای مهم عملیاتی واحد ایزومریزاسیون استفاده می شود.

وی اعلام کرد: واحدهای گوگردسازی و آمین مذکور با توجه به ارتباط فرایندی با واحدهای KHDS و GHDS هم‌زمان تحت تعمیرات اساسی قرار می گیرند.

هاشمی در خصوص زمان انجام این تعمیرات اساسی اضافه کرد: طبق برنامه ریزی انجام گرفته فرایند تعمیرات اساسی همه واحدهای عنوان شده، به جز واحد هیدروژن شماره ۳ از روز چهارم تیر ماه آغاز می شود و واحد هیدروژن نیز مطابق برنامه یک روز پس از بسته شدن واحدهای KHDS و GHDS در تاریخ پنجم تیر در اختیار اداره نگهداری و تعمیرات قرار خواهد گرفت.

رئیس اداره کل نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران افزود: مدت زمان اجرای تعمیرات اساسی این واحدها برگرفته از دستور کارهای عملیاتی، دستور کارهای بازرسی و شرایط ذاتی واحدها به ترتیب KHDS، ۲۳ روز – GHDS، ۲۴ روز – هیدروژن شماره ۳، ۲۱ روز- واحدهای آمین ۲ شمالی و آب ترش، ۱۶ روز و آمین ۲ جنوبی برای ۱۹ روز برنامه ریزی شده است.

این مسئول ادامه داد: زمان تعمیرات اساسی بر اساس فعالیت های از پیش تعریف شده برنامه ریزی می شود با این وجود گاهی شرایط واقعی واحد پس از باز شدن اتصالات و بازدید از تجهیزات ضمن اخذ دستور کارهای بازرسی به کاهش یا افزایش زمان تعمیرات اساسی منجر می شود.

هاشمی یادآورشد: در فرآیندهای تعمیرات اساسی با توجه به حجم بالای کارها و ضرورت انجام کار مطابق برنامه فشرده زمان‌بندی شده، همه واحدهای عملیاتی و ستادی مرتبط نهایت همکاری را مبذول می کنند با این وجود نقش اداراتی نظیر اداره نگهداری و تعمیرات، بهره‌برداری، روابط عمومی، خدمات فنی و مهندسی، توسعه سرمایه های انسانی، حراست و مدیریت بازرگانی سنگینتر به نظر می رسد.

جذب ۱۱۰۰ نیروی کار برای تعمیرات

رئیس اداره کل نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران اظهارداشت: فرآیند جذب و تسویه نیروهای تعمیرات اساسی فرایندی تدریجی و پیوسته است که چند روز پیش از شروع هر دوره تعمیرات اساسی آغاز شده و تا حدود یک هفته پس از راه اندازی واحدها به طول می انجامد.

وی خاطرنشان کرد: در این تعمیرات اساسی جذب حدود یک هزار و ۱۰۰ نفر نیروی پیمانی موقت در زمان اوج کارها پیش بینی شده است.

هاشمی ادامه داد: این نیروها از شهرهای مختلف تامین می شوند و نیاز پالایشگاه در حوزه های کاری مختلف نظیر تعمیرات مکانیک، تعمیرات برق، تعمیرات ابزار دقیق، تعمیرات پشتیبانی، امور اداری، حراست، ایمنی و بازرسی فنی را در بر می گیرند.

رئیس اداره کل نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران پیرامون فلسفه انجام تعمیرات اساسی و دستاورد آن برای پالایشگاه اعلام کرد: تعمیرات اساسی یک فرایند پیشگیرانه هدفمند برای افزایش قابلیت اطمینان و سطح دسترس پذیری دستگاه ها و ظرفیت تولید واحدهای عملیاتی است.

وی اضافه کرد: انتظار می رود اجرای تعمیرات اساسی باکیفیت به کاهش هزینه های تعمیراتی در بلندمدت، کاهش تعمیرات اضطراری تجهیزات و واحدها، افزایش عمر مفید قطعات و تجهیزات، کاهش ریسک های ایمنی و زیست محیطی و افزایش بهره وری فرایندها منجر شود.

هاشمی با تاکید بر اجرای نظام مند کارها با هدف ایجاد هماهنگی و یکپارچگی ادارات بیان کرد: فرایند تعمیرات اساسی با توجه به حجم بسیار زیاد فعالیت ها و پیچیدگی های زیاد نیازمند هماهنگی کامل بین ادارات مرتبط به‌ویژه اداره نگهداری و تعمیرات، بهره برداری، خدمات فنی و مهندسی، توسعه سرمایه های انسانی، HSE، مدیریت بازرگانی، روابط عمومی و حراست است.

رئیس اداره کل نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران گفت: خوشبختانه این شرکت با توجه به سال ها تجربه و رفع تدریجی مشکلات، به نظم و هماهنگی مناسبی در این حوزه دست یافته است، با این وجود در هر دوره از تعمیرات اساسی نواقصی مشاهده می شود که در حین تعمیرات اساسی و پس از آن برای رفع آنها اقدام خواهد شد.

وی پیرامون مهم ترین اقدامات برنامه ریزی شده جهت انجام این تعمیرات اساسی افزود: همه فعالیت های یک تعمیرات اساسی بسیار مهم و پر ریسک محسوب می شوند و هرگونه سهل انگاری در اجرای فعالیت ها می تواند به وقوع حادثه ای دردناک، طولانی شدن زمان تعمیرات اساسی یا از سرویس خارج شدن واحدهای فرایندی طی مدت کوتاهی پس از راه اندازی منجر شود.

رئیس اداره کل نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران اظهارداشت: فرایند تعمیرات اساسی با توجه به اهمیت بالا در حفظ و نگهداشت واحدهای عملیاتی نیازمند جذب و به کارگیری نیروهای حرفه ای است و استفاده از نیروهای پیمانی روزمزد به شکلی که امروز استفاده می شود توصیه نمی شود و این مساله با حذف تدریجی نیروهای رسمی در آینده جدی تر خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در این خصوص پیشنهاد می شود با توجه به تعدد پالایشگاه های کشور و تعمیرات اساسی مداوم آنها، شرکت های بزرگی ایجاد شوند و این شرکت ها با جذب، آموزش و حفظ نیروهای حرفه ای تمام وقت با ارگونومی مناسب و سلامت کامل از دانشگاه ها یا هنرستان های فنی حرفه ای، ماموریت تامین نیروهای تعمیرات اساسی و نظارت بر عملکرد آنها را در تعمیرات اساسی پالایشگاه ها یا سایر صنایع فرایندی کلیدی عهده دار شوند.

هاشمی اضافه کرد: پرسنل درگیر در تعمیرات اساسی در کنار هوش فنی، نیازمند توانایی فیزیکی فراتر از معمول برای قابلیت کار در ارتفاع، کار در فضای بسته، کار در محیط های آلوده و پر سرو صدا، کار با ابزارهای سنگین و شرایط دمایی نامناسب هستند و به همین لحاظ باید در جذب و به کارگیری این پرسنل به ویژه نیروهای کارگری شرایط فیزیکی و ذهنی آنها برای کاهش خطای انسانی در نظر گرفته شود همچنین لازم است افراد صدمه دیده یا افرادی که به هر دلیل نظیر سن بالای ۴۵ سال توانمندی فیزیکی آنان مناسب کارهای سخت نیست تحت پوشش بیمه های تکمیلی قرار گیرند یا با شرایط مناسبی بازنشسته شوند تا از جذب و بکارگیری مجدد آنان پرهیز شود.

پالایشگاه نفت تهران (شهید تندگویان) با ظرفیت پالایش ۲۵۰ هزار بشکه در روز در حدود ۱۷ تا ۲۰ درصد انرژی کشور را تولید می کند، این پالایشگاه سال ۱۳۴۷ در کنار شهرری تاسیس شده و اینک مشتمل بر ۲ پالایشگاه جنوبی و شمالی است.

[ad_2]

منبع

بیژن نامدار زنگنه

بیژن نامدار زنگنه

محتوا نویس سایت نفت و انرژی هستم در خدمت شما عزیزان. انرژی نفت گاز اخرین اخبار انرژی و نفت

Next Post

بهره‌برداری آزمایشی از نیروگاه گازی زرند آغاز شد

Recommended.

دولت برای مدیریت ناترازی بنزین چه کرد؟

سپتامبر 30, 2023

ورودی آب به مخازن سدهای کشور ۱۳ درصد رشد کرد

نوامبر 27, 2022

افزایش ۵۷ درصدی هدرروی گاز ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم

جولای 26, 2022

احتمال اوج‌گیری استفاده جهانی از نفت

سپتامبر 30, 2023

عملیات اجرایی خط انتقال گاز از زابل به نهبندان آغاز شد

ژوئن 22, 2023

خط و نشان آمریکا برای برگرداندن تحریم‌های نفتی ونزوئلا

ژانویه 30, 2024

نماینده مجلس: بهره‌برداری کارخانه فولاد راور نیازمند برق است

فوریه 12, 2023

انشعاب آب مشترکان پرمصرف قطع می‌شود/ کاهش ۷۰ درصدی بارندگی‌های امسال

اکتبر 19, 2022

دولت شرقی لیبی خواستار تحریم صادرات نفت به حامیان رژیم صهیونیستی شد

اکتبر 26, 2023

طرح‌های نیمه تمام وزارت نفت تا کجا پیش رفت؟

اکتبر 1, 2023

وزیر نفت: جبهه مقاومت با شهادت شهید سنوار قدرتمندتر و شکوفاتر می‌شود

اکتبر 19, 2024

اصلاح رفتار مصرفی آب ضروری است

نوامبر 4, 2023

آبرسانی به ۱۶ هزار روستا در طرح جهاد آبرسانی

ژوئن 26, 2023

الزامات ایمنی برای سرمایه‌گذاری در صنعت گاز جدی گرفته شود

اکتبر 11, 2023

بهترین گاز برنامه‌های Android/iPhone

ژوئن 7, 2022

اوجی: هدف‌گذاری دولت برای برداشت ۵۷۰ هزار بشکه نفت در روز از میدان نفتی آزادگان

جولای 27, 2022

خاویر میلی چگونه می‌تواند ثروت مس آرژانتین را آزاد کند؟

می 24, 2024

شهر آفتاب، میزبان بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت شد

ژانویه 26, 2023

۷۸ دستگاه ماینر غیرمجاز در اهواز خاموش شد

دسامبر 24, 2024

بیست و دومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران افتتاح شد

نوامبر 20, 2022

کاهش آلودگی هوا با بهره‌برداری از خط تولید باتریهای لیتیومی و سیلد

مارس 11, 2024

استاندارد: استفاده از مکمل‌های بهبود کیفیت سوخت منجر به آسیب خودرو می‌شود

آوریل 30, 2024

روایتی از یک خبر | پاکستان و تقاضای گاز از قفقاز

دسامبر 20, 2022

زمان-تست‌شده راه‌ها به برق

ژوئن 7, 2022

افزایش بیش از ۳ میلیارد مترمکعبی مصرف گاز طبیعی در سال ۱۴۰۱

آوریل 3, 2023

افزایش قیمت نفت در پی توافق بر سر سقف بدهی در آمریکا

می 30, 2023

الزام ادارات به تأمین ۲۰ درصد برق موردنیاز خود از طریق انرژی تجدیدپذیر

جولای 22, 2023

تحریم‌های آمریکا علیه ۹ شرکت ایرانی و خارجی به اتهام همکاری در صنعت نفت ایران

فوریه 9, 2023

واردات بنزین نداشتیم/ افزایش ۱۰ درصدی مصرف بنزین در سال ۱۴۰۲

می 8, 2023

سرمایه‌گذاری حدود ۴۰ میلیارد دلاری گازپروم روسیه در صنعت نفت ایران 

جولای 19, 2022

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.