• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

اثرات کمبود آب به وضوح قابل مشاهده است

بیژن نامدار زنگنه توسط بیژن نامدار زنگنه
اکتبر 18, 2023
صفحه اصلی اخبار

اثرات کمبود آب به وضوح قابل مشاهده است

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: علیرغم تغییرات در میزان بارش‌ها و دمای کشور که منجر به کاهش حدود ۳۰ میلیارد مترمکعبی در منابع آب تجدیدشونده‌ کشور شده، میزان مصرف آب رشد فزاینده‌ای داشته و بنابراین اثرات کمبود آب در برخی مناطق کشور به وضوح قابل مشاهده است.

به گزارش ایسنا، محمد جوان‌بخت  در گردهمایی منطقه‌ای تغییر اقلیم (اثرات و سازگاری)، با بیان اینکه امروزه تغییر اقلیم به عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های عصر حاضر شناخته می‌شود، افزود: تغییر اقلیم یا دگرگونی اقلیم، پدیده‌ای است که منجر به افزایش میانگین دمای زمین و اقیانوس‌ها شده ‌است.

به گفته وی بر اساس یافته‌های هیأت بین‌الدول، تغییرات آب ‌و هوایی (IPCC)، نقش بشر در ایجاد و گسترش تغییرات جوی غیرقابل انکار است. فعالیت‌های انسانی از قبیل جنگل‌زدایی و تغییر کاربری زمین، مصرف سوخت‌های فسیلی و دامپروری‌های صنعتی از مهمترین عوامل تشدید شرایط تغییر اقلیم به حساب می‌آیند.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: تغییرات اقلیم با اثرگذاری بر دما و افزایش آن، علاوه‌بر تغییر دادن الگوی بارش و افزایش تبخیر و تعرق گیاهان، موجب کاهش کمیت و کیفیت منابع آب شده است.

جوان بخت با بیان اینکه چرخه هیدرولوژیکی بیشترین اثرپذیری را از تغییر اقلیم دریافت می‌کند، خاطرنشان کرد: به احتمال زیاد تا پایان این قرن، بارش باران‌های شدید در عرض‌های میانی زمین و مناطق مرطوب گرمسیری بیشتر خواهد شد. این در حالی است که در همین دوره، انتظار افزایش شدید تعداد خشکسالی‌ها و افت جریان‌های سطحی نیز وجود دارد.

وی گفت: طبق گزارش مراجع معتبر، موقعیت جغرافیایی ایران در محدوده‌ای است که بیشترین تبعات منفی تغییر اقلیم متوجه آن است. تبعات این تغییرات، محدود به متوسط متغیرهای آب و هوایی نیست، بلکه به‌شدت وقایع هیدرولوژیکی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. رخدادهایی از این دست طی سال‌های اخیر، به طور مکرر در کشور ایران و همسایگان قابل مشاهده‌ بوده است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظهار کرد: امروزه کشورهای مختلف جهان نحوه تعامل و رویارویی با پیامدهای نامطلوب اقتصادی، اجتماعی و محیط‌ زیستی تغییر اقلیم را به عنوان مؤلفه‌ای با اولویت بالا در دکترین امنیت ملی خود قرار داده‌اند، بنابراین، باید این پدیده در برنامه‌ریزی‌های توسعه از جمله توسعه طرح‌ها و زیرساخت‌های آبی و بهره‌برداری از آن‌ها به رسمیت شناخته شده و مورد توجه قرار گیرد.

طبق اعلام وزارت نیرو، جوان بخت خاطرنشان کرد: توجه به راهکارهای سازگاری با پیامدهای تغییر اقلیم، در کنار تسکین یا کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای از وظایف حاکمیتی به حساب می‌آید. جهت انجام این کار و انتخاب گزینه‌های مناسب، باید بیش از هر اقدامی، ارزیابی دقیقی از شرایط آتی انجام داد. سپس با سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین، به‌خصوص فناوری‌هایی که توجه آن‌ها در جهت صرفه‌جویی مصرف آب یا افزایش بهره‌وری آب در بخش‌های مختلف مصرف است، توان سازگاری را افزایش داد. همچنین با پایش مستمر میزان ردپای کربن در محصولات و کالاهای تولیدی، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای مورد توجه قرار گیرد.

وی توانمندسازی سازمان‌های رسمی و جامعه برای آمادگی در جهت سازگاری با پدیده تغییر اقلیم، را امری گریزناپذیر دانست و بیان کرد: امروزه ما بیش از هر زمانی نیاز به توسعه سازمان‌های یادگیرنده داریم، سازمان‌هایی که دانش فرا می‌گیرند، دانش تولید می‌کنند، دانش به اشتراک می‌گذارند و توانایی لازم را برای تعامل با تغییرات محیطی دارند.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا افزود: از طرفی ارتقای حکمرانی آب در جهت تطبیق تصمیم‌گیری‌های بخش آب برای مدیریت تبعات این پدیده بسیار ضروری است. ضمن آنکه با توجه به فرابخشی بودن موضوع آب، تحقق این امر تنها معطوف به وزارت نیرو و بخش آب نیست.

جوان‌بخت گفت: مطابق توصیه IPCC جهت افزایش سازگاری با شرایط جدید اقلیمی و کاهش آسیب‌پذیری ناشی از آن، همزمان باید هم بر افزایش عرضه و هم بر مدیریت تقاضا توجه داشت.

وی به ضروری‌ترین اقدامات سازگاری بیشتر با تغییرات اقلیمی در بخش تقاضا اشاره کرد و اظهار کرد: بهبود راندمان آب مصرفی از جمله از طریق بازیافت و بازچرخانی آب، کاهش تقاضای آب برای کشاورزی از طرق تغییر الگوی کشت، روش‌های کشاورزی، زمان کاشت، مدیریت آب مجازی و غیره، کاهش شدت مصرف آب در بخش صنعت، اصلاح الگوی مصرف شرب و کاهش هدررفت، توسعه بازار آب از جمله ضروری‌ترین اقدامات است.

جوان‌بخت با تشریح ضروری‌ترین اقدامات برای سازگاری بیشتر با تغییرات اقلیمی در بخش عرضه، از برداشت آینده‌نگر از منابع آب زیرزمینی و مدیریت تؤامان آبهای سطحی و زیرزمینی، مدیریت ریسک، پیش‌بینی کوتاه‌مدت و میان‌مدت و بلندمدت و استفاده از آنها در به‌هنگام‌سازی قواعد بهره‌برداری از تأسیسات آبی، توسعه استفاده از منابع آب نامتعارف، استحصال آب باران و استفاده از منابع تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به منابع محدود انرژی و به‌نوعی تنوع‌بخشی به سبد منابع انرژی نام برد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه کشور ما نیز به شدت تحت تأثیر پدیده تغییر اقلیم قرار دارد، بیان کرد: طی یک دوره ۵۵ ساله از آمار بارش در کشور، میزان متوسط بارندگی تقریباً هر ۱۰ سال یکبار کاهش محسوس داشته به نحوی که میزان بارش از حدود متوسط ۲۴۸ میلی‌متر به ۲۲۴ میلی‌متر طی ۱۵ سال اخیر رسیده و میزان دما نیز حدود ۱.۱ درجه سانتی‌گراد طی بیش از ۵۰ سال افزایش داشته است.

جوان‌بخت گفت: بنابراین ما در بخش آب کشور باید برنامه‌های سازگاری و تسکین اثرات پدیده تغییر اقلیم را با جدیت دنبال کنیم. از این منظر جای بسی خوشوقتی است که این کارگاه منطقه‌ای با ابتکار مرکز مدیریت آب شهری در کشور ما برگزار می‌شود و با حضور خبرگان ملی و بین‌المللی می‌توانیم از تجربیات آنها برای مدیریت این پدیده استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم این نشست تخصصی بتواند به چند سؤال اساسی پاسخ بدهد و دبیرخانه این نشست علمی- تخصصی جمع‌بندی لازم را انجام و نتیجه را به عنوان یکی از دستاوردهای این نشست در اختیار وزارت نیرو قرار دهد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا بیان کرد: یکی از سؤالات اساسی که در این نشست مهم تخصصی باید به آن پاسخ داده شود این است که چه معیارهایی را باید در طراحی زیرساخت‌های آبی در نظر گرفت تا بتوانیم آسیب‌پذیری کمتری از پیامدهای تغییر اقلیم داشته باشیم؟

جوان‌بخت ادامه داد: ما در این زمینه از سناریوسازی و تحلیل حساسیت استفاده می‌کنیم. مثلاً برای طراحی سازه‌های تأمین و انتقال آب از دوره‌های درازمدت آماری استفاده می‌کنیم تا امکان پوشش‌دهی پدیده‌های حدی خشکسالی و سیل فراهم باشد. اما در مورد طراحی شبکه‌های آبیاری و زهکشی از دوره‌های کوتاه‌مدت استفاده می‌کنیم. آیا این این اقدام درست و کافی است یا باید به‌گونه دیگری اقدام کرد.

وی خاطرنشان کرد: به هر حال نمی‌توان با ابزار سنتی و معمول، تهدید و چالش تغییر اقلیم را به فرصت تبدیل کرد. اصولاً در رویارویی با چالش‌های جدید نیازمند استفاده از ابزارها، روش‌ها، راهنماها و دستورالعمل‌های نو جهت سازگاری هستیم. این ابزارها و روش‌ها کدامند؟

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در پایان گفت: امیدوارم ضمن پاسخگویی به این سؤال مهم، بتوان مسیر جدیدی را برای سازگاری با پدیده تغییر اقلیم در پیش گرفت.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402072618635/%D8%A7%D8%AB%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D8%A2%D8%A8-%D8%A8%D9%87-%D9%88%D8%B6%D9%88%D8%AD-%D9%82%D8%A7%D8%A8%D9%84-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%87%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

بیژن نامدار زنگنه

بیژن نامدار زنگنه

محتوا نویس سایت نفت و انرژی هستم در خدمت شما عزیزان. انرژی نفت گاز اخرین اخبار انرژی و نفت

Next Post

پولیش بدنه خودرو- هزینه خدمات پولیش و سرامیک خودرو تخصصی | mehrariya

Recommended.

میانگین تولید چاه‌های نفت ایران، روزانه ۱۵۵۰ بشکه

اکتبر 2, 2023

نماینده گلپایگان: وزارت نیرو درباره اخذ و جریمه از کشاورزان تدبیر کند

مارس 11, 2024

سهم روسیه از واردات گاز مایع به اروپا افزایش یافت

اکتبر 22, 2024

تولید ۲۴۱ میلیارد متر مکعب گاز از میدان مشترک پارس جنوبی در سال ۱۴۰۱

مارس 15, 2023

رئیس جمهوری از سد نم‌رود بازدید می‌کند

ژانویه 18, 2024

چهار پروژه مهم عمرانی قم با اعتبارات سفر استانی رییس جمهور در مسیر بهره برداری

ژوئن 19, 2022

صنعت نفت در صدر فهرست دستگاه‌ها و سازمان‌های پاسخگوی کشور

سپتامبر 20, 2022

گاز جایگزین برای همه

ژوئن 7, 2022

افزایش فروش نفت و جلوگیری از خام فروشی با سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی

سپتامبر 4, 2022

توزیع نیمی از گاز مایع مصرفی کشور الکترونیکی شد

آگوست 30, 2023

بازدید وزیر نفت از نمایشگاه توسعه فناوری، ایده‌های نوآورانه و کار جهادی

فوریه 8, 2023

برنامه تامین برق صنایع کشور در تابستان امسال تدوین و ابلاغ شد

ژوئن 6, 2023

روس‌اتم: پروژه واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر در حال پیشرفت است

نوامبر 28, 2023

واکنش منفی بازار نفت به سیاست‌های انرژی ترامپ

ژانویه 24, 2025

زمینه فراورش روزانه ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی پارس جنوبی تا پایان امسال فراهم می‌شود

آگوست 16, 2022

ورودی سالانه ۳۰ میلیون زائر به مشهد؛ ۱۶پروژه برای تامین آب شرب مشهد در سال۱۴۰۳

مارس 28, 2024

 نیاز مصرف برق شهرهای استان تهران به چهار هزار مگاوات نزدیک شد

جولای 9, 2023

تکذیب اعتصاب دربخش تولید منطقه ویژه پارس/ ۴هزار نیرو در طرح‌های پارس جنوبی جایگزین می‌شوند

آوریل 28, 2023

حضور پررنگ شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه صنعت آب کشور

دسامبر 30, 2022

پیش‌بینی وقوع سیلاب در ۱۵ استان کشور

آوریل 21, 2024

برق ایران به اروپا نزدیک شد

نوامبر 24, 2023

فعالیت بیش از ۱۷ هزار نفر زن در صنعت نفت

ژانویه 10, 2023

نقش انکارناپذیر منابع آبی در پیشبرد همکاری‌های مشترک بین کشورها

می 6, 2023

رکوردشکنی دولت سیزدهم در صادرات نفت و میعانات در آبان امسال با وجود تحریم‌ها

دسامبر 9, 2022

اوپک نیازی به پیشنهاد تغییر سیاست تولید نمی‌بیند

مارس 26, 2024

جمع آوری بیش از ۸۰ درصد از گازهای همراه در مناطق نفتخیز جنوب

می 19, 2023

امکان تولید برق پایدار با صرفه‌جویی در مصرف انرژی

نوامبر 11, 2024

آب منطقه‌ای کرمانشاه برای جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌های مجاز کشاورزی برنامه دارد

آوریل 23, 2023

تفاهم نامه اجرای «طرح های پیشران صنعت برق» در پارک فناوری پردیس به امضا رسید

اکتبر 25, 2022

بهره‌برداری از واحدهای ۵ و ۶ نیروگاه بیوگاز در جنوب تهران

آوریل 17, 2023

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.