• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

اخلال در روند توسعه فناوری‌های تجدیدپذیر در کشور با عدم اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان

بیژن نامدار زنگنه توسط بیژن نامدار زنگنه
نوامبر 16, 2024
صفحه اصلی اخبار

اخلال در روند توسعه فناوری‌های تجدیدپذیر در کشور با عدم اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان

سوق دادن منابع به سمت صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری می‌تواند به تقویت فناوری‌ها و توانمندی‌های کشور در حوزه تجدیدپذیر بپردازد و در نهایت به توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی مبادرت می‌کنیم و شاهد درجه‌ای از خودکفایی در این زمینه خواهیم بود و ناترازی حوزه برق و گاز را نیز کاهش دهیم ولی تاکنون وزارت نیرو منابع حاصل از اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان را به معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی تخصیص نداده است و این امر در زنجیره فناوری‌های تجدیدپذیر در کشور اخلال ایجاد می‌شود.

به گزارش ایسنا، طی سال‌های اخیر تولید برق تجدیدپذیر در دنیا مورد توجه جدی قرار گرفته است. به نحوی که کشورهای پیشرفته بخش زیادی از نیاز خود را از این طریق برآورده می‌کنند. انرژی تجدیدپذیر از فرآیندهای طبیعی حاصل می‌شود که به‌ طور مداوم پر می‌شوند و به لحاظ تأمین مشکلی ندارند.

در کشور ما نیز اهمیت تولید برق تجدیدپذیر درک شده است. به ویژه با توجه به ناترازی شدیدی که در این بخش وجود دارد، تولید برق تجدیدپذیر از اهمیت بالایی برخوردار است. بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظف شده‌اند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان تا پایان ۵ سال حداقل به ۵ درصد برسد.

بر اساس قانون، چنانچه صنایع به تولید برق تجدیدپذیر مطابق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان مبادرت نکنند، وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی آن‌ها را با تعرفه برق تجدیدپذیر محاسبه کند و مبالغ را در اختیار صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار دهد. شواهد نشان می‌دهد تا کنون وزارت نیرو منابع حاصل از جریمه صنایع در عدم حرکت به سمت احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر را به بخش علم و فناوری کشور تخصیص نداده است و هیچ کدام از بندهای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان اجرایی نشده است.

در ادامه نظرات دکتر تورج امرایی معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری را در خصوص لزوم اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و سوق دادن صنایع به سمت تولید برق تجدیدپذیر برای مصرف خودشان می‌خوانید.

دو راهی صنایع؛ برق تجدیدپذیر یا حمایت از دانش بنیان‌ها

تورج امرایی معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در گفتگو با ایسنا با اشاره به این موضوع که بر اساس قانون صنایعی که بالای ۱ مگاوات قدرت مصرف برق دارند و دستگاه‌های دولتی مشمول ماده ۵ مکلف هستند سالانه بخشی از برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند، تصریح کرد: صنایع مذکور در سال ۱۴۰۲ باید یک درصد از برق مصرفی خود را به صورت تجدیدپذیر تولید می‌کردند و این روند ادامه می‌یافت تا اینکه در سال پنجم به ۵ درصد برق مصرفی‌شان برسد. دستگاه‌های مشمول ماده ۵ نیز سالی ۵ درصد از برق مصرفی‌شان را باید از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند. به طوری که امسال باید میزان تولید برق تجدیدپذیر آن‌ها به میزان ۱۰ درصد از برق مصرفی‌شان می‌رسید.

وی ادامه داد: در قانون پیش‌بینی شده است که اگر صنایع و دستگاه‌های مشمول به تولید برق تجدیدپذیر بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان عمل نکنند، درصد ذکر شده از برق مصرفی‌شان با تعرفه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز محاسبه می‌شود.

این مسئول دولتی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون، مصوب شده است که ۲۵ درصد از منابع حاصله از محل محاسبه برق مصرفی صنایع و دستگاه‌ها بر اساس تعرفه برق تجدیدپذیر به حساب صندوق نوآوری و شکوفایی و ۲۵ درصد دیگر نیز به حساب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری واریز شود.

جریمه صنایع صرف توسعه فناوری های انرژی‌های تجدیدپذیر می‌شود

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید منابع را در راستای توسعه فناوری‌های مرتبط با حوزه تجدیدپذیر و شرکت‌های دانش‌بنیان هزینه کنند. تا الان هیچ منبع مالی‌ای از محل اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان به صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری واریز نشده است.

ایران راهی جز توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر ندارد

دکتر امرایی ادامه داد: دنیا در حال طی کردن دوران گذار انرژی است و از سوخت‌های فسیلی به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر در حرکت است. این اقدامات در راستای کاهش آلاینده‌ها و انتشار کربن در دستور کار قرار دارد. در کشور ما یک دلیل اضافی برای طی کردن این گذار وجود دارد، آن هم این است که الان سوخت کافی برای توسعه ظرفیت نیروگاه‌های فسیلی نداریم، بنابراین ناچاراً باید به سمت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر برویم.

این مسئول دولتی خاطرنشان کرد: سوق دادن منابع به سمت صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری می‌تواند به تقویت فناوری‌ها و توانمندی‌های کشور در حوزه تجدیدپذیر بپردازد. در نهایت به توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی مبادرت می‌کنیم و شاهد درجه‌ای از خودکفایی در این زمینه خواهیم بود و ناترازی حوزه برق و گاز را نیز کاهش دهیم ولی تاکنون وزارت نیرو منابع حاصل از اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان را به معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی تخصیص نداده است و این امر در زنجیره فناوری‌های تجدیدپذیر در کشور اخلال ایجاد می‌شود.

امرایی در پایان گفت: عدم اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان به نحوی که صنایع اقدام به تولید برق تجدیدپذیر نکرده‌اند و وزارت نیرو نیز به اخذ تعرفه برق مصرفی آن‌ها با تعرفه برق تجدیدپذیر مبادرت نکرده و منابع به صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری اختصاص نیافته است، مشکلاتی را به وجود می-آورد. همانطور که گفته شد، اصلی‌ترین مشکل این است که در زنجیره فناوری‌های تجدیدپذیر در کشور اخلال ایجاد می‌شود. در آینده نزدیک که قرار است کل دنیا و از جمله کشور ما به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کنند، نیازمند توانمندی در حوزه فناوری‌های تجدیدپذیر هستیم. عدم اجرای صحیح ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان به عقب‌ماندگی ما در این زمینه منجر می‌شود. با توجه به تمامی این توضیحات، نیاز است به سمت اجرای کامل این قانون برویم و وزارت نیرو اهتمام جدی در این زمینه داشته باشد.

  انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1403082618731/%D8%A7%D8%AE%D9%84%D8%A7%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D8%A7-%D8%B9%D8%AF%D9%85-%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C

بیژن نامدار زنگنه

بیژن نامدار زنگنه

محتوا نویس سایت نفت و انرژی هستم در خدمت شما عزیزان. انرژی نفت گاز اخرین اخبار انرژی و نفت

Next Post

برنامه دولت برای توسعه تجدیدپذیرها چیست؟

Recommended.

هیچ درخواست سوختی در سامانه معوق نشده است

دسامبر 21, 2024

افزایش سطح پوشش برفی در حوضه‌های آبریز کشور

فوریه 13, 2023

تخصیص ۷ هزار میلیارد تومان برای مدیریت شبکه‌های فرعی آبیاری غرب و شمال غرب کشور

اکتبر 5, 2023
آمادگی ایران برای همکاری با تاجیکستان در زمینه فناوری‌های نوین

آمادگی ایران برای همکاری با تاجیکستان در زمینه فناوری‌های نوین

ژوئن 7, 2022

رفع ناترازی گاز در کشور، از جمله اولویت‌های مهم برنامه هفتم است

ژوئن 17, 2023

افزایش تولید بنزین موتور در پالایشگاه تهران

ژانویه 27, 2025

افزایش تحویل گاز به نیروگاه‌ها و کاهش خاموشی؛ اثر ملموس پویش «۲ درجه کاهش دما»

دسامبر 22, 2024

واردات بنزین چقدر خرج روی دست دولت می‌گذارد؟/ برنامه دولت سیزدهم برای افزایش ظرفیت پالایشی

فوریه 28, 2024

صرفه جویی ۲.۷ میلیارد دلاری هند از خرید نفت روسیه

نوامبر 10, 2023

بهره‌برداری از ۶۸ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۵ میلیارد دلار

جولای 17, 2023

برگزاری مراسم گرامیداشت سالروز شهادت سردار سلیمانی در وزارت نیرو

ژانویه 3, 2023

تهدید استان‌های آرژانتین برای قطع عرضه نفت در دعوا با رئیس جمهور

فوریه 25, 2024

عزم دولت سیزدهم برای بهره مندی ایلامیان از مواهب ذخائر نفت و گاز

مارس 31, 2023

تعمیق و توسعه دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم

ژوئن 21, 2022

وعده افزایش ۶ هزار مگاواتی تولید برق محقق شد

سپتامبر 12, 2022

افزایش روزانه ۳۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران

نوامبر 13, 2023

بحث بر سر گاز

ژوئن 7, 2022

استان مرکزی، پیشرو در احداث نیروگاه های خورشیدی

آگوست 15, 2023

نیازمند توجه جدی به منابع آبی هستیم

مارس 22, 2024

آب گوارا در مسیر پایتخت کشتی ایران

ژوئن 6, 2023

موتورمولد دانش بنیانی صنعت نفت را افراد باتجربه تشکیل می‌دهند/مراکز نوآوری در دل صنعت ایجاد شود

دسامبر 13, 2022

در اینجا یک راه سریع برای حل مشکل انرژی وجود دارد

ژوئن 7, 2022

منصوری: ۳۰ سال زمان برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام لازم است

اکتبر 10, 2023

اتلاف ۱۳۰ میلیارد دلاری انرژی در سال ۱۴۰۲/برنامه پژوهشگاه نیرو برای حمایت از هزار شرکت

ژانویه 8, 2025

آخرین وضعیت تامین آب شرب در چهارمحال و بختیاری/عزم جدی مسئولان برای رفع مشکل

آگوست 15, 2022

دوگانه دیپلماسی و فشار امریکا؛ تحریم ۴۵ شرکت و فرد در ارتباط با ایران

مارس 9, 2023

افزایش ۸۳ الی ۹۵ درصدی نرخ خرید برق از نیروگاه‌های برقابی

نوامبر 18, 2022

صنایع به تولید برق هم ورود کردند

ژوئن 16, 2022

رشد بی‌سابقه برق تحویلی به صنایع کشور در ۳ سال اخیر

آوریل 3, 2024

 ایران روزانه ۳.۲ میلیون بشکه نفت در فوریه ۲۰۲۴ تولید کرد

مارس 13, 2024

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.