• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

اخلال در روند توسعه فناوری‌های تجدیدپذیر در کشور با عدم اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان

بیژن نامدار زنگنه توسط بیژن نامدار زنگنه
نوامبر 16, 2024
صفحه اصلی اخبار

اخلال در روند توسعه فناوری‌های تجدیدپذیر در کشور با عدم اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان

سوق دادن منابع به سمت صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری می‌تواند به تقویت فناوری‌ها و توانمندی‌های کشور در حوزه تجدیدپذیر بپردازد و در نهایت به توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی مبادرت می‌کنیم و شاهد درجه‌ای از خودکفایی در این زمینه خواهیم بود و ناترازی حوزه برق و گاز را نیز کاهش دهیم ولی تاکنون وزارت نیرو منابع حاصل از اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان را به معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی تخصیص نداده است و این امر در زنجیره فناوری‌های تجدیدپذیر در کشور اخلال ایجاد می‌شود.

به گزارش ایسنا، طی سال‌های اخیر تولید برق تجدیدپذیر در دنیا مورد توجه جدی قرار گرفته است. به نحوی که کشورهای پیشرفته بخش زیادی از نیاز خود را از این طریق برآورده می‌کنند. انرژی تجدیدپذیر از فرآیندهای طبیعی حاصل می‌شود که به‌ طور مداوم پر می‌شوند و به لحاظ تأمین مشکلی ندارند.

در کشور ما نیز اهمیت تولید برق تجدیدپذیر درک شده است. به ویژه با توجه به ناترازی شدیدی که در این بخش وجود دارد، تولید برق تجدیدپذیر از اهمیت بالایی برخوردار است. بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظف شده‌اند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان تا پایان ۵ سال حداقل به ۵ درصد برسد.

بر اساس قانون، چنانچه صنایع به تولید برق تجدیدپذیر مطابق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان مبادرت نکنند، وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی آن‌ها را با تعرفه برق تجدیدپذیر محاسبه کند و مبالغ را در اختیار صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار دهد. شواهد نشان می‌دهد تا کنون وزارت نیرو منابع حاصل از جریمه صنایع در عدم حرکت به سمت احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر را به بخش علم و فناوری کشور تخصیص نداده است و هیچ کدام از بندهای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان اجرایی نشده است.

در ادامه نظرات دکتر تورج امرایی معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری را در خصوص لزوم اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و سوق دادن صنایع به سمت تولید برق تجدیدپذیر برای مصرف خودشان می‌خوانید.

دو راهی صنایع؛ برق تجدیدپذیر یا حمایت از دانش بنیان‌ها

تورج امرایی معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در گفتگو با ایسنا با اشاره به این موضوع که بر اساس قانون صنایعی که بالای ۱ مگاوات قدرت مصرف برق دارند و دستگاه‌های دولتی مشمول ماده ۵ مکلف هستند سالانه بخشی از برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند، تصریح کرد: صنایع مذکور در سال ۱۴۰۲ باید یک درصد از برق مصرفی خود را به صورت تجدیدپذیر تولید می‌کردند و این روند ادامه می‌یافت تا اینکه در سال پنجم به ۵ درصد برق مصرفی‌شان برسد. دستگاه‌های مشمول ماده ۵ نیز سالی ۵ درصد از برق مصرفی‌شان را باید از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند. به طوری که امسال باید میزان تولید برق تجدیدپذیر آن‌ها به میزان ۱۰ درصد از برق مصرفی‌شان می‌رسید.

وی ادامه داد: در قانون پیش‌بینی شده است که اگر صنایع و دستگاه‌های مشمول به تولید برق تجدیدپذیر بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان عمل نکنند، درصد ذکر شده از برق مصرفی‌شان با تعرفه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز محاسبه می‌شود.

این مسئول دولتی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون، مصوب شده است که ۲۵ درصد از منابع حاصله از محل محاسبه برق مصرفی صنایع و دستگاه‌ها بر اساس تعرفه برق تجدیدپذیر به حساب صندوق نوآوری و شکوفایی و ۲۵ درصد دیگر نیز به حساب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری واریز شود.

جریمه صنایع صرف توسعه فناوری های انرژی‌های تجدیدپذیر می‌شود

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید منابع را در راستای توسعه فناوری‌های مرتبط با حوزه تجدیدپذیر و شرکت‌های دانش‌بنیان هزینه کنند. تا الان هیچ منبع مالی‌ای از محل اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان به صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری واریز نشده است.

ایران راهی جز توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر ندارد

دکتر امرایی ادامه داد: دنیا در حال طی کردن دوران گذار انرژی است و از سوخت‌های فسیلی به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر در حرکت است. این اقدامات در راستای کاهش آلاینده‌ها و انتشار کربن در دستور کار قرار دارد. در کشور ما یک دلیل اضافی برای طی کردن این گذار وجود دارد، آن هم این است که الان سوخت کافی برای توسعه ظرفیت نیروگاه‌های فسیلی نداریم، بنابراین ناچاراً باید به سمت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر برویم.

این مسئول دولتی خاطرنشان کرد: سوق دادن منابع به سمت صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری می‌تواند به تقویت فناوری‌ها و توانمندی‌های کشور در حوزه تجدیدپذیر بپردازد. در نهایت به توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی مبادرت می‌کنیم و شاهد درجه‌ای از خودکفایی در این زمینه خواهیم بود و ناترازی حوزه برق و گاز را نیز کاهش دهیم ولی تاکنون وزارت نیرو منابع حاصل از اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان را به معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی تخصیص نداده است و این امر در زنجیره فناوری‌های تجدیدپذیر در کشور اخلال ایجاد می‌شود.

امرایی در پایان گفت: عدم اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان به نحوی که صنایع اقدام به تولید برق تجدیدپذیر نکرده‌اند و وزارت نیرو نیز به اخذ تعرفه برق مصرفی آن‌ها با تعرفه برق تجدیدپذیر مبادرت نکرده و منابع به صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری اختصاص نیافته است، مشکلاتی را به وجود می-آورد. همانطور که گفته شد، اصلی‌ترین مشکل این است که در زنجیره فناوری‌های تجدیدپذیر در کشور اخلال ایجاد می‌شود. در آینده نزدیک که قرار است کل دنیا و از جمله کشور ما به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کنند، نیازمند توانمندی در حوزه فناوری‌های تجدیدپذیر هستیم. عدم اجرای صحیح ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان به عقب‌ماندگی ما در این زمینه منجر می‌شود. با توجه به تمامی این توضیحات، نیاز است به سمت اجرای کامل این قانون برویم و وزارت نیرو اهتمام جدی در این زمینه داشته باشد.

  انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1403082618731/%D8%A7%D8%AE%D9%84%D8%A7%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D8%A7-%D8%B9%D8%AF%D9%85-%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C

بیژن نامدار زنگنه

بیژن نامدار زنگنه

محتوا نویس سایت نفت و انرژی هستم در خدمت شما عزیزان. انرژی نفت گاز اخرین اخبار انرژی و نفت

Next Post

برنامه دولت برای توسعه تجدیدپذیرها چیست؟

Recommended.

درخواست وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی برای تامین مالی طرح‌های نیروگاهی

آوریل 29, 2024

پرداخت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی برای ۱۲۵ واحد تولید کننده برق خورشیدی

ژانویه 24, 2024

برق – انتخاب بهترین استراتژی

ژوئن 7, 2022

گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به قوه قضائیه ارسال شد

می 14, 2024

ویدیو/ مدل مینیاتوری «آمالگام»، گران‌تر از ماشین‌های واقعی 

فوریه 29, 2024

حقیقت در مورد نفت

ژوئن 7, 2022

تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف در بزرگ‌ترین شرکت تولیدی نفت ایران

جولای 16, 2022

ضرورت تداوم همکاری و همراهی مردم با صنعت برق

جولای 8, 2023

بیگانگی مخابرات با بخش‌خصوصی و تلاش برای جبران عقب‌ماندگی گاز در کرمان

آوریل 27, 2023

آغاز عملیات گازرسانی به شهر چابهار با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان

ژانویه 7, 2023

اختلال بازار جهانی سوخت از حملات پهپادی اوکراین به پالایشگاه‌های روسی

آوریل 13, 2024

پاکستان بر حق واردات گاز از ایران تاکید کرد

آوریل 2, 2024

صنعت نفت از مولفه‌های دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی است

ژانویه 14, 2024

افزایش ۲۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت ایران در دومین ماه ۲۰۲۳

مارس 28, 2023

مرکز مقابله با آلودگی نفتی بندرگاه جزیره کیش راه‌اندازی شد

جولای 4, 2023

برنامه‌ریزی‌های لازم برای مهار سیلاب صورت گرفته است

سپتامبر 17, 2023

ثبت رکورد جدید تولید برق در بزرگترین نیروگاه جنوب‌شرق کشور

آگوست 21, 2023

مراقبت از برنامه‌های مدیریت آب و برق از وظایف حراست است

ژوئن 26, 2023

ساخت بزرگترین سد چین در مرز هند

دسامبر 28, 2024

نیروگاه‌های تولید پراکنده، برق زمستان را تامین کنند

نوامبر 10, 2024

از تامین آب بخش صنعت و کشاورزی تا توسعه گردشگری آب با افتتاح سد چم‌شیر

جولای 17, 2023

اختلافات ارزی به تجارت نفت روسیه ضربه زد

نوامبر 27, 2023

اوجی: جمع‌آوری ۲۱ مشعل کارون/ فاز اول پالایشگاه بیدبلند بهره برداری می‌شود

سپتامبر 13, 2023

مدیر عامل توانیر: ۲.۵ درصد از مشترکان برق کشور پرمصرف‌ هستند

می 3, 2023

سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیون دلاری برای تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی

سپتامبر 6, 2022

تعمیرات خطوط انتقال گاز آسیب‌دیده از خرابکاری تکمیل شد

فوریه 16, 2024

معاون وزیر نیرو: اجرای طرح آبرسانی فدک خوزستان تسریع شود

می 28, 2024

تقدیر از خدمات فعالان صنعت نفت بابت تأمین پایدار مصرف بالای سوخت

جولای 15, 2022

وزرا در حیاط دولت به خبرنگاران چه گفتند؟

دسامبر 20, 2023

مصرف آب – آیا این یک کلاهبرداری است؟

ژوئن 7, 2022

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.