در جهت درک مشکلات ناشی از تغییرات جوی بر روند تولید انرژیهای تجدیدپذیر نیز می بایستی به مشکلات تولید انرژی توسط توربینهای بادی توجه شود از طرفی شدت وزش باد در همه اوقات یکسان نبوده بنابراین از دیدگاه علمی شبکه های انرژی تولید شده نیز برای تامین نیاز مصرف کنندگان به منبع باثباتی نیازداشته تا بتوانند به صورت مستمر برق تولید نمایند . توسعه انرژیهای نو در دهه 80 و اوایل دهه 90 میلادی آغاز شد که در این دوره زمانی ، تنها در تعداد معدودی از کشورها سیاستهائی در جهت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر وجود داشت لیکن در دوره زمانی سالهای 1998 تا 2005 و به ویژه سالهای 2005 تا 2010 کشورهای زیادی در جهت تدوین استراتژی و سیاستگذاری توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اقدام نمودند هم اكنون تعداد کشورهای با این اهداف و سیاستگذاری های توسعه به بیش از 105 کشور در سال 2010 رسیده است . 3. صنعت جديد و در عين حال پيشرفته برخي از تكنولوژيها و فقدان دانش كافي در اين زمينهها در كشور؛ که فاقد سوابق و تجربه قبلي در كشور بوده است . چرا دانش آموزان باید به این موضوع علاقه نشان دهند یا آن را بدانند؟ الف- افزایش دانش مربوط به انرژيهای تجديدپذير و بازدهي این انرژيها ، از طريق آموزش و همچنین افزايش دستاوردهای علمی استفاده از انرژي تجديدپذير.
از طرفي طی بررسي عوامل مؤثر در ايجاد امنيت در سه حوزه منابع، توليد و توزيع را ميتوان چنین مطرح نمود كه توسعه استفاده از انرژيهاي نو ميتواند نقش به سزايي در افزايش درجه امنيت سيستم انرژي كشور (پدافند غيرعامل) را ايفا نماید؛ زيرا با استفاده از توسعه زیرساختهای منابع انرژيهاي نو به تنوع در منابع انرژي فعلي و تطبيق بيشتر با قوانين و موانع زيستمحيطي، تنوع در تكنولوژيهاي توليد انرژي و كمك به حذف نقاط حساس در شبكه انتقال نیروگاههای برق ، تاسیسات نقتی دست پیدا نمود همچنین توسعه كاربرد انرژيهاي تجديدپذير ميتواند به امنيت ملي كشور نيز كمك نماید، زيرا با بررسي چشمانداز 20 سال آينده ملاحظه ميشود كه بخش قابل توجهي از توليد ناخالص داخلي كشور از طريق صادرات حاملهاي انرژي فسيلي تأمين خواهد گردید معهذا با توسعه انرژيهاي تجديدپذير ميتوان ضمن توليد انرژي ؛ كمك به حفظ تداوم صادرات حاملهاي انرژي و حفظ و صيانت از منابع فسيلي براي نسلهاي آينده را نيز فراهم آورد. الف- به كارگيري استانداردها و خطمشيهاي مناسب عملياتي جهت استفاده مناسب از تكنولوژيهاي انرژي تجديدپذير به منظور ارتقای سطح توسعه این انرژیها که در جهت کاهش انرژیهای فسیلی بسیار موثر می باشند .
در کشور ما نیز دولت در برنامه پنجم توسعه نیز برنامه ریزی لازم را صورت داده که با توجه به سیاستهای جهانی توسعه حصول به این انرژیها در وسعت بیشتری اجتناب ناپذیر خواهد بود . تقاضا برای روشهای تولید پایدار ذخیره سازی انرژی در حال افزایش بوده به طوریکه همواره برای تامین انرژی پایدار از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد در حقیقت کلیه روشهای ذخیره سازی در صدد ذخیره انرژی مازاد .در هنگامی که مصرف انرژی پایین تر باشد بوده تا بتواند در زمانی که تقاضا برای انرژی زیادتر می باشد مورد استفاده قرار دهند. مشترکان برق به تناسب مشارکت در این طرح از مزایای تشویقی شامل تخفیف تا 100درصد تعرفه برق بهره مند می شوند.این طرح در مرحله تدوین دستورالعمل می باشد و به زودی اطلاعات بیشتری را منتشر خواهیم کرد.زمان اجرای آن ابتدای نیمه دوم سال 1399 است. 4. ورود بخش خصوصي به عرصه توسعه انرژيهاي تجديدپذير، دارای مشکلاتی بوده بطوریکه در حوزههاي تجاري مانند باد كه خود ناشي از پايين بودن تعرفههاي خريد برق تجديدپذير در مقايسه با بالا بودن هزينههاي اوليه سرمايهگذاري در اين قبيل نيروگاهها با نيروگاههاي متعارف فسيلي كه از سوخت ارزان استفاده می نمایند، می باشد موجب عدم قبول قراردادهاي مورد نياز نزد بانكها می باشد از طرف ديگر به علت فقدان بستر قانوني جامع و مواردي نظير زمان و دشواري تأمين منابع مالی و اعتباري جهت خريد تضميني به صورت بلندمدت، مشكلات تهيه زمين با مساحت مورد نياز احداث نيروگاههاي بادي و دشوار بودن اخذ مجوز با توجه به قوانين زيستمحيطي موجب سرگرداني بخش خصوصي در ورود به اين صنعت می شود اخيراً وزارت نفت و نيرو و هيئت دولت به استناد اصل 138 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و بند 62 آئيننامه تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت، مصوبهاي را تصويب نموده كه به موجب آن نرخ خريد برق توليدي بخشهاي غيردولتي از منابع انرژيهاي نو در ساعات اوج و عادي و در ساعات كمباري افزايش يافته است .
1. كمبود اعتبارات مالی مورد نياز جهت اجرای طرحها و پروژهها و عدم تخصيص كامل و به موقع آنها. مهمترين آنها موارد مشروحه ذيل می باشد. توسعه و ارتقاء در بخش انرژيهاي تجديدپذير موجب، غنيسازي و توسعه تكنولوژيها بمنظور به كارگيري انرژي تجديدپذير پايدار بوده كه اهداف مشروحه ذيل قابل پیگیری می باشد. در اين زمینه توسعه و ايجاد مكانيزمهايي بمنظور افزايش آگاهي عمومي از فوايد و فرصتهاي اشتغال در انرژي تجديدپذير حائز اهمیت بوده كه در این رابطه اهداف ذيل قابل پیگیری می باشد . در جهت توسعه انرژيهاي تجديدپذير براي تسهيل تدوين استراتژی چهار حوزه وجود داشته که ابزارهاي مالي، ابزارهاي قانوني، توسعه تكنولوژي و بالا بردن آگاهي، ظرفيتسازي و آموزش را شامل می شود . متاسفانه در ایران به علت فقدان بسترسازی لازم، بویژه در سالهای قبل موانعي براي توسعه و استفاده از انرژيهاي تجديدپذير وجود داشته که برخي از آنها نيز در حال حاضر نیز وجود دارد . آیا بهتر نیست بخشی از آنها را با قیمت كمتر در شهرهای كشور به فروش برسانم و در عوض از مزایای حاصل از توسعهی آنها بهره ببرم؟ چشم انداز استفاده از انرژی تجدیدپذیر در کشور ما نیز در آینده قابل توجه و نیز مثبت بوده و بطوریکه این روند به طور دائم در حال تغییر و سرعت می باشد این موضوع سبب می شود که مبارزه تنگاتنگی برای طراحان سیاستهای دولتی بوجود آید لذا طراحانی که باید دائماً بر پیش بینی های رایانه ای تکیه مي زنند و ممکن است بعلت افزایش بسیار سریع قیمت نفت و افزایش سریع تقاضا در جهان برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر از اعتبار دور شده باشندلذا بمنظور فراهم آوردن چنین فرصتهایی ، قیمتهای انرژی سنتی می بایستی کماکان بالا بوده و بهای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر نیز همچنان کاهش پیدا نماید و در این رابطه سیاستهای دولتی نیز ثابت و قابل پیش بینی بوده تا سرمایه گذاران و وام دهندگان را به حمایت مالی از سیستمهای انرژیهای تجدیدپذیر تشویق و متعهد نمایند که نسبت به ترویج و توسعه اینگونه انرژیها اهتمام تا از طریق هماهنگی های بین المللی انتقال تکنولوژیهای مختلف به کشورهای در حال توسعه میسر شود .