• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین در کشور

بیژن نامدار زنگنه توسط بیژن نامدار زنگنه
دسامبر 1, 2024
صفحه اصلی اخبار

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از افزایش تولید ۸ میلیون لیتری بنزین و ۷ میلیون لیتری نفت‌گاز در دولت چهاردهم خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمدصادق عظیمی‌فر، درباره عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم اظهار کرد: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به‌عنوان متولی تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی از ابتدای استقرار دولت چهاردهم با مسائل و چالش‌های اصلی ازجمله ناترازی فرآورده‌ها به‌ویژه در زمینه بنزین و نفت‌گاز، بحث کیفیت سوخت و عدم تکمیل زنجیره ارزش از سوخت به محصولات ارزشمند پایین‌دست روبه‌روست.

وی با بیان اینکه شرکت ملی پالایش و پخش از ابتدای استقرار دولت چهاردهم و مبتنی بر اهداف برنامه‌ریزی‌شده در برنامه هفتم پیشرفت و چالش‌های موجود، ۶ راهبرد اصلی و  اولویت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی را طراحی کرده است، افزود: افزایش تولید با تأکید بر تولیدات کیفی و تکمیل زنجیره ارزش پالایشی، راهبرد نخست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است که به‌منظور کاهش فاصله تولید تا مصرف در دستور کار قرار دارد.

افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین در کشور

افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه از آغاز به‌کار دولت چهاردهم سطح ذخایر سوخت کشور به‌ویژه بنزین و نفت‌گاز در سطح مطلوبی نبوده است، گفت: تمرکز بر افزایش بهره‌وری در پالایشگاه‌های موجود کشور ازجمله اقدام‌های انجام‌شده از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است، چراکه بهره‌برداری از طرح‌های پالایشی کشور به‌سادگی امکان‌پذیر نیست.

عظیمی‌فر یادآور شد: در ۱۰۰ روزه استقرار دولت چهاردهم با اتکا بر تلاش‌های شرکت‌های پالایشی توانستیم میانگین تولید بنزین کشور را از ۹۷ میلیون لیتر در روز در پنج‌ ماهه نخست سال به روزانه حدود ۱۰۵ میلیون لیتر و تولید نفت‌گاز کشور را از ۱۱۱ میلیون لیتر در پنج ماه نخست امسال در آبان‌ به ۱۱۸ میلیون لیتر و مقدار تولید این فرآورده را در آذر به ۱۲۴ میلیون لیتر برسانیم.

وی با بیان اینکه این افزایش تولید به‌صورت ضربتی و با حفظ کیفیت بنزین اتفاق افتاده است، تصریح کرد: این افزایش تولید با اتکا به افزایش خوراک از ۲.۳ بشکه در روز به ۲.۴ میلیون بشکه، اصلاحات فرآیندی، بهره‌برداری از طرح‌های زودبازده مانند آلکیلاسیون پالایشگاه آبادان تحقق یافته است.

بهره‌برداری از طرح ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی افزون بر تمرکز بر افزایش تولید، بر تسریع در بهره‌برداری از طرح‌های پالایشی نیز تمرکز کرده است، گفت: بهره‌برداری از طرح‌های پالایشی در قالب ۲۴ طرح اولویت‌دار تعریف شده است و امیدواریم تا پایان دولت چهاردهم بتوانیم این ۲۴ طرح را به بهره‌برداری برسانیم.

عظیمی‌فر ادامه داد: به‌منظور بهره‌برداری از این طرح‌ها کمیته سرمایه‌گذاری و تأمین مالی در شرکت ملی پالایش و پخش تشکیل و نشست‌های پیگیری از طرح‌ها به‌صورت هفتگی برگزار می‌شود و طرح ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز ازجمله این ۲۴ طرح است که با پیشرفتی بسیار بالا در ابتدای دولت چهاردهم به بهره‌برداری رسیده است و با استفاده از آن تمام بنزین تولیدی این پالایشگاه به بنزین یورو ۵ ارتقا می‌یابد.

وی با بیان اینکه طرح هیدروکراکر پالایشگاه آبادان دومین طرح در حال راه‌اندازی است، افزود: با راه‌اندازی این طرح نزدیک به روزانه ۵ میلیون لیتر نفت‌گاز یورو به تولیدات نفت‌گاز کشور اضافه می‌شود.

فعال‌سازی سامانه تبدیل خودروهای عمومی به دوگانه‌سوز

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تأکید بر اینکه حل مسئله ناترازی بدون توجه به حل مسئله مدیریت مصرف غیرممکن است از مدیریت مصرف به‌عنوان راهبرد دوم نام برد و گفت: به‌منظور بهینه‌سازی و مدیریت مصرف در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، مجموعه‌ای از اقدام‌های اولویت‌دار طراحی شده است که متنوع‌سازی سبد سوخت ازجمله‌ آنهاست.

عظیمی‌فر ادامه داد: ازجمله عوامل افزایش مصرف بنزین در سال‌های اخیر کاهش مصرف سوخت‌های جایگزین مانند سی‌ان‌جی در خودروها بوده است، از این رو نشست‌های مختلفی در این زمینه برگزار و موانع پیشروی اجرای طرح‌های متنوع‌سازی مانند سی‌ان‌جی برطرف و سامانه تبدیل خودروهای عمومی به دوگانه‌سوز فعال شد تا ناوگان عمومی کشور از طریق این سامانه به‌طور رایگان به خودروهای دوگانه‌سوز تبدیل شوند.

وی با بیان اینکه نشست‌های متعددی با وزارت صمت، مجموعه خودروسازان، مجموعه وزارت نیرو و مابقی ذی‌نفعان فعال در حوزه مصرف برگزار و نقشه راه مشترکی برای انجام اقدام‌ها در حوزه مصرف طراحی شد، افزود: توسعه زیرساخت‌های انتقال، ذخیره‌سازی و اندازه‌گیری در بخش انتقال توزیع فرآورده‌های نفتی، راهبرد سوم طراحی‌شده شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است.

بهره‌برداری از فاز نخست خط لوله بندرعباس – سیرجان – رفسنجان

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه با افزایش مصرف فرآورده‌های نفتی باید به‌صورت متناسب نگهداشت تأسیسات انتقال و توسعه متناسب با مصرف کشور در دستور کار قرار گیرد از توسعه زیرساخت‌های انتقال به عنوان راهبرد سوم یاد و تصریح کرد: به این منظور فاز نخست خط لوله جدید بندرعباس – سیرجان – رفسنجان به‌ طول ۴۶۰ کیلومتر و سرمایه‌گذاری نزدیک به ۱۲ همت در ۱۰۰ روزه دولت چهاردهم به بهره‌برداری رسید که نقش بسزایی در انتقال فرآورده‌ها از جنوب به مرکز و شمال کشور دارد.

عظیمی‌فر با بیان اینکه دو نیروگاه کشور در بازه زمانی ۱۰۰ روزه استقرار دولت چهاردهم به خط لوله انتقال فرآورده متصل شدند، اظهار کرد: با توجه به محدودیت‌های موجود در انتقال فرآورده‌های مایع به نیروگاه‌ها، هزار نفتکش جاده‌پیما و ۳۰۰ مخزن‌دار ریلی به ناوگان کشور افزوده شدند و در نتیجه همه اقدام‌های انجام‌شده در زمینه تولید و انتقال، در آبان و آذر امسال رکورد تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها شکست و در این بازه زمانی ۲ برابر مدت مشابه پارسال نفت‌گاز به نیروگاه‌ها تحویل شد.

وی گفت: سیستم‌های میترینگ و هوشمندسازی زنجیره تولید و انتقال و توزیع فرآورده‌های نفتی، تکلیف مصرح قانون برنامه هفتم پیشرفت است و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی برای عملیاتی کردن این تکلیف قانونی، ساختار و مجری  اختصاص داده و مصوبه اجرای آن از شورای اقتصاد اخذ شده است تا بتوانیم هر چه سریع‌تر این طرح را به نتیجه برسانیم.

بازنگری در اصلاح حکمرانی و روابط مالی صنعت پالایش و دولت

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه بحث اصلاح حکمرانی و روابط مالی صنعت پالایش و دولت، راهبرد چهارم شرکت ملی پالایش و پخش در دولت چهاردهم است که ازجمله عوامل ناترازی انرژی کشور در بعد تولید است، گفت: به‌دلیل بی‌توجهی به نحوه حکمرانی در صنعت پالایش، پالایشگاه‌ها از منابع مناسبی برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای و کیفی‌سازی برخوردار نیستند، از این رو نشست‌های متعددی با دولت، پالایشگاه‌ها و ذی‌نفعان برگزار و توافق‌هایی برای اصلاح روابط مالی دولت و پالایشگاه‌ها انجام شد.

عظیمی‌فر ادامه داد: همچنین به‌منظور اصلاح روابط مالی پالایش و پخش و دولت که ازجمله عوامل مؤثر در عدم پیشبرد مناسب برنامه‌ها در شرکت ملی پالایش و پخش بود نیز پیشنهادهایی در قالب لایحه قانون بودجه ارائه شده است.

وی با بیان اینکه توجه به توسعه فناوری و هوشمندسازی، راهبرد پنجم شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است، افزود: به این منظور افزون بر تشکیل کمیته فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، توافق‌هایی در زمینه‌های اولویت‌دار شرکت ملی پالایش و پخش با معاون علمی، فناوری و دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری نهایی شده و امیدواریم با عملیاتی شدن این توافق‌ها، پالایش و پخش بتواند نقش مؤثری در ارتقای بهره‌وری تولید، مدیریت مصرف و پیشگیری از قاچاق فرآورده داشته باشد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه مدیریت کارآمد سرمایه انسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، راهبرد ششم و اصلی‌ترین راهبرد این شرکت است که لازمه تحقق دیگر راهبردهاست، تصریح کرد: در صنعت نفت باید توجه ویژه‌ای به انگیزه سرمایه انسانی و توانمندسازی سرمایه ‌انسانی داشته باشیم از این رو در این ۱۰۰ روزه سعی کردیم بخش عمده‌ای از مطالبات کارکنان را ایفاد کنیم.

عظیمی‌فر گفت: در این ۱۰۰ روز سعی کردیم شایسته‌ترین افراد صنعت نفت و پالایش و پخش را در سمت‌های مدیریتی به‌کار بگیریم، همچنین به‌منظور استقرار نظام شایسته‌سالاری در شرکت ملی پالایش و پخش در حال تشکیل و به‌روزرسانی کانون ارزیابی در این شرکت هستیم.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1403091107546/%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%DB%B8-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%84%DB%8C%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D9%86%D8%B2%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1

بیژن نامدار زنگنه

بیژن نامدار زنگنه

محتوا نویس سایت نفت و انرژی هستم در خدمت شما عزیزان. انرژی نفت گاز اخرین اخبار انرژی و نفت

Next Post

توسعه نیروگاه‌های حرارتی خورشیدی - ایسنا

Recommended.

جلسه فوری وزیر نفت در خصوص نرخ خوراک پتروشیمی‌ها

نوامبر 9, 2022

تقویت نظارت بر برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی، راه برون‌رفت از مشکلات کمبود آب

اکتبر 23, 2023

یارانه‌های سوخت در ژاپن تمدید می‌شود

فوریه 17, 2024

اتمام انتقال آب سد قوچم به قروه و دهگلان در انتظار تسهیلات بانکی

می 29, 2023

سیل به تاسیسات آبرسانی روستاهای فاروج خسارت زد

می 28, 2023

ضرورت تغییر نگرش مدیریت منابع آب از عرضه‌ به تقاضامحوری

سپتامبر 14, 2022

آغاز طرح پایش مصرف گاز در اداره‌های دولتی و اماکن عمومی پایتخت

اکتبر 29, 2024

میزان بارش‌های استان تهران نصف شد/ صرفه‌جویی راهکاری برای عبور از کم آبی

ژانویه 2, 2024

اثرات کمبود آب به وضوح قابل مشاهده است

اکتبر 18, 2023

۷۳۲ مگاوات واحد نیروگاهی صنایع تا تابستان ۱۴۰۳ در مدار قرار می‌گیرد

ژانویه 15, 2024

زنگ خطر منابع آبی کشور به صدا درآمد/ کاهش ۲۵ تا ۷۵ درصدی حجم آب ۲۰ سد مهم

ژانویه 30, 2023

گاز – انتخاب مناسب استراتژی

ژوئن 7, 2022

کارت زرد نمایندگان به هجمه‌سازان علیه وزارت نفت/ قدردانی خانه ملت از اوجی

جولای 2, 2023

صنعت پتروشیمی ۳۰ درصد عرضه ارز کشور را تامین می‌کند

ژانویه 7, 2025

طرح پتروشیمی بزرگترین پروژه عمرانی گلستان را رقم می‌زند

دسامبر 21, 2023

۹۸ درصد نیازهای صنعت گاز تولید داخلی است

فوریه 8, 2024

تبدیل گرمای هدر رفته به برق، ساده‌تر و ارزان‌تر می‌شود

نوامبر 30, 2024

اجرای طرح‌های افزایش تولید نفت و گاز برای تحقق شعار سال ۱۴۰۲

مارس 22, 2023

اقدام عملی دولت برای رفع ناترازی برق با حمایت از سرمایه گذاران انرژی پاک

نوامبر 12, 2024

آب ۲۰ مشترک اداری پرمصرف استان تهران قطع شد

جولای 10, 2023

بازی گاز

ژوئن 7, 2022

متولی توسعه نیروگاه‌های بادی تغییر کرد

دسامبر 25, 2022

مصرف آب سرویس‌ها – {چگونه|روش‌های آسان | راه برای|نکاتی در مورد نحوه انجام آن {درست|مناسب}

ژوئن 7, 2022

سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد دلاری برای جبران ناترازی گاز

آگوست 13, 2023

خرید نفت

ژوئن 7, 2022

«ناترازی» گاز و بنزین نتیجه سرمایه‌گذاری نکردن دولت‌های گذشته است

نوامبر 30, 2023

دیپلماسی فعالانه انرژی دولت سیزدهم/ صنعت نفت دروازه سرمایه‌گذار خارجی به کشور

آوریل 13, 2024

چرا گاز برای روسیه قدرت‌ساز شد ولی برای ایران نه؟

جولای 22, 2022

تولید بیش از ۳ میلیارد کیلووات‌ساعت برق در نیروگاه اصفهان

مارس 26, 2023

سقوط صادرات نفت عربستان به پایین‌ترین رکورد ۲۸ ماهه

اکتبر 17, 2023

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.