• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

ایران قدرت مهندسی خود را در سریلانکا به رخ کشید

سحر بابایی توسط سحر بابایی
آوریل 22, 2024
صفحه اصلی اخبار

ایران قدرت مهندسی خود را در سریلانکا به رخ کشید

مدیر پروژه چندمنظوره اومااویا گفت: پروژه چندمنظوره اومااویا نماد توان خدامات فنی و مهندسی کشور است، پروژه‌ای که تاکنون ۱۳ مقاله مهندسان آن در کنگره‌های جهانی تونل در سال‌های ۲۰۱۶ در آمریکا، ۲۰۱۷ در نروژ، ۲۰۱۹ در ایتالیا و ۲۰۲۰ در مالزی، چاپ و ارائه شده است و ۱۱ مقاله نیز در بخش‌های مختلف در کنگره جهانی تونل ۲۰۲۲ در کشور دانمارک پذیرش شده‌اند.

 احمد دزفولی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پروژه چندمنظوره اومااویا در جنوب شرقی کشور سریلانکا و در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت این کشور واقع شده و شامل دو سد به نام‌های پوهولپولا و دایرابا، نیروگاه برق‌آبی ۱۲۰ مگاواتی زیرزمینی در عمق ۷۵۰ متری زمین مشتمل بر ۲ واحد توربین پلتون، ۲۸ کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول ۸۴۵ متر، ۲۳ کیلومتر خط انتقال برق (شامل ۶۴ دکل خرپایی و ۳ دکل منوپل) و یک مجموعه کلیدخانه است، اظهار کرد: هدف از اجرای این پروژه، انتقال حداقل ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب در سال از مناطق پربارش به مناطق کم بارش پایین دست، تامین آب شرب ساکنین منطقه و آبیاری پنج هزار هکتار از اراضی کشاورزی مناطق پایین دست و همچنین تولید حداقل۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی برق‌آبی در سال است. هزینه اجرای این طرح بیش از نیم میلیار دلار بوده که بیش از ۹۰ درصد آن توسط دولت سری‌لانکا تامین شده است.

وی افزود: شرکت فراب به‌عنوان پیمانکار نمونه EPC در زمینه تونل‌سازی، ساختمان، برق، مکانیک و هیدرومکانیک کشور عزیزمان ایران، مسئولیت طراحی، تأمین، ساخت و راه اندازی پروژه چندمنظوره اومااویا را که از بزرگ‌ترین و فنی‌ترین پروژه‌های صدور خدمات فنی و مهندسی شرکت‌های ایرانی به شمار می‌رود، را به عهده داشته است.

مدیر پروژه چندمنظوره اومااویا با بیان اینکه طراحی و ساخت شفت عمودی زیرزمینی که در این پروژه اجرا شده، جزو عمیق‌ترین شفت‌های عمودی زیرزمینی است که برای اولین بار در نیروگاه‌های آبی توسط یک شرکت ایرانی ساخته شده است. ارتفاع این شفت بیش از ۶۱۸ متر بوده و حفاری آن به روشی نوین و کاملا مکانیزه و بدون دسترسی میانی انجام شده است، گفت:  پوشش نهایی این شفت فلزی است که در پروژه‌های مشابه لوله‌ها از پایین به بالا نصب می‌شوند، اما با توجه به شرایط خاص زمین‌شناسی و همچنین تسریع در برنامه زمانبندی پروژه، برای اولین بار در دنیا نصب این پوشش فلزی با  قطعات ۹ متری از بالا به پایین نصب شد.

به گفته دزفولی بکارگیری روش اجرای نصب از بالا، با توجه به ناپایداری جداره حفاری شفت بوده که با این روش لزوم نصب تحکیمات اولیه کلا از میان رفته و متعاقبا هزینه و زمان مربوطه در پروژه شکل نگرفته است، لذا با همکاری اساتید و مهندسان مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، تجهیزات نصب قطعات ۹ متری پوشش فلزی شفت فشار به گونه‌ای طراحی شد که این لوله‌ها از ارتفاع بالا (۶۱۸ متری) به پایین نصب و جوش داده شده و نهایتا پس از بررسی‌ها و تست‌های کنترل کیفیت و نیز ترمیم رنگ‌آمیزی آماده بهره‌برداری شود. نکته این که با توجه به عدم وجود دسترسی میانی، جوشکاری داخل پوشش فلزی به قطر ۲.۲ متر و خصوصا در اعماق میانی (۳۰۰ متری) عملا به غیر از همت و تلاش متخصصان شرکت فراب امکان‌پذیر نبود.

وی ادامه داد: همچنین حفاری تونل بلند آبرسان پروژه چندمنظوره اومااویا در کشور سریلانکا به طول۱۵ هزارو ۴۰۰ متر، با موفقیت توسط شرکت فراب به پایان رسیده است. حفاری این تونل که بلندترین تونل انتقال آب در کشور سریلانکا و نیز جزو بلندترین تونل پروژه‌های برق‌آبی دنیا به شمار می‌رود، با دو دستگاه حفاری مکانیزه TBM از سمت ورودی و خروجی این تونل انجام شده و با به هم رسیدن این دو دستگاه با حداقل خطای نقشه‌برداری (خطای صفر ارتفاعی)، حفاری تونل بلند نیز به پایان رسید. شرایط زمین‌شناسی این تونل ۳۰/۱۵ کیلومتری از نظر ریزش و نشت آب زیرزمینی بسیار پیچیده بوده و به موازات حفاری تونل بلند، عملیات تزریق و آب‌بندی نیز اجرا شد تا نشت آب در تونل کنترل شود. اجرای این تونل بلند بدون هیچ‌گونه دسترسی میانی یکی دیگر از شاهکارهای مهندسی است که نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد.

مدیر پروژه چندمنظوره اومااویا تصریح کرد: تولید انرژی برق به میزان ۲۹۰ گیگاوات ساعت در سال با استفاده از دو واحد ۶۰ مگاواتی نیروگاه (جمعا ۱۲۰ مگاوات) با توربین پلتون از اهداف مهم دیگر اجرای این پروژه بوده است که برای احداث این نیروگاه در عمق ۷۵۰ متری سطح زمین، ابتدا تونل دسترسی به طول ۲ کیلومتر برای رسیدن به ساختگاه نیروگاه در اعماق زمین احداث شد. سپس حفاری مغارهای نیروگاه و ترانس به انجام رسیده و تمامی عملیات تحکیم و بتن‌ریزی سازه‌ای مطابق دستورالعمل و مشخصات فنی به اجرا در آمد تا امکان انتقال و نصب تجهیزات فراهم شود. کلیه حفاری‌های زیرزمینی این مجموعه به روش چالزنی و آتشباری صورت پذیرفته است.

دزفولی با بیان اینکه محدودیت‌های متعدد در مسیر اجرای پروژه از بزرگ‌ترین چالش‌های اجرایی بوده که علیرغم فشار مضاعف بر پروژه، در مقاطعی توانست سرعت عملیات اجرایی را کاهش دهد، اما باعث توقف کار نشد، گفت: بزرگترین این چالش‌ها پدیده جهانی کرونا بوده که موقعیت پیچیده‌ای را پیش روی پروژه قرار داد. همچنین تغییرات سیاسی متعدد در کشور سری‌لانکا و مشکلات اقتصادی ناشی از پدیده‌های سیاسی و جهانی، از چالش‌های تاثیر گذار در روند اجرای کار بوده است که با اتخاذ استراتژی مناسب در موقعیت‌های خاص، سعی شد از توقف پروژه جلوگیری گردد.

به گفته وی در اوج فعالیت‌های اجرایی این پروژه ۱۸۰۰ نفر مشغول به فعالیت بودند که ۴۰۰ نفر آن متخصصین ایرانی و ۱۳۷۰ نفر از کشور سری‌لانکا و دیگر نفرات از سایر کشورها بوده‌اند. از آنجا که بسیاری از تجهیزات مورد استفاده در این پروژه از ایران تهیه و تامین شده، به صورت مستقیم و غیرمستقیم اجرای این پروژه سهم بسزائی در اشتغال زائی میهن عزیزمان داشته است.

مدیر پروژه چندمنظوره اومااویا با بیان اینکه ایفای نقش شرکت‌ها در حوزه مسئولیت اجتماعی در محدوده اجرای پروژه یکی از موضوعات حیاتی و اجتناب‌ناپذیر است که این موضوع در پروژه‌های برون مرزی از اهمیت بیشتری برخوردار است، گفت: انجام وظایف سازمان‌ها در حوزه مسئولیت اجتماعی می‌تواند به نوبه خود متضمن تعامل و تحکیم ارتباط با مردم منطقه شده و زمینه‌ساز پویایی و رشد و شکوفایی شرکت‌ها تلقی شود.

دزفولی  در جریان اجرای پروژه اومااویا، گروه فراب با تعهد نسبت به کیفیت، حفظ و بهبود سلامت، توجه به ایمنی و نگه‌داری از محیط زیست، تلاش و با پایش مستمر عوامل محیطی زیان‌آور در کارگاه و انجام اقدامات اصلاحی اثربخش، تا حد زیادی رضایت ساکنین مناطق سریلانکا را نسبت به مسائل زیست محیطی به همراه آورد و از بروز بسیاری از چالش‌ها و مشکلات جلوگیری کرد. گروه فراب در حوزه مسئولیت اجتماعی دست به فعالیت‌های داوطلبانه و خیریه نیز مانند ساخت جاده دسترسی و تأمین آب برای مردم محلی سریلانکا زد و در راستای این اقدامات نشان عالی مسئولیت اجتماعی در سال ۱۴۰۱ به گروه فراب اهدا شد.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1403020302011/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA-%D9%85%D9%87%D9%86%D8%AF%D8%B3%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%B1%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86%DA%A9%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D8%AE-%DA%A9%D8%B4%DB%8C%D8%AF

سحر بابایی

سحر بابایی

Next Post

مدیریت شرکت برق منطقه‌ای زنجان به یک بانو سپرده شد

Recommended.

مجوز فروش گاز مایع به پالایشگاه‌ها داده شد

آگوست 8, 2023

خط انتقال گاز از زابل به خراسان جنوبی در اولویت قرار گیرد

ژانویه 13, 2023

وزیر نیرو: سد «قیزقلعه‌سی» نمادی از دوستی و مودت مردم ایران و آذربایجان است

می 19, 2024

افزایش تولید گاز در منطقه قشم در آستانه زمستان

دسامبر 5, 2022

کاهش سرقت از خطوط لوله نفت ایران

می 1, 2024

قرارداد عراق با زیمنس برای تبدیل گاز فلر به سوخت برق

مارس 21, 2024

سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی تغییر نکرده است

ژانویه 22, 2024

انتقاد مجارستان از تحریم‌های آمریکا علیه گازپروم بانک

نوامبر 23, 2024

برزیل هرگز عضو کامل اوپک پلاس نمی‌شود

دسامبر 4, 2023

نصب بزرگترین آب شیرین‌کن خشکی جهان در زاهدان

فوریه 13, 2024

حجم معاملات قراردادهای گواهی ظرفیت به ۲۲۴۳ مگاوات رسید

دسامبر 26, 2023

جمعیت شهری تحت پوشش شبکه آب شرب پایدار و بهداشتی به بیش از ۹۹ درصد رسید

فوریه 11, 2023

رفع ناترازی شدید انرژی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت نیرو است

مارس 4, 2023

اوپک پلاس با کاهش تولید ۲.۲ میلیون بشکه نفت در روز موافقت کرد

دسامبر 1, 2023

شبکه گاز استان‌های واقع در انتهای شبکه گازرسانی تقویت می‌شود

سپتامبر 21, 2023

 نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق در کرمانشاه کلنگ‌زنی شد

دسامبر 13, 2023

شرکت برق حرارتی: نگرانی در باره تأمین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها نداریم

سپتامبر 16, 2023

نیروگاه‌ها با حداکثر ظرفیت آماده تأمین برق کشور هستند

جولای 18, 2023

ارسال نفت از روسیه به اروپا متوقف شد

آگوست 7, 2023

اولین مرکز نوآوری و فناوری کشور در صنعت کاتالیست افتتاح می‌شود

مارس 6, 2024

مصوبه فروش نفت به اشخاص اصلاح شد 

دسامبر 25, 2022

برای استفاده از انرژی خورشیدی تا ۱۰۰ مگاوات در مازندران برنامه‌ریزی شد

ژانویه 8, 2025

دو برابر شدن حمل نفت و فرآورده‌های نفتی در ۷ ماه گذشته

ژوئن 23, 2022

ترانزیت نفتی در بندر خلیج فارس ۷۳ درصد افزایش پیدا کرد

جولای 11, 2023

۶۰ لیتر سهمیه بنزین خردادماه امشب واریز می‌شود

می 20, 2024

افزایش ۱۲ درصدی گازرسانی به نیروگاه‌ها/ مصرف سوخت مایع ۲۸درصد کاهش یافت

دسامبر 24, 2023

خودکفایی ۹۵درصدی ایران در تولید مستربچ /تسهیل صادرات ایران با پیوستن به ‌FATF

ژانویه 1, 2025

تسهیلات ۵ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای تجدیدپذیرها

ژانویه 3, 2025

۶۰ لیتر سهمیه بنزین اول اردیبهشت شارژ می‌شود

آوریل 19, 2024

افزایش ۱۰ درصدی مصرف بنزین در کرمانشاه

آوریل 1, 2024

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.