یک کارشناس حوزه انرژی گفت: سیاستهای دولت سیزدهم در حوزه انرژی شرایطی را رقم زد که در بهار امسال شاهد رشد اقتصادی کشور بودیم، موضوعی که در شرایط تحریم و با اجرای سیاستهای خنثی سازی تحریمها و بازطراحی تجارت انرژی رقم خورد.
مهدی هاشم زاده در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به رشد هشت درصدی اقتصادی ایران با نفت در فصل بهار، اظهار کرد: خنثی سازی تحریمها یکی از موضوعات مورد پیگیری دولت سیزدهم بوده، یکی از مشکلاتی که بخش حکمرانی دیپلماسی ایران دارد این است که با فرض رفع تحریمها میخواهند همه امور را پیش ببرند، مشکلی که ایجاد میشود این است که زمانی که با تحریم مواجه می شویم ساز و کار واحدی برای برخورد با آن نداریم.
وی افزود: این ساز و کار به خصوص در حوزه انرژی که بیشترین تحریمها روی آن اعمال شد تغییرات جدی کرد، دولت سیزدهم روی بحث بازارسازی به جای بازارهای سنتی در دسترس متمرکز شد، فرق بازارسازی با بازاریابی سنتی این است که تقاضای جدید در بازار به وجود میآید، به خصوص این موضوع در بحث نفت بسیار اثرگذار است.
این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به پالایشگاه الپالیتو به عنوان اولین پالایشگاه فراسرزمینی در این حوزه، گفت: دو پالایشگاه دیگر تا آخر سال در همین راستا به تولید میرسد، ضمن اینکه تاکنون قرارداد ۱۷ پالایشگاه با ظرفیت ۲.۴ میلیون بشکه در روز منعقد شده است که کل فروش نفت را پوشش میدهد و علاوه بر این باید یک میلیون بشکه با توجه به نیاز داخل نفت بیشتر تولید کنیم و به عدد ۴.۲ میلیون بشکه در روز برسیم.
هاشمزاده با بیان اینکه یکی از راهکارها پالایشگاههای فراسرزمینی و بازارسازی طبیعی بود که در نفت اتفاق افتاد، تصریح کرد: نتیجه اقدامات ایران در بازطراحی تجارت انرژی خود در حوزه نفت و گاز منجر به این شد که اکنون با یک رشد و توسعه بالا در حوزه تولید نفت و گاز مواجه هستیم، در واقع در فصل بهار رشد تولید و صادرات نفت و گاز حدود ۲۰ درصد شده بود که همین مساله موتور محرک اقتصاد کشور شد و در نهایت به رشد هشت درصدی که ناظر بر برنامه هفتم است، دست یافتیم.
وی با اشاره به صنعت گاز نیز گفت: در این حوزه موضوع برداشت و استخراج و فروش مطرح است که در این بخش نیز یک رشد ۲۰ درصدی را تجربه کردیم که اصلیترین رشد بخش اقتصادی کشور در همین صنعت نفت و گاز رقم خورد، در واقع حوزه نفت و گاز تاثیر بسزایی در رشد اقتصادی کشور داشتند.
این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه در بخش گاز رشد ۱۰ میلیارد متر مکعبی را شاهد بودیم، اکنون به ۱۹ میلیارد متر مکعب صادرات گاز دست یافتهایم که در فصول گرم سال احتمالا این عدد به ۲۲ میلیارد متر مکعب می رسد، گفت: بازطراحی دولت سیزدهم برای تجارت انرژی نقش مهمی در رشد تولید و اقتصاد کشور داشت و دولت سیزدهم توانست با اجرای سیاستهای درست در شرایط تحریمی وضعیت مناسبی را رقم بزند.
به گفته هاشمزاده در روزهای اخیر نیز موسسه کپلر آماری منتشر کرد مبنی بر اینکه صادرات نفت ایران به چین به ۱.۸ میلیون بشکه در روز رسیده یعنی پالایشگاههای کوچک مقیاس یا مینیریفاینریهایی که روی آن بازارسازی جدیدی کرده بودیم به ثمر نشسته است و عدد بزرگی را رقم زد، موضوع مهم و قابل توجه این است که ایران در اوج تحریمها به این اعداد می رسد.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402080704878/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%B3%DB%8C%D8%B2%D8%AF%D9%87%D9%85-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%B1%DA%98%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%AB%DB%8C%D8%B1%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AF-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C