محمدصادق جوکار گفت: در سند امنیت انرژی ایران، برای نخستین بار الگوی جهانی و منطقهای انرژی را پیشبینی کردیم که در زمینه صادرات نقش دارد و میتواند در الگوهای خنثیسازی تحریم که مبتنی بر توان بخش خصوصی است مؤثر باشد.
به گزارش ایسنا، محمدصادق جوکار امروز در حاشیه بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص تفاهمنامه و همکاری ایران با روسیه در حوزه نفت و گاز، اظهار کرد: قرار است روی دو موضوع همکاری صورت بگیرد، روسها به دنبال بدست آوردن فناوری و تجارب ایران در حوزه حمل و نقل هستند و ایران نیز به دنبال دیجیتال کردن شبکه خطوط گاز است که روی این دو موضوع در حال کار هستیم.
وی با تاکید بر اینکه روسیه به دنبال بهرهگیری از تجارب ایران در صنعت گاز است، گفت: علاوه بر این در بخشهای پتروشیمی نیز مذاکراتی برای تبادل تجربه صورت گرفته است.
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی با بیان اینکه مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی به همه بخشهای مرتبط با صنعت نفت و گاز خدمات مشاورهای میدهد، اظهار کرد: این اقدامها در ۴ حوزه راهبردی انجام میشود. سند امنیت انرژی ایران نهایی و تدوین و شاخصهای آن مشخص شده است.
** سند همه شاخصهای امنیت انرژی که خاص ایران است مورد توجه قرار دارد
جوکار با بیان اینکه برای نخستین بار است در کشور سندی داریم که با چالشهای روز کشور هماهنگ است، گفت: در این سند همه شاخصهای امنیت انرژی که خاص ایران است مورد توجه قرار دارد.
وی با بیان اینکه بسیاری از معضلات موجود در کشور مانند حکمرانی انرژی، تقدم مدیریت تقاضا بر عرضه در تدوین این سند مورد توجه بوده است، اظهار کرد: این سند در شورای امنیت ملی مصوب و به همه دستگاهها ابلاغ خواهد شد و اجرای آن الزامآور است.
وی با تامید بر اینکه علاوه بر تدوین این سند، دورنمای استانی انرژی کشور مشخص شده است، گفت: اتلاف انرژی در هرکدام از استانهای کشور از این طریق قابل شناسایی است.
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی افزود: برای نخستین بار الگوی جهانی و منطقهای انرژی را پیشبینی کردیم که در زمینه صادرات نقش دارد و میتواند در الگوهای خنثیسازی تحریم که مبتنی بر توان بخش خصوصی است مؤثر باشد.
جوکار با بیان اینکه ایران کشور نفتی است و درآمدهای نفتی موتور محرک بخشهای مختلف اقتصاد ایران به شمار میرود، گفت: سومین اقدام، تحلیل قیمتهای هفتگی است و پارسال ۹۳ درصد از پیشبینیها در بازه پیشبینیشده بوده است.
وی با بیان اینکه چهارمین رویکرد پایش رباتیک در حوزه بازار با تکیه بر رویدادها و روندها آینده، گفت: اطلس انرژی کشورهای جهان نیز در حال تدوین است که میتواند برای فعالیت این موزه کارآمد باشد.
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی با اشاره به تدوین سبد بهینه عرضه و تقاضای کشور به درخواست سازمان برنامه و بودجه، گفت: برای نمونه، در سبد عرصه انرژی ایران جایگاهی برای زغال وجود ندارد و این در حالیست که سهم زغال در سبد سوخت جهان در حال گسترش است.
جوکار با اشاره به امکان صادرات گاز ایران به اروپا، گفت: آمریکا بخشی از بازار صادرات انرژی به اروپا را حذف میکند و این چشماندازی نیست که از نظر اقتصادی و امنیتی برای ایران جذابیت داشته باشد.
وی با بیان اینکه قیمت گاز در اروپا کاهشی است، گفت: از سوی دیگر، از نظر امنیتی برای ایران ایجاد مزیت نمیکند، زیرا حجم صادرات گاز ایران به اروپا نمیتواند به اندازهای باشد که وابستگی ایجاد کند.
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی با بیان اینکه بازارهای در دسترس مناسبتر با هزینههای کمتر و پایداری بیشتر برای ایران، در همسایگی خود وجود دارد، اظهار کرد پیشنهاد ایران به روسیه ایجاد کریدور شمالی_جنوبی از اوراسیا تا خلیجفارس شبکهای از فروشندگان و خریداران گاز را تشکیل میدهد.
جوکار با تاکید بر اینکه اگر برای مصرف بیرویه سوخت خودروها چارهای اندیشیده نشود، ایران در آینده ظرفیت صادرات نفت خود را نیز از دست خواهد داد، گفت: این مسئله اکنون برای صادرات گاز، با توجه به مصرف بالای این سوخت در داخل کشور وجود دارد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت نیز با بیان اینکه در پروژه فراسرزمینی پالایشگاه ونزوئلا چند گام اساسی برداشتیم که مهمترین آن این بود که با وجود استاندارد مورد استفاده طراحی آمریکا در این پالایشگاه، استانداردهای لازم را پیاده کردیم، گفت: علاوه بر این توانستیم خدمات سازندگان و تولیدکنندگان داخلی خود را صادر کنیم، همچنین در گام سوم، فنون صدور خدمات و معاملات بینالمللی بر تجربه و دانش ما اضافه شد.
احمدی با اشاره به اجرای عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه الپالیتو در آینده نزدیک، گفت: در پروژههای خارجی در آغاز راه هستیم که امیدواریم آیندگان در این مسیر هموار حرکت کنند و از صدور خدمات فنی مهندسی به دیگر کشورها بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه در صورت تأمین منابع مالی ۹ پروژه خطوط لوله را امسال به بهرهبرداری میرسد، اظهار کرد: تا تیرماه امسال ۷ واحد فرآیندی پیچیده طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان به بهرهبرداری میرسد. همچنین واحد پیچیده و تخصصی هیدروکراکر این پروژه بهعنوان بزرگترین واحد هیدروکراکر خاورمیانه به ظرفیت ۴۲ هزار بشکه بهزودی عملیاتی شود.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت افزود: با راهاندازی این واحد همه محصولات الپیجی، نفتا، نفت سفید، گازوئیل با استاندارد یورو ۵ اروپا تولید خواهد شد.
** بهرهبرداری از خط لوله تبریز، خوی، ارومیه تا پایان اردیبهشت
احمدی با بیان اینکه خط لوله تبریز – خوی – ارومیه تا پایان اردیبهشتماه امسال به بهرهبرداری میرسد، گفت: این پروژه به طول ۲۲۰ کیلومتر ۱۴ اینچ و ۱۶ کیلومتر ۷ اینچ، در مجموع ۲۳۶ کیلومتر تعریف و اجرا شده است.
** برای اجرای پروژههای فرامرزی با چند کشور در حال مذاکره هستیم
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با بیان اینکه اجرای پروژههای فراسرزمینی بهواسطه تکالیفی است که وزیر نفت بهعهده این شرکت گذاشته است، این راه باز است و ادامه خواهد داشت و فقط منوط به پروژه ونزوئلا نخواهد بود، گفت: در حال حاضر با چند کشور در حال مذاکره هستیم که بهمحض عملیاتیشدن، اطلاعرسانی خواهیم کرد.
احمدی با بیان اینکه در پروژه ونزوئلا از توان و تخصص چند شرکت دانشبنیان استفاده کردیم که ماحصل خدمات ارائهشده از سوی این دست از شرکتهای فعال، صدور بالغ بر ۲ میلیون قلم کالای تولیدی داخل کشور بود که این موضوع نشاندهنده حجم بالا و ابعاد تخصصی گسترده این پروژه است، گفت: در پروژه ونزوئلا بهدلیل نداشتن نقشه و مدارک فنی مهندسی، بهناچار از مهندسی معکوس استفاده کردیم.
** ۹۰۰ کیلومتر خط لوله جدید به بهرهبرداری میرسد
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ بیش از ۹۰۰ کیلومتر به ظرفیت خطوط لوله و انتقال فرآورده در کشور اضافه خواهیم کرد که عدد بزرگی است، گفت: در پروژه ونزوئلا از توان و تخصص چند شرکت دانشبنیان استفاده کردیم که حاصل خدمات ارائهشده از سوی این دست از شرکتهای فعال بالغ بر ۲ میلیون قلم کالای تولیدی بود که این موضوع، حجم بالا و ابعاد تخصصی گسترده کار را نشان میداد.
** گام دوم طرح توسعه و تثبیت پالایشگاه آبادان بهزودی اجرایی میشود
احمدی با اشاره به اجرای گام دوم طرح توسعه و تثبیت پالایشگاه آبادان، اظهار کرد: منابع مالی واحدهای تکمیلی طرح توسعه و تثبیت در بودجه سال ۱۴۰۳ تخصیص داده شده است، مقدمات کار در حال انجام است و هماکنون پیشرفت ۱۴درصدی دارد.
وی افزود: زیرساختهای طرح مذکور در حال آمادهسازی است، در صورت تأمین منابع مالی بهموقع قطعاً شاهد سرعت و پیشرفت سریع در اجرای فاز دوم این طرح خواهیم بود.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1403021914097/%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%AE%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%B1%DA%98%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%AB%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D9%86%D8%AB%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C