نفت اینترمیدیت تگزاس غربی (WTI)، نفت خام سبکی است که عمدتا در ایالت تگزاس آمریکا تولید میشود. باید بگوییم که امروزه پترولیوم (Petroleum) را که همان نفت خام میباشد بعنوان طلا سیاه می شناسند که امروزه در زندگی مردم نقش اساسی و مهمی ایفا می کند. آدمی ذخایر سوختی از قبیل زغال سنگ و نفت را مصرف، و انرژی آن ها را به سایر اشکالِ مفید تبدیل می کند. در صورت نیاز بسته به نوع سوخت نیروگاه (درصد غنیسازی لازم برای سوخت نیروگاه) اورانیوم غنیسازی شده و سپس از آن برای تولید میلهای سوختی مورد استفاده در نیروگاه (شکل میلهها در نیروگاههای مختلف متفاوت است) استفاده میکنند. بر اساس این توافقنامه ایران متعهد شد ساخت و آزمایش سانتریفیوژهای مورد نیاز برای غنیسازی را متوقف و از اقدام به ساخت قطعات یدکی سانتریفیوژهای موجود در آن زمان نیز خودداری کند. احداث نیروگاه زمانی در حدود سه سال نیاز دارد و سرمایه گذاری اولیه برای احداث و ساخت نیروگاه نیز سنگین است.
ساخت نیروگاه اتمی بوشهر که بهعنوان سمبل فعالیتهای هستهای کشورمان شناخته میشد بارها و در مقاطع مختلف زمانی متوقف و از سر گرفته شد تا اینکه در سال ۲۰۰۲ میلادی، گروهکی تروریستی موسوم به سازمان مجاهدین خلق ایران مدعی شد ایران در حال ساخت ۲مرکز هستهای جدید است. ۳۱- زمانی که سرگرم آب دادن باغچه و گلهای منزل هستید با شنیدن صدای زنگ تلفن یا زنگ در بهتر است ابتدا شیر آب را ببندید و بعد به آنها پاسخ دهید. در پایان پیشنهاد می کنیم برای خرید آب معدنی سورپرایز و ثبت سفارش خود با شماره تلفن ۲۲۸۷۶۷۸۴-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید. همانطور که اکثر نیروگاههای حرارتی با مهار انرژی حرارتی آزاد شده از سوختهای فسیلی برق تولید میکنند، نیروگاههای انرژی هستهای نیز انرژی آزاد شده از هستهٔ اتمها در فرایند شکافت هستهای درون رآکتور هستهای را مورد استفاده قرار میدهند. امروزه فناوری غنیسازی جدید تری نیز نیز توسعه یافتهاست که با استفاده از کاربردهای لیزر غنیسازی را انجام میدهد. از آنجایی که جسم در ارتفاع h در حال سکون قرار گرفته است، این دو نیرو با یکدیگر برابر و در خلاف جهت یکدیگر هستند. بعد از سال ۲۰۱۲، بر اساس گزارشها آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ۶۸ رآکتور هستهای در ۱۵ کشور در حال ساخت بود و تقریباً ۲۸ عدد از آنها با جدیدترین رآکتورهای هستهای، به جمهوری خلق چین تعلق داشت.
جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این بیانیه اظهار داشت فعالیتهای تحقیقات هستهای آغاز شده بر اساس ماده ۳اساسنامه آژانس و ماده ۴معاهده انپیتی و موافقتنامه پادمان، جزو حقوق مسلم و لاینفک جمهوری اسلامی ایران بهعنوان عضو ان پی تی است و آنچه پس از بیش از ۲سال تعلیق داوطلبانه فعال میشود، تنها بخشی از حقوق مصرح و قانونی جمهوری اسلامی ایران است. این نامه در اواخر دوره ریاستجمهوری سید محمد خاتمی بهدست ایران رسید و عکسالعمل ایران هم تصمیم به شروع مجدد فعالیت مجتمع فراوری اصفهان بود. این توافقنامه در ۲۹مهر ۱۳۸۲ برابر با ۲۱اکتبر ۲۰۰۳ به امضا رسید و به موجب آن از تأسیسات اتمی ایران بازرسیهای گستردهای به عمل آمد و فعالیتهای مرتبط با غنیسازی اورانیوم نیز در ایران متوقف شد. این ماجرا در ۱۷ فوریهٔ ۲۰۱۳ درنیروگاه هستهای هنگیان در چین اتفاق افتاد. حادثهٔ اتمی فوکوشیما ۱ ژاپن، در سال ۲۰۱۱، که در رآکتوری اتفاق افتاد که در دههٔ ۱۹۶۰ طراحی شده بود، یک بازرسی دوباره برای امنیت و ایمنی هستهای و سیاست انرژی هستهای در بسیاری از کشورها، ایجاد کرد. بررسی از دست دادن حیات به ازای هر واحد انرژی تولید شده، نشان میدهند که انرژی هستهای، مرگ و میر کمتری نسبت به دیگر منابع اصلی انرژی، ایجاد میکند.
بمنظور مدیریت منابع آبی این محدودیت ها باید در نظر گرفته شود.زمین های اطراف کارخانه های قدیمی را نباید با زمین های حاصلخیز یکی دانست. از جمله ظرفیتهای بینظیر ایران میتوان به موقعیتی ممتاز از نظر ژئوپلیتیک، تجربه همزمان ۴ فصل در جغرافیای خود، معادن و منابع فراوان و دسترسی به منابع انرژی تجدید پذیر در تمام طول سال اشاره کرد؛ اما مهمتر از تمام این ظرفیتها، نیروی انسانی باهوش و توانمندی است که میتوانست محرک اصلی اقتصاد باشد اما به دلیل رویکرد مصرفگرایی در اقتصاد نفتی کشور، نادیده گرفته شد. با وجود نگرانی عمومی نسبت به امنیت نیروگاههای هستهای، این نیروگاهها به علت تدابیر ایمنی سختگیرانه، به نسبت گستردگیشان منجر به تلفات ناچیزی شدهاند. با از سرگیری فعالیتهای هستهای ایران، وزرای خارجه ۳کشور اروپایی در ۲۲دی۱۳۸۴ (۱۲/۱/۲۰۰۶) در برلین گردهم آمدند و با صدور بیانیهای اعلام کردند زمان درگیر شدن شورای امنیت در موضوع هستهای ایران فرارسیده و آنان بهدنبال برگزاری اجلاس اضطراری شورای حکام خواهند بود. وزرای خارجه ۶کشور تصریح کردند که اجلاس اضطراری پیشروی شورای حکام باید موضوع هستهای ایران را به شورای امنیت گزارش کند. قطع مذاکرات، تشکیل اجلاس اضطراری شورای حکام آژانس و هرگونه روشهای فشارگونه و تهدیدآمیز نه تنها کمکی به موضوع نخواهد کرد، بلکه باعث به بن بست رسیدن فرایند دیپلماسی مبتنی بر مفاهمه و همکاری خواهد شد.