«محمدرضا کاویانپور» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی مجله خبری انرژی و نفت افزود: وظیفه مؤسسه تحقیقات آب بر اساس مأموریتی که به آن محول میشود انجام تحقیق و مطالعه در هر زمینه جدیدی در باره منابع آبی است
وی آبهای ژرف را یکی از این زمینههای جدید برشمرد و خاطرنشان ساخت: از سالهای پیش یک سری مطالعات جامعی در مؤسسه تحقیقات آب انجامگرفته و گزارشهای آن نیز داده شده است.
رئیس مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو گفت: پتانسیلهای ایران در زمینه آب ژرف هم شناسایی شده است که بهعنوان پتانسیل مطرح هستند.
کاویانپور ادامه داد: البته نقاط امیدبخشی هم پیدا شده که نیاز به مطالعات تکمیلی مثل مطالعات ردیابی، هیدرو شیمی، ژئوفیزیک و غیره دارد.
وی افزود: این مطالعات قاعدتاً این امکان را فراهم میکند تا ما آن نقاط امیدبخش را تبدیل به پتانسیلی که قابلبهرهبرداری باشد کنیم.
رئیس مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو خاطرنشان کرد: البته تا وقتی این اتفاقها رخ ندهد آن نقاط تبدیل به نقاط بهرهبرداری نباید شوند؛ زیرا تبعات زیستمحیطی داشته و نیز تبعات منفی برای سفرههای زیرزمینی دارد و هم چنین تبعات روی چاهها، چشمهها و غیره خواهد داشت.
کاویانپور گفت: اگر اینها کامل دیده نشود ممکن است تبعات آن چند سال دیگر گریبانگیر شود؛ بنابراین مطالعات باید واقعاً جامع و کامل باشد تا بتوان اظهارنظر درست کرد که در این بحثها چاههای اکتشافی هم جای دارد.
وی ادامه داد: پس از انجام مطالعات باید مدلسازی شده و بعد پتانسیل سنجی و بعد وارد فاز بهرهبرداری شد که در این فاز هم قاعدتاً باید با طمأنینه و آرامش باشد که تبعات منفی نداشته باشد.
رئیس مؤسسه تحقیقات آب گفت: بنابراین همه باید منتظر باشند تا مطالعات کامل انجام و نتایج حاصل شده و بعد نقشه جامع دیده شود که فاز بهرهبرداری هم در کنار آن دیده شود که مسائل زیستمحیطی هم در آن دیده شود.