معاون وزیر نیرو از تعویض یک میلیون کولر گازی پنجرهای در مناطق جنوبی کشور تا پیک برق سال آینده خبر داد.
به گزارش ایسنا، محسن طرزطلب امروز در سومین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی بهینهسازی مصرف و بهرهوری انرژی ایران با بیان اینکه ۲۰ میلیون کولر آبی در کشور وجود دارد که قرار است در آغاز کار تا پیک برق سال آینده یک میلیون کولر آبی با نوع پربازده تعویض شود، اظهار کرد: برای این منظور در حال پیگیری مصوبات و منابع مالی آن هستیم.
وی با بیان اینکه در نظر داریم تا اواسط ماه آینده تعویض موتورهای کولرهای آبی با موتورهای پربازده BLDC در چند استان آینده عملیاتی شود که در این صورت ۵۰۰ مگاوات از این محل صرفه جویی در مصرف انرژی رخ می دهد، گفت: در حال حاضر ۸ میلیون کولر گازی موجود در کشور در پیک مصرف ۱۴ هزار مگاوات مصرف می کنند و سالانه یک میلیون کولرگازی بر این رقم افزوده می شود.
معاون وزیر نیرو افزود: در این راستا با برنامههای تدوین شده در ساتبا قرار است یک میلیون کولر گازی پنجرهای در مناطق جنوبی تا پیک برق سال آینده تعویض شوند که برای آن یک برنامه جدی وجود دارد و با تامین منابع مالی و جذب سرمایهگذاران محقق میشود.
طرزطلب با بیان اینکه از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای تعویض کولرهای آبی و گازی استقبال می کنیم، اظهار کرد: با توجه به وجود ناترازی برق در فصل گرم و ناترازی سوخت در فصل سرد سال ناگزیر هستیم با تمرکز بر سیاستگذاری و برنامهریزی بیشتر از افزایش ظرفیت نیروگاهی و تولید به سمت انتهای زنجیره و مدیریت مصرف و افزایش بهره وری حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه ساتبا در این راستا به سیاستگذاری و هدفگذاری پرداخته و اهرمهای تشویقی و بازدارندهای را در دستور کار دارد، افزود: در این راستا ساز و کار بازار بهینهسازی، استانداردهای معیار مصرف انرژی، ارتقای برچسب انرژی و اعمال ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان و ماده ۴۶ برنامه هفتم را بهکار گرفته است تا با منابع موجود، ابزارها و پروژه های اجرایی در جهت تعویض تجهیزات الکتریکی پرمصرف و تعویض الکتروموتورهای فرسوده اقدام شود.
مدیرعامل ساتبا با بیان اینکه طبق برنامهریزیهای صورت گرفته هدفگذاری صرفهجویی حدود ۱۰ هزار مگاوات از محل بهینهسازی مصرف انرژی در ساتبا در دستور کار فرار دارد، اظهار کرد: با ابزارهای موجود از جمله تعویض الکتروموتورهای فرسوده، هدفگذاری شده است تا سال ۱۴۱۰ حدود ۱۰ هزار مگاوات از محل صرفه جویی مصرف انرژی حاصل شود.
طرزطلب افزود: در راستای اهداف افزایش بهرهوری انرژی در دولت چهاردهم، کاهش ۱۳ هزار مگاواتی توان مصرف کشور از طریق ارتقای استانداردهای برچسب انرژی در تجهیزاتی همچون کولر آبی، گازی، پلههای برقی، چیلرهای تراکمی، آسانسورها و سایر تجهیزات سرمایشی هدفگذاری شده است.
وی با تاکید بر اینکه با راه اندازی بازار بهینهسازی، بخش تامین روشنایی عملیاتیتر میشود، اظهار کرد: با تقاضای سرمایه گذاری موجود، قرار است از این محل تا پیک برق سال آینده ۳۰۰ مگاوات صرفه جویی در مصرف برق محقق شود که با روند موجود تا پیک برق سال آینده از سه مسیر موجود در بخش کولرگازی، آبی و روشنایی حدود ۱۲۰۰ مگاوات صرفه جویی خواهیم داشت.
به گفته معاون وزیر نیرو فراخوان جذب سرمایه گذاران به منظور ساخت نیروگاه های کیلوواتی، یک مگاواتی و تا سقف ۱۰ مگاوات از سوی ساتبا تا هفته آینده منتشر میشود، به همین منظور تسهیلاتی از محل اعتبارات اشتغال زایی به ارزش ۲ همت برای حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی در حوزه تجدیدپذیر اختصاص یافته است.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1403072317859/%D8%AA%D8%B9%D9%88%DB%8C%D8%B6-%DB%8C%DA%A9-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%DA%A9%D9%88%D9%84%D8%B1-%DA%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%BE%D9%86%D8%AC%D8%B1%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7-%D9%BE%DB%8C%DA%A9-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87