• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

توسعه نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس، راه حل ناترازی برق

محمدمهدی بهرامی توسط محمدمهدی بهرامی
اکتبر 12, 2024
صفحه اصلی اخبار

توسعه نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس، راه حل ناترازی برق

به گزارش خبرنگار اقتصادی مجله خبری انرژی و نفت، شهریار صابر امروز (شنبه) در جمع خبرنگاران افزود: گرچه نیروگاه‌های خورشیدی کوچک و متوسط روی سقف خانه‌ها و کارخانه‌ها از نظر ظرفیت هر نیروگاه کوچک و ناچیز به نظر می‌رسد اما تیراژ و تعداد زیاد آنها گره‌گشای معضل برق است.

وی ادامه‌داد: نیروگاه‌های خورشیدی احداث شده در کشور آلمان اکثرا با ظرفیت‌های پنج، ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰ و ۵۰۰ کیلووات و یک مگاوات هستند که ممکن است از نگاه دولتمردان ما کوچک به نظر برسد، ولی سالانه حدود یک میلیون از همین نیروگاه‌ها در سراسر این کشور احداث می‌شود و به ظرفیت ماهانه بیش از هزار مگاوات و سالانه ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی رسیده است.

نایب‌رئیس انجمن ساتکا خاطرنشان کرد: این یک مسئله ساده ریاضی است که حاصل‌ ضرب ظرفیت‌های کوچک در تیراژ بالا (تعداد بالا) منجر به مجموع بزرگ می‌شود.

صابر ابراز امیدواری کرد: صدای من به رئیس‌جمهور و معاون اول که کارگروه رفع ناترازی برق تشکیل داده و از بخش خصوصی دعوت نکرده‌اند، برسد.

وی با بیان اینکه دولتمردان ما نباید نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس را دست‌کم بگیرند، گفت: بلکه باید به توان و به پتانسیل پیمانکاران نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس که حدود ۳۰۰ تا از آنها در انجمن ساتکا هستند، و در سراسر استان‌ها و شهرستان‌های کشور حضور دارند، اطمینان کنند و در کنار احداث نیروگاه‌های بزرگ، فضا را برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌ مقیاس فراهم کنند.

سه درخواست انجمن ساتکا برای احداث نیروگاه خورشیدی کوچک و متوسط

نایب‌رئیس انجمن ساتکا درباره سه خواسته انجمن ساتکا برای احداث سالانه صدها هزار نیروگاه خورشیدی کوچک و متوسط در بخش خانگی و در بخش صنایع ادامه داد: تمرکز زدایی از تهران و تفویض اختیار صدور مجوزها به شرکت‌های توزیع برق در استان‌ها، اعطای تسهیلات از محل ماده ۱۶ و تبصره ۱۸ و تضمین عدم قطع برق به صنایعی که نیروگاه خورشیدی احداث می‌کنند سه خواسته ما در این زمینه است.

صابر با اشاره به لزوم تمرکز زدایی از تهران خاطرنشان کرد: خورشید در همه استان‌ها و شهرستان‌های کشور می‌تابد و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در کنار جبران بخشی از کسری برق، یک فرصت برای توسعه مناطق مختلف است.

وی گفت: اگر قرار است سالانه صدها هزار نیروگاه خورشیدی کوچک و متوسط در کشور احداث شود، دیگر نمی‌توان مجوز همه اینها را در تهران صادر کرد، بلکه باید اختیارات را به شرکت‌های توزیع برق در استان‌ها تفویض کرد.

نایب‌رئیس انجمن ساتکا ادامه داد: تجربه موفقی که ما در کشور داشته‌ایم این بود که سامانه مهرسان از سال ۱۳۹۴ طراحی و اجرا شد و همه شرکت‌های توزیع برق در استان‌ها به آن متصل شدند و همه مجوزهای لازم برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی تا سقف ۲۰۰ کیلووات (در مدل خرید تضمینی برق) در استان‌ها و با نظارت شرکت‌های توزیع برق صادر شده است که این رویه در ۱۰ سال گذشته به‌خوبی ادامه یافته است.

لزوم تفویض اختیار صدور مجوزها به استان‌ها

صابر افزود: از دو سه سال گذشته با راه‌اندازی درگاه ملی مجوزها، مراحل صدور پروانه احداث برای نیروگاه‌های خورشیدی در مدل تهاتر برق صنایع و در مدل نیروگاه خورشیدی در زمین شهرک‌های صنعتی و شهرک‌های خورشیدی به این درگاه منتقل شده است و لذا متقاضیان نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس باید مراحل طولانی را در این درگاه طی کنند و در نهایت برای عقد قرارداد به تهران مراجعه کنند که مناسب و امکان‌پذیر نیست.

وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های عضو انجمن ساتکا در مراجعه به کارگروه رفع موانع توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر که در انجمن تشکیل شده است، درخواست کرده‌اند که تاحدامکان، اختیار صدور مجوزها به همان شرکت‌های توزیع برق در استان‌ها تفویض شود که متقاضیان نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس بتوانند با سرعت و سهولت، مراحل اداری و سپس احداث نیروگاه‌های خورشیدی را در استان‌ها انجام دهند.

نایب‌رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان و تأمین‌کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر در خصوص اعطای تسهیلات به صنایع گفت: انجمن ساتکا تاکنون نوزده همایش در استان‌های کشور برای مخاطبین صنایع برگزار کرده است. بدون استثنا یکی از درخواست‌های صنایع که در این همایش‌ها بیان شده، درخواست اعطای تسهیلات برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی کوچک و متوسط است.

صابر ادامه داد: این در حالی است که ما در زمانی که متن ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان را در انجمن ساتکا تدوین می‌کردیم، در نظر گرفتیم که ۲۵ درصد از منابع این ماده برای اعطای تسهیلات به صنایع مشمول (صنایع با دیماند بیشتر از ۱ مگاوات) جهت احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر کوچک و متوسط پرداخت شود. ولی باوجود دریافت مبالغ از صنایع مشمول، این پرداخت تاکنون محقق نشده است.

وی گفت: بنابراین درخواست دوم ما از مجموعه دولت این است که مبالغ ماده ۱۶ پرداخت شود تا صنایع مشمول بتوانند برای احداث نیروگاه خورشیدی تسهیلات دریافت کنند.

نایب‌رئیس انجمن ساتکادر خصوص پیگیری تسهیلات تبصره ۱۸ افزود: انجمن در سال‌های گذشته بارها به وزارت اقتصاد مراجعه و مکاتبه کرد که وزارت نیرو (ساتبا) جزو دستگاه‌های دریافت‌کننده منابع تبصره ۱۸ در نظر گرفته شود که این امر در سال ۱۴۰۲ محقق شد، ولی تسهیلات تبصره ۱۸ هنوز به نیروگاه‌های خورشیدی تخصیص نیافته است. درخواست ما این است که نیروگاه‌های خورشیدی کوچک و متوسط در تخصیص سهمیه این تسهیلات که برای اشتغال‌زایی است، فراموش نشوند.

صابر در خصوص عدم قطع برق صنایع مجهز به نیروگاه خورشیدی گفت: انجمن ساتکا از سال ۱۴۰۰ موضوع عدم قطع برق صنایعی که نیروگاه خورشیدی احداث می‌کنند را پیگیری کرده است. در نهایت ابلاغیه‌ای توسط توانیر به شرکت‌های توزیع برق اعلام شد که شهرک‌های صنعتی و فیدرهایی که ۳۵ درصد از پیک‌بار خود را نیروگاه خورشیدی احداث کنند، از قطعی برق در زمان پیک‌بار معاف شوند، ولی این کار بسیار دشواری است.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما از سال ۱۴۰۰ این بوده است که بجای تشویق تجمیعی صنایع، می‌باید هر واحد صنعتی را به‌صورت انفرادی تشویق کرد، بدین معنا که هر کدام از واحدهای صنعتی که به‌اندازه درصدی از دیماند خود نیروگاه خورشیدی احداث کنند، از قطعی برق معاف شوند.

نایب‌رئیس انجمن ساتکا خاطرنشان کرد: درخواست سوم ما از وزارت نیرو این است که مشوق انفرادی برای صنایع در نظر بگیرد و این موضوع را انجمن ساتکا از وزارت نیرو در حال پیگیری است البته برای اجرایی‌شدن این درخواست، نیاز به کنترل‌پذیری واحدهای صنعتی است که شرکت‌های توزیع برق و توانیر می‌توانند واحدهای صنعتی داخل شهرک‌ها و نواحی صنعتی را مانند چاه‌های کشاورزی کنترل‌پذیر کنند.

صابر ادامه داد: طرح دومی نیز مطرح است که در زمان پیک برق در تابستان، برق فیدرها قطع نشود بلکه مصرف برق واحدهای صنعتی محدود شود که در صورت اجرایی‌شدن آن، نیاز به قطع برق فیدرها و نیاز به کنترل‌پذیری واحدهای صنعتی نیست.

وی در خصوص ادامه اطلاع‌رسانی به صنایع گفت: بیستمین همایش توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در صنایع استان کرمان (اینداست سولار) روز شنبه ۱۲ آبان در استان کرمان و با حضور صنایع استان کرمان، ارگان‌های مرتبط استانی و کشوری و شرکت‌های تجدیدپذیر برگزار می‌شود و امید است بعضی از مواردی که ذکر شد تا زمان برگزاری این همایش محقق شود .

نایب‌رئیس انجمن ساتکا ضمن اشاره به راه‌اندازی کارگروه رفع موانع توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: صنایع کشور و نیز شرکت‌های تجدیدپذیر می‌توانند مسائل و مشکلات خود را به این کارگروه ارجاع دهند تا انجمن با کمک ارگان‌های مرتبط این موارد را پیگیری کند.

منبع: https://www.irna.ir/news/85624989/%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4%DB%8C%D8%AF%DB%8C-%DA%A9%D9%88%DA%86%DA%A9-%D9%85%D9%82%DB%8C%D8%A7%D8%B3-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%AD%D9%84-%D9%86%D8%A7%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D9%82

محمدمهدی بهرامی

محمدمهدی بهرامی

Next Post

موج سواری قیمت نفت بر روی تحولات خاورمیانه

Recommended.

بهبود اندک سطح ذخایر برفی کشور به دلیل بارش اخیر

فوریه 29, 2024

یک سوم مشترکان خوزستانی پاداش مدیریت مصرف دریافت کردند

سپتامبر 4, 2023

رشد ۳۰۰درصدی مبادلات اقتصادی ایران و تاجیکستان در سال ۲۰۲۲

دسامبر 5, 2022

معضل نقدینگی چند میلیارد دلاری بازرگانان انرژی

فوریه 26, 2024

رویکردها و گام‌های بلند رئیس جمهور شهید در مسیر خدمتگزاری ادامه دارد

می 20, 2024

بیان دقیق و شفاف دستاوردها و اقدام های صنعت آب و برق مانع سواستفاده دشمنان است

می 16, 2024

محرومیت ۶۷۵ میلیون نفر از دسترسی به برق

ژوئن 7, 2023

کشف و جمع‌آوری بیش از ۷ هزار مرکز غیرمجاز استخراج رمزارز در کشور

ژوئن 29, 2022

فیلم/ خیز دولت سیزدهم برای شتاب تولید نفت از میادین مشترک در غرب کارون

اکتبر 2, 2023

۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در حال ساخت است

نوامبر 25, 2023

ابتکار دولت در افتتاح فاز ۱۱ پارس جنوبی در جهت تامین گاز صنایع

اکتبر 3, 2023

ماجرای قطعی و افت فشار آب تهران چه بود؟

ژوئن 14, 2023

۷۸۰ میلیارد تومان پاداش صرفه‌جویی برق پرداخت شد

جولای 30, 2023

ویدیو/ سیلاب و آبگرفتگی گسترده در شهر مشهد

می 15, 2024

رکورد مصرف بنزین باز هم افزایش یافت/ مصرف ۱۴۴.۳ میلیون لیتر در آخرین روز ۱۴۰۱

مارس 21, 2023

مازوت‌سوزی در تهران و البرز تکذیب می‌شود/ افزایش ۱۳ درصدی مصرف بنزین

نوامبر 29, 2023

عملیات حفاری چاه‌های نفت و گاز کشور از برنامه‌ریزی سالانه جلوتر است

اکتبر 13, 2024

پوشش عایقی ۶ پست سیار برق در خوزستان

دسامبر 6, 2023

اُفت فشار گاز در خراسان جنوبی؛ دلایل و راهکارهای رفع مشکل

ژانویه 28, 2023

ایران و قطر حجم تبادلات اقتصادی را به یک میلیارد دلار افزایش می‌دهند

دسامبر 9, 2023

برنامه کنتورهای هوشمند برای مشترکان پُرمصرف به کجا رسید؟

می 14, 2023

مپنا آخرین تولیدات بومی خود را برای دانشجویان و دانش‌آموزان به نمایش درمی‌آورد

ژانویه 29, 2023

افزایش سطح پوشش برفی کشور در هفته سوم زمستان

ژانویه 17, 2024

صدور مجوزها در وزارت نیرو در کمترین زمان

آگوست 30, 2023

دولت برق تجدیدپذیرها را به قیمت خوب خریداری می‌کند

ژانویه 4, 2025

اصلاح اقتصاد برق، راه رفع ناترازی ۱۸ هزار مگاواتی

اکتبر 21, 2024

فرونشست بزرگراه آزادگان ارتباطی با سرقت لوله‌های آب ندارد

جولای 30, 2023

وزیر نفت: چهار میدان نفتی و گازی جدید کشف شد

اکتبر 4, 2023

تغییرات اقلیمی چه اثری بر منابع سدها داشته است؟

اکتبر 28, 2023

نماینده سروستان از توضیح وزیر نیرو درباره وضعیت تولید برق قانع شد

ژانویه 7, 2024

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.