به گزارش مجله خبری انرژی و نفت، محمد کمانی روز پنجشنبه در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه واگذاری زمین به سرمایه گذاران نیروگاههای خورشیدی یزد در جمع خبرنگاران افزود: از این میزان، ۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی، ۲ هزار مگاوات نیروگاه بادی، ۳ هزار مگاوات از طریق نیروگاههای خود تامین توسط صنایع و یک هزار مگاوات هم توسط صنایع متوسط در شهرک های صنعتی برنامه ریزی شده است.
وی با تاکید بر حمایت دولت از سرمایه گذاران نیروگاهها اظهار کرد: در مدل های قبلی سرمایه گذار برای تامین زمین و دریافت مجوزهای لازم اقدام می کرد که در این دوره با کمک استانداری ها، شرکت های برق منطقه ای توزیع نیروی برق ساختگاه نیروگاهها مشخص و به مناقصه گذاشته می شود.
کمانی تصریح کرد: در انتخاب زمین برای ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر اولویت هایی مانند تبدیل ظرفیت ها به انرژی، کیفیت برخورداری لازم برای اتصال به شبکه فعال و دیگر ملاحظات این بخش مد نظر قرار می گیرد.
رییس سازمان انرژی های تجدیدپذیر گفت: در کشور مناقصه ای برای ایجاد ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برگزار شد که ۴ هزار مگاوات آن خورشیدی بود و در مرحله اول برای یک هزار و ۴۴۰ مگاوات، برنده مناقصه مشخص شد.
کمانی یادآور شد: ۲۲۰ مگاوات از این میزان در استان یزد در هشت ساختگاه توسط چهار شرکت بخش خصوصی ایجاد می شود که امروز مجوزهای آنها تحویل شرکت ها شد.
رییس سازمان ساتبا اضافه کرد: در مرحله اول مناقصه، ساخت نیروگاه خورشیدی در ۱۴ استان انجام می شود و مرحله دوم مناقصه نیز بزودی برگزار و در استانهای مختلف احداث این نیروگاه ها انجام می شود.
کمانی با بیان اینکه توسعه نیروگاه های خورشیدی و بادی اولویتهای دولت است و متناسب با شرایط اقلیمی کشور دنبال می شود ، افزود: مابقی ۱۰ هزار مگاوات نیروگاههای تجدید پذیر در استان های کرمان ، سیستان و بلوچستان و اصفهان اجرا می شوند، زیرا از نظر تابش خورشیدی موقعیت مناسبتری برای تولیدی انرژی خورشیدی دارند.
معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: دوره ساخت این نیروگاه ها یک تا ۲ ساله است که امیدواریم به سرعت ۲۲۰ مگاوات برق وارد مدار شود و به تولید برق کشور کمک کند.
تبدیل یزد به قطب انرژی خورشیدی در خاورمیانه
استاندار یزد نیز گفت: وزارت نیرو و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر اهتمام ویژهای برای تبدیل شدن این استان به قطب کشور و منطقه خاورمیانه در حوزه انرژی خورشیدی دارند و در بازدید رئیس جمهور در سفر استانی از سایت انرژی های خورشیدی، قرار شد یزد به قطب انرژی خورشیدی در خاورمیانه تبدیل شود و این اقدام با هدف گذاری تولید ۲ هزار مگاوات انرژی خورشیدی در افق چهار ساله کلید خورد.
مهران فاطمی افزود: حداکثر تلاش خود را خواهیم کرد تا واگذاری زمین و صدور مجوزها در کوتاه ترین زمان ممکن اتفاق بیفتد و هدف گذاری تعیین شده را محقق کنیم.
در این مراسم زمین مورد نیاز برای ایجاد هشت نیروگاه خورشیدی با حضور معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق کشور و استاندار یزد به سرمایه گذاران این بخش در استان واگذار شد.
قرار است مجموعا ۲۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در قالب هشت ساختگاه با سرمایه گذاری ۳۶ هزار میلیارد ریال در استان یزد ایجاد شود.
صرفه جویی سالانه ۶۵۰ هزار بشکه معادل نفت خام، جلوگیری از انتشار سالانه ۲۶۵ هزار تن گاز گلخانهای، تولید سالیانه بیش از ۴۱۵ میلیون کیلووات ساعت برق پاک و کمک به توسعه پایدار استان یزد از جمله نتایج احداث ۲۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان یزد است.
افتتاح نخستین پروژه طرح ملی اصلاح سیستم روشنایی معابر شهری، بازدید از نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی در حال احداث ساغند اردکان و حضور در آیین آغاز احداث ۴۰۰۰ سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی حمایتی در استان از دیگر برنامههای سفر یکروزه محمود کمانی معاون وزیر نیرو به استان یزد است.