قیمت نفت روز جمعه با افزایش بسته شد و تحت تاثیر نگرانی ها نسبت به محدودیت عرضه و ادامه جنگ غزه، حدود ۶ درصد رشد هفتگی به ثبت رساند.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۵۶ سنت معادل ۰.۷ درصد افزایش، در ۸۲ دلار و ۱۹ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۲ سنت معادل ۰.۸ درصد افزایش، در ۷۶ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه بسته شد.
بهای معاملات نفت هفته گذشت، پس از رد پیشنهاد آتشبس نیروهای مقاومت فلسطین از سوی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در روز چهارشنبه، افزایش یافت. رشد قیمت نفت در هفته گذشته در حالی روی داد که هفته قبل آن، ۷ درصدی ریزش کرده بود.
جیم ریتربوش، رئیس شرکت ریتربوش و شرکا در این باره گفت: در صورت عدم وجود اخبار مثبتی که توازن جهانی نفت را دچار تغییر می کنند، بر این باوریم که این نوع نوسانات قیمتی هفته به هفته، تا پایان ماه میلادی جاری در بازارهای نفت، مشاهده خواهند شد.
شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز روز جمعه اعلام کرد: شرکتهای انرژی آمریکایی در هفته گذشته، چهار دکل به تعداد دکل های حفاری نفت و گاز اضافه کردند و مجموع آنها را به ۶۲۳ دکل رساندند که بالاترین میزان از اواسط دسامبر بود. تعداد دکلهای حفاری نفت نسبت به هفته قبل تغییری نداشت و ۴۹۹ حلقه ماند که ۱۱۰ حلقه کمتر از مدت مشابه در سال گذشته است. تعداد دکل های حفاری گاز در هفته گذشته، چهار حلقه افزایش یافت و به ۱۲۱ حلقه رسید که ۲۹ حلقه کمتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۳ است.
طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید داخلی نفت آمریکا در هفته گذشته، به سطح بی سابقه ۱۳.۳ میلیون بشکه در روز بهبود یافت. یخبندان در ماه گذشته، باعث تعطیلی گسترده مناطق تولیدکننده نفت آمریکا شده بود.
نیروهای رژیم صهیونیستی روز جمعه به حملات هوایی مرگبار به نوار غزه ادامه دادند. روز پنجشنبه، بمباران شهر مرزی رفح، به افزایش حدود ۳ درصدی قیمت نفت منتهی شد.
بهای معاملات آتی نفت خام با افزایش قیمتهای بنزین و گازوئیل به دلیل توقف حجم قابل توجهی از فعالیت پالایشگاههای آمریکا، به صورت برنامه ریزیشده یا غیرمنتظره که بازارهای این محصول را دچار محدودیت عرضه کرد، حمایت شد. بهای معاملات آتی بنزین طی هفته گذشته، حدود ۹ درصد افزایش یافت و به ۲.۳۴ دلار در هر گالن رسید، در حالی که معاملات آتی نفت کوره، با ۱۱ درصد افزایش، به ۲.۹۶ دلار در هر گالن رسید.
اوکراین روز جمعه، با پهپاد به دو پالایشگاه نفت در جنوب روسیه حمله کرد که منجر به آتش سوزی در پالایشگاه ایلسکی شد. پالایشگاه آفیپسکی در منطقه کراسنودار که با کریمه در دریای سیاه و ساحل دریای آزوف هم مرز است، تاسیسات دیگری بود که هدف حمله قرار گرفت.
به گفته تحلیلگران، آسیب دیدن پالایشگاههای روسیه بر اثر حملات پهپادی اوکراین و اختلالات فنی، به صادرات بیشتر نفت خام نسبت به سطح برنامه ریزی شده در فوریه، کمک کرده و احتمالا تعهد این کشور برای کاهش عرضه تحت توافق اوپک پلاس را ضعیف کرده است.
کارستن فریچ، تحلیلگر کومرس بانک روز جمعه، با اشاره به سهمیه روسیه در توافق کاهش تولید نفت اوپک پلاس، گفت: هنوز باید مدرکی ارائه شود که روسیه قادر است صادرات نفت خود را حتی بدون محدودیت های مربوط به آب و هوا، به اندازه کافی کاهش دهد.
بر اساس گزارش رویترز، وزارت خزانه داری آمریکا، پنجشنبه گذشته اعلام کرد سه شرکت مستقر در امارات عربی متحده و یک نفتکش ثبت شده در لیبریا را به دلیل نقض مکانیزم سقف قیمت نفت گروه هفت برای فروش نفت روسیه، تحریم کرده است.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402112114963/%D8%AF%D8%B1%D8%AE%D8%B4%D8%B4-%D9%87%D9%81%D8%AA%DA%AF%DB%8C-%D8%B7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%87