بیژن نامدار زنگنه، وزیر سابق نفت ایران، سال ۹۸ اعلام کرده بود که برای توقف مشعلسوزی گاز نیاز به ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری است. اما بین ست ها، زمانی که شما نفس تازه میکنید و بدنتان در حال تولید بازیابی (ATP) خود قبل از شروع ست بعدی میباشد، این سیستم هوازی است که بخش اعظم کار را به عهده دارد. به این ترتیب سالانه ۲۲۰۰ لیتر آب برای آب دادن هر کدام از این گیاهان صرفهجویی میکنید. گیاهان را اغلب شب یا صبح زود آبیاری کنید تا تبخیر کمتری صورت بگیرد. بهعنوان مثال، شما دستگاه 32000 خریداری کردهاید، اما راندمان سرمایشی آن پایینتر است، بنابراین باید بیشتر کار کند تا محیط شما خنک شود و همین امر سبب مصرف بیش از حد برق میشود. ۳- انسداد آن به سادگی میسر نباشد. ۳-۱-۸-۱۷ طراحی و اجرای دودکش مشترک برای چند دستگاه گازسوز که در طبقات متوالی قرار دارند (حداکثر ۵ طبقه) به شرطی مجاز است که هوای مورد نیاز احتراق مستقیماً از فضای آزاد تأمین گردد. ۲-۳-۸-۱۷ برای تعیین قطر دودکش های مشترک فلزی تک جداره یا سیمانی پیش ساخته جهت استفاده بیش از یک دستگاه گازسوز، که در یک طبقه نصب شده اند، به جدول ۲-۸-۱۷ و شکل ۲-۸-۱۷مراجعه شود.
نصب وسایل گازسوز پرمصرف مانند آبگرمکن فوری و پکیج در واحدهای مسکونی یا غیرمسکونی که مساحت آنها کمتر از ۶۰ مترمربع میباشد ممنوع است مگر آنکه وای موردنیاز جهت احتراق گاز مصرفی آن ها از طریق دریچه دائمی که مستقیماً به هوای آزاد راه دارد تأمین گردد. ۱۰-۳-۸-۱۷ کلیه اتصالات مورد مصرف جهت اتصال لوله رابط ها به دودکش مشترک باید هم اندازه دودکش مشترک در محل تقاطع لوله رابط با دودکش باشد. ۶-۱-۸-۱۷ در کوره هایی که دهانه خروجی دود از کوره (محل اتصال کوره به دودکش) در قسمت پایین کوره قرار دارد، باید از بالاترین نقطه محفظه کوره به وسیله لوله ای با قطر حداقل یک اینچ به قسمت عمودی لوله دودکش متصل نمود تا گاز از این معبر خارج شده و دربالای کوره جمع نشود و هنگام روشن کردن مشعل، انفجار ایجاد نگردد. ۱۷-۸-۳-۱۱ در مورد ساختمان های چندطبقه، ارتفاع (H) در هر قسمت از دودکش، فاصله عمودی بین محل خروج محصولات احتراق دستگاه گازسوز تا مرکز سه راهی بعدی طبقه فوقانی است. ب- فضای با حجم کافی:در ساختمان با درزهای هوابند، در صورتی که حجم فضای محل نصب دستگاه های گازسوز کافی (بیش از یک مترمکعب برای هر ۱۷۷ کیلوکالری در ساعت) باشد، باید با نصب دهانه های دریافت هوا از خارج، هوای مورد نیاز احتراق را به طور همزمان از داخل و خارج تأمین کرد.
سطح مقطع کانال باید دستکم برابر سطح آزاد دهانه دریافت هوا باشد. مقدار هوای داخل به اضافه جمع کل هوای دریافتی از دهانه های مستقیم، کانال افقی یا قائم باید برای تأمین هوای مورد نیاز احتراق دستگاه ها، کافی باشد. ۲- ورود پرندگان و حشرات به داخل فضای مسکونی ممکن نباشد. الف- فضای با حجم ناکافی: در ساختمان با درزبندی معمولی، در صورتی که حجم فضای محل نصب دستگاه های گازسوز ناکافی (کمتر از یک مترمکعب برای هر ۱۷۷ کیلوکالری در ساعت) باشد، باید با نصب دهانه های دریافت هوا از خارج، هوای مورد نیاز احتراق را به طور همزمان از داخل و خارج تأمین کرد. الف- در هر فضایی که در آن دستگاه گازسوز نصب میشود باید گردش آزاد هوا وجود داشته باشد. اگر روی دهانه ورودی هوا دریچه هوای بیرون از نوع چوبی، نصب میشود سطـح آزاد آن باید ۲۵ درصد محاسبه شود. الف- دهانه های ورود هوا: دهانه های ورود هوا باید از نوعی باشد که در برابر ورود هوا مانع ایجاد نکند. بنابراین، احتمال تصادف و خطر مرگ نیز چهار برابر خواهد بود.
شکل بالا نشان میدهد که ایران در بخش خانگی در بین کشورهای مورد بررسی جزو کشورهای با مصرف بالا محسوب میشود و سرانه مصرف آن نزدیک به دو و نیم برابر مصرف میانگین جهانی است. الف- تأمین هوای احتراق برای فضایی که در آن دستگاه های گازسوز نصب شده باشد، ممکن است جزئی از سیستم تعویض هوای مکانیکی ساختمان، یا قسمت هایی از فضاهای ساختمان باشد. ۲-۱-۸-۱۷ مهندس ناظر موظف است در زمان تأیید لوله کشی گاز ساختمان، از مناسب بودن نحوه خروج محصولات احتراق (دودکش) برای هر شیر مصرف و همچنین تأمین هوای لازم برای وسیله گازسوز اطمینان حاصل نماید. ۱-۱-۸-۱۷ به منظور تخلیه کامل محصولات احتراق دستگاه های گازسوز و به عنوان بنیان تأمین ایمنی و حفظ جان ساکنین ساختمان ها، طراحی، اجرا و کنترل دودکش های دستگاه های گازسوز براساس اصول مهندسی الزامی است. دریافت هوا از خارج باید با نصب دهانه های بـاز و مستقیم روی جدارهای فضای محل نصب دستگاه ها، نصب کانال افقی یا قائم، به ترتیبی که در » تأمین هوا از خارج« آمده، صورت گیرد. ۲- طراحی و ساخت کانال هوا باید بارعایت الزامات مندرج در بخش۱۴-۵ “کانالکشی” مبحث ۱۴ مقررات ملی ساختمان انجام گیرد.