• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

دولتی‌ها تجدیدپذیر می‌شوند – ایسنا

سحر بابایی توسط سحر بابایی
ژانویه 17, 2024
صفحه اصلی اخبار

دولتی‌ها تجدیدپذیر می‌شوند - ایسنا

هرچند مدتی است که گفته می‌شود ادارات دولتی باید ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را تجدیدپذیر کنند، ولی تاکنون اتفاق چشمگیری در این حوزه نیفتاده بود؛ تا اینکه مصوبه جدید دولت در این حوزه الزام تجدیدپذیر شدن بخش دولتی را از سال ۱۴۰۳ نهایی کرد.

به‌گزارش ایسنا، ایران به جهت برخورداری از منابع مختلف انرژی، جزو یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان به شمار می‌رود و افزون بر وجود منابع گسترده سوخت‌های فسیلی نظیر نفت و گاز، دارای قابلیت فراوان انرژی‌های تجدیدپذیر ازجمله باد، خورشید و زمین‌گرمایی است؛ لذا با افزایش جمعیت و رشد صنایع، تقاضا برای انرژی در کشور افزایش یافته است.

توجه به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر یکی از وجوه سیاست‌های کلی محیط زیستی بوده و دولت سیزدهم نیز برای این موضوع اهمیت ویژه‌ای قائل است، اخیرا نیز دولت مصوبه‌ای ابلاغ کرد که بر اساس آن با هدف اجرای ماده ۸ مصوبات شورای عالی انرژی کشور، کلیه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون خدمات کشوری مکلفند سالانه پنج درصد مصرف انرژی الکتریکی خود را تا رسیدن به سهم بیست درصد مصرف سال از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک تامین کنند.

به منظور اجرایی شدن مصوبه فوق، رویه اجرایی تأمین حداقل 20 درصد برق مصرفی مشترکان مشمول از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک توسط وزیر نیرو ابلاغ شد. مشترکان مشمول از ابتدای سال ۱۴۰۳، پنج درصد از برق مصرفی خود را باید از طریق انرژی های تجدیدپذیر و پاک تامین و در طول مدت چهار سال تا 20 درصد (سالانه ۵ واحد درصد) افزایش دهند. در صورت رعایت نشدن این موضوع، انرژی مازاد مصرفی بر اساس حداکثر نرخ تابلوی برق سبز بورس انرژی در ماه قبل از صدور صورتحساب مشترکان مشمول، در قبض برق این مشترکان محاسبه خواهد شد.

براین اساس تأمین تمام و یا بخشی از برق مصرفی مشترکان مشمول به یکی از روش‌ها شامل ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر و پاک با اخذ مجوزهای لازم برای هریک از ساختمان‌های‌ مشترکان مشمول و یا به صورت تجمیعی برای چندین ساختمان مشترکان مشمول، خریداری از تابلوی برق سبز، به صورت فیزیکی یا گواهی برق تجدیدپذیر و انعقاد قرارداد دوجانبه با نیروگاه تجدیدپذیر در چارچوب قوانین و مقررات جاری، امکان پذیر است.

مصطفی رجبی مشهدی – سخنگوی صنعت برق نیز در این رابطه اعلام کرد: در صورت عدم رعایت این موضوع توسط ادارات یا سازمان‌ها تعرفه برق آن‌ها به قیمت انرژی‌های تجدید پذیر محاسبه خواهد شد و سازمان‌ها و ادارات مشمول باید برق مورد نیاز خود را از طریق تابلوی سبز بورس انرژی خریداری کنند.

به گفته وی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر یکی از وجوه سیاست‌های زیست محیطی بوده و وزارت نیرو نیز برای این موضوع اهمیت ویژه‌ای قائل است و علاوه‌ بر این به منظور رفع ناترازی در تولید و تقاضای برق، برنامه‌ریزی افزایش ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر توسط وزارت نیرو صورت گرفته که در این صورت به کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی وانتشار آلایندگی‌های هوا کمک خواهد کرد.

بر این اساس، به‌تازگی پیرو ابلاغ مصوبه شورای اقتصاد در تاریخ ۱۲ مهرماه ۱۴۰۲ و مصوب شدن ساخت ۴۵۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر از محل صرفه جویی سوخت در دولت سیزدهم و پس از طی شدن مراحل قانونی برای مشخص شدن سرمایه گذاران با برگزاری مناقصه عمومی، فرایند اجرای این پروژه با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذیربط و در حضور رئیس جمهور، ۴ دی ۱۴۰۲ در محل وزارت نیرو آغاز شد.

سرمایه گذاران ۴ شرکت برنده در مناقصه در قالب پنج سبد شامل، ۲ سبد ۱۵۰۰ مگاواتی و ۳ سبد ۵۰۰ مگاواتی، برای ۴۰۰۰مگاوات معین شدند و یک سبد ۵۰۰ مگاواتی باقیمانده نیز در حال برگذاری مناقصه جهت انتخاب آخرین سرمایه گذار است. با اجرای این مصوبه، سرمایه گذاران متعهد می شوند نیروگاه‌ها را با ظرفیت مجموع ۴۰۰۰ مگاوات انرژی برق خورشیدی تا حداکثر پیک برق سال ۱۴۰۳ به شبکه سراسری متصل کنند.

در مجموع ۳۸۱ ساختگاه برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت بیش از ۱۰ هزار و ۲۰۰ مگاوات با محوریت ۱۶ برق منطقه ای در سراسر کشور وجود دارد؛ برق منطقه‌ای استان‌های تهران با ۳۲ درصد، فارس با ۱۰ درصد و سیستان و بلوچستان با ۹ درصد از استان‌هایی هستند که بیشترین سهم را در ساخت ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور دارند.

بررسی‌ها  نشان داد که تولید برق به روش خورشیدی یکی از اقتصادی ترین روش‌ها در دنیا و کشورهایی همچون ایران است چرا که تعداد روزهای آفتابی و شدت آن در ایران زیاد است، ضمن اینکه زمین، ارتفاع و دمای مناسب برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی دارد؛ بنابراین ایران یکی از مهدهای دنیا برای تولید برق به روش اقتصادی بوده کما اینکه با تصمیمات حاکمیتی که در سطح دولت، وزارت نیرو وضع شده، تولید برق خورشیدی در ایران توجیه اقتصادی لازم را پیدا کرده است و اکنون بخش خصوصی نیز تمایل بیشتری بری ورود به این حوزه دارند.

 دیتاها نشان می‌دهد که برق خورشیدی در دنیا بیشترین رشد تولید را داشته است و اقتصادی‌ترین روش برای خیلی از کشورهاست؛  باتوجه به اینکه تولید انرژی تجدیدپذیر نسبت به استفاده از سوخت‌های فسیلی برای صنایع و مصرف کنندگان از روش‌های دیگر مناسب‌تر است و ایران نیز اکنون با ناترازی صنعت برق مواجه است، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند کمک‌رسان باشد، ضمن اینکه ایران پتانسیل زیادی برای توسعه تجدیدپذیرها را دارد و لازم است از این پتانسیل به نحو مطلوب استفاده شود.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402102618821/%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA%DB%8C-%D9%87%D8%A7-%D8%AA%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AF

سحر بابایی

سحر بابایی

Next Post

آمریکا در لبه تاریکی! - ایسنا

Recommended.

فرانسه نگران مهاجرت «توتال» شد

می 22, 2024

ویدیو/ آب در تهران جیره‌بندی می‌شود؟

ژانویه 21, 2024

قالیباف: وظیفه وزراتخانه‌های نفت و نیرو تامین انرژی پایدار در کشور است

نوامبر 26, 2024

مصرف برق رکورد زد – ایسنا

جولای 4, 2023

خوش‌بینی پاکستان درباره تکمیل خط‌ لوله گاز با ایران به‌رغم هشدار آمریکا

آوریل 25, 2024

ثبت نام ۱۵ درصد مشترکان پر مصرف در سامانه املاک

دسامبر 7, 2023

ارتقای سطح کیفی و کمی آب شرب شهر سنندج با بهره‌مندی از پروژه آبرسانی

نوامبر 29, 2022

امضای تفاهم‌نامه همکاری میان پژوهشگاه نیرو و انجمن هیدرولیک ایران

سپتامبر 30, 2023

قراردادهای افزایش ظرفیت تولید گاز تا قبل از پایان سال امضا می‌شود

دسامبر 8, 2024

کاهش ناترازی انرژی گاز با عایق‌های نانویی ایرانی

دسامبر 28, 2024

آغاز اجرای ۵۶۰۰ مگاوات نیروگاه خودتامین صنایع

سپتامبر 28, 2023

خط لوله نفت خام ترش سبزآب – ری در آستانه بهره‌برداری قرار گرفت

ژانویه 25, 2025

وزیر نیرو: ۶۰ درصد انرژی در مسیر انتقال و مصرف تلف می‌شود

دسامبر 10, 2024

وزیر نفت:‌ سهمیه نوروزی بنزین نداریم

مارس 9, 2024

تداوم کاهش بارش‌ها در حوضه‌های آبریز طی دی ماه

دسامبر 31, 2023

گسترش بازارهای جدید صادراتی قیر ایران در شرق آسیا

دسامبر 11, 2022

You will از ما متشکریم – 10 نکته در مورد مصرف آب باید بدانی

ژوئن 7, 2022

امکان صرفه‌جویی ۲۰ مگاواتی در مصرف برق در مراکز آموزشی

می 10, 2023

راهنمای نهایی انرژی

ژوئن 7, 2022

از سرگیری فعالیت پالایشگاه «ال پالیتو» ونزوئلا با مشارکت ایران

ژوئن 12, 2023

واردات نفت به چین کاهش یافت

دسامبر 8, 2023

شوک یک شورش به بازار نفت

ژوئن 25, 2023

رشد یک درصدی ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر طی یک ماه

فوریه 18, 2023

بررسی چالش‌های حوزه آب در دستور کار هیات اندیشه‌ورز بنیاد نخبگان اصفهان

مارس 21, 2024

آغاز گرمای خرماپزان جیرفت و قطع برق؛ شرکت توزیع از علت فنی خاموشی اخیر می‌گوید

می 31, 2023

امکان سوخت‌گیری ۴۰ لیتر بنزین با نرخ دوم در بیشتر جایگاه‌های مازندران +فیلم

دسامبر 18, 2023

برخی از افراد با نفت اکسل می کنند و برخی نه – شما کدام یک هستید؟

ژوئن 7, 2022

نمایشگاه صنعت برق با طعم تولید داخل

نوامبر 16, 2023

فارس با مدیریت ۱۰ درصد از برق مصرفی کشور برای عبور از تابستان پیش رو آمادگی دارد

می 28, 2023

کدام کشورهای جهان مشکل کم آبی دارند؟

مارس 29, 2024

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.