به گزارش روز سهشنبه مجله خبری انرژی و نفت از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، “فریبرز مؤتمنی”، مدیرعامل نیروگاه فردوسی افزود: نیروگاه ۱ هزار و ۴۳۴ مگاواتی فردوسی دارای ۶ واحد گاز و سه واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی است که عملیات ساخت واحدهای بخار این نیروگاه در قالب طرحهای بیع متقابل در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: مأموریت اصلی طرحهای بیع متقابل ساخت بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی از محل منابع حاصل از صرفهجویی سوخت است و در همین باره ساخت بخش بخار نیروگاه فردوسی طی قرارداد بیع متقابل با شرکت تولید برق طوس مپنا منعقد شده است و مکانیزم بازگشت سرمایه آن از محل صرفهجویی سوخت خواهد بود.
مؤتمنی خاطرنشان کرد: در نیروگاههای گازی، حرارت واحدها از اگزوز بخش گاز با درجه حرارتی بین ۵۴۰ تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد به محیط بیرونی خارج میشود که علاوه بر هدررفت انرژی، باعث افزایش انتشار گازهای گلخانهای میشود؛ اما در این طرح با استفاده از حرارت خروجی اگزوز واحدهای گازی و هدایت آن به تجهیزات بخش بخار، انرژی الکتریکی تولید میشود که این میزان انرژی تولیدی در هر واحد بخار سالانه معادل ۲۵۰ میلیون مترمکعب صرفهجویی سوخت به همراه دارد.
مدیرعامل نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی با تأکید بر اینکه ساخت سه واحد بخار نیروگاه فردوسی مانع از انتشار ۲.۴ میلیون تن دیاکسید کرین در سال میشود، اضافه کرد: افزایش تولید و پاسخگویی به رشد فزاینده بار در شمال شرق کشور به میزان ۴۸۰ مگاوات، بالابردن راندمان نیروگاه و افزایش آن به ۵۰ درصد و همچنین کاهش آلایندگی زیستمحیطی از جمله اهداف اجرای این پروژه است.
وی حجم سرمایهگذاری صورتگرفته برای ساخت واحدهای بخار این نیروگاه را حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان برشمرد و افزود: در مدتزمان ساخت واحدهای این پروژه یک هزار نفر بهصورت مستقیم و در دوران بهرهبرداری ۲۰۰ نفر مشغول به فعالیت هستند.
نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی در کیلومتر ۲۵ جاده مشهد به قوچان واقع شده است.