احمدرضا صادقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار مجله خبری انرژی و نفت اظهار کرد: کمتر بودن میزان ذخیره فعلی سد زایندهرود نسبت به پارسال، نشان از کاهش چشمگیر بارشها در این منطقه دارد.
وی ادامه داد: مقدار آب ورودی به سد زایندهرود در زمان حاضر ۹ و آب خروجی از آن ۱۸ متر مکعب بر ثانیه است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان بیان کرد: مقدار بارندگی در مهر امسال بسیار ناچیز و کمتر از معمول بود و از ابتدای آبان تا امروز نیز در سرشاخههای زاینده رود در مجموع ۱۰۰ میلیمتر بارش به ثبت رسید.
صادقی افزود: بر مبنای اعلام سازمان هواشناسی، روزهای خوبی را از حیث بارش در روزهای باقیمانده از آبان و همچنین آذر امسال نخواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود، اهمیت تامین آب آشامیدنی با کیفیت و همچنین نیاز کشاورزان به آب برای کشت پاییزه و لزوم جاریسازی آب در زایندهرود از جنبه زیست محیطی، تصمیمگیری درباره آن بسیار سخت شده است.
به گزارش مجله خبری انرژی و نفت، بر اساس اعلام روز پنجشنبه شرکت آب منطقهای اصفهان، خروجی سد زایندهرود با هدف جاری سازی آن در نواحی خشک این رودخانه و تخصیص آب برای کشاورزی شرق و غرب این دیار، هفته نخست آذر افزایش مییابد.
زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهههای اخیر بدلیل برداشتهای بیرویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست با خشکی مواجه شده است.
اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کمسابقهای را در نیم قرن اخیر سپری میکند؛ افزایش جمعیت و تغییر الگوی مصرف، پروژههای انتقال آب، افزایش صنایع و برداشتهای بالادست شرایطی را ایجاد کرده است که آب رودخانه زایندهرود در ۲ دهه اخیر از سد «چم آسمان» در شهرستان لنجان در غرب استان تا تالاب بینالمللی گاوخونی به دفعات خشکانده شده و همین امر تبعات محیط زیستی و توقف متناوب کشت و کار در مناطق مختلف استان را در پی داشته است.
سد زایندهرود با گنجایش ١.۴ میلیارد متر مکعب در فاصله ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
منبع: https://www.irna.ir/news/85660678/%D8%B0%D8%AE%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%B3%D8%AF-%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%AF-%DB%B2%DB%B4%DB%B1-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%85%D8%AA%D8%B1-%D9%85%DA%A9%D8%B9%D8%A8-%D8%A7%D8%B3%D8%AA