باتوجهبه گزارش بانک جهانی در حدود ۸/۲۵ درصد از برق در انتقال هدر میرود. در ایران این میزان حدود 150 لیتر در شبانه روز است و بنابراین مردم مشکلی از نظر تامین آب ندارند. به طوری که بازدهی آبیاری بر اساس گزارش فائو در سال ۲۰۰۰ میلادی، در لیبی ۶۰ درصد، در هند ۵۲ درصد، مصر ۵۳ درصد، سوریه ۴۵ درصد و پاکستان ۴۴ درصد و عربستان ۳۳ درصد و ترکیه ۴۰ درصد، چین ۳۶ درصد و ایران ۳۲ درصد بوده است. بازدهی ٖآبیاری در کشور طبق گزارش FAO در سال ۲۰۰۰ میلادی، ۳۲ درصد بوده و طبق گزارش معاونت امور زیربنایی در سال ۱۳۸۲، حدود ۴۰ درصد بوده است. باید گفت در شرایط فعلی بیش از 90 درصد کل منابع آبی کشور به مصرف کشاورزی می رسد و تنها درصد کمی در بخش خانگی به مصرف می رسد؛ با این حال توجه و تاکید بیش از حد مسئولان به رعایت الگوی مصرف در بخش خانگی؛ باعث پوشیده ماندن نحوه استفاده از آب در بخش کشاورزی شده است. رعایت این نکته برای تمام لوازم خانگی به نفع شما خواهد بود.
با این کار، علاوه بر کمک به هزینهها، تاثیر مستقیم و مفیدی هم بر محیط زیست خواهیم گذاشت. با این وجود یک اصل در همه این تعابیر مختلف وجود دارد که صورت کسر تولید و مخرج آب مصرفی است بنابراین این شاخص با افزایش عملکرد، کاهش آب مصرفی و یا تاثیر هر دو عامل به صورت همزمان، افزایش می یابد. دیگر عامل مهم جهت افزایش کارایی کاهش میزان مصرف آب در تولید محصول است. لذا با مدیریت صحیح منابع آب و با استفاده از دانش و فناوری های نوین، باید در جهت ارتقا بهره وری از منابع آب، افزایش کارایی مصرف آب ،افزایش راندمان آبیاری و افزایش عملکرد در واحد سطح ، گام های اساسی برداشت. از شاخص های اساسی در تعیین کارایی استفاده از آب جهت تولید محصولات کشاورزی، شاخص کارایی مصرف آب می باشد. متوسط کارایی مصرف آب محصولات زراعی، ۸۰۰ گرم است. بر اساس مطالعات انجام شده در بین روش های مختلف آبیاری، روش آبیاری قطره ای منجر به ایجاد بالاترین بهره وری و همچنین کاهش میزان مصرف آب به حد قابل توجهی خواهد شد. یا میزان ضایعات و افت برداشت برخی محصولات قابل ملاحظه می باشد، تمهیدات لازم برای کاهش ضایعات مانند تنظیم ادوات، اصلاح زمان برداشت، بسته بندی مناسب، ایجاد واحدهای فرآور و ایجاد زنجیره تولید تا مصرف، می تواند بطور غیرمستقیم در بهبود بهره وری مؤثر باشد.
میزان مصرف آب برای آبیاری محصولات مهم کشاورزی ایران در مقایسه با هنجارهای جهانی، بسیار بالا است و در ایران عصر ۱۴۰۰ باید راهکار استراتژیک برای برون رفت از این معضل توسط دولت و مجلس و حمایت ملت، در دستور کار قرار بگیرد. بطور کلی بهبود کارایی اقتصادی مصرف آب در سطح مزرعه نیازمند تطابق و هماهنگی بهتر استفاده از آب بر حسب نیاز محصولات در زمان و مقدار استفاده از آن است که نهایتا سبب بهبود عملکرد محصول، کاهش در هزینه ها و همچنین مقدار آب توزیع شده در سطح مزرعه و افزایش عرضه آب برای سایر مصرف کنندگان می گردد. در واقع، می دانیم که قیمت نفت و فرآورده های نفتی مانند سایر مواد خام مانند طلا یا گاز طبیعی به دلار آمریکا اعلام می شود. تلویزیون هم مانند سایر وسایل برقی هرچه بزرگتر باشد مصرف انرژی بیشتری دارد. چون اختلاف پتانسیل میان دو طرف یک ابر یا میان دو ابر یا میان ابر و زمین باندازه ٔ کافی برسد تخلیه ٔ برقی صورت میگیرد و رعد یعنی صدای همراه با تخلیه و برق یعنی نور همراه با تخلیه حادث میشود.
به طور کلی با استفاده از دو روش مستقیم و غیرمستقیم می توان بهره وری و یا کارایی مصرف آب را افزایش داد. محصولاتی مانند ذرت علوفه ای، ذرت دانه ای، سیب زمینی، پیاز، یونجه و جو، کارآیی مصرف آب بالاتری داشته اند. در فهرست زیر، میزان آب مجازی که برای تولید برخی کالا ها استفاده می شود را مرور می کنیم. آب مجازی منظور میزان آبی است که کالا یا محصول در یک فرآیند تولید از لحظه شروع تا پایان، مصرف می کند. همچنین کاهش هزینه ها و نیز انجام اقدامات تکمیلی برای بهبود کیفیت محصول سبب افزایش صورت کسر می شود. مدیر دفتر نظارت و کاهش آب بدون درآمد آبفای کشور با تاکید بر اینکه آمارها در استان ها و اقلیم های مختلف کشور متفاوت است، افزود: شستشو، مصارف بهداشتی، شرب، پخت و پز، شستشوی خودرو و مسائلی از این دست از جمله مصارف روزانه افراد است. مصارف بدون درآمد) در سال در حدود ۵.۴ میلیارد متر مکعب است. ایران بعد از روسیه بزرگترین ذخایر گازی جهان و بعد از آمریکا و روسیه بیشترین تولید گاز جهان را دارد، اما هماکنون کسری روزانه گاز کشور بیش از ۲۵۰ میلیون متر مکعب، معادل بیش از نصف کل گاز تولیدی قطر، بزرگترین صادرکننده گاز مایع جهان است.