• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

رییس سازمان مدیریت کرمان: بیلان منفی آب کرمان به ۸۰۰ میلیون مترمکعب رسید

حامد سالاری توسط حامد سالاری
اکتبر 19, 2024
صفحه اصلی اخبار

رییس سازمان مدیریت کرمان: بیلان منفی آب کرمان به ۸۰۰ میلیون مترمکعب رسید

به گزارش مجله خبری انرژی و نفت، محمدرضا وحیدی شامگاه شنبه در نشست اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با مدیران دستگاه های اجرایی استان کرمان افزود: یکی از چالش های استان کرمان کم آبی است و سهم بالای تولیدات کشاورزی سنتی در اقتصاد استان نسبت به متوسط کشوری و تولید محصولات آب بر یکی از دلایل آن است.

وی با بیان اینکه متوسط بارش جهانی ۸۰۰ میلیمتر، در کشور ۲۳۳ میلیمتر و کرمان ۱۲۹ میلیمتر است عنوان کرد: کشاورزی حدود ۹۴ درصد، صنعت یک و خدمات پنج درصد آب استان کرمان را مصرف می‌کنند و آب یکی از چالش های بزرگ این استان است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: ۱۱۸ منطقه و مرکز جمعیتی استان کرمان ازجمله ۶۴ نقطه شهری و ۵۴ نقطه روستایی در حریم گسل قرار دارد؛ کرمان همواره با پدیده سیل دست و پنجه نرم می‌کند؛ ۴۷ درصد مساحت استان با مشکل ریزگردها روبرو است و فرونشست زمین ۱۶ درصد استان را دچار چالش کرده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان بیان کرد: کرمان با ۱۱ درصد از کل وسعت کشور، چهار درصد از جمعیت ایران را در خود جای داده و این تراکم نحوه خدمات رسانی به نسبت سایر مناطق کشور را با مشکل مواجه کرده است.

وی یادآور شد: ۶۳ درصد جمعیت استان کرمان شهرنشین و مابقی روستانشین هستند و نسبت جوانی جمعیت استان با ۲۷ درصد، حدود ۲ درصد بیشتر از متوسط کشوری است.

وحیدی با اشاره به جمعیت سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان کرمان گفت: سهم جمعیت مردان این استان ۵۱ درصد است و هرم سنی ما در آینده با کهولت سن جمعیت مواجه می شود که در این حوزه باید برنامه ریزی ویژه انجام شود.

وی با اشاره به سهم بخش ها از تولید ناخالص داخلی استان کرمان تصریح کرد: سهم استان از تولید ناخالص داخلی از ۳.۶ درصد در سال ۱۴۰۰ به چهار درصد رسیده که صنعت و معدن ۴۹ درصد، کشاورزی ۱۶ و خدمات ۳۵ درصد است، اما در اشتغال این نسبت رعایت نمی شود و کشاورزی ۳۹ درصد شاغلان را تشکیل داده است.

قطعی برق ۴۰ درصد مشاغل کرمان را با مشکل مواجه می‌کند

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان ادامه داد: در صورتی که قطعی برق ادامه یابد معیشت و اشتغال ۴۰ درصد شاغلان استان دستخوش تغییر می شود.

وی گفت: ۷۲ درصد شاغلان استان کرمان دیپلم و زیر دیپلم هستند و نرخ بیکاری نیز به ۸.۲ درصد کاهش یافته است.

وحیدی تاکید کرد: بیکاری زنان استان کرمان در مقایسه کشور بالاتر است، به گونه ای که ۲۸ درصد زنان ما بیکار هستند و این درحالیست که میانگین کشور ۱۵ درصد است.

وی افزود: شاخص محیط کسب و کار استان که همواره وضعیت مناسبی نداشت، با وجود اصلاح فرآیندهای اجرایی از رتبه ۳۱ به هفتم رسید و ۲۴ پله نسبت به سال ۱۴۰۰ ارتقا یافت.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان بیان کرد: استان کرمان در حال حاضر رتبه چهارم امنیت سرمایه گذاری کشور را داراست و جایگاه قابل قبولی دارد.

وحیدی با بیان اینکه کرمان در حوزه شاخص های بخش بهداشت و درمان از لحاظ زیرساخت‌ها، نسبت به متوسط کشوری وضعیت مناسبی ندارد، اضافه کرد: در سرانه پزشک عمومی، متخصص و تعداد مرکز بهداشت پایین‌تر از متوسط کشوری هستیم.

وی با بیان اینکه این استان رتبه نخست اراضی باغی پسته، رتبه دوم محصولات جالیزی و سبزیجات و سوم مرکبات را به خود اختصاص داده است، گفت: کرمان دارای رتبه کشوری در حوزه میزان اراضی کشاورزی است که می‌توان از این ظرفیت به طور ویژه بهره مند شد.

این مسئول با اشاره به وجود نیروگاه سیکل ترکیبی و انرژی خورشیدی در استان عنوان کرد: ظرفیت مناسبی در بخش صنعت و معدن برای ایجاد صنایع بالادستی و پایین دستی داریم؛ چهار کارخانه تولید خودرو در کرمان توانستند که سهم ۹ درصدی تولید در کشور را به خود اختصاص دهند؛ همچنین بزرگترین تولیدکننده لاستیک کشور با ۳۳ درصد مربوط به این استان است.

وی همچنین با اشاره به شهرک ها و ناحیه های صنعتی استان کرمان گفت: ۱۰ اثر ثبت جهانی، ۸۲۰ اثر ملی، رتبه دوم واحدهای بوم گردی با ۳۲۰ واحد متعلق به کرمان بوده و در حوزه زیربنایی پنج فرودگاه فعال، سه منطقه اقتصادی از جمله سیرجان، ارگ جدید، رفسنجان داریم و منطقه جازموریان نیز در دست پیگیری است.

جایگاه کرمان در اسناد آمایش

وحیدی گفت: در راستای تحقق شعار سال و باتوجه به اسناد بالادستی و سیاست های کلی نظام ۶ بسته اجرایی در استان شامل ۱۷ برنامه اجرایی را تدوین کردیم که هدف گذاری در این حوزه ها انجام شده است.

وی اضافه کرد: آمایش سرزمینی استان کرمان مصوب شورای عالی آمایش کشور شده و اصلاح ساختار اقتصادی، منطقی کردن بخش های اقتصادی و ارتقای بهره وری آب به عنوان اهداف بنیادین در سند آمایش کشور در نظر گرفته شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان ادامه داد: شهر کرمان در سند ملی آمایش به عنوان سطح یک در نظر گرفته شده و در این زمینه تقویت و تجهیز بهینه شبکه شرق به غرب و جنوب به شمال مد نظر قرار گرفته است؛ همچنین مراکز لجستیک برای بم و سیرجان در سند آمایش استان مورد توجه است.

وی افزود: استان کرمان در اسناد آمایش نقش مهمی برای گردشگری کشور دارد و کرمان در حلقه گردشگری طبیعی نیز قرار گرفته است.

سهم ناچیز کرمان از حقوق دولتی معادن

وحیدی با اشاره به بهره مندی استان از بهره مالکانه معادن در متن قانون بودجه گفت: بر اساس قانون باید ۱۵ درصد از حقوق دولتی معادن به استان بازگردد ، اما سال ۱۴۰۰ میزان درآمد از معادن کرمان ۴۰ همت بود که ۲ درصد از سهم ما به استان پرداخت شد.

وی عنوان کرد: سال ۱۴۰۲ درآمد دولت از معادن کرمان به ۴۸ همت رسید که چهار درصد به استان اختصاص یافت؛ امسال نیز درآمد ۵۳ همتی در بودجه لحاظ شده است.

استان ها در بودجه توانمندی لازم را ندارند

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان بیان کرد: نکته دیگر مالیات بر ارزش افزوده سهم شهرداری و دهیاری ها است که براین اساس به استناد قانون، ماهانه پول به حساب آنها واریز می شود اما این اعتبارات در مصارف استان و شورای توسعه نقشی ندارد و مستقیم به حساب دهیاری می رود.

وحیدی تاکید کرد: سرفصل های بودجه کارایی این اعتبارات را کاهش می دهد و در صورتی که این اعتبارات به صورت سرجمع به استان ها ابلاغ شود، مانع بروکراسی اداری رفع و اثربخشی بهتر آن می شود.

وی در خصوص نظام درآمد هزینه افزود: در ماده ۱۷ قانون برنامه هفتم پیشرفت، دولت مکلف شده نظام نوین درآمد هزینه داشته باشد و فرایند بودجه ریزی اکنون به گونه ای است که استان ها توانمندی لازم را ندارند.

این مسئول در ادامه به ضرورت تخصیص ۱۰۰ درصدی بودجه، تحقق مازاد درآمد استان و اعتبارات پژوهشی اشاره کرد.

ضرورت تکمیل جاده های کرمان

وی با بیان اینکه جاده کرمان – دیهوک وضعیت خوبی ندارد، گفت: این جاده که به طول ۱۶۵ کیلومتر سال ۸۵ آغاز شده و استان‌های جنوبی و شرقی را به مشهد متصل می کند، هم اکنون ۷۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وحیدی اظهار کرد: جاده جاسک – محمدآباد – ریگان امسال رقم ناچیزی در بودجه داشت و این جاده با اتصال ۶ شهرستان جنوبی کرمان و چند استان ازجمله کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان می تواند وضعیت این سه استان را متحول می کند و باعث رونق اقتصادی با اتصال به بنادر می شود.

وی ادامه داد: جاده بم – جیرفت به طول ۹۴ کیلومتر با ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار جزو جاده های مهم استان کرمان است زیرا عمده محصولات جالیزی ما در جنوب استان می باشد که حمل و نقل از این جاده رونق اقتصادی را به همراه خواهد شد.

وی افزود: ۶۸۳ مدرسه غیر استاندارد در استان کرمان وجود دارد و وضعیت تراکم دانش آموز به خصوص در شهر کرمان نامناسب بوده و از متوسط کشور بالاتر است؛ امیدوارم با توجه به برنامه های تدوین شده وضعیت بهتری برای این استان شاهد باشیم.

منبع: https://www.irna.ir/news/85632965/%D8%B1%DB%8C%DB%8C%D8%B3-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%86%D9%81%DB%8C-%D8%A2%D8%A8-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%DB%B8%DB%B0%DB%B0-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%85%D8%AA%D8%B1%D9%85%DA%A9%D8%B9%D8%A8

حامد سالاری

حامد سالاری

Next Post

تزریق ۴۶۰ همت سرمایه برای توسعه طرح‌های زیربنایی آب و فاضلاب

Recommended.

استحصال شیل‌های نفتی کشور در الیگودرز

نوامبر 9, 2023

 مرحله نخست نیروگاه ۵ مگاواتی خورشیدی کاشان به مدار آمد

جولای 19, 2023

اشتغالزایی سه هزار نفری در میادین سپهر و جفیر ره‌آورد دولت سیزدهم

مارس 5, 2024

مشعل دکل حفاری میدان مشترک گازی بلال روشن شد

ژانویه 16, 2023

روزانه چهار میلیون لیتر فرآورده نفتی در کردستان توزیع می‌شود

ژوئن 16, 2023

خیلی هیجان‌زده. شما ممکن است نباشد به انجام رسید با طلای سیاه

ژوئن 7, 2022

تامین آب پایدار برای ۷۲۰ هزار نفر از مردم خوزستان در طرح “فدک”

ژانویه 12, 2024

ویدیو/ تعطیلی کارخانه بازیافت زباله‌های خطرناک در مکزیک

ژانویه 25, 2025

خبر کاهش صادرات نفت خام ایران تکذیب شد

دسامبر 16, 2024

کارواش‌های هدردهنده آب شرب و آلوده کننده منابع زیرزمینی در جیرفت

جولای 7, 2023

خیز ایران برای فروش نفت با ارز ملی در بازارهای جهانی

مارس 12, 2023

Desire a Progressive Enterprise؟ تمرکز روی گاز!

ژوئن 7, 2022

نفت پرچم‌دار ورود سرمایه‌گذاری خارجی به کشور

آوریل 8, 2024

آبرسانی به ۲۰۰ روستای استان کرمانشاه در دست اجرا است

سپتامبر 20, 2023

معاون وزیر نفت: بیش از ۱۱۰ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه ها تحویل شد

دسامبر 17, 2024

واحد دوم هوای فشرده شرکت دماوند انرژی عسلویه به طور رسمی به بهره‌برداری رسید

مارس 2, 2023

۱.۲ میلیارد کیلووات ساعت انرژی امسال در نیروگاه برق ری تولید شد

آگوست 19, 2023

شکستن انحصار آمریکا در ساخت تجهیزات سرچاهی صنعت نفت

آگوست 23, 2022

تولید محصولات پتروشیمی کشور در برنامه هفتم توسعه به ۱۴۰ میلیون تن می‌رسد

آوریل 30, 2023

بازدید رئیس مجلس از نمایشگاه بین‌المللی بهینه‌سازی مصرف و بهره‌وری انرژی ایران

آگوست 14, 2023

برق صنایع خرد به‌طور کامل تامین شده است/ برنامه‌ریزی برای افزایش ۳۰ هزار مگاواتی تولید برق

آگوست 9, 2023

۵۴ درصد ظرفیت مخازن سدها خالی است

سپتامبر 10, 2023

بومی سازی ۷۲۴ هزار قطعه نیروگاهی

دسامبر 18, 2022

«بازار آب» پل عبور کشاوزی سنتی به مدرن از راه «بهره‌وری»

سپتامبر 13, 2023

واحد شماره یک نیروگاه برق بندرعباس به مدار تولید بازگشت

آوریل 5, 2023

۱۱۴ جایگاه استان تهران در مدار سوخت‌رسانی قرار گرفت

دسامبر 18, 2023

امضای ۴۰ میلیارد دلار قرارداد نفتی در ۲۰ ماه گذشته

جولای 5, 2023

هوش مصنوعی مصرف برق ادارات را در تابستان به دست می‌گیرد

ژانویه 10, 2024

سال آبی جدید با کاهش بارش و افزایش مصرف شروع شد

اکتبر 1, 2022

«درب بهشت» تشنه‌کام معطل دستگاه حفاری

جولای 28, 2023

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.