صمدالله محمدی روز یکشنبه در جریان دیدار با رییس و خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی(مجله خبری انرژی و نفت) استان کرمان افزود: انتظار مردم و ما این است که در اجرای پروژه های آبرسانی سه شهرستان تسریع شود و دولت نیز با توجه به ظرفیت ها توجهی ویژه به نهضت آبرسانی این مناطق داشته باشد.
وی اظهارداشت: خط انتقال آب شرب رابر از سد شهیدان امیرتیموری، تکمیل این سد و تصفیه خانه آب رابر به یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که ۴۶۰ میلیارد تومان در اعتبارات سفر رییس جمهور به دیار کریمان مصوب و مقرر شد که در نشستی با حضور معاون اجرایی رییس جمهور و استاندار کرمان نحوه تامین آن را بررسی کنیم.
پرباران ترین شهرستان درگیر تنش آبی
محمدی می گوید بدترین شرایط آبی استان کرمان را شهرستان رابر و بخشی از بافت دارد.
رابر را به عنوان یکی از پرباران ترین مناطق استان کرمان می شناختند.
وی معتقد است: این مناطق کوهستانی هستند و منبع آب پایداری ندارند؛ با تلاش بسیار چاه حفر و آب مورد نیاز را تامین می کنیم اما این چاه ها در سال دیگر آبی ندارند و باید مجوز جابه جایی بگیریم و چاه را در منطقه ای دیگر حفر کنیم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه کم آبی، مشکل اساسی شهرستان های بافت، رابر و ارزوئیه است تاکید کرد: باید حتما سد شهیدان امیرتیموری آبگیری و منبع آب پایداری در منطقه شهرستان رابر تعریف شود.
شهرستان ارزوئیه منبع آب پایدار ندارد
وی گفت: شهرستان بافت در حوزه آب سدی دارد که به عنوان منبع آب پایدار این منطقه محسوب می شود؛ سد شهیدان امیرتیموری شهرستان رابر باید آبگیری شود اما تنها شهرستانی که منبع آب پایداری ندارد، شهرستان ارزوئیه است.
محمدی با بیان اینکه آینده آبی شهرستان ارزوئیه نامطلوب است گفت: مسئولان برای شهرستان ارزوئیه نیز اعلام کردند که چاهی عمیق حفر شود که آب را تامین کند اما همین هم قابل اعتماد نیست زیرا عمده زمین های این شهرستان دارای چاه است و این چاه ها در هر نقطه ای حفر شده اند.
به گفته وی اکنون ۱۵۰ حلقه چاه آب در شهرستان ارزوئیه خشک شده و ۱۵۰ حلقه دیگر نیز در حال خشکی و کم آبی است.
زنگ خطر آبی و ضرورت دریافت انشعاب از آب دریا
محمدی در ادامه با بیان اینکه نمی توان برخی مسائل را در رسانه براحتی منتقل کرد اظهارداشت: واقعا پیش بینی وضعیت آبی برای سه شهرستان بافت، رابر و ارزوئیه خطرناک است.
وی تصریح کرد: پیش بینی آب ارزوئیه باید حتما از آب دریا در محدوده خط انتقال سیرجان یک انشعاب به این شهرستان برسد تا از خطر بی آبی نجات یابد.
محمدی گفت: حتی طی نامه ای به مشاور پروژه و افراد متخصص پیشنهاد دادیم که انتقال این انشعاب را مطالعه و امکان سنجی کنند و ما آنچه را که در قبال آیندگان مسئولیت داریم انجام دهیم.
اصلاح خطوط انتقال آب
وی همچنین با بیان اینکه خط انتقال آب در شهرستان های بافت، رابر و ارزوئیه نیز اشکالاتی دارد که بایستی اصلاح شود اظهارداشت: شبکه توزیع در بسیاری از شهرستان های ما فرسوده است و درصد قابل توجهی از آبی که استحصال می شود نیز از این محل هدر می رود که نیاز به بازسازی دارد.
نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه گفت: قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) اکنون برای تامین آب رابر و ارزوئیه پای کار آمده و طی یک برنامه سه ساله باید کار در این ۲ شهرستان را تکمیل کند که اگر اجرای پروژه آبرسانی ابلاغ شود کار در مدت زمان کمتری انجام می گیرد.
وی بیان کرد: در نشست مجمع نمایندگان با رییس جمهور نیز پیشنهاد کردیم پروژه های آبرسانی شهرستان بافت به قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) سپرده شود زیرا این قرارگاه خود به صورت امانی کار می کند و اگر قرار باشد پروژه ای را شرکت آب و فاضلاب اجرا کند آن را به پیمانکار می سپارد و هزینه بیشتری دارد اما قرارگاه خود ماشین آلات و امکاناتی دارد و با اعتبار کمتری می تواند پروژه های بیشتری را به سرانجام برساند.
به گفته محمدی آبرسانی به روستاهای بالادست سد بافت مثل کیسکان، گوغر و همچنین پایین دست در حاجی آباد، حسن آباد و گریغان را پیگیری می کنیم و در این زمینه به دنبال جذب اعتبارات ماده ۲۳ قانون هستیم که پروژه آبرسانی از محل اعتبارات قرارگاه ابلاغ شود.
داود میاندهی رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی (مجله خبری انرژی و نفت) استان کرمان نیز در این دیدار ضمن تشریح ابعاد مختلف کارکردها و چگونگی فرآیندهای تهیه و انتشار مطالب در مجله خبری انرژی و نفت برای توسعه همکاری ها با هدف تمرکز بر اطلاع رسانی از ظرفیت ها و مشکلات شهرستان های بافت، رابر و ارزوئیه اعلام آمادگی کرد.