• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

سهم ۹۰ درصدی تأمین نیاز کشور در صنعت روانکار توسط تولیدکنندگان داخلی

سحر بابایی توسط سحر بابایی
فوریه 17, 2024
صفحه اصلی اخبار

سهم ۹۰ درصدی تأمین نیاز کشور در صنعت روانکار توسط تولیدکنندگان داخلی

بیش از ۹۰ درصد روانکار و بازار روغن موتور مورد نیاز کشور به‌صورت پایدار توسط شرکت‌های داخلی در حال تأمین و تولید است و مورد استفاده مردم و صنایع مختلف قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، مهدی فیضی، در میزگرد بررسی صنعت روانکار و بازار روغن موتور در ایران و منطقه با بیان اینکه حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار تن مصرف سالیانه روانکار در کشور است که حدود ۱۵۰ هزار تن آن روغن‌های صنعتی و مابقی روغن‌های موتوری مورد استفاده در کشور است، اظهار کرد:  بیش از ۹۰ درصد روانکار مورد نیاز کشور به‌صورت پایدار توسط شرکت‌های داخلی در حال تأمین و تولید است و مورد استفاده مردم و صنایع مختلف قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه صنعت روانکار یک صنعت وابسته به برخی صنایع دیگر بوده و متناسب با پیشرفت و توسعه‌ای که در صنایع دیگر صورت می‌گیرد، صنعت روانکار باید این نیازها را حل کند؛ از جمله یکی از وابستگی‌های صنعت روانکار به صنایع خودروسازی است، گفت: روغن یک ماده مصرفی است که استانداردها و شرایط فنی آن متناسب با شرایط تجهیز تدوین می‌شود؛ به‌طور خاص خودروسازی کشور در دهه‌ها و زمان‌های مختلف متفاوت بوده، ممکن است خودرویی از یک کشور اروپای وارد کشور شود و از ما مشخصاتی بر اساس استاندارد API و یا ACEA که استانداردهای غربی و اروپایی هستند، خواسته شود و یا خودروسازان چینی که تولیدات آنها در فضای کشور تردد می‌کنند، استانداردهای متفاوتی از API‌ دارند و ما به عنوان شرکت‌های تولیدکننده روغن موتور یک مسیری را شروع کردیم که نیازهای داخل کشور و همچنین در مسیر توسعه صادرات، پوشش داده شود.

او با بیان اینکه روغن SN۵W۲۰‌ که اخیرا همزمان با دهمین نمایشگاه موتور ایران و سیزدهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز رونمایی شد متناسب با نیاز روز موتورهای تولید داخل است که تست‌های موتور و عملکردی آنها در شرکت‌های خودروساز داخلی انجام می‌شود، بر اساس پروتکل آنها تولید شده و تأییدیه گرفته است، گفت: درحال حاضر نیاز داخلی توسط شرکت‌های تولیدکننده روغن داخلی تأمین می‌شود، بخشی از برندهایی که تحت عنوان برند خارجی در داخل کشور عرضه می‌شوند، عمدتا در داخل ایران تولید می‌شوند و حتی روغن پایه را نیز از شرکت‌های تولیدکننده بزرگ روغن، مثل شرکت نفت سپاهان خریداری می‌کنند.

وی افزود: از سال 1397 به بعد، بحث قیمت‌گذاری نرخ روغن تحت سیاست‌های سازمان حمایت قرار گرفته، باید این قیمت گذاری به‌صورتی انجام شود که حمایت‌های لازم از ۴ شرکت اصلی تولید روغن کشور صورت بگیرد. بحث فرهنگ مصرف هم بسیار مهم است، وقتی شخصی با توجه به هزینه‌های خودرو و تجهیزات صنعتی، روغنی را مصرف می‌کند، باید این شناخت را پیدا کند که آیا این روغنی که می خواهد مصرف کند، مطابق با نیازهای استانداردی مورد مصرف هست و در این صورت از روغن مناسب استفاده خواهد کرد.

فیضی با اشاره به توانمندی‌های شرکت‌های داخلی تولید روغن گفت: الان مارینگی را تأمین می‌کنیم که شرکت ملی نفتکش و سازمان کشتیرانی تا ۱۰ سال پیش، بخش عمده‌ای از آن را از بازار خارجی تأمین می‌کردند اما امروز بخش عمده‌ای از نیاز را داریم در داخل تولید می‌کنیم. همچنین صنایع و نیروگاه‌های کشور که در گذشته بیشتر نیاز به روغن‌های صنعتی را از خارج از کشور تأمین می‌کردند، امروز عمده نیاز خود را از داخل تأمین می‌کنند و حتی اخیرا نمونه‌ای از روغن را برای استفاده در نیروگاه‌های عراق به این کشور ارسال کرده‌ایم.

در ادامه این میزگرد، رضا سلطانی، کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه روانکارهایی که تولید می‌شوند، وظیفه اصلی آنها روغن کاری قطعاتی است که در برابر هم و نسبت به هم درحال حرکت هستند که البته وظایف دیگری مثل خنک‌کاری، کاهش ارتعاشات و سروصدا هم دارند، اظهار کرد: در سیستم موتور احتراق داخلی اگر بخواهیم به وظایف اصلی روغن به‌خوبی برسیم، نیاز به تعامل بین خودروساز، روغن‌ساز و موتورساز داریم.

به گفته وی چند سالی است که تلاش می‌کنیم به خودروسازان داخلی القا کنیم که با همکاری شرکت‌های روغن‌ساز ایرانی که در توسعه روغن فعال هستند، اسم و برند روغن موتور تولید داخل که مناسب هر خودرو است، در دفترچه خودرو آورده شود و با پایش و انجام تست‌های تکمیلی، روغن موتور بهینه تولید داخل برای هر خودرو، در دفترچه آن به مصرف کننده پیشنهاد و معرفی شود که این کار توسط شرکت‌های بزرگ خودروسازی جهان با همکاری با شرکت های روغن‌ساز برتر دنیا در حال انجام است.

همچنین سهیل رشیدی اقدم، رئیس مرکز نوآوری انرژیک دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه بحث بازارسازی برای روغن‌های تولید داخل چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور، موضوعی مهم است، اظهار کرد: روغن موتور با دو نوع بالای ۷۰ درصد مواد معدنی و زیر ۷۰ درصد طبقه‌بندی می‌شود که اگر بالای ۷۰درصد باشد، در کد خاصی صادر می‌شود که در بخش نفت و قیر و فرآورده‌های نفتی طبقه‌بندی می‌شود و اگر زیر ۷۰ درصد باشد که در زمینه گریس و مواد دیگر قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۷۸ میلیارد دلار مصرف روغن موتور، روانکار و گریس‌های مختلف را در کل دنیا داشتیم، گفت: کمتر از یک درصد این بازار بزرگ سهم ایران است و در این یک درصد هم اغلب برندهای بزرگ و معروف حضور ندارند. روغن‌سازان ایرانی اغلب نمی‌توانند به دلیل تحریم‌ها، استانداردهای بین‌المللی را به صورت مستقیم اخذ کنند، مجبور می‌شوند مطابق استاندارد کار کنند و به شبیه‌سازی استاندارد روی آورند و شبیه‌سازی استاندارد الزام قانونی یا ایزویی را به صورت کامل نمی تواند پوشش دهد.

رئیس مرکز نوآوری انرژیک دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه بحث بازارسازی بین‌المللی مستلزم این است که در فضای دیجیتال بیشتر کار کنیم که روغن‌سازان ایرانی در این زمینه خیلی ورود قوی و جدی تا امروز نداشته‌اند، افزود: زمینه دیجیتال در بازارسازی یک زمینه بکر محسوب می‌شود، در ایران هزینه تولید روغن بسیار ارزان‌تر از کشورهای دیگر تمام می‌شود و می‌توانیم با سودهای کلانی روغن‌ها را با کیفیت خوب، صادر کنیم.

رشیدی با بیان اینکه صادرات روغن موتور تولید ایران در سال‌های اخیر به کشورهای منطقه صورت گرفته است، برای فروش به بازارهای اصلی باید استانداردهای بین‌المللی را رعایت کنیم و راهکاری برای اخذ این استانداردها اتخاذ کنیم، گفت: تولید ۴ شرکت روغن‌ساز داخلی ۸۵ درصد نیاز مارکت صنعت روانکار را پاسخ می‌دهد و ۱۵ درصد این بازار توسط تولیدات خارجی تأمین می‌شود که البته بخشی از آن روانکارهای خاصی برای صنایع خاص است که در دنیا نیز تولیدکنندگان محدودی دارد.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402112819662/%D8%B3%D9%87%D9%85-%DB%B9%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF%DB%8C-%D8%AA%D8%A3%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86

سحر بابایی

سحر بابایی

Next Post

شهرک‌های صنعتی دارای نیروگاه تجدیدپذیر از محدودیت برق معاف می‌شوند

Recommended.

بالا در مورد انرژی؟

ژوئن 7, 2022

الزام دستگاه‌های اجرایی به مدیریت مصرف برای جلوگیری از قطع آب

نوامبر 8, 2024

آغاز عملیات احداث ۴ هزار نیروگاه خورشیدی هم‌زمان با سفر رییس جمهور به یزد

ژانویه 10, 2023

کشاورزی ایران در صدر جدول جهانی برداشت از آب‌های زیرزمینی

اکتبر 28, 2023

صادرات حدود ۵۲ میلیارد مترمکعب گاز به عراق‌ به ارزش ۱۵ میلیارد دلار

مارس 28, 2024

تامین ۱۰۰ تن کاتالیست تولید پلی اتیلن پتروشیمی‌ها با تولید داخل

فوریه 4, 2024

طول شبکه گاز در کردستان به بیش از ۱۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر رسید

فوریه 17, 2023

گاز مایع مصرف‌کنندگان آزاد از آذرماه به قیمت فوب خلیج‌فارس توزیع می‌شود

نوامبر 21, 2023

عواید صرفه‌جویی در مصرف گاز به مشترکان اختصاص می‌یابد

ژانویه 4, 2025

خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس فردا به بهره‌برداری رسمی می‌رسد

ژانویه 2, 2025

حقابه هیرمند از طریق اهرم‌های در اختیار پیگیری می‌شود

جولای 22, 2023

وزیر نیرو: اعتبارات جدید برای تکمیل سدگلورد اختصاص می یابد + فیلم

دسامبر 22, 2023

فرمانداری رفسنجان: سیل به لوله شرکت مخابرات نفت ایران خسارت نزده است

جولای 30, 2022

توقف صادرات گاز روسیه به یک کشور اروپایی دیگر

دسامبر 29, 2024

روسیه با سیستم‌های موشکی از تاسیسات نفت و گاز دفاع می‌کند

مارس 21, 2024

جبران بخشی از ناترازی گاز با اجرای پروژه‌های محیط زیستی

ژوئن 6, 2023

گزارش دیوان محاسبات از موفقیت دولت سیزدهم در افزایش صادرات و وصول درآمد نفتی

سپتامبر 3, 2022

رشد قیمت نفت ازسرگرفته شد

اکتبر 21, 2024

افتتاح رسمی نیروگاه میل نادر/ برگزاری مناقضه برای افزایش ظرفیت تا ۷۰۰ مگاوات

می 28, 2024

ساخت ۳۱ هزار قطعه و تجهیز نیروگاهی در شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران

آگوست 29, 2023

زنگ خطر آژانس بین المللی انرژی درباره کمبود گاز اروپا در سال آینده

نوامبر 7, 2022

مصرف برق در تهران رکورد زد

جولای 2, 2022

چراغ‌های پرمصرف معابر شهری ۶ استان تعویض می‌شوند

آوریل 17, 2024

برداشت روزانه از میدان مشترک پارس جنوبی به ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسید

دسامبر 17, 2022

برق چاه‌های کشاورزی رایگان می‌شود

آگوست 19, 2023

وظیفه طراح گرافیک چیست؟ طراح گرافیک چه کسی است؟ آکادمی هنر

اکتبر 16, 2022

چگونه قویترین محلول لوله بازکنی را پیدا کنیم؟ مرزاگشاس

نوامبر 16, 2022

مسئله آب شرب همدان به صورت بلندمدت حل شد

سپتامبر 14, 2022

تکمیل ۲۰‌ میلیارد دلار پروژه نفتی در ۲ سال

اکتبر 2, 2023

حذف ۶ نقطه ورودی فاضلاب به رودخانه کارون، به زودی

دسامبر 5, 2023

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.