بنا بر اعلام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان رفسنجان ۱۰ درصد باقی مانده نیز به ترمیم لوله های غیراصلی مقابل منزل شهروندان بر می گردد که بیشتر آنها در جریان تخلیه گل و لای و آب با تجهیزاتی مثل لودر تخریب شده است.
به گزارش مجله خبری انرژی و نفت ۲ خط لوله آب شرب شهر رفسنجان در جریان سیل چندروز اخیر تخریب و نیز برخی چاه های تامین کننده آب این شهرستان از مدار خارج شده بودند و مدت زمان قطع آب شبکه تا دیروز دوشنبه به روز پنجم خود رسیده بود که با تلاش متصدیان آبفا استان و دیگر مناطق کشور و نیز سایر عوامل از عصر روز گذشته و دیشب این خط لوله ها ترمیم و بخش مهم مشکل برطرف شده است.
از جمله علت های تاخیر پنج روزه در بازگشت خط لوله آب شرب، سیل دوباره اعلام شده است؛ درحالی که عملیات ترمیم شبکه آبفا طی روزهای اخیر تا بخش قابل ملاحظه ای انجام شده بود دوباره شاهد بارش شدید و آبگرفتگی معابر شهر رفسنجان بودیم که برقراری آب در شبکه لوله این شهر را با مشکل مواجه کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان رفسنجان روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار مجله خبری انرژی و نفت از وصل شدن ۹۰ درصد شبکه آبرسانی شرب مناطق سیل زده شهرستان تا دیشب خبر داد و گفت که مابقی نیز با سرعت و فوریت طی امروز درحال انجام است.
حسین چرخ انداز اظهار کرد: بارندگی شدید و جاری شدن سیل در مناطق مختلف این استان به برخی از تاسیسات آبرسانی شهرستان از جمله دره دُر، داوران، اودر؛ و مناطق شهری از جمله صادق آباد، شهرک فرهنگیان، بلوار امام علی(ع)، خیابان های ۱۷ شهریور، آب و دیگر مناطق خسارت وارد کرد.
وی افزود: در این حادثه خطوط و تاسیسات شبکه آبرسانی در جریان سیل اخیر خسارت دیده بودند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب رفسنجان با تشریح اقدامات انجام شده در دو مرحله برای ترمیم شبکه گفت: از چهارشنبه گذشته بارندگی ها در رفسنجان آغاز و از جمعه آب برخی مناطق بر اثر سیلاب قطع شد.
وی افزود: با کمک نیروهای امدادی و تیم های اعزامی از کرمان، اصفهان، بندرعباس، لرستان، آذربایجان شرقی، یزد، کرمان، بم، کوهبنان، تهران، همدان، اراک، قزوین و غیره با همکاری نیروهای این شرکت با تمامی توان به صورت شبانه روزی برای رفع مشکل آب شرب اقدام شد. و تنستند آب آشامیدنی مناطق قطع شده را تا درصد بالایی وصل کنند.
چرخ انداز ادامه داد: اما بارش شدید باران و جاری شدن سیل دوباره مشکل ساز شد و خط لوله را تخریب کرد.
بررسی میدانی خبرنگار مجله خبری انرژی و نفت
اما صبح روز سه شنبه خبرنگار مجله خبری انرژی و نفت مستقر در رفسنجان نیز پس از بررسی میدانی در نقاط مختلف شهر رفسنجان که آب آنها قطع بود موضوع را رصد کرد.
براساس اعلام شهروندان آب در مناطق اعلام شده وصل شده و ابتدای اتصال شبکه، آب، گل آلود بوده و به مرور زلال شده است.
شهروندان می گویند آب اینک در محله های دهقان رجبی، صادق آباد و بلوار امام علی وصل شده است.
آنطور که اهالی خیابان حجاب رفسنجان گفتند آب این منطقه نیز وصل شده و چون گل آلود بوده همچنان از آب تانکر استفاده می کنند.
به گفته مسئولان مشکل ترمیم شبکه و منابع تامین آب حل شده است و به مرور همه شهروندان از آب شبکه برخوردار خواهند شد.
مشکل دیگری اضافه بر خط لوله
از جمله مشکلات دیگری که در رفسنجان از نظر تامین آب شکل گرفته، اقدام برخی شهروندان برای لایروبی منازلشان از گل و لای بوده که برخی لوله های آبرسانی را نیز درگیر کرده است.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان رفسنجان مشکل لوله های اصلی حل و آنها تعمیر شده اند، تنها کمتر از چند درصدی از مناطق که آب آنها قطع است به دلیل این بوده که مردم در کوچه هایشان لودر آورده بودند تا آب را تخلیه کنند و لوله های این مناطق در حین عملیات شکسته شده لذا در حال تعمیر آن ها هستیم تا آب کامل وصل شود.
توضیحات آبفا استان
آب و فاضلاب استان کرمان نیز در خبر ارسالی خود برای مجله خبری انرژی و نفت از قول مدیرعامل این شرکت توضیحاتی ارائه و اعلام کرد که برقراری پایدار آب شرب بهداشتی در کمتر از ۴۸ ساعت پس از وقوع سیل میسر شد.
علیرضا عبدیان با قدردانی از حضور معاون بهره برداری و ستاد بحران آبفا کشور، مدیر بحران آبفا تهران، مدیران متخصص فنی و مهندسی ستاد مرکزی استان ، مدیران و کارکنان شرکت آب و فاضلاب شهرستان رفسنجان و دیگر عوامل آبفا استان اظهارداشت: ۳۱ دستگاه تانکر آبرسان سیار با تجهیزات از تهران، اراک، اصفهان، لرستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، یزد، آذربایجان شرقی، قزوین، کرمان، بم، عنبرآباد، سیرجان، کوهبنان، رودبارجنوب و ۲۰ دستگاه پمپ های لجن کش، وسایل و تجهیزات رفع اتفاقات اعم از لوله، اتصالات، ماشین آلات و نیروهای ماهر و خبره ترمیم شبکه بسرعت برای رفع مشکل رفسنجان وارد عمل شده بودند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان گفت: تا یکشنبهشب ۵۰ درصد شبکه آبرسانی ترمیم و بخش قابل توجهی از مابقی شبکه آسیب دیده بازسازی شد و آب شرب بهداشتی در دسترس اکثریت قریب به اتفاق مردم رفسنجان قرار گرفت اما باوجود اینکه در خلال انجام کار سیل طغیانگر، کماکان آسیب های جدی به خطوط انتقال آب وارد آمد لذا با شدت و حدت هر چه تمام تر روند بازسازی پیگیری شد.
عبدیان افزود: تمامی نیروهای مورد نیاز ۲۴ ساعته و بدون وقفه در منطقه حضور خواهند داشت و لحظه به لحظه مسیرهای آبرسانی را کنترل می کنند تا هرگونه آسیب احتمالی را بسرعت رفع و روند تأمین و توزیع آب را در شبکههای آبرسانی حفظ کنند.
به گفته وی همچنین پرسنل شرکت آب و فاضلاب با کمک به مردم و پرسنل شهرداری رفسنجان با بهرهگیری از ادوات و تجهیزات لازم عملیات مکش آب در معابر، منازل و گذرگاههای شهری تحت تأثیر سیلابها را همچنان انجام می دهند.
به گزارش مجله خبری انرژی و نفت خسارت های سیل رفسنجان فراتر از شبکه آب است؛ شبکه برق، گاز و مخابرات در برخی مناطق، همچنین زیرساخت های جاده و نیز باغ های کشاورزی در ابعاد وسیع از سیل خسارت دیده اند.
حجم خسارت وارده به باغ های پسته رفسنجان افزون بر ۱۰ هزار هکتار برآورد شده است.
رفسنجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال غربی مرکز استان کرمان قرار دارد.