صادرات جهانی گاز طبیعی مایع (الانجی) در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴، به رکورد ۱۰۶.۴ میلیون تن صعود کرد.
به گزارش ایسنا، تحلیل سازمان کشورهای صادرکننده نفت عرب (OAPEC) نشان داد صادرات جهانی الانجی در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سه ماهه اول کاهش یافت و به ۹۸.۶ میلیون تن رسید و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هم ۰.۴ درصد کاهش داشت. صادرات جهانی الانجی در سه ماهه سوم، ۲.۵ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۳ بهبود یافت و به ۱۰۰.۹ میلیون تن رسید.
طبق اعلام OAPEC، صادرات در فاصله ژانویه تا سپتامبر نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱.۹ درصد رشد کرد و به ۱۰۰.۹ میلیون بشکه رسید.
برآورد OAPEC حاکی از آن است که آمریکا در ۹ ماه نخست سال میلادی جاری، بزرگترین صادرکننده الانجی جهان مانده است و پس از این کشور، استرالیا و قطر قرار گرفتند.
توسعه زیرساخت صادرات الانجی آمریکا در پنج سال گذشته و انعطاف پذیری صادرکنندگان آمریکایی در مورد مقصد نهایی محمولههایی که میفروشند، کمک کرده است این کشور به بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع تبدیل شود.
افزایش فروش آمریکا به اروپا که در تلاش برای حذف واردات خط لولهای گاز طبیعی روسیه است و راه اندازی پروژههای بیشتر در دهه جاری، صادرات آمریکا را در سال ۲۰۲۳، به میزان ۱۲ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داد. طبق دادههای آژانس بینالمللی انرژی، آمریکا با صادرات ۱۱.۹ میلیارد فوت مکعب در روز الانجی، قطر و استرالیا را که نزدیکترین رقیبانش بودند، به راحتی شکست داد و در سال ۲۰۲۳، به بزرگترین صادرکننده الانجی تبدیل شد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، شرکت شِل که بزرگترین بازرگان الانجی در جهان است، انتظار دارد تقاضای جهانی برای الانجی تا سال ۲۰۴۰ تحت تاثیر تقاضای بالاتر در آسیا، سوئیچ از زغال سنگ به گاز در چین و افزایش مصرف الانجی برای تحریک به رشد اقتصادی در جنوب و جنوب شرقی آسیا، رشد کند.
این شرکت در گزارش سالانه «دورنمای الانجی» که اوایل سال جاری منتشر شد، اعلام کرد بازار جهانی الانجی در دهه ۲۰۴۰ به رشد خود ادامه خواهد داد که تا حد زیادی تحت تاثیر اقدامات چین برای کربنزدایی از صنعت و تحکیم تقاضا در سایر کشورهای آسیایی است.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1403091006720/%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%AF%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%B1%DA%A9%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%B2%D8%AF