ایسنا/خوزستان وقتی در خیابانهای کلانشهر اهواز قدم میزنید و یا با خودرو در شهر تردد میکنید، متوجه خواهید شد که وضعیت فاضلاب در این کلانشهر وضعیت خوبی نیست و وجود فاضلاب در خیابانها و پسزدگی فاضلاب از دربهای منهول و جاری شدن آن در برخی از خیابانهای مناطق مختلف اهواز، موضوعی است که برای شهروندان مشکلساز است.
برای یک کلانشهر نفتی مثل اهواز که نقش بسیار پررنگی در اقتصاد و خلق ثروت کشور دارد، پسزدگی فاضلاب و جاری شدن آن در خیابانها وضعیتی غیرقابل قبول است؛ هرچند طی سالهای اخیر اقداماتی برای حل مشکلات فاضلاب کلانشهر اهواز انجام و تلاش شده تا وضعیت نسبت به گذشته بهتر شود اما باید از این نکته غافل نشد که تا مطلوب شدن وضعیت فاضلاب در اهواز فاصله زیادی باقی مانده است.
جاری شدن فاضلاب در برخی از خیابانهای این کلانشهر حتی در مناطقی که به نوعی بالاشهر محسوب میشوند، اصلا زیبنده شهروندان و این کلانشهر نیست و باید برای حل آن چارهای اندیشیده شود تا با تکمیل طرح فاضلاب اهواز یک بار برای همیشه فاضلاب از زیر پای مردم اهواز جمع شود اما اینکه چه زمانی این مهم محقق میشود، موضوعی است که باید گذر زمان آن را ثابت کند.
وجود ۷ نقطه بحرانی فاضلاب در اهواز
در این زمینه محمدرضا کرمی نژاد مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان در خصوص آخرین وضعیت طرح فاضلاب اهواز گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰۰۰ نقطه فاضلاب در اهواز دچار بالازدگی بود اما با توجه به اقداماتی که در بحث اجرای طرح فاضلاب در کلانشهر اهواز اجرایی شد، به جز در مواردی جزیی، تقریبا بالازدگی فاضلاب در اهواز به صفر رسیده است.
وی با بیان اینکه همچنان اجرای پروژه فاضلاب اهواز در دست انجام است و در حال حاضر ۱۸۶ کارگاه فعال در اهواز مشغول اجرای این هستند، افزود: در حال حاضر فقط ۷ نقطه بحرانی فاضلاب در اهواز باقی مانده است که در حال انجام کار برای حل مشکلات این نقاط هستیم.
کرمی نژاد عنوان کرد: با توجه به اقدامات در دست انجام، بحث جمعآوری آبهای سطحی، توسعه شبکه فاضلاب و قطع ورود فاضلاب به کارون از اولویتهای طرح فاضلاب اهواز است که در حال اجرای این اولویتها هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با بیان اینکه تا قبل از دولت سیزدهم تنها ۳۰ درصد فاضلاب شهر اهواز تکمیل شده بود، گفت: در دو سال اخیر و با توجه ویژه دولت ۳۰ درصد دیگر از پروژه فاضلاب شهر اهواز اجرایی شده و پیشرفت این طرح به حدود ۶۰ درصد رسیده است. در تلاش هستیم به زودی و در کمترین زمان ممکن ۱۵ درصد دیگر از پروژه فاضلاب اهواز را تکمیل کنیم و پیشرفت فیزیکی این طرح را به بالای ۷۵ درصد برسانیم.
اتمام طرح جامع فاضلاب اهواز تا پایان سال ۱۴۰۳
همچنین اتابک جعفری مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در خصوص فاضلاب اهواز گفت: موضوع فاضلاب اهواز به معضلی تاریخی تبدیل شده بود. از این رو تلاشهایی در حال انجام است تا در کوتاهترین زمان، طرح ساماندهی فاضلاب این شهر به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه جداسازی شبکه فاضلاب و شبکه جمعآوری آبهای سطحی اهواز از جمله اقداماتی است که باید در این کلانشهر انجام شود، افزود: امروز در هر گوشه شهر اهواز اثری از این پروژههای فاضلاب به چشم میآید که البته شاید بعضا نارضایتی مردم را نیز درپی داشته و گاهی حوادثی را نیز شاهد بودهایم که باعث تاسف است اما با تاکید ریاست جمهور باید تا پایان ۱۴۰۳ طرح جامع فاضلاب اهواز اتمام یابد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: مساله فاضلاب اهواز از اولویتهای دولت و وزارت نیرو است که با روی کار آمدن دولت سیزدهم اجرای طرحهای فاضلاب این کلانشهر شتاب گرفته اما اجرای این طرح نیازمند همت میانبخشی بین تمام دستگاهها و همکاری و صبر مردم است.
در سالهای اخیر اقداماتی در بحث اجرای طرح فاضلاب اهواز به منظور بهبود وضعیت آن انجام شده است اما شاید هنوز آنطور که باید بهبود وضعیت فاضلاب اهواز برای مردم ملموس نیست زیرا وقتی کسی فاضلاب در خیابان میبیند و یا بوی بد فاضلاب در شهر به مشامش میرسد، تلقی کننده این مساله است که هیچ کاری برای حل مشکل فاضلاب اهواز نشده است و از این رو میطلبد کار ناتمام پروژه فاضلاب اهواز هرچه سریعتر اجرایی و به اتمام برسد تا اقدامات انجام برای مردم کاملا ملموس شود.
پیشرفت ۶۰ درصدی طرح فاضلاب اهواز
علی اکبر حسینی محراب استاندار خوزستان نیز در خصوص آخرین وضعیت اجرای طرح فاضلاب اهواز گفت: طرح جامع فاضلاب اهواز از زمان پایان دفاع مقدس حدود ۳۰ درصد پیشرفت داشت اما با اقدامات انجامشده در دولت سیزدهم امروز پیشرفت این طرح به ۶۰ درصد رسیده است و تا سال آینده بخش عمده آن اجرایی خواهد شد و مشکلات حاد فاضلاب اهواز طی سالهای آینده رفع میشود.
همچنین سید احمد موالی زاده فرماندار اهواز در گفت و گو با ایسنا در خصوص روند اجرای طرح فاضلاب در این کلانشهر عنوان کرد: با وجود محدودیتهایی که وجود دارد همه در تلاش هستند تا نسبت به اجرای این طرح در کلانشهر اهواز اقدام کنند. مشکلات بسیاری در زمینههای مختلف به ویژه بحثهای ترافیکی برای اجرای این طرح وجود دارد اما مجبور هستیم این پروژه را در کلانشهر اهواز اجرایی کنیم.
کوتاهی مسئولان وقت در جذب اعتبارات و اجرای طرح
در این زمینه مجتبی یوسفی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی و نماینده اهواز در گفت و گو با ایسنا گفت: کلانشهر اهواز به عنوان مرکز استان خوزستان که مجموع ۷۸ درصد از نفت و گاز را در اختیار دارد و عمدتا در رده دوم یا سوم تولید ناخالص کشور است، بیش از ۳ دهه تنها ۳۵ تا ۴۰ درصد شبکه فاضلاب داشت.
وی با بیان اینکه این وضعیت فاضلاب اهواز در سنوات قبل نتیجه کوتاهیهایی بود که از سوی مسئولان انجام شده بود، افزود: در مجلس گذشته از بودجه ۱۰۰ میلیون یورویی که برای فاضلاب اهواز در نظر گرفته شده بود به دلایل مختلف از جمله عدم دقت دولت قبلی و نمایندگان عددی فقط حدود ۵۶۰ میلیارد تومان نصیب طرح فاضلاب شد.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: در دولت سیزدهم و مجلس کنونی در دو سال و نیم گذشته در بحث فاضلاب اهواز حدود ۳ هزار میلیارد تومان کار انجام شده است به شکلی شاهد آن هستیم که در این بازه زمانی بیش از ۳۰ درصد از اجرای طرح پیشرفت داشته است.
یوسفی عنوان کرد: با پیگیریهای انجامشده از سوی مجلس شورای اسلامی، تاکیدات شخص رئیس جمهور و اقدامات وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب شاهد عملکرد مطلوبی در حوزه پیشرفت طرح فاضلاب اهواز هستیم هر چند که کمبودها را باید پذیرفت و این اقدامات به معنای حل همه مشکلات نیست و باید کار به اتمام برسد.
مطالبهگر تکمیل طرح فاضلاب اهواز هستیم
وی با بیان اینکه گلههای مردم در بحث فاضلاب اهواز به حق است، افزود: باید در بحث کیفیت کار در اجرای طرح فاضلاب اهواز دقت بیشتری در دستور کار قرار بگیرد. ما مطالبهگر این موضوع هستیم تا طرح فاضلاب اهواز به صورت ۱۰۰ درصدی تکمیل شود و اختصاص اعتبارات را برای تکمیل طرح فاضلاب اهواز در مجلس شورای اسلامی دنبال خواهیم کرد و امیدواریم با اجرای این طرح شاهد حل مشکلات مردم در اهواز باشیم.
با توجه به شرایط اجرای طرح فاضلاب در اهواز و وضعیت خیابانهای این کلانشهر، انتظار است تا عزمی جدی برای تکمیل این پروژه حیاتی در اهواز شکل بگیرد تا شهروندان در شهری که واژه کلانشهر را به یدک میکشد بوی فاضلاب را استشمام نکنند و فاضلاب را زیر پای خود نبینند؛ موضوعی که اصلا در شان مردم این کلانشهر نیست و باید با گذشت بیش از ۳۰ سال بالاخره به اتمام برسد.
شایان حاجینجف- ایسنا خوزستان
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402061911559/%D9%81%D8%A7%D8%B6%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D9%87%D9%88%D8%A7%D8%B2-%DB%B3%DB%B0-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D9%BE%D8%B3-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D9%84%D9%86%DA%AF-%D8%B2%D9%86%DB%8C