قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه کاهش پیدا کرد اما تحت تاثیر ادامه کاهش تولید عربستان و روسیه، نزدیک به بالاترین رکورد خود از اواسط آوریل قرار دارد.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۱۰ سنت معادل ۰.۱ درصد کاهش، به ۸۶ دلار و ۱۴ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۹ سنت معادل ۰.۱ درصد کاهش، به ۸۲ دلار و ۷۳ سنت در هر بشکه رسید، هر دو شاخص هفته گذشته برای ششمین هفته متوالی صعود کردند که طولانیترین روند صعودی از دسامبر سال ۲۰۲۱ تا ژانویه سال ۲۰۲۲ بود.
سورو سارکار، تحلیلگر انرژی بانک “دی بی اس” در این باره گفت: این خوش بینی مطابق با انتظارات برای نیمه دوم سال قویتر برای نفت در مقایسه با نیمه اول است اما بر این باوریم که روند صعودی بیشتر قیمتها ممکن است محدود شود و قیمت نفت برای مدتی در حدود ۸۵ دلار در هر بشکه تحکیم شود زیرا نگرانیهایی نسبت به روند احیای اقتصاد چین و تردیدهایی در این باره وجود دارد که عربستان و روسیه تا چه مدتی به کاهش تولید و صادرات خود ادامه خواهند داد.
قیمت نفت در هفتههای اخیر، از انتظارات برای نزدیک شدن به زمان پایان روند تحکیم سیاست پولی آمریکا، کاهش عرضه اوپک پلاس و امیدواری به تدابیر محرک مالی چین و بهبود تقاضا برای نفت در این کشور، پشتیبانی شده است.
عربستان سعودی پنج شنبه گذشته، تمدید کاهش داوطلبانه تولید به میزان یک میلیون بشکه در روز در سپتامبر را اعلام کرد. تولید این کشور در سپتامبر حدود ۹ میلیون بشکه در روز خواهد بود.
روسیه هم صادرات نفت خود را به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز در سپتامبر، کاهش میدهد. همچنین هفته گذشته یک کشتی جنگی روسیه در حمله یک شهپاد اوکراینی در پایگاه نیروی دریایی در نووراسییسک، به شدت آسیب دید. این بندر که دو درصد از صادرات نفت روسیه را مدیریت میکند، فعالیتهایش را ازسرگرفته است.
همسو با تمدید کاهش اضافی تولید عربستان سعودی در سپتامبر، شرکت آرامکوی سعودی روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد که قیمت گریدهای نفتی خود برای فروش به آسیا در سپتامبر، افزایش پیدا خواهد کرد.
تینا تِنگ، تحلیلگر شرکت “سی ام سی مارکتس” در این باره گفت: تدابیر محرک مالی چین و دورنمای اقتصادی بهبودیافته آمریکا، از قیمت نفت پشتیبانی میکنند اما قیمت نفت به مقاومت کوتاه مدت که نزدیک به اوج قیمت آوریل قرار دارد، نزدیک میشود.
سرمایهگذاران منتظر انتشار آمار اقتصادی جدید چین در هفته جاری برای ارزیابی اشتهای چین برای تدابیر محرک مالی به منظور پشتیبانی از رشد اقتصاد این کشور هستند.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد که تعداد دکلهای حفاری نفت آمریکا هفته گذشته برای هشتمین هفته متوالی کاهش یافت و با چهار حلقه کاهش، به ۵۲۵ حلقه رسید.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402051609523/%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D9%86%D9%81%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D9%82%D9%84%D9%87-%DB%B4-%D9%85%D8%A7%D9%87%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF