• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

نفوذ اقتصادی جهانی چین کوچک شد

زهرا وثوقی توسط زهرا وثوقی
نوامبر 27, 2023
صفحه اصلی اخبار

نفوذ اقتصادی جهانی چین کوچک شد

سهم چین از اقتصاد جهانی از ۱۸.۴ درصد در سال ۲۰۲۱، به ۱۷ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است که افت ۱.۴ درصد طی مدت ۲ سال را نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا، در یک چرخش تاریخی، ظهور چین به عنوان یک ابرقدرت اقتصادی، معکوس شده است. بزرگترین داستان جهانی نیم قرن گذشته، ممکن است به پایان رسیده باشد.

سهم چین از اقتصاد جهانی از زیر دو درصد در سال ۱۹۹۰، به ۱۸.۴ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش یافت که رشد حدود ۱۰ درصدی داشت. هیچ کشوری تاکنون به این میزان و این قدر سریع، رشد نکرده است. سپس، روند معکوس آغاز شد. سهم چین از اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۲، اندکی افت کرد اما امسال به میزان قابل توجهی کاهش یافته و به ۱۷ درصد رسیده است. کاهش ۱.۴ درصدی سهم چین طی دو سال، بزرگترین کاهش از دهه ۱۹۶۰ بوده است.

این ارقام از نظر دلاری، اسمی بوده و تورم در آنها اعمال نشده است. چین قصد دارد با رساندن سهم خود از تولید اقتصادی جهان به یک سوم، جایگاه امپراطوری خود را که از قرن شانزدهم تا اوایل قرن نوزدهم داشت، اعاده کند اما این هدف ممکن است دور از دسترس شود.

افول چین می‌تواند جهان را دچار تغییر کند. رشد سهم چین از تولید ناخالص داخلی جهانی از دهه ۱۹۹۰، عمدتا به ضرر اروپا و ژاپن بود که سهم آنها در دو سال گذشته، کم و بیش ثابت مانده است. شکاف به وجود آمده توسط چین به طور عمده توسط آمریکا و سایر کشورهای نوظهور پر شده است.

برای در نظر گرفتن این موضوع، پیش بینی می‌شود اقتصاد جهانی با رشد هشت تریلیون دلاری در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، به ۱۰۵ تریلیون دلار صعود کند. چین هیچ سهمی از این رشد نخواهد داشت. سهم آمریکا از این رشد، ۴۵ درصد و سایر کشورهای نوظهور ۵۰ درصد است. نیمی از رشد کشورهای نوظهور مربوط به پنج کشور هند، اندونزی، مکزیک، برزیل و لهستان است. این نشانه قابل توجهی از تغییرات احتمالی قدرت در آینده است.

بعلاوه، کاهش سهم چین از تولید ناخالص داخلی جهان به صورت اسمی، بر اساس منابع مستقل یا خارجی نیست. ارقام اسمی به عنوان بخشی از داده‌های رسمی تولید ناخالص داخلی این کشور منتشر می‌شود. بنابراین رشد چین با حساب خود پکن، معکوس شده است.

یکی از دلایلی که تا حد زیادی مورد توجه قرار نگرفته، این است که اکثر تحلیلگران روی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی متمرکز می‌شوند که تورم در آن اعمال نشده است. با اعمال کردن خلاقانه تورم، پکن مدت‌ها توانست گزارش ‌دهد که رشد واقعی به شکل مستمر، به هدف رسمی این کشور که اکنون حدود پنج درصد شده، رسیده است. اما نرخ رشد بالقوه واقعی بلندمدت چین (مجموع کارکنان جدیدی که به نیروی کار پیوسته اند و تولید به ازای هر کارگر) اکنون تقریبا ۲.۵ درصد است.

انفجار جمعیت فعلی در چین، در حال حاضر سهم این کشور از جمعیت سن کار جهان را از اوج ۲۴ درصد، به ۱۹ درصد کاهش داده است و پیش بینی می‌شود، ظرف ۳۵ سال آینده، به ۱۰ درصد کاهش پیدا کند. با کاهش سهم از کارکنان جهان، سهم کمتر از رشد تقریبا قطعی است.

علاوه بر این، طی یک دهه گذشته، دولت چین مداخله بیشتری انجام داده است و بدهی این کشور از نظر تاریخی، برای یک کشور در حال توسعه، زیاد است. عوامل مذکور، رشد بهره وری را که به شکل تولید به ازای هر نیروی کار اندازه گرفته می‌شود، آهسته کرده‌اند. ترکیب کارکنان کمتر و رشد کم رمق تولید به ازای هر نیروی کار، باعث می‌شود برای چین، به دست آوردن  دوباره سهمش در اقتصاد جهانی، بی‌نهایت دشوار شود.

برای اولین بار از زمان کاهش شدید ارزش یوان در سال ۱۹۹۴، تولید ناخالص داخلی چین بر اساس ارزش اسمی به دلار، در مسیر کاهش در سال ۲۰۲۳ قرار دارد. با توجه به محدودیت‌های رشد تولید ناخالص داخلی واقعی، پکن در سال‌های آینده تنها می‌تواند سهم جهانی خود را با افزایش تورم یا ارزش یوان به دست آورد اما هیچ کدام محتمل نیست. چین یکی از معدود اقتصادهایی است که گرفتار تورم منفی شده و همچنین با رکود دارایی ناشی از رشد حبابی املاک مواجه است که معمولا منجر به کاهش ارزش پول محلی می شود.

سرمایه‌گذاران با روند کم‌سابقه‌ای، پول خود را از چین خارج می‌کنند و این امر، یوان را تحت فشار کاهشی قرار می‌دهد. خارجی‌ها، سرمایه گذاری در کارخانه‌ها و پروژه‌های چینی را به میزان ۱۲ میلیارد دلار در سه ماهه سوم کاهش دادند. چینی‌ها که اغلب جلوتر از خارجی‌ها، از بازار آشفته فرار می‌کنند، هم خارج شده اند. سرمایه گذاران چینی با سرعت غیرمعمول سریعی سرمایه گذاری‌های خارجی انجام می‌دهند و دنیا را برای معاملات املاک و مستغلات می‌گردند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین، در گذشته ابراز اطمینان کرده است که تاریخ به نفع کشورش تغییر می‌کند و هیچ چیز نمی‌تواند جلوی ظهور آن را بگیرد. دیدارهای او با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و مدیران ارشد آمریکایی در سانفرانسیسکو، به میانه‌روی یا حداقل به این اشاره داشت که چین اذعان دارد که همچنان به شرکای تجاری خارجی نیاز دارد. اما تقریبا هر کاری هم که شی انجام دهد، سهم کشورش در اقتصاد جهانی احتمالا در آینده قابل پیش بینی کاهش خواهد یافت.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402090503348/%D9%86%D9%81%D9%88%D8%B0-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D9%88%DA%86%DA%A9-%D8%B4%D8%AF

زهرا وثوقی

زهرا وثوقی

Next Post

برنامه‌ منطقه خلیج فارس برای زندگی پسانفت

Recommended.

آمادگی برای تولید و فرآورش گاز در فصل های سرد سال ضروری است

آگوست 2, 2022

پنج نکات جالب درباره مصرف گاز از منابع بعید

ژوئن 7, 2022

بیانیه پایانی بیست‌وششمین نشست وزارتی جی‌ئی‌سی‌اف

دسامبر 8, 2024

وقت را تلف نکن! 7 واقعیت تا زمانی که به گاز خود برسید

ژوئن 7, 2022

مصرف برق: نباید باشد همانگونه که شما مشکل است}

ژوئن 7, 2022

افشای برنامه نفتی عربستان برای کشورهای فقیر

نوامبر 28, 2023

بیش از سه هزار میلیارد ریال برای سد سیازاخ دیواندره هزینه شد

آگوست 16, 2023

مصرف برق امروز هم از مرز ۶۹ هزار مگاوات گذشت

جولای 20, 2022

شورای روابط تجاری ایران و قطر تشکیل می‌شود

دسامبر 4, 2023

خسارت ناچیز سیلاب اخیر نسبت به حجم بارشها

مارس 21, 2024

فرونشست‌ها و ضرورت مدیریت مصرف آب‌های زیرزمینی

اکتبر 29, 2023

بهره‌مندی بیش از ۲۰ هزار نفر از شبکه فاضلاب در بندرامام (ره)

فوریه 13, 2024

نماینده مجلس: ناترازی انرژی در کشور ناشی از اجرا نکردن قوانین است

نوامبر 12, 2024

آتش‌سوزی در پتروپالایش کنگان – ایسنا

اکتبر 18, 2023

امارات از تصمیمات اوپک پلاس فاصله می‌گیرد؟

نوامبر 21, 2023

9 دلیلی که چرا هنوز در مصرف گاز آماتور هستید

ژوئن 7, 2022

سامانه تخصیص برق ایران راه‌اندازی شد

اکتبر 14, 2024

باران علم بر بحران کم‌آبی کرمان

جولای 6, 2023

برنامه‌ریزی برای افزایش ظرفیت تولید پراکنده برق تهران به هزار مگاواتی

ژانویه 10, 2023

حلقه‌های مفقوده در جبران ناترازی انرژی ایران

نوامبر 19, 2024

امکان دریافت روزانه ۶۰ هزار بشکه نفت سنتزی از سکوهای نفتی بهرگان محقق شد

مارس 27, 2023

۷هزار روستا از نعمت آب شرب پایدار برخوردار می‌شوند

اکتبر 21, 2024

استخراج رمزارز با برق یارانه‌ای غیرقانونی است

فوریه 28, 2024

۹۰ پروژه تحقیقاتی نوآورانه در دو سال اخیر به نتیجه رسید

سپتامبر 25, 2023

مشترکان بد مصرف رعایت نکنند با قطع موقت آب روبه‌رو می‌شوند

ژانویه 23, 2024

قیمت‌های اعلامی بنزین سوپر وارداتی گمانه زنی است

دسامبر 30, 2024

برق ۹۰ اداره و بانک پر مصرف در کرمانشاه قطع شد

جولای 19, 2023

عدم تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای فاقد معاینه فنی گازوئیل سوز

نوامبر 1, 2024

خط انتقال آب سد نسا به بم آماده بهره‌برداری شد

ژوئن 21, 2023

اعلام آمادگی ایران برای افزایش صادرات محصولات پتروشیمی به صربستان

سپتامبر 20, 2023

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.