• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

نفوذ ۳۰ میلیون دلاری کاتالیست‌های ایرانی در دنیا/ سایه سنگین تامین مواد اولیه بر سر تولید محصولات استراتژیک

مریم رضایی توسط مریم رضایی
نوامبر 11, 2024
صفحه اصلی اخبار

نفوذ ۳۰ میلیون دلاری کاتالیست‌های ایرانی در دنیا/ سایه سنگین تامین مواد اولیه بر سر تولید محصولات استراتژیک

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان بعد از ۵ سال تلاش در حوزه صادرات، موفق شد ۱۳ نوع از کاتالیست‌های خود را به بازارهای جهانی صادر کند؛ ولی همچنان سایه تحریم‌ها و متعاقبا تامین مواد اولیه بر سر تولید محصولات استراتژیک سنگینی می‌کند.

به گزارش ایسنا، این شرکت دانش بنیان حوزه نفت و گاز به عنوان تولیدکننده انواع کاتالیست‌های مورد استفاده در صنایع پتروشیمی، پالایش نفت و فولاد کشور شناخته می‌شود که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان یکی از ۱۰ شرکت برتر دانش‌بنیان کشور به لحاظ پارامترهای رشد و توسعه، جذب نیروی انسانی و صادرات معرفی شده‌ است؛ چرا که این شرکت علاوه بر رفع نیاز صنایع کشور به کاتالیست، توانسته است با ایجاد نزدیک به ۷۰۰ شغل در کشور و ارزآوری به میزان ۲۵ میلیون دلار طی دو سال اخیر نقش ارزنده‌ای در رفع سایه تحریم‌ها از کشور ایفا کند.

در بدو ورود این شرکت به عرصه تولید کاتالیست، فقط سه شرکت تولیدکننده کاتالیست یعنی شرکت جانسون متی انگلستان، هالدور تاپسو دانمارک و کلارینت آلمان در دنیا مطرح بودند و پس از شروع تحریم‌ها علیه کشور، واحدهای مختلف پتروشیمی، پالایشگاهی و فولادی نگران تامین کاتالیست خود شده بودند، ولی این شرکت علاوه بر رفع نیاز داخل کشور توانست در بازارهای جهانی برای اقتصاد کشور نقش‌آفرین باشد.

فعالیت صادراتی این شرکت از بازارهای خاورمیانه، اوراسیا و آمریکای جنوبی آغاز شد و نخستین فعالیت‌های بازاریابی صادراتی و ایجاد زیرساخت‌های این شرکت از ۶ سال پیش در بازار روسیه بوده است تا اینکه اولین‌ بار در سال ۹۸ این شرکت ایرانی توانست نخستین کاتالیست‌های خود را به عراق و پس از آن به ونزوئلا صادر کند. 

از مجموع ۷ کاتالیستی که در واحد آمونیاک عراق فعالیت دارد، ۶ کاتالیست مربوط به این شرکت دانش‌بنیان ایرانی است. این موفقیت در شرایطی رخ داد که همزمان با این شرکت، شرکت‌های جهانی و رقبای بین‌المللی نیز در مناقصات عراق حضور داشتند.

همچنین از سال ۲۰۲۲ تقریبا سالانه ۷۰۰ مترمکعب کاتالیست به بازار روسیه صادر شد که این صادرات در سال ۲۰۲۲ و در سال ۲۰۲۳ میزان ۲۵ میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته است. به واسطه فعالیت‌های صادراتی، این شرکت ایرانی به عنوان شریک استراتژیک کنفرانس تخصصی گاز سنتز و هیدروژن کشور روسیه دعوت شد و به ارائه آخرین دستاوردهای خود در زمینه تولید کاتالیست پرداخت. این همایش مهمترین همایش صنعت پتروشیمی و پالایش نفت کشور روسیه به عنوان یکی از قطب‌های صنعت پتروشیمی جهان به شمار می‌رود.

مهندس امیرهومن کریمی وثیق، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در حوزه نفت و گاز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه این شرکت به عنوان یکی از شرکت‌های صادراتی برتر معرفی شده است، گفت: در زمانی واردات کاتالیست‌ها، تابوی کشور بود؛ چرا که همواره سایه تحریم‌ها بر سر واردات این اقلام استراتژیک بوده است و با اقداماتی که در این شرکت اجرایی کردیم، نیازهای کشور در این زمینه را مرتفع کردیم.

وی با بیان اینکه در گام بعدی در جهت صادرات این محصولات اقدام کردیم، اظهار کردیم: از ۵ سال گذشته به سمت صادرات کاتالیست‌های تولیدی این شرکت حرکت کردیم و از دو سال و نیم گذشته موفق به صادرات این اقلام صنعتی شدیم.

کریمی، عراق، ونزوئلا و روسیه را از جمله مقاصد صادراتی این شرکت دانست و یادآور شد: در دو سال و نیم گذشته حجم صادرات ما حدود ۳۰ میلیون دلار بوده است. این صادرات شامل انواع کاتالیست‌های صنایع فولاد، چرخه اوره، چرخه آمونیاک، چرخه متانول و تولید هیدروژن می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه تاکنون ۱۳ نوع کاتالیست این شرکت صادر شده است، خاطر نشان کرد: محققان ایرانی در فضای دانشی دستاوردهای خوبی در همه حوزه‌ها و همچنین در حوزه‌های کاتالیست و نفت و گاز به کشور عرضه کرده‌اند و در میان کشورهای منطقه سازنده کاتالیست وجود ندارد و در کل دنیا در کشورهای زیادی لایسنسور کاتالیست محدود است و اگر در کشورهایی چون چین و هند اقدام به تولید کاتالیست شده، تحت لیسانس اروپا است.

کریمی افزود: ایران تنها کشور منطقه است که بر اساس دانش بومی، اقدام به تولید کاتالیست کرده است و ما در این شرکت موفق به تامین ۶۰ درصد از کاتالیست‌های مورد نیاز صنعت شدیم.

مدیرعامل این شرکت، موضوع تولید و توانمند سازی را یکی از چالش‌های مهم کشور دانست و گفت: هر چند که ما در گذشته به دنبال سیمان نسوز به عنوان ماده اولیه کاتالیست بودیم، امروز به دنبال تامین آب و برق و گاز هستیم و اگر این درخواست را کنار بگذاریم، ما نیازمند توانمندسازی کشور در دستیابی به مواد اولیه هستیم.

کریمی دسترسی به سیمان نسوز، آلومینا و استیل را از چالش‌های تولید عنوان کرد که رفع آنها در گرو ورود حاکمیت دانست و یادآور شد: سیمان نسوز، آلومینا و استیل مواد اولیه تولید کاتالیست هستند و این در حالی است که کشور دارای معادن نیکل و کبالت و کروم است، ولی از آنجایی که ذخایر این معادن کم است، بخش خصوصی حاضر به سرمایه‌گذاری بر روی آنها نیست.

وی خاطر نشان کرد: در دوره دکتر ستاری معاون علمی سابق تلاش‌هایی برای ایجاد کنسرسیوم‌هایی در این زمینه شد که یکی از این کنسرسیوم‌ها قرار بود در حوزه تولید استیل ایجاد شود؛ چرا که این ماده مورد نیاز صنایع است، در صورتی که کشور هیچ نوع استیلی را در اختیار ندارد.

کریمی با اشاره به اهمیت آلومینا و کاربردهای آن از صنایع نظامی تا خودکار و نوشت‌افزار، گفت: دولت باید در این حوزه‌ها وارد شود و فضای لازم را ایجاد کند و اگر معاونت علمی ریاست‌جمهوری به این فضا بازگردد، این فضا را بازتر خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1403082014959/%D9%86%D9%81%D9%88%D8%B0-%DB%B3%DB%B0-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%A7-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D8%B3%D9%86%DA%AF%DB%8C%D9%86

مریم رضایی

مریم رضایی

Next Post

ترامپ موفق به نابودی پروژه‌های بادی فراساحلی می‌شود؟

Recommended.

توافق وزارت نیرو و صمت برای تأمین برق پایدار صنایع

می 28, 2023

صرفه‌جویی ۱۵۰۰ مگاواتی برق با اصلاح تعرفه‌ها و کاهش مصرف در بخش خانگی

سپتامبر 12, 2022

بیش از هفت هزار مگاوات به ظرفیت نیروکاه های کشور افزوده می‌شود

فوریه 13, 2023

کاهش بحران‌های آتش‌سوزی در صنایع نفت و پتروشیمی با محصول یک شرکت دانش‌بنیان

نوامبر 15, 2024

شیکاگو از شرکت‌های بزرگ نفتی شکایت کرد

فوریه 21, 2024

گام اول تصفیه‌خانه خانه پساب دامغان با حضور وزیر نیرو افتتاح شد

فوریه 2, 2023

۹۸ درصد نیازهای صنعت گاز تولید داخلی است

فوریه 8, 2024

مصرف گاز بخش خانگی و تجاری همچنان در مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب

ژانویه 7, 2023

آخرین وضعیت سدها با آغاز تابستان

جولای 2, 2023

دستغیب: بی توجهی به اصلاح رابطه مالی نفت و دولت، آسیب های جدی به اقتصاد کشور وارد می کند

نوامبر 21, 2024

اعتبارات تامین آب پیش‌بینی‌شده است/ تنشی در تامین آب نخواهیم داشت

ژانویه 17, 2024

تأمین ۷۵ درصدی گاز کشور از میدانی ۳۴ ساله

آگوست 31, 2023

جزئیات آگهی نشده به طلای سیاه که اکثر مردم از آن اطلاعی ندارند

ژوئن 7, 2022

معرفی ساده تکنیک برای گاز

ژوئن 7, 2022

شکست رسمی پروژه فشار حداکثری بر نفت ایران

جولای 1, 2023

قطع برق ۹۹ مشترک اداری پرمصرف در خوزستان در روز گذشته

آگوست 8, 2023

ازدواج و برق دارای بیشتر از شما گسترده هستند فرض می‌گیرید

ژوئن 7, 2022

بهره برداری از ۲۸ طرح صنعت آب و برق با حضور رییس جمهور در خوزستان آغاز شد

مارس 8, 2024

افزایش تضمینی درآمدهای ارزی با سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی و صادرات خدمات فنی- مهندسی

جولای 30, 2022

مردم کردستان برای اصلاح قبوض به شرکت گاز مراجعه نکنند

ژانویه 28, 2023

میزان ذخایر سدهای پنج‌گانه تهران به ۲۳۹ میلیون مترمکعب رسید/ کاهش ۲۵ درصدی حجم آب سدها

فوریه 1, 2023

مخالفت مجلس با «توزیع عادلانه یارانه حامل‌های انرژی»

نوامبر 21, 2023

Improve(بهبود) برق شما در سه روز

ژوئن 7, 2022

۲۷۰ میلیارد تومان پاداش همکاری با صنعت برق برای ۱۳ کارخانه بزرگ اصفهان

جولای 11, 2023

نخستین مرکز اهدا خون صنعت کشور در مجتمع گاز پارس جنوبی افتتاح شد

ژوئن 21, 2023

ایران مطمئن‌ترین بازار گاز برای ترکمنستان است

ژوئن 1, 2023

وزارت نفت ۲۷۰۰ میلیارد تومان برای رفع تنش‌های آبی خوزستان اختصاص داد

آگوست 25, 2022

اقدام ایالت استرالیایی در ممنوعیت گاز برای خانه‌های جدید

جولای 29, 2023

یارانه انرژی بخش‌های صادراتی با گردش مالی بالا حذف شود

اکتبر 25, 2022

اضافی در ساختن مسکون تخفیف انرژی

ژوئن 7, 2022

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.