«مجید چگنی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی مجله خبری انرژی و نفت با بیان اینکه قیمت گاز در ایران بسیار ارزان است، افزود: قیمت گاز در اروپا مترمکعبی بالای ۲ دلار است و حتی در زمانهایی به بالای ۴ دلار نیز رسیده، در حالی که قیمت گاز در ایران در بخش خانگی حدود ۷۰ تومان است.
وی اظهار کرد: هدف از اجرای پروژه کنتورهای هوشمند این است که مدیریت مصرف انجام شود و از خدمات ارائهشده درست استفاده کنند.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه زیرساختهای بورس برای عرضه گاز فراهم است، ادامه داد: اگر مشترکی گاز کمتری مصرف کند، میتواند گاز مازاد را در بورس عرضه کند. در این پروژه هر مقداری که مشترکان بتوانند مصرف گاز را ذخیره کنند، میتوانند در بازار بورس به قیمت آزاد بفروشند.
به گفته چگنی، زمانی که پروژه به اتمام برسد یکی از اهداف این است که گاز در بورس انرژی فروخته شود.
وی تاکید کرد: سال گذشته بر اساس قانون بودجه تکلیفی داشتیم که بخشی از گاز را در بورس انرژی عرضه کنیم اما چون زیرساختها آماده نبود و پایان سال این زیرساخت آماده شد، امکان عرضه گاز به وجود نیامد.
به گزارش مجله خبری انرژی و نفت، شرکت ملی گاز ایران بر اساس لایحه بودجه امسال، برای اصلاح الگوی مصرف، موظف است در راستای هوشمندسازی توزیع گاز و نصب کنتورهای هوشمند با اولویت مشترکان پرمصرف اقدام کند.
در حوزه سختافزاری، ساخت کنتورهای هوشمند در اولویت قرار دارد و در حال حاضر در اروپا نیز بحثهای هوشمندسازی پیگیری میشود.
این پروژه کلان باید طی ۴ سال عملیاتی شود و بر اساس برآورد اولیه، ۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است.