• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

هر یک ساعت فعالیت نیروگاه ۱۵۰۰ مگاواتی ۶ میلیارد تومان هزینه دارد

سحر بابایی توسط سحر بابایی
ژوئن 9, 2023
صفحه اصلی اخبار

هر یک ساعت فعالیت نیروگاه ۱۵۰۰ مگاواتی ۶ میلیارد تومان هزینه دارد

برای هر یک ساعت فعالیت نیروگاه ۱۵۰۰ مگاواتی حدود ۱۲۰ هزار دلار معادل ۶ میلیارد تومان هزینه می‌شود و بر این اساس در هر کشوری با اجرای طرح‌های مدیریت مصرف و صرفه جویی از احداث یک نیروگاه مازاد با توان تولید ۱۲۰۰ مگاوات برق جلوگیری می‌شود.

به‌گزارش ایسنا، با صرفه‌جویی در صنعت برق ذخیره مالی مناسبی صورت می‌گیرد، به‌طوری که از ۱.۵ میلیارد دلار هزینه احداث نیروگاه، با احتساب ساعات فعالیت مفید این نیروگاه به صورت سالانه حداقل ۷۰۰ میلیون دلار معادل ۳۵ هزار میلیارد تومان در این کشور صرفه جویی رقم خواهد خورد.

بر اساس همین اصل مهم در بسیاری از کشورهای جهان شاهد مدیریت مصرف برق در کل طول سال به ویژه در ایام اوج بار مصرف هستیم و دولت‌ها تلاش می‌کنند با روش‌های مختلف از جمله ارائه پاداش و یا جریمه شهروندان خود را به صرفه جویی در مصرف انرژی برق ترغیب کنند.

به طور مثال در کشور آمریکا که سالانه ۱۵ تا ۲۰ دوره اوج مصرف وجود دارد، در ایام اوج مصرف تعرفه برق تا سه برابر قیمت تمام شده (۱۰ سنت برای هر کیلو وات ساعت) افزایش می‌یابد تا از این طریق اولاً تلاش شود مصرف مشترکان کاهش پیدا کند و ثانیاً مشترکان پر مصرف هزینه بیشتری بابت مصرف برق پرداخت کنند تا شرکت‌های تولید کننده برق متضرر نشوند.

موضوع دریافت قیمت تمام شده تولید برق از مشترکان (هر کیلووات ساعت ۵۰۰۰ تومان) و جریمه مشترکان پر مصرف در بسیاری از کشورهای جهان در حالی است که در ایران استراتژی ارائه پاداش با هدف ترغیب مشترکان به صرفه‌جویی مورد تأکید است و تلاش می‌شود از این مسیر مشترکان بخش خانگی مصرف خود را کاهش دهند.

در همین راستا در دو سال اخیر موضوع مدیریت مصرف برق از طریق ارائه پاداش در کنار سایر برنامه‌ها مورد تأکید و توجه ویژه قرار گرفت و در تابستان سال گذشته ارائه پاداش ۴ برابری و در سال جاری طرح ارائه پاداش ۲۰ برابری صرفه‌جویی بخش خانگی به اجرا در آمد.

اجرای این طرح و طرح‌های مشابه در بخش‌های دیگر از آن جهت اهمیت دارد که بدانیم ظرفیت عملیاتی تولید برق ایران در اوج بار چیزی حدود ۶۰ هزار مگاوات است و اگر مدیریت مصرف در این رابطه صورت نگیرد، برای جلوگیری از خاموشی و به تبع آن تأمین نیازهای مازاد به ده‌ها میلیارد دلار اعتبار و ساخت چندین نیروگاه جدید نیاز است که نه به لحاظ اقتصادی و نه به لحاظ زیست محیطی توجیه منطقی ندارد.

در مقابل مشارکت شهروندان در اجرای طرح‌های مدیریت مصرف و صرفه‌جویی نه تنها به واسطه سوخت مورد نیاز کمتر در نیروگاه‌ها پیامدهای مثبت زیست محیطی به همراه دارد، همچنین به واسطه کاهش نیاز کشور به احداث نیروگاه جدید به اقتصاد کلان کشور کمک شایانی می‌کند.

در این حالت و با فرض کاهش ۴ درصدی مصرف برق تنها در بخش خانگی امکان صرفه‌جویی ۱۲۰۰ مگاوات برق معادل ظرفیت یک نیروگاه. ۱۵۰۰ مگاواتی ایجاد خواهد شد که معنای دیگر آن بی نیازی از احداث نیروگاهی مازاد به ارزش حدودی یک و نیم میلیارد دلار خواهد بود.

نیروگاه‌های کشور آماده گذر از تابستان

صنعت برق حرارتی در طول سال ۱۴۰۱ علاوه بر احداث واحدهای نیروگاهی جدید برنامه ارتقای ۱۰۳۵ مگاواتی توان عملی نیروگاه‌های موجود را در دستور کار قرار داده بود که این مهم در موعد مقرر محقق شد. در پروسه اجرای این برنامه فرایند ارتقای واحدهای گازی به روش Maptune + EMS منجر به افزایش ۴۸۱ مگاواتی توان عملی ۱۷۱ واحد نیروگاهی شد.

همچنین در این مدت نصب سیستم خنک‌کاری هوای ورودی توربین‌های گازی به روش مدیا ارتقای ۱۵۰ مگاواتی توان ۱۰ واحد نیروگاهی را به دنبال داشته است. از دیگر پروژه‌های پیش‌بینی شده در این بخش افزایش توان واحدهای گازی به روش IGV+بوده که پیاده‌سازی این طرح موجب ارتقای ۱۳۶ مگاواتی توان ۴۷ واحد نیروگاهی شد. از سوی دیگر طی یک‌سال اخیر ارتقای ۱۲۶ مگاواتی توان عملی ۴۴ واحد نیروگاهی نیز از طریق افزایش تولید بلوک سیکل به روش HRSG additional firing پیاده‌سازی شده است.

 از سوی دیگر در این مدت نصب سیستم خنک‌کاری هوای ورودی توربین‌های گازی به روش تراکم مرطوب موجب افزایش ۹۰ مگاواتی شش واحد نیروگاهی شده و ارتقای توربین‌های گازی به روش‌های MAP۲B، CT۶۰ در این بازه زمانی ارتقای ۱۳۰ مگاواتی توان عملی هشت واحد نیروگاهی را در پی داشته است.

همچنین از ابتدای مهرماه سال گذشته به منظور تامین برق پایدار پیک تابستان امسال حدود ۱۰۷ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفت که تاکنون ۶۲ هزار مگاوات از این برنامه آغاز شد که در حال حاضر ۵۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات از برنامه شروع شده در این بخش به پایان رسیده است.

 از میان برنامه‌های تعمیراتی آغاز شده در این مدت حدود ۴۰۱۶ مگاوات مربوط به تعمیرات اساسی واحدهای بخاری، ۷۵۸۸ مگاوات مربوط به تعمیرات اساسی واحدهای گازی، ۲۰ هزار و ۸۱۳ مگاوات مربوط به تعمیرات دوره‌ای واحدهای بخاری، ۲۷ هزار و ۹۹۷ مگاوات مربوط به اتاق احتراق و ۱۵۸۶ مگاوات مربوط به بازدید مسیر داغ بوده است.

طبق اعلام ناصر اسکندری، معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی، ۹۷ درصد برنامه تعمیرات نیروگاهی به اتمام رسیده است و مابقی نیز طی روزهای آینده تکمیل می‌شود، بیش از ۸۰۰۰ میلیارد تومان برای تعمیرات نیروگاه‌های دولتی هزینه شده است.

راندمان فعلی نیروگاه ها ۳۹.۱ درصد است که مطابق برنامه‌ریزی های صورت گرفته تا پایان ۱۴۰۲ به ۳۹.۲ درصد خواهیم رسید با این حال موضوع صرفه‌جویی اهمیت زیادی دارد که باید مورد توجه همه مشترکان قرار بگیرد چراکه ضمن حفظ سرمایه ملی به موضوعات محیط زیستی نیز توجه می‌شود.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402031811611/%D9%87%D8%B1-%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%D8%A7%D8%B9%D8%AA-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%A7%D9%87-%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B0-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%88%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%DB%B6-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%B2%DB%8C%D9%86%D9%87

سحر بابایی

سحر بابایی

Next Post

کاهش حجم آب ۱۸ سد مهم کشور در آستانه ورود به فصل گرم سال

Recommended.

رشد ۵ هزار و ۹۰۰ درصدی صنعت پتروشیمی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی

فوریه 3, 2023

وزیر نیرو به جمهوری آذربایجان سفر می‌کند

جولای 5, 2022

راه‌اندازی ۸۵۰ حمام موقت در عتبات عالیات

آگوست 31, 2023

قیمت نفت صعودی شد – ایسنا

ژانویه 29, 2024

ده پرسش و پاسخ به برق

ژوئن 7, 2022

رشد ۱۱ درصدی حجم ذخایر سدهای کشور نسبت به سال آبی گذشته

نوامبر 13, 2023

آیا دستیابی ایران به تمدن و سیادت دریایی حاصل می‌شود؟

آوریل 9, 2024

آموزش صرفه‌جویی برق نقشی در بهینه‌سازی مصرف انرژی دارد؟

اکتبر 9, 2024

اما و اگرهای آبگیری سدی که ۱۴ ساله شد

سپتامبر 18, 2023

رسانه عربی : ایران به دنبال سرمایه گذاری جدید در زمینه انرژی با چین است

فوریه 15, 2023

رشد ۴ میلیارد لیتری تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها 

دسامبر 13, 2024

کاهش پیک مصرف برق با کولرهای خورشیدی و گازی ایران‌ساخت

ژانویه 25, 2024

اصحاب رسانه، وجدان بیدار و مشعل داران آگاهی بخش جامعه‌اند

آگوست 8, 2023

هدف‌گذاری سازمان منطقه ویژه پارس جهت تکرار رتبه یک صادراتی کشور

جولای 12, 2023

افزایش سهم ایران در تجارت انرژی با واردات گاز از روسیه

آگوست 23, 2022

آب مشترکان بد مصرف از امروز قطع می‌شود

اکتبر 9, 2022

نیروگاه‌های تولید پراکنده، برق زمستان را تامین کنند

نوامبر 10, 2024

آبرسانی سد «آزاد» چهره کردستان را عوض می‌کند

جولای 1, 2022

تولید قدرتمندترین آهن‌ربای مقاومتی جهان در چین

اکتبر 21, 2024

رعایت استاندارد یورو ۴ و ۵ در تولید فرآورده های نفتی تا پایان دولت سیزدهم

می 9, 2023

روند صعودی قیمت نفت پایدار می‌ماند؟

اکتبر 1, 2023

پایداری شبکه برق مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان

آوریل 20, 2024

اجرای پروژه‌های زیست محیطی نفت در قطب تولید گاز کشور

نوامبر 29, 2022

رئیس‌جمهوری در نشست سران «جی‌.ئی‌.سی‌.اف» الجزایر شرکت می‌کند

فوریه 24, 2024

وزیر نفت: بیش از ۲ هزار میلیارد ریال طرح عام‌المنفعه در کهگیلویه و بویراحمد اجرا می‌شود

جولای 17, 2023

اجرای تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها؛ راهکار اساسی کنترل مصرف گاز

دسامبر 15, 2022

آمادگی ایران و افغانستان برای توسعه همکاری در زمینه انرژی بادی

اکتبر 15, 2024

امضای قراردادهای گازی با ارزش بالا در آینده نزدیک

دسامبر 8, 2024

منتظر اصلاحات پیشنهادی فولادی ها برای تامین انرژی هستیم

جولای 5, 2022

قانون تبدیل وضعیت ایثارگران در وزارت نفت انجام می‌شود

مارس 12, 2023

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.