از آنجایی که نیروی اصطکاک نیروی پایستاری نیست، کار انجام شده به صورت انرژی پتانسیل دخیره نمیشود. دستگاه های گازسوز که نیاز به دودکش ندارند باید در محلی نصب شوند که امکان تهویه و تخلیه گازهای حاصل از احتراق به صورت طبیعی و یا مکانیکی وجود داشته باشد. ب- شرایط مذکور در این بخش به دستگاه هایی مربوط میشود که در داخل ساختمان کار گذارده شده یا برای احتراق، تهویه و رقیق سازی گازهای دودکش آن ها از هوای داخل ساختمان استفاده میگردد. الف- نصب پلوپز در طبقات زیرزمین و مکان هایی که دارای تهویه کافی براساس این مقررات نیستند ممنوع است. ت- شرایط تأمین هوای لازم برای احتراق انواع دستگاه های گازسوز، در زمان طراحی، اجرا، بازرسی و صدور تأییدیه جهت سیستم لوله کشی گاز ساختمان ها، باید طبق الزامات این بخش از مقررات انجام گیرد. ۴-۱-۷-۱۷ امکان تخلیه گازهای حاصل از احتراق:محل نصب دستگاه های گازسوز دودکش دار باید به گونه ای انتخاب شود که قابلیت نصب دودکش طبق این مقررات وجود داشته و امکان تخلیه گازهای حاصل از احتراق به فضای خارج ممکن باشد. در صورت مصرف خیلی زیاد آب، ممکن است بدن دچار “هیپوناترمی” شود. ۳- سطح مقطع مسیر عبور هوا از فضای زیر کف کاذب باید براساس اصول محاسبات کانال های تأمین هوا صورت گیرد.
ب- فضا با درزهای هوابند:فضایی که جداره های خارجی آن، از قبیل درز درها و پنجره ها، محل عبور لوله ها و کابل ها و غیره با نوارهای درزبندی یا وسایل دیگر، حفاظت شده باشد. فواصل مورد نیاز برای تعدادی از وسایل گازسوز در جدول۱-۷-۱۷ داده شده است. ۱- در ساختمان های با درزبندی معمولی که حجم فضای نصب دستگاه های گازسوز بیش از یک مترمکعب برای هر ۱۷۷ کیلوکالری در ساعت باشد، تعویض هوای طبیعی با نفوذ هوا به داخل آن فضا، برای تأمین هوای احتراق مورد نیاز دستگاه های آن، کافی است. ۱- جریان هوای آزاد بیرون باید بدون هیچ مانع، مسیر داخل فضای زیر شیروانی را تا دهانه ورود هوا به داخل محل نصب دستگاه طی کند. ۱- جریان هوای آزاد بیرون باید، بدون هیچ مانع، مسیر داخل فضای زیر کف کاذب را تا دریچه ورود هوا از کف به داخل فضای نصب دستگاه طی کند. عطارزاده تصریح کرد: امروز به جایی رسیده ایم که ادامه روش های نادرست و اسراف آمیز قبلی در مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی، مشکلات زیادی را بر کشور تحمیل می کند و باید ارتقای بهره وری آب و کاهش مصرف را به صورت جدی در دستور کار قرار دهیم.
الف- در صورتی که هوای احتراق فضایی که دستگاه گازسوز در آن نصب میشود از کف کاذب ساختمان تأمین شود، در این صورت فضای کف کاذب باید به هوای آزاد بیرون به صورت مستقیم مرتبط باشد. برای جریان هوا بین محل نصب دستگاه ها و فضای مجاور دستکم دو دهانه باز بدون مانع باید پیش بینی شود که یکی به فاصله ۳۰ سانتیمتر از کف و دیگری به فاصله ۳۰ سانتیمتر از سقف، روی در یا جدار بین این دو فضا نصب شوند. ۲- دهانه ورود هوا از بیرون به داخل فضای زیر کف کاذب و دهانه ورود هوا از کف کاذب به داخل فضای محل نصب دستگاه باید برابر هم و دستکم به اندازه مورد نیاز دستگاه (براساس محاسبات) باشد. ب- دستگاه های گازسوز باید در محلی نصب گردند که تعویض هوا در آن محل به قدری باشد که در شرایط کار معمولی دستگاه ها، احتراق رضایت بخش گاز و تخلیه مناسب گازهای دودکش را امکان پذیر سازد. در غیر این صورت، ظرفیت سیستم باید با رعایت بخش ۳-۹-۱۷ به حد لازم اضافه گردد. ۵-۱-۷-۱۷ کافی بودن ظرفیت لوله کشی: هنگام اتصال یک دستگاه گازسوز جدید به یک سیستم لوله کشی موجود، نصاب مجاز باید از کافی بودن ظرفیت لوله کشی موجود برای اتصال دستگاه جدید اطمینان حاصل نماید.
از نظر شناسایی و رادیوپک بودن به دو نوع ساده و خط دار تقسیم می شوند. ۳-۲-۷-۱۷ نصب هر نوع وسیله گازسوز در حمام، رختکن، سرویس های بهداشتی و محوطه های سونا، استخر و جکوزی ممنوع است. پ- نصب شومینه بدون سیستم محافظ شعله (ترموکوپل) ممنوع است. پ- استفاده از پلوپز به عنوان وسیله گرمایش ممنوع است. ب- نصب شومینه به عنوان تنها وسیله گرمایش در هال و پذیرایی ممنوع است. الف- در هر واحد مسکونی نصب بیش از یک چراغ روشنایی ممنوع است. ۱۷-۷-۴-۳- فاصله دودکش و لوله رابط دودکش از اشیا و مواد قابل اشتعال: حداقل فاصله مجاز دودکش و لوله رابط دودکش از اشیا و مواد قابل اشتعال ۵۰ سانتی متر میباشد. ۳-۱-۷-۱۷ممنوعیت نصب دستگاه های گازسوز در فضاهای حضور گازهای قابل اشتعال: دستگاه های گازسوز را نباید در مکان هایی که معمولاً گازهای قابل اشتعال دیگری در فضای آن ها پخش میشود کار گذاشت، مگر آن که این دستگاه ها در فضای مستقل دیگر نصب شود. سفره ی آب زیرزمینی از طریق پرشدن آب در منافذ غیر متخلخل خاک انجام میشود. در محل هایی که ارتفاع سقف از ۲۵۰ سانتیمتر کمتر است. همانطور که می دانید قیمت الکتریسته در کشورها و حتی ایالت های مختلف باهم متفاوت است.