• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

هوشمندسازی ۱۵ میدان نفت و گاز ایران با استفاده از هوش مصنوعی

سحر بابایی توسط سحر بابایی
نوامبر 15, 2023
صفحه اصلی اخبار

هوشمندسازی ۱۵ میدان نفت و گاز ایران با استفاده از هوش مصنوعی

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: در پرتو تحول دیجیتال و هوشمندسازی، استقرار مرکز راهبری میدان‌های هیدروکربوری را برای ۱۵ میدان نفت و گاز ایجاد خواهیم کرد و تفاهم‌نامه آن در روز گذشته امضا شد.

به گزارش ایسنا، محسن خجسته‌مهر در مراسم امضای تفاهم‌نامه تأسیس مرکز راهبردی هوش مصنوعی و میدان‌های نفت و گاز دیجیتال و امضای قرارداد کسب فناوری حفر چاه‌های افقی طویل و چند شاخه با بومی‌سازی ابزار آراس‌اس (RSS) با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم راهبردی‌ترین مسائل فناورانه را با همکاری نزدیک و سازنده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال می‌کند، اظهار کرد: شرکت ملی نفت ایران در ساخت و تولید بار اول ۸۲ پروژه را به مرحله قرارداد رسانده  و در ساخت تجهیزات راهبردی مانند تجهیزات حفاری هدایت‌پذیر نیز ورود کرده است.

وی ادامه داد: امسال سال رشد تولید است و از سوی دیگر برای اجرای برنامه هفتم توسعه آماده می‌شویم، یکی از موارد در این برنامه، افزایش تولید و ایجاد ارزش‌افزوده بالاتر است تا رشد هشت درصدی سالانه اقتصاد ایران محقق شود.

معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه شرکت ملی نفت ایران اجرای طرح‌های نیمه‌تمام را در دستور کار خود دارد، گفت: شرکت ملی نفت ایران ۲۱ میلیارد دلار طرح داشته که کل آنها مرتبط با رشد تولید بوده است. رشد تولید به معنای رشد اقتصادی و درآمدزایی برای کشور است و ساخت تجهیز و کالاهای مرتبط همین هدف را دنبال می‌کند.

وی با بیان اینکه امروز رشد تولید را با هدف تحقق رشد اقتصادی دنبال می‌کنیم، ادامه داد: اقتصاد دانش‌بنیان و دانش‌بنیان‌کردن تولید نفت از اهداف اصلی صنعت نفت است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: با این اقدام‌ها بهره‌وری در تولید را محقق می‌کنیم زیرا هدف دانش‌بنیان‌کردن تولید نفت و گاز افزایش بهره‌وری است و باید از همه مقدورات کشور در این مسیر بهره گیریم.

بهره‌مندی از توان حداکثری حاضران در زیست‌بوم فناوری برای توسعه صنعت نفت

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه از توانمندی‌ بازیگران و حاضران در زیست بوم نوآوری برای توسعه صنعت نفت استفاده می‌کنیم، گفت: برای کاهش هزینه‌های تولید و زمان اجرای پروژه‌ها با هدف بالا بردن بازده و کیفیت کار باید از فناوری‌های پیشرفته در کشور استفاده کنیم و این اقدام‌ها در مسیر افزایش تولید، رشد اقتصادی هم به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: چند اقدام مهم در بالادست صنعت نفت از تولید تا صادرات نفت انجام دادیم، اجرای پایلوت‌های فناورانه در زمینه ازدیاد برداشت نخستین آن بوده که اکنون در میدان اهواز با تزریق آب انجام می‌شود.

معاون وزیر نفت ادامه داد: دومین کار راهبردی احیای چاه‌های بسته و کم‌بازده بود که تاکنون در این زمینه ۲۵ قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان امضا کرده‌ایم.

 کار روی پروژه‌های تحقیقاتی برای تولید هیدروژن

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه برای تولید انرژی پاک در حال کار روی پروژه تحقیقاتی برای تولید هیدروژن هستیم، گفت: یکی از اقدام‌های ارزشمند دیگر این است که به‌دنبال ساخت تجهیزات راهبردی فناورانه بودیم که تجهیز حفاری هدایت‌پذیر از این دست به‌شمار می‌آید.

وی ادامه داد: با حفاری هدایت‌پذیر دورانی، حداکثر تماس و برخورد تجهیزات با مخزن برای تولید حداکثری ایجاد خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه دوره تولید آسان نفت سپری شده و لازم است با توجه به پیچیدگی لایه‌های زمین‌شناسی، صنعت نفت را دانش‌بنیان کنیم، گفت: ما مسیر خود را گم نکردیم و با همکاری‌ها در این مسیر قدم بر می‌داریم.

خجسته‌مهر با اشاره به امضای تفاهم‌نامه تأسیس مرکز راهبردی هوش مصنوعی و میدان‌های نفت و گاز دیجیتال برای هوشمندسازی ۱۵ میدان نفت و گاز افزود: امروز جهان بر اساس هوش مصنوعی اداره می‌شود و بنا بر تأکید رهبر معظم انقلاب باید در مسیری گام برداریم که جزو ۱۰ کشور بزرگ دنیا در استفاده از هوش مصنوعی باشیم.

مدیریت تولید نفت با استفاده از هوش مصنوعی

وی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم مدیریت مخازن نفت و گاز را احصا کنیم، تولید نفت را بالا ببریم و بازده را افزایش دهیم باید حداقل زمان را برای حداکثر تولید از میدان‌ای مشترک داشته باشیم و تولید را مدیریت کنیم.

معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه باید میدان‌های دیجیتالی نفت و گاز را ایجاد کنیم، گفت: در پرتو تحول دیجیتال و هوشمندسازی، استقرار مرکز راهبری میدان‌های هیدروکربوری را برای ۱۵ میدان نفت و گاز ایجاد خواهیم کرد و تفاهم‌نامه آن در روز گذشته امضا شد.

خجسته‌مهر افزود: در این مسیر باید ۱۵ میدان نفت و گاز دیجیتال را عملیاتی کنیم که هزینه‌های سرمایه‌ای و عملیاتی را کاهش خواهد داد و نظارت لحظه‌ای در همه مراحل را برای پایداری تولید نفت و گاز و بررسی مشکلات عملیاتی به شکل هوشمند امکان‌پذیر می‌کند.

وی با بیان اینکه باید از هوش مصنوعی برای رسیدن به پیشرفته‌ترین و مدرن‌ترین تجهیزات استفاده کنیم، تصریح کرد: اکنون یکی از کشورهای همسایه ایران ۱۹ میدان نفت و گاز خود را دیجیتال راهبری و هدایت می‌کند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در این مسیر سه اقدام مهم باید انجام شود، گفت: نخستین اقدام این است که کارگروه‌های مختلف در سطح شرکت‌های فرعی که بیشتر تولید نفت و گاز را به‌عهده دارند ایجاد شود و با حضور متخصصان شرکت ملی نفت، شرکت‌های دانش‌بنیان و اکتشاف و تولید و نخبگان دانشگاهی مسیر را مشخص کنند.

خجسته‌مهر افزود: اقدام دوم با راهبری و مسئولیت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری انجام می‌شود، به‌طوری که پیمانکاران عمومی فناورانه بزرگ تشکیل شوند و آنها هم کنسرسیوم‌های بزرگ ایجاد کنند.

وی ادامه داد: گام سوم ایجاد نهاد تنظیم‌گری، آزمایشگاه‌های مرجع و تولید استانداردهای لازم است تا تجهیزاتی که ساخته می‌شود کاربری مناسب داشته باشد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: امیدوارم بتوانیم در این رویداد مهم و ارزشمند اقدام‌هایی انجام دهیم که پس از امضای این تفاهم‌نامه الگویی ارزشمند برای کشور ایجاد شود.

ساده‌ترین راه افزایش تولید، نگهداشت توان تولید است

خجسته‌مهر تأکید کرد: اگر می‌خواهیم افزایش تولید را دنبال کنیم ساده‌ترین راه نگهداشت توان تولید و مدیریت تولید است که استفاده از فناوری‌های نو می‌تواند ایران را به این هدف مهم برساند.

وی با اشاره به اینکه میدان‌های دیجیتال افزون بر آنکه کاهش طبیعی تولید را جبران می‌کند نگهداشت توان و افزایش تولید را هم به‌دنبال خواهند داشت، گفت: ایران دارنده بزرگترین ذخایر نفت و گاز است به‌طوری که ۳۴۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام منابع هیدروکربوری در اختیار دارد که در ۴۱۰ مخزن متمرکز هستند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به واگذاری حفاری ۳۵ حلقه چاه در میدان گازی پارس جنوبی به چهار شرکت اکتشاف و تولید ایرانی به ارزش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار میلیارد دلار در روز دوشنبه (۲۲ آبان‌ماه)، تصریح کرد: به‌زودی حفاری ۳۵ حلقه چاه دیگر به دیگر پیمانکاران ایرانی واگذار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402082417420/%D9%87%D9%88%D8%B4%D9%85%D9%86%D8%AF%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%DB%B1%DB%B5-%D9%85%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%81%D8%AA-%D9%88-%DA%AF%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D9%88%D8%B4-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C

سحر بابایی

سحر بابایی

Next Post

افزایش ۱۰۰ درصدی تولید نفت با حفاری افقی/توسعه ۷ میدان نفتی ایران توسط شرکت‌های روسی

Recommended.

معاون وزیر: دستیابی به تولید ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین تا پایان دولت چهاردهم در برنامه است

ژانویه 2, 2025

گام به گام با خط انتقال آب از سد جیرفت

می 11, 2023

تحریم‌ها مانع تعمیرات پالایشگاه‌های نفت روسیه شدند

آوریل 5, 2024

جبران بخشی از ناترازی گاز در زمستان با بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی

ژوئن 28, 2023

ایجاد درآمد ارزی باسوآپ گاز روسیه/ ظرفیت واردات یا سوآپ ۱۵ میلیارد مترمکعب گاز روسیه وجود دارد

اکتبر 24, 2022

مذاکرات ترینیداد برای فروش گاز ونزوئلا به اروپا

ژانویه 23, 2024

ضرورت افزایش همگرایی دولت و پتروشیمی‌ها برای توسعه متوازن

آوریل 11, 2023

چالش‌ها و الزامات HSE در پروژه‌ها و طرح‌های صنعت نفت

آگوست 29, 2022

افزایش ۱۵ درصدی تولید فرآورده‌های نفتی تا پایان ۱۴۰۶

جولای 2, 2023

تابلوی برق سبز در بورس انرژی رونمایی می‌شود

می 19, 2023

اروپا همچنان از روسیه گاز وارد می‌کند/ قیمت‌های بالای گاز ضربه سنگینی به صنایع اروپا زد

جولای 19, 2023

اجرای سه پروژه برقی برای ابرپروژه آبرسانی غدیر در خوزستان

سپتامبر 22, 2022

وزیر نیرو: سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر با مشارکت مردمی محقق می‌شود

مارس 27, 2024

تولید انرژی سبز به ۲۰ هزار مگاوات می‌رسد

اکتبر 4, 2023

شیرین‌سازی برای استفاده از آب نامتعارف در استان سمنان کلید خورد

اکتبر 16, 2023

تصفیه‌خانه شهر بیرجند با حضور رئیس جمهور افتتاح شد + فیلم

دسامبر 15, 2022

صنایع خریدار برق تجدیدپذیر از تابلو سبز بورس از برنامه‌های مدیریت مصرف معاف می‌شوند

جولای 24, 2023

نیروگاه بندرعباس ۳۳ درصد برق هرمزگان را تامین می‌کند

ژوئن 27, 2023

رایانه‌های ادارات سالی یک میلیون مگاوات برق مصرف می‌کنند

ژانویه 29, 2025

سهم صنایع بزرگ معدنی برای پروژه تامین آب اضطراری کرمان محقق نشد

فوریه 8, 2023

تولید گاز شیرین؛ ۲۲ میلیون مترمکعب بیشتر از برنامه تکلیفی

ژانویه 12, 2025

لزوم آمادگی نیروگاه‌های منطقه مرکزی کشور برای تابستان امسال

آوریل 7, 2024

شورای مشورتی وزارت نیرو و فعالان صنعت برق آغاز به کارکرد

می 16, 2023

پایان تیرماه، زمان صفر شدن خودروهای ناقص کف پارکینگ ایران‌خودرو

جولای 5, 2022

اولویت بسیج سازندگی جهاد آبرسانی به روستاهای محروم کرمانشاه است

نوامبر 3, 2022

ارتقای کیفیت تأمین آب شرب اولویت وزارت نیرو است

جولای 25, 2023

سود غول نفتی روسیه ۴۵ درصد رشد کرد

ژوئن 1, 2023

برداشت از مخزن مشترک پارس جنوبی به حداکثر رسید/ جلوگیری از هدررفت یک میلیون مترمکعب گاز

ژانویه 6, 2024

حمایت وزارت نیرو از دانش‌بنیان‌ها برای ساخت قطعات نیروگاهی

مارس 12, 2024

صعود نفت در آستانه نشست اوپک پلاس

ژوئن 3, 2023

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.