• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

وضعیت سدها و سازه‌های آبخیزداری هرمزگان پس از بارندگی‌های اخیر

شادمهر رکن‌الدینی قلعه‌دژ توسط شادمهر رکن‌الدینی قلعه‌دژ
می 11, 2024
صفحه اصلی اخبار

وضعیت سدها و سازه‌های آبخیزداری هرمزگان پس از بارندگی‌های اخیر

ایسنا/هرمزگان استان هرمزگان تا پیش از وقوع بارش‌های اخیر با چالش تامین آب در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی و شرب روبرو بود که بارندگی‌های اخیر وضعیت منابع سطحی و زیرزمینی و سازه‌های آبخیزداری و همچنین اقتصاد محلی را بهبود بخشیده است.

استان هرمزگان طی روزهای گذشته پذیرای سامانه‌های بارشی متعددی بود و مردم این استان از نعمات و برکات آن بهره‌مند شدند. هرمزگان طی مدت اخیر شرایط دشواری را از نظر منابع آبی سپری می‌کرد و متولیان این امر بارها اعلام کرده بودند تامین آب مورد نیاز برای مصارف شرب و کشاورزی با چالش روبرو خواهد شد.

ورود این سامانه‌های بارشی به استان هرمزگان بخش اعظمی از نیاز آبی استان هرمزگان که استانی خشک و کم باران محسوب می‌شود را تامین کرد و باعث پر شدن برخی از سدهای استان و تغذیه آبخوان‌های زیر زمینی شده است. با توجه به این نکته که بخش عمده‌ای از نیاز آبی بخش کشاورزی استان هرمزگان از طریق چاه‌ها تامین می‌شود تغذیه آبخوان‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بیشترین میزان بارندگی مربوط به شهرستان بستک با ۳۰ میلی‌متر بارندگی بود

سعید رنجبر، مدیرکل هواشناسی استان هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به بارندگی‌های اردیبهشت ماه استان هرمزگان، اظهار کرد: بیشترین میزان بارندگی اردیبهشت ماه مربوط به شهرستان بستک با ۳۰ میلی‌متر بود.

وی بیان کرد: جزیره لاوان با ۲۹.۸ دهم میلی‌متر، پارسیان با ۲۵.۲ دهم میلی‌متر، جزیره کیش با ۱۸.۲ دهم میلی‌متر و حاجی‌آباد ۱۸ میلی‌متر بعد از شهرستان بستک بیشترین بارندگی را داشته‌اند.

مدیرکل هواشناسی استان هرمزگان، با ذکر این نکته که بیشتر بارش‌های سامانه جدید در مناطق غربی، جزایر خلیج‌فارس، محدوده تنگه هرمز، سواحل و نقاطی از شرق هرمزگان بود، تشریح کرد: در بندرخمیر ۱۶.۵ دهم میلی‌متر، جزیره قشم ۱۶.۳ دهم میلی‌متر، جزیره سیری ۹.۵ دهم میلی‌متر، شهر جدید علوی ۵.۷ میلی‌متر، بندرعباس نیز سه میلی‌متر باران باریده است.

۱۶۲ سازه آبخیزداری هرمزگان در بارندگی‌های اخیر به میزان ۳۰ میلیون متر مکعب آبگیری شدند

سیدمحمد نورموسوی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به تاثیرات بارندگی‌های اخیر استان هرمزگان بر آبخیزداری، اظهار کرد: در اثر بارش‌های اخیر ۱۶۲ سازه آبخیزداری به میزان ۳۰ میلیون مترمکعب آبگیری شدند.

وی با بیان این نکته که اغلب این آبگیری در سازه‌های آبخیزداری شهرستان‌های بستک، بندرلنگه و پارسیان ذخیره شده است، عنوان کرد: آبگیری سازه‌های آبخیزداری علاوه بر حفظ پوشش گیاهی باعث افزایش آب سفره‌های زیرزمینی، رونق کشاورزی در پایین دست سازه‌ها، ایجاد اشتغال در جوامع محلی و افزایش رسوب و جلوگیری از فرسایش خاک خواهد شد.

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان، با اشاره به ظرفیت‌های آبخیزداری استان هرمزگان، خاطرنشان کرد: استان هرمزگان دارای بیش از ۸۵۰۰ سازه آبخیزداری است.

موسوی با اشاره به بارندگی‌های فروردین ماه سال‌ جاری در استان هرمزگان، گفت: در بارندگی‌های اواخر فروردین ماه سال‌ جاری بیش از ۳۷۰ سازه آبخیزداری هرمزگان به میزان ۱۱۰ میلیون مترمکعب آبگیری شدند که بسیار قابل ارزشمند است و می‌تواند تاثیرات مهمی روی رونق اقتصادی اراضی کشاورزی پایین دست این سازه‌ها داشته باشد.

وی تشریح کرد: بیشترین آبگیری سازه‌های آبخیزداری در بارندگی‌های فروردین ماه، مربوط به شهرستان بشاگرد بود که ۳۵ میلیون مترمکعب آب در ۱۳۲ سازه این شهرستان ذخیره شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان، بیان کرد: آبگیری سازه‌های آبخیزداری تاثیر زیادی بر افزایش پوشش گیاهی، تقویت سفره‌های آب زیرزمینی، بهبود کشاورزی و تامین بخشی از آب آشامیدنی مردم مناطق مختلف استان دارد.

اصلاح الگوی کشت و اجرا شبکه‌های نوین آبیاری باعث ارتقاء بهره‌وری در مصرف منابع آبی خواهد شد

جمشید عیدانی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان هرمزگان در گفت‌گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به ظرفیت سدهای استان هرمزگان پس از بارندگی، اظهار کرد: سد جگین با حجم ۲۱۴ میلیون متر مکعب در پی بارندگی‌های اردیبهشت ماه ۱۰۰ در صد آبگیری شد.

وی، با اشاره به آبگیری سد شمیل و نیان، تصریح کرد: ظرفیت سد شمیل و نیان پس از بارندگی‌های اخیر به ۳۶ میلیون متر مکعب رسید و این میزان برابر با ۳۶ درصد از حجم کل سد است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان هرمزگان، با بیان این نکته که سد استقلال میناب به نسبت سایر سدها بهره کمتری را از بارندگی برد، تصریح کرد: ظرفیت سد استقلال میناب پس از بارندگی به ۶۳ میلیون متر مکعب رسید و این میزان معادل ۲۶ درصد از کل ظرفیت آن است.

عیدانی با اشاره به این نکته که سد استقلال میناب به نسبت مدت مشابه ۵۱ درصد کمتر آب دارد، خاطرنشان کرد: ظرفیت سد سرنی بعد از بارندگی‌ها به ۱۷ میلیون متر مکعب رسید که فقط ۲۸ درصد ظرفیت آن محسوب می‌شود. این سد نسبت به سال گذشته در همین ایام ۱۶ درصد آب کمتری داشت.

وی با اشاره به راهبردهای مجموعه آب منطقه‌ای هرمزگان برای استفاده بهینه از منابع آبی موجود، تصریح کرد: اجرای قوانین مرتبط با اصلاح الگوی کشت یکی از راهکارهایی است که می‌تواند باعث ارتقاء بهره‌وری در منابع آبی شود یعنی بدین صورت که محصولاتی متناسب با ظرفیت‌های آبی موجود منطقه کشت شوند تا در طول کشت دچار چالش در تامین منابع آبی نشویم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان هرمزگان، با اشاره به مصرف بیش از ۹۰ درصد از منابع آبی در بخش کشاورزی، اظهار کرد: اجرای شبکه‌های آبیاری نوین قطره‌ای به خصوص در باغات استان هرمزگان یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش بهره‌وری محسوب می‌شود که مجموعه آب منطقه‌ای به صورت جدی این مهم را در دستور کار خود قرار داده است.

عیدانی با اشاره به فعالیت گسترده کشاورزان در پایین دست سدهای استان هرمزگان به خصوص سد جگین و سد استقلال میناب، تصریح کرد: قطعا افزایش ظرفیت سدهای استان هرمزگان به تقویت اقتصاد محلی و روستایی استان هرمزگان کمک فراوانی می‌کند و همین امر باعث جلوگیری از مهاجرت از روستا به شهرها خواهد. به همین جهت است که منابع آبی از اهمیت ویژه‌ای برای کشور برخوردار هستند و مردم شریف استان هرمزگان نیز مدیریت مصرف در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، خانگی و صنعتی را در دستور کار خود قرار دهند.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1403022215367/%D9%88%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D8%B3%D8%AF%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D8%A8%D8%AE%DB%8C%D8%B2%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%B1%D9%85%D8%B2%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D8%B3-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%AE%DB%8C%D8%B1

شادمهر رکن‌الدینی قلعه‌دژ

شادمهر رکن‌الدینی قلعه‌دژ

Next Post

ممنوعیت کشت برنج در حوضه آبریز رودخانه کرخه در تابستان امسال

Recommended.

کاهش ۵۰ درصدی بارش‌های زمستانه/ مدیریت مصرف آب را جدی بگیرید

ژانویه 28, 2024

قیمت نفت سنگین ایران از سوی اوپک اعلام شد

دسامبر 14, 2023

گاز مناطقی از اهواز روز شنبه قطع می‌شود

نوامبر 21, 2024

یادگیری راه برای شروع برق

ژوئن 7, 2022

مشوق‌های مالی طرح‌های تامین و انتقال آب از دریا با حضور مخبر بررسی شد

ژوئن 7, 2023

استاندار بوشهر: مشعل‌های پارس جنوبی تا پایان دولت سیزدهم خاموش می‌شوند

مارس 9, 2023

کاهش چشمگیر واردات نفت هند از عربستان

اکتبر 3, 2023

احداث ۶ واحد بخار در ۲ نیروگاه با سرمایه‌گذاری ٨٠٠ میلیون یورو

آوریل 30, 2023

افزایش ۷ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور در دولت سیزدهم

می 21, 2023

کاهش ۵ هزار مگاواتی مصرف برق با اجرای طرح تعویض ۲۰ میلیون الکتروموتور کولر آبی

سپتامبر 22, 2022

آغاز فروش نفت در بورس انرژی از روز دوشنبه

مارس 12, 2023

حقیقت ممنوع درباره انرژی توسط یک حرفه ای قدیمی فاش شد

ژوئن 7, 2022

سهم تولید انرژی پاک چقدر است؟

ژانویه 15, 2025

میزان صرفه‌جویی در مصرف برق سایر بخش‌ها در پیک به صنایع اختصاص می‌یابد

نوامبر 21, 2022

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

نوامبر 25, 2024

انرژی ایده ها

ژوئن 7, 2022

میزان بارش‌ها در حوضه‌های اصلی آبریز به ۳۵.۴ میلیمتر رسید

دسامبر 25, 2022

روسیه برای افزایش صادرات نفت بی‌ملاحظه شد

ژانویه 30, 2024

ثبت بالاترین رکورد صادرات نفت و محصولات پتروشیمی ایران در آبان ماه

نوامبر 22, 2022

میزان ورودی سدهای پنجگانه تهران افزون بر ۴۸ میلیون متر مکعب شد

آگوست 11, 2022

توسعه روابط اقتصادی، محور رایزنی‌ها در شانزدهمین کمیسیون مشترک ایران و تاجیکستان

دسامبر 27, 2023

تغییر ساعت اداری در کاهش مصرف برق موثر بود

آگوست 30, 2023

از حق ایران‌ در میدان آرش کوتاه نمی‌آییم/افتتاح فاز ۱۱ پارس جنوبی در هفته‌های آتی

آگوست 2, 2023

اتمام ۱۰۰ هزار برنامه تعمیرات نیروگاهی برای تامین پایدار برق در تابستان

می 15, 2023

هزینه‌های تولید غذا تا سال ۲۰۵۰ چه می‌شود؟

دسامبر 12, 2024

شاخص بهره‌وری در دولت سیزدهم به ۳.۷ رسید

دسامبر 13, 2023

واحد یک بخار نیروگاه شهید سلیمی نکا به شبکه برق کشور پیوست

ژانویه 6, 2025

مشکل تامین برق در جیرفت حل شد/ ادارات روز چهارشنبه دایر هستند

جولای 19, 2022

کمبود خطوط لوله گازی برای اقتصاد آمریکا تهدیدکننده شد

نوامبر 19, 2023

طرح گازرسانی به ۶ روستای نقطه صفر مرزی پاوه افتتاح شد

فوریه 17, 2023

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.