• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

پمپ‌های درون‌چاهی در بین ۱۰ قلم کالای ضروری وزارت نفت/تلاش جهاددانشگاهی برای خودکفایی کشور

بیژن نامدار زنگنه توسط بیژن نامدار زنگنه
جولای 18, 2023
صفحه اصلی اخبار

پمپ‌های درون‌چاهی در بین ۱۰ قلم کالای ضروری وزارت نفت/تلاش جهاددانشگاهی برای خودکفایی کشور

مدیر پروژه بومی‌سازی دانش فنی طراحی و ساخت پمپ برقی درون‌چاهی جهاددانشگاهی اظهار کرد: با توجه به اینکه پمپ ESP جزو تجهیزات با تکنولوژی بالا در صنایع نفت و گاز محسوب می‌شود و تولید آن در انحصار چند شرکت خاص است تأمین آن در کشور همیشه با مشکلات فراوانی مواجه بوده و به همین جهت جزو ۱۰ قلم کالای ضروری وزارت نفت اعلام شده است که نیاز به بومی‌سازی دارند که با توجه به نیاز کشور و بازار منطقه دستیابی به تکنولوژی ساخت این پمپ‌ها و خودکفا شدن در این عرصه منطقی و ضروری به نظر می‌رسد.

به گزارش ایسنا،  عباس نظری مدیر پروژه بومی‌سازی دانش فنی طراحی و ساخت پمپ برقی درون‌چاهی (ESP) جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی، ضمن بیان این مطلب، زمان آغاز اجرای این طرح را شهریور ۱۳۹۸ اعلام کرد و گفت: در حال حاضر تعداد زیادی از چاه‌های نفت کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و فشار آن‌ها افت کرده است که برای احیای چاه‌های غیرفعال و یا افزایش برداشت از چاه‌های نیمه فعال باید از فرازآوری مصنوعی (AL) استفاده کرد که یکی از کارآمدترین و بهینه‌ترین روش‌ها استفاده از برقی پمپ‌های درون‌چاهی (ESP) است.

وی در رابطه با ضرورت اجرای این طرح در کشور افزود: با توجه به اینکه پمپ ESP جزو تجهیزات با تکنولوژی بالا در صنایع نفت و گاز محسوب می‌شود و تولید آن در انحصار چند شرکت خاص است تأمین آن در کشور همیشه با مشکلات فراوانی مواجه بوده و به همین جهت جزو ۱۰ قلم کالای ضروری وزارت نفت که نیاز به بومی‌سازی دارند، اعلام شده است. بنابراین با توجه به نیاز کشور و بازار منطقه دستیابی به تکنولوژی ساخت این پمپ‌ها در کشور و خودکفا شدن در این عرصه منطقی و ضروری به نظر می‌رسد.

نظری با تاکید بر این که با کسب دانش فنی و توسعه محصول این پمپ‌ها، امکان انجام مطالعات مخزن میدان‌های نفتی کشور و طراحی و ساخت پمپ‌ها مطابق با چاه‌های نفت کشور فراهم می‌شود، اظهار کرد: این امر علاوه بر بهینه‌سازی هزینه‌ها، طول عمر محصول و ازدیاد برداشت را به همراه خواهد داشت.

مدیر پروژه بومی‌سازی دانش فنی طراحی و ساخت پمپ برقی درون‌چاهی (ESP) هدف این پروژه را بومی-سازی دانش فنی طراحی سیستمی پمپ برای میادین و چاه‌های مختلف نفتی، کسب دانش فنی طراحی و ساخت الکتروموتور، پمپ، سپراتور، پروتکتور و VFD عنوان کرد و گفت: تا امروز علاوه بر ایجاد دانش فنی طراحی سیستمی چاه، طراحی و تحلیل اجزای پمپ نیز انجام شده، همچنین کسب دانش فنی در زمینه طراحی و ساخت الکتروموتور، پمپ، پروتکتور، سپراتور و VFD محقق شده و طراحی و ساخت این مجموعه‌ها با توجه به استانداردهای معتبر مربوطه تحقق یافته است.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط کاری، محیط خورنده، دمای بالا، لزوم قابلیت اطمینان بالا و کنترل و مانیتورینگ دقیق این مجموعه، نیاز به مجموعه‌ای از متخصصان از حوزه‌های مختلف مهندسی نفت، الکترونیک، نرم‌افزار، کنترل، ماشین‌های الکتریکی، مکانیک سیالات، مکانیک ساخت و تولید، متالوژی، پلیمر و ابزار دقیق داشتیم که در این پروژه این متخصصان گرد هم آمدند و ضمن ایجاد دانش فنی طراحی و تحلیل، ساخت تمام قطعات، مونتاژ، زیرساخت مونتاژ و تست برای مجموعه‌های ذکر شده در داخل کشور انجام شده است.

نظری با بیان این که طبق هدف‌گذاری صورت گرفته طراحی و ساخت ۵ مجموعه اصلی شامل: الکتروموتور، پمپ، سپراتور، VFD  و پروتکتور انجام شده است، گفت: برنامه‌ریزی برای ایجاد خط تولید با ظرفیت ۵۰ دستگاه در سال صورت گرفته و در همین راستا قالب‌ها و زیرساخت‌های مونتاژ و تست الکتروموتور و سپراتور طراحی و ساخته شده و برای پمپ و پروتکتور نیز در حال انجام است. همچنین با توجه به تفاهم‌نامه‌های منعقد شده طراحی و تولید الکتروموتور ESP در چند رنج توانی و سری محصول در حال انجام است.

وی افزود:  با توجه به طول بلند و آلیاژ خاص تجهیزات، تأمین و ساخت قطعات در داخل کشور با مشکلاتی همراه است، که به ناچار از روش‌های جایگزین برای تأمین و ساخت تجهیزات استفاده می‌شود که زمان و هزینه بیشتری را به پروژه تحمیل کرده است.

نظری با تاکید بر این که افزایش هزینه‌های پروژه با توجه به حجم سفارش پایین (یک دستگاه) و افزایش هزینه‌های ارزی و همچنین افزایش هزینه‌های خدماتی داخل کشور از دیگر مشکلات پروژه است، ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین مشکلات پروژه نبود امکان تست میدانی این محصول است چرا که با توجه به طراحی و ساخت اولین بار در کشور و ریسک‌های احتمالی، شرکت‌های بهره‌بردار از تست میدانی محصول سرباز می‌زنند.

وی تصریح کرد: مشکلات فنی و تدارکاتی به همت متخصصان و صنعتگران داخل و همچنین مشاوره متخصصان صنعت نفت کشور در حال انجام است، اما برای انجام تست‌های میدانی و کاهش ریسک‌های احتمالی نیاز به حمایت و پشتیبانی مسئولان شرکت نفت وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی، مدیر پروژه بومی‌سازی دانش فنی طراحی و ساخت پمپ برقی درون‌چاهی (ESP) با اشاره به این که امروزه بیان می‌شود که نوآوری و خلاقیت ذاتی نیست و اکتسابی است لذا برای رسیدن به دانش مولد و بسترساز باید گام به گام آموزش داده شود، گفت: جهاددانشگاهی با توجه به زیرساخت‌هایی که در دانشگاه‌های سراسر کشور دارد ـ که البته این زیرساخت‌ها باید از طرف نهادهای مسئول توسعه داده شده و حمایت شوند ـ باید با تمرکز بر مشکلات کشور و تعریف ابرپروژه ها و سپس شکست آن‌ها به طرح و پروژه‌های کوچک‌تر زمینه‌ساز بستری برای شکوفایی و به بار نشستن دانش‌بنیادی دانش‌آموختگان و نخبگان دانشگاهی و ایجاد دانش کاربردی و مولد باشد. البته جهاددانشگاهی پس از ایجاد دانش مولد، باید پیگیری و حمایت خود را تا توسعه محصول و تجاری‌سازی ادامه دهد که نتیجه آن رضایت جمعی، اشتغال‌زایی و تولید ثروت خواهد بود. لازمه ی ایفای درست و مؤثر نقش جهاددانشگاهی حمایت نهادهای دولتی و کشوری است.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402042717431/%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%86-%DA%86%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%DB%B1%DB%B0-%D9%82%D9%84%D9%85-%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D9%86%D9%81%D8%AA-%D8%AA%D9%84%D8%A7%D8%B4-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D8%AF%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C

بیژن نامدار زنگنه

بیژن نامدار زنگنه

محتوا نویس سایت نفت و انرژی هستم در خدمت شما عزیزان. انرژی نفت گاز اخرین اخبار انرژی و نفت

Next Post

کشورهای بالتیک از شبکه برق روسیه جدا می‌شوند

Recommended.

افزایش تولید انرژی سبز در تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب تهران با شناسایی گونه‌های میکروبی

دسامبر 30, 2023

نیروگاه فرسوده طرشت نوسازی می‌شود

اکتبر 10, 2022

۲۵۰ مگاولت آمپر ظرفیت جدید برق در ایذه و باغملک وارد مدار می‌شود

ژوئن 3, 2023

فاضلاب تهران تا کجا پیش رفت؟

فوریه 9, 2024

تغییر سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین تکذیب شد

اکتبر 29, 2022

یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز در نیروگاه سبلان اردبیل مصرف شد

ژانویه 7, 2025

تامین سوخت مورد نیاز ۱۰ هزار خانوار روستایی در کردستان

ژانویه 16, 2023

تحقق ۱۰۲ درصدی تولید در شرکت نفت و گاز آغاجاری

اکتبر 12, 2022

افزایش ۵۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در نیمه دوم سال

نوامبر 9, 2024

نفت ویژگی ها

ژوئن 7, 2022

بالا 10 در انرژی

ژوئن 7, 2022

شرایط احداث نیروگاه و صادرات برق برای سرمایه‌گذاران

نوامبر 26, 2024

وضع نگران کننده منابع آبی کشور با کاهش ۴۱ درصدی بارش‌ها

ژانویه 13, 2025

پیشرفت ۴۰ درصدی طرح جهاد آبرسانی

جولای 14, 2023

تداوم روند منفی ورودی آب به سدهای کشور

ژانویه 14, 2024

۶.۶ درصد افزایش مصرف/ تخصیص ۲۲۰۰ میلیارد تومان پاداش صرفه‌جویی

اکتبر 5, 2023

حرکت در مسیر تحقق آرمان‌های انقلاب با آب‌رسانی، برق‌رسانی و توسعه علم و فناوری در کشور

می 25, 2023

عملیات اسیدکاری ۱۶ حلقه چاه فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی آغاز شد

آگوست 22, 2023

تولید نفت ایران در دولت سیزدهم به بیش از ۳ میلیون بشکه رسید

می 2, 2023

توسعه تجدیدپذیرها رقم خورد/ صنایع وارد میدان شدند

اکتبر 26, 2023

عرضه برق نخستین نیروگاه اختصاصی صنایع به سایر مشترکان صنعتی انجام شد

ژوئن 4, 2023

10 نکات نجات بخش درباره انرژی

ژوئن 7, 2022

۴۰ میلیارد تومان به پرونده‌های خسارت برق پرداخت شده است

نوامبر 19, 2022

تصویب نقشه جامع آب کشور در شورای عالی آب/ گام بلند برنامه هفتم برای توسعه صنعت آب و برق

می 14, 2024

تولید نفت ایران در ۶ ماه اخیر ۳۵۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت

ژوئن 23, 2023

صرافی ارز دیجیتال کوینکس Coinex چیست؟ -ایران ارز دیجیتال

نوامبر 29, 2022

طرح افزایش ظرفیت ۲۰ هزار بشکه‌ای نفت رامشیر آماده بهره‌برداری است

آوریل 26, 2023

درآمدسوزی ۱۵ میلیارد دلاری با مصرف بالای سوخت خودروهای داخلی

ژانویه 18, 2024

کلاس جهانی ابزار مصرف برق دکمه فشاری ساده

ژوئن 7, 2022

نصب سامانه‌های خورشیدی برای متقاضیان انشعاب برق الزامی شد

ژانویه 23, 2025

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.