• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

پیش بینی معامله ۸۰ میلیارد دلار در بازار ارز تجاری/ اوراق ارزی منتشر می‌شود

برهان محمودی توسط برهان محمودی
دسامبر 30, 2024
صفحه اصلی اخبار

پیش بینی معامله ۸۰ میلیارد دلار در بازار ارز تجاری/ اوراق ارزی منتشر می‌شود

به گزارش مجله خبری انرژی و نفت از بانک مرکزی، محمدرضا فرزین در جلسه هماهنگی با هلدینگ‌های پتروشیمی که شامگاه نهم دی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد، با تقدیر از همکاری مطلوب صنعت پتروشیمی در عمل به تعهدات خود و بازگرداندن ارز به چرخه اقتصادکشور گفت: هم اکنون با راه‌اندازی سامانه ارز تجاری به سمتی سوق پیدا می‌کنیم که تقریباً روزانه تسویه معاملات ریالی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران نزدیک به ۲۰ همت خواهد بود. حجم معاملات و نوع فعالیت مرکز مذکور در زمینه ارز و طلا، نشان‌دهنده تأثیرگذاری و وسعت فعالیت این مرکز در صنعت مالی کشور است.

فرزین ادامه داد: فعالیت سامانه ارز تجاری به گونه‌ای است که نه تنها نهاد سیاست‌گذار از تأمین نیازهای ارزی کشور در نظامی کارا و مبتنی بر بازار اطمینان حاصل می‌کند، بلکه عرضه‌کنندگان نیز می‌توانند با عرضه ارز صنعت خود نسبت به تأمین مالی و نیازهای توسعه‌ای خود را اقدام کنند. علاوه بر این نرخی شکل خواهد گرفت که به نفع متقاضی و عرضه‌کننده است و رانت و انتفاعی متوجه دلالان و واسطه‌ها نخواهد بود.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: به دنبال به حداقل رساندن حجم معاملات ارزی در بازارهای غیر رسمی هستیم و می خواهیم تمام معاملات قانونی و نیازهای تجاری و خدماتی تجار و بازرگانان و مردم در این بازار تامین شود.

تامین تمامی نیازهای رسمی در بازار ارز تجاری

وی افزود: انتقال تمام نیازهای رسمی کشور به بازار ارز تجاری ممکن است و البته هدف ما این است که نرخ بازار ارز تجاری، نرخ ارز کشور باشد. امری که سالها در کشور محقق نشده است. براساس برآوردها، به واسطه راه‌اندازی سامانه ارز تجاری، نزدیک به ۷۰ یا ۸۰ میلیارد دلار در این بازار معامله انجام خواهد شد. در این زمینه نیز با نگاهی به حجم معاملات سال گذشته در می‌یابیم که ۶۵ میلیارد دلار در بازار نیما معامله شده است. از این منظر و باتوجه به حجم معاملات این نرخ باید مبنای بازار ارز کشور باشد و به بازارها علامت دهی کند.

فرزین با بیان اینکه علامت‌دهی نرخ برای بانک مرکزی حائز اهمیت است، عنوان کرد: به دنبال آن هستیم نرخی که در بازار ارز تجاری شکل می گیرد به سایر بازارها علامت‌دهی کند. پیش از این نیز نرخ بازار نیما به بازار کالا علامت می داد، اما به بازار دارایی علامت‌دهی نمی‌کرد.

وی افزود: امیدواریم در آینده بازار دارایی نیز علامت‌دهی کند و بتوانیم یک بازار تنظیم شده و تحت نظر بانک مرکزی را داشته باشیم که علامت‌دهی لازم را به سایر بازارها داشته باشد زیرا زمانی که تکانه‌های سیاسی و امنیتی رخ می‌دهد، متأسفانه شوک‌های نقدینگی در کشور ایجاد می‌شود و موجب تغییراتی در قیمت‌ها می‌شود که طبیعتاً موجب نگرانی عاملان اقتصادی فراهم می‌شود و می‌تواند انتظارات تورمی را تحریک کند.

حرکت به سمت ثبات اقتصادی با همراهی فعالان اقتصادی

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر ضرورت ایجاد ثبات اقتصادی در بازار های مختلف گفت: هنگامی که ثبات اقتصادی اتفاق می‌افتد، همه از آن منتفع می‌شوند. فعالان اقتصادی کشور از بی‌ثباتی‌ها و غیرقابل پیش‌بینی بودن نرخ‌ها آسیب می‌بینند. در این باره ما به عنوان بانک مرکزی موظفیم شرایطی را برای قابل پیش‌بینی شدن نرخ‌ها فراهم آوریم و بتوانیم ثبات اقتصادی را با وجود شوک‌های سیاسی و امنیتی برقرار کنیم. البته در این مسیر همراهی و کمک فعالان اقتصادی بسیار تعیین‌کننده است.

رئیس هیأت عالی بانک مرکزی تاکید کرد: یک بازار قاعده‌مند، به ثبات اقتصادی بیش از دستوری بودن نرخ‌ها که برای برخی صنایع غیرقابل قبول است، کمک می‌کند. لذا به همراهی و همکاری فعالان اقتصادی نیازمندیم و امیدواریم با شکل‌گیری این بازار به نیازهای صنعت پتروشیمی نیز پاسخ داده شود. چراکه بخش عمده منابع ارزی و پس‌انداز کشور به صنعت پتروشیمی اختصاص یافته و هم‌اکنون به صنعتی بالغ و تأثیرگذار در اقتصاد کشور تبدیل شده است.

انتشار اوراق ارزی در مرکزی مبادله

فرزین با اشاره به کارکرد مرکز مبادله ارز و طلای ایران، به عنوان محلی برای تأمین نیازهای فعالان اقتصادی کشور گفت: در حال حاضر در این بازار نرخ (SPOT) است، اما امیدواریم در آینده به سمت نرخ فوروارد حرکت کنیم و بازار فوروارد را راه‌اندازی می‌کنیم.

وی از راه اندازی بازار اوراق ارزی خبر داد و گفت: بیشتر اوراقی که به فروش رفته، مرتبط با صنعت پتروشیمی بوده است.

وی خاطر نشان کرد: با اوراق ارزی می‌توانیم نیازها و تأمین مالی صنایع را انجام دهیم چراکه در حال حاضر تأمین مالی خارجی کشور به دلیل شرایط تحریم با مشکلاتی مواجه است. از این دیدگاه، حدود ۹۲ درصد بار تأمین مالی کشور بر عهده نظام بانکی است. لذا باید تلاش کرد تا با متنوع‌سازی روش‌های تأمین مالی، فرآیند توسعه در کشور متوقف نشود.

تسهیل فعالیت پتروشیمی‌ها با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط

محمد آرام معاون ارزی بانک مرکزی نیز در این نشست ضمن قدردانی از همکاری شرکت‌های پتروشیمی در عرضه ارز در سامانه ارز تجاری یادآور شد: هلدینگ‌های پتروشیمی از زمانی که سقف قیمتی در سامانه نیما توافقی شده است، همراهی بسیار مطلوبی در عرضه ارز داشته‌اند و امیدواریم همکاری پتروشیمی ها تداوم داشته باشد. امید است با برنامه‌ریزی‌های لازم عرضه ارز از سوی پتروشیمی‌ها طی روزهای پایانی سال میلادی افزایش یابد.

کاهش ریسک‌های معاملاتی در بازار ارز تجاری

عضو هیأت عامل بانک مرکزی با بیان اینکه تغییر ساختار نیما به بازار برای اولین بار در تاریخ ایران رخ می دهد گفت: بازار ارز تجاری برمبنای عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد و بسیاری از ریسک‌هایی که شرکت‌های پتروشیمی تاکنون با آن مواجه بودند، برطرف خواهد شد. ارز در اختیار بانک قرار می گیرد و بانک عرضه می کند و تقاضاها براساس سیستم مچینگ خواهد بود و تشخیص افراد اثری نخواهد داشت. علاوه بر آن فساد نیز کاهش می دهد. لذا به واسطه عرضه و تقاضایی که در این بازار شکل می‌گیرد، این امر به کشف نرخ بهینه کمک می کند.

وی ضمن تأکید بر عرضه ارز تمام هلدینگ های پتروشیمی در بازار ارز تجاری به عنوان یک بازار واقعی عرضه و تقاضا، تصریح کرد: سیاست یکسان عرضه به قیمت واحد از سوی هلدینگ های پتروشیمی پیشنهاد مطلوبی است که می تواند با محوریت انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران و با هماهنگی بانک مرکزی انجام شود. چراکه میانگین موزون معاملات به عنوان قیمت نهایی پایانی کشف می شود، می تواند مبنای قیمت خوراک پتروشیمی در هر روز قرار گیرد.

مقام مسئول بانک مرکزی درباره سازوکارها خاطرنشان کرد: شرکت‌هایی که محل تخصیص ارز و رفع تعهد آنها در مرکز مبادله ارز و طلای ایران است، تنها می توانند در مرکز مبادله ارز و طلای ایران فعالیت کنند. اما شرکت هایی که در نیما فعال هستند محل تأمین ارز آنها می تواند نیما و مرکز مبادله باشد و شرکت های پتروشیمی نیز محل رفع تعهدشان می تواند هر دو گزینه نیما و مرکز مبادله ارز و طلای ایران باشد. اما باید به خاطر داشت که از یک بهمن ماه سال جاری حضور در بازار ارز تجاری الزامی است. به دلیل اینکه هلدینگ‌های پتروشیمی با زمان‌بندی مشخص و به صورت هماهنگ به بازار ارز تجاری وارد شوند.

فروش ۷ میلیارد و ۱۴۴ میلیون دلار ارز پتروشیمی ها در سامانه نیما در سال جاری

احمد مهدوی دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران ضمن اشاره به فعالیت‌های بانک مرکزی برای رفع موانع تولید، درباره عملکرد صادراتی و فروش ارز شرکت‌های پتروشیمی ها طی ۸ ماه سال جاری تصریح کرد: پتروشیمی‌ها در تناژ ۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد داشته‌اند؛ صادرات ۷ درصد و ارزش (محصولات پتروشیمی) ۱۲ درصد افزایش داشته است. همچنین میانگین سبد (محصولات پتروشیمی) نیز ۵ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: فروش ارز نیما در سال جاری ۷ درصد افزایش داشته است و نسبت فروش ارز در سامانه نیما در ۸ ماهه سال جاری، ۷ میلیارد و ۱۴۴ میلیون دلار بوده است، این در حالی است که این آمار در سال گذشته و طی مدت مشابه ۶ میلیارد و ۶۵۳ میلیون دلار بوده است. لذا این آمار حاکی از آن است که ۷۷ درصد از ارز پتروشیمی در نیما عرضه شده است.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه ۴۹ طرح در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: این طرح ها اکثراً در زنجیره هستند و زمانی که به تولید می رسند، سبد ارزش ارزی هلدینگ های پتروشیمی را افزایش می دهند. لذا در صورتی که برنامه هفتم توسعه را محقق کنیم، بیش از ۲۵ میلیارد دلار صادرات خواهیم داشت و البته خلق ارزش پتروشیمی ها نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار دارای ارزش خواهد بود.

فروش ۵۱۶ میلیون دلار ارز پتروشیمی‌ها در بازار تجاری

وی با اشاره به آمار ماهانه فروش ارز پتروشیمی‌ها در سامانه نیما عنوان کرد: در آبان ماه سال گذشته ۸۳۲ میلیون دلار ارز در سامانه نیما از سوی پتروشیمی‌ها به فروش رسیده است، در حالی که در آبان ماه سال جاری این میزان ۹۴۶ میلیون دلار بوده است.

مهدوی ضمن ارائه گزارش از فعالیت های پتروشیمی ها در بازار ارز تجاری گفت: از آغاز بکار بازار ارز تجاری، ۵۱۶ میلیون دلار ارز توسط پتروشیمی‌ها به فروش رسیده است.

به گفته وی پتروشیمی‌ها از آمادگی لازم برای فروش ارز خود در سامانه بازار ارز تجاری و حضور همه جانبه در این بازار برخوردارند. در این شرایط، با کم کردن شکاف نرخ‌ها، عده‌ای که خریدار هستند خارج می‌شوند چراکه این افراد به ارز برای نیازهای واقعی خود احتیاجی به ارز ندارند و اینگونه افراد از بازار خارج می‌شوند و نیازهای غیرواقعی از بازار خارج می‌شوند.

منبع: https://www.irna.ir/news/85705224/%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84%D9%87-%DB%B8%DB%B0-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%82-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%DB%8C

برهان محمودی

برهان محمودی

Next Post

اتمام خاموشی‌ها با افزایش تحویل سوخت نیروگاهی/ تحویل ۱۶۰ میلیون لیتر در یک روز

Recommended.

عملیات اجرایی ساخت نیروگاه ۲۶ مگاواتی در سقز آغاز شد

آگوست 2, 2023

ترکش تحریم‌های انرژی آمریکا به ژاپن اصابت کرد

نوامبر 7, 2023

افزایش سطح پوشش برفی کشور در هفته سوم زمستان

ژانویه 17, 2024

لزوم تغییر آرایش مصرف گاز در کرمان و تاثیر حیاتی کاهش ۲ درجه‌ای در سرشاخه‌ها

دسامبر 24, 2024

تشکیل تیم کارشناسی برای پایش کیفیت آب شرب اهواز

سپتامبر 13, 2023

کاهش داوطلبانه تولید نفت عربستان تمدید شد

آگوست 4, 2023

وزیر نیرو: ارتباط الکتریکی بین ایران، ترکیه و اتحادیه اروپا فراهم شد

ژانویه 22, 2024

انحراف مصرف سوخت به دلیل شکاف قیمتی ایران با کشورهای همسایه

دسامبر 24, 2022

فرایند آرایش تولید بازار برق به‌طور کامل خودکار شد

دسامبر 18, 2023

برق بیش از هزار و ۱۷۰ روستای کردستان تکخوانی شد

فوریه 20, 2023

افزایش بیکاری و نارضایتی اجتماعی با نیمه تعطیل شدن صنایع اروپا در زمستان سخت

ژانویه 10, 2023

فیلم / پویش ۲درجه کمتر ؛ مصرف بهینه گاز یعنی روشنایی خانه من و شما

ژانویه 4, 2025

امکان احداث سالانه هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس توسط صنایع

اکتبر 19, 2024

از رکود تا رکورد/ دولت سیزدهم چگونه پدر پالایشگاه های ایران را از زیان دهی خارج کرد؟

می 6, 2024

فراخوان حمایت از فعالیت‌های علمی و پژوهشی توسعه‌دهنده فناوری‌های برداشت انرژی

جولای 13, 2023

«هارپ» و «ابردزدی» پوششی برای ضعف ۶۰ ساله مدیریت آب/خطاهایی که به پای «تغییر اقلیم» نوشته شد

ژانویه 9, 2024

سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی بهترین راهکار خنثی‌سازی تحریم‌ها است

آگوست 26, 2022

فصل تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی آغاز شد

سپتامبر 16, 2022

نماینده مجلس: کاهش ناترازی‌های انرژی اولویت دولت و مجلس است

نوامبر 6, 2024

اجرای ۶ طرح کلیدی تأمین آب در سیستان

ژانویه 10, 2025

استاندار کرمان: شرایط روشنایی مرکز استان زیبنده نیست

نوامبر 21, 2024

باد برای تامین برق پایدار به خدمت گرفته می‌شود

نوامبر 4, 2023

فیلم| بررسی مشکلات مردم تفتان با حضور وزیر نیرو

نوامبر 21, 2024

تحقق ۸۰ درصد اعتبارات وزارت نیرو در سال ۱۴۰۱

آوریل 11, 2023

رکورد جدیدی در تعمیرات نیروگاهی به ثبت می‌رسد

می 15, 2023

مصرف گاز روزانه تهرانی‌ها ۳ درصد افزایش یافت

دسامبر 17, 2024

راهنمای مرد تنبل برای مصرف آب

ژوئن 7, 2022

بحران آب در خراسان جنوبی؛ راهکارهای مدیریت منابع آبی چیست؟

می 2, 2024

بالا در مورد نفت؟

ژوئن 7, 2022

بهره‌برداری زودهنگام طرح‌ جمع‌آوری گازهای مشعل در میدان نفتی رگ سفید

دسامبر 1, 2024

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.