• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

چرا نباید گزارش‌ها از مرگ اوپک را باور کنیم؟

زهرا وثوقی توسط زهرا وثوقی
ژانویه 7, 2024
صفحه اصلی اخبار

چرا نباید گزارش‌ها از مرگ اوپک را باور کنیم؟

با وجود اقدامات اوپک و متحدانش برای حمایت از بازار نفت در سال ۲۰۲۳، این گروه نتوانست مانع کاهش قیمت‌ها شود.

به گزارش ایسنا، اوپک و متحدانش در دسامبر توافق کردند تولید خود را در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲، به میزان ۲.۲ میلیون بشکه در روز کاهش دهند. این جدیدترین کاهش از سلسله کاهش‌هایی است که بخش عمده‌ آن‌ توسط عربستان سعودی، در تلاش برای تقویت بیشتر قیمت‌های جهانی نفت انجام می‌شود.

این اقدام، تقریبا یک شیوه مرسوم اوپک است اما در سال ۲۰۲۳، کاهش تولید موثر واقع نشد. گزارش‌ها از کاهش اثرگذاری اوپک دوباره به کانون توجهات بازگشت. اما درست مانند گذشته، ممکن است این قضاوت شتاب زده باشد.

رویترز به تازگی در گزارشی نوشت که اوپک در نیمه اول سال آینده، با تقاضای کمتری برای نفت خود مواجه خواهد شد. این گزارش به پیش‌بینی‌های آژانس بین‌المللی انرژی، اداره اطلاعات انرژی آمریکا و خود اوپک درباره تقاضا برای نفت اشاره کرده بود که نشان می‌دهند تقاضا برای نفت این گروه در سال ۲۰۲۴، ضعیف می‌شود.

سطح کلی تقاضا برای نفت هم چالش برانگیز به نظر می‌رسد. زمانی که اوپک پلاس با کاهش گسترده‌تر تولید موافقت کرد، معامله‌گران، توافق مذکور را نادیده گرفتند.

نخست، به این دلیل که چنین توافقی را پیش بینی می‌کردند و دوم، به این دلیل که عرضه جهانی کاملا فراوان به نظر می‌رسد. سومین دلیلی که باعث شد بازار واقعا اقدامات اوپک پلاس را خیلی جدی نگیرد، این بود که اعضای اوپک سابقه تقلب در کاهش تولید را دارند. به عبارت دیگر، حتی اگر همه تولیدکنندگان رسما با کاهش موافقت کنند، این احتمال وجود دارد که نفت کافی برای پوشش تقاضا وجود داشته باشد.

سپس، آنگولا اعلام کرد که از اوپک خارج می‌شود تا بتواند هر میزانی که می‌خواهد نفت تولید کند. تصمیم این کشور آفریقایی هم به اهداف اوپک کمک نکرد و باعث گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال فروپاشی اتحاد اوپک پلاس شد و این دیدگاه را تقویت کرد که اوپک و متحدانش در اوپک پلاس هر اقدامی هم انجام دهند، به اندازه کافی نفت وجود خواهد داشت، به خصوص به دلیل این که تقاضا ضعیف‌تر خواهد شد.

 به نظر می‌رسد که بسیاری از معامله‌گران، به پیش بینی تقاضای ضعیف‌تر، باور زیادی دارند و فراموش کرده اند که برای این که کاهش تولید در بازارهای فیزیکی احساس شود، حداقل باید چند ماه بگذرد.

 در واقع، تحلیلگرانی که درباره تصمیم اوپک پلاس در دسامبر اظهار نظر کردند، می‌گویند سه ماه که مدت زمان برنامه‌ریزی شده برای کاهش جدید تولید اوپک پلاس است، برای تاثیرگذاری کافی روی عرضه و قیمت‌ها، کافی نخواهد بود.

به گفته یک تحلیلگر، این کاهش تولید فقط به مدت سه ماه برنامه‌ریزی شده و ممکن است یک تا دو ماه طول بکشد تا اجرایی شود. کالوم مک فرسون، مدیر بخش کالاهای شرکت ایتوستوتِک در این باره اظهار کرد: متاسفانه، تا پایان ژانویه، تصوری از تولید این ماه نخواهیم داشت و این مدت زمان زیادی در بازار نفت است.

به عبارت دیگر، قیمت‌ها در نقطه‌ای هستند که الان قرار دارند زیرا هیچکس به وضعیت عرضه نفت تا چهار ماه دیگر فکر نمی‌کند. این تعجب آور نیست، اما باید توجه داشت که تاثیرات چنین تصمیماتی، معمولا با تاخیر اتفاق می‌افتد. درست مانند بازگشت شرکت‌های حفاری نفت آمریکا به چاه‌های تولید که البته توام با احتیاط بوده است.

حالا که صحبت از شرکت‌های حفاری نفت آمریکا شد، باید اشاره کنیم که این تولیدکنندگان، معمولا به‌ عنوان دلیل بزرگ شکست اوپک در تاثیرگذاری بر قیمت‌ها و در نتیجه از دست دادن اثرگذاری این گروه ذکر می‌شوند. در واقع، تولیدکنندگان نفت آمریکا در سال ۲۰۲۳، با وجود کاهش تعداد دکل‌های حفاری، موفق شدند با بهبود بهره وری، یک میلیون بشکه به تولید روزانه خود اضافه کرده و همه را غافلگیر کنند.

اما به نظر می‌رسد که اکنون بسیاری تصور می‌کنند که صنعت نفت آمریکا، این سطح از بهبود بهره وری را حفظ کرده و به تولید ادامه خواهد داد. این ممکن است واقعا اتفاق بیفتد یا شاید نیفتد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا، نرخ رشد تولید بسیار کمتری را برای امسال پیش‌بینی کرده که کمتر از ۳۰۰ هزار بشکه در روز است. البته این آژانس پیش از این هم در اشتباه بوده است، مخصوصا در سال ۲۰۲۳ که مدام کاهش ماهانه تولید نفت شیل منطقه پرمین را پیش‌بینی می‌کرد، در حالی که، در واقع، این تولید رشد می‌کرد.

 با این حال، اگر بخواهیم به واقعیت نگاه کنیم، بهبود بهره‌وری به مدت نامحدود نخواهد بود. محدودیت‌هایی وجود دارد و استراتژی‌های شرکتی اکنون پس از معاملات بزرگ سال ۲۰۲۳، در میان چند شرکت بزرگ متمرکز شده است. به عبارت دیگر، تولید به جایی می‌رود که تولیدکنندگان بزرگ می‌خواهند برود و لزوما روند آن، افزایشی نخواهد بود.

جدیدترین گزارش‌ها از مرگ اوپک با فرض کاهش تقاضا برای نفت و افزایش مداوم تولید آمریکا است اما هیچ کدام از این موارد قطعیت ندارد. تقاضا برای نفت از زمانی که بریتیش پترولیوم اعلام کرد اوج تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۹ بوده است، به شکل شگفت‌انگیز مثبت بوده است. تولیدکنندگان نفت آمریکا با حفظ انضباط مالی و بیزاری از رشد تولید به هر قیمتی، شگفت آور بوده‌اند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، تنها کاری که اوپک باید انجام دهد این است که صبر کند تا تقاضا به سطح عرضه‌ای برسد که معامله‌گران به عنوان دلیل قیمت‌های ضعیف اشاره می‌کنند. سهم اوپک در عرضه جهانی نفت ممکن است به دلیل محدودیت عرضه داوطلبانه، کاهش پیدا کرده باشد، اما هنوز هم با ۲۷ درصد از کل، کاملا قوی است و این گروه، ظرفیت مازاد آن حدود پنج میلیون بشکه در روز دارد که اگر ضرورت ایجاب نکند، ممکن است تصمیمی به استفاده از آن نداشته باشد. گزارش‌های مربوط به مرگ اوپک همچنان تا حد زیادی اغراق آمیز است.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402101711857/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D9%86%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4-%D9%87%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B1%DA%AF-%D8%A7%D9%88%D9%BE%DA%A9-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%A7%D9%88%D8%B1-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85

زهرا وثوقی

زهرا وثوقی

Next Post

میانگین مصرف روزانه بنزین به ۱۱۳ میلیون لیتر رسید

Recommended.

بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش افتتاح شد

می 8, 2024

رئیس شرکت نفت شهرستان جیرفت بازداشت شد

آگوست 1, 2023

ساعت کاری ادارات از سوم شهریور به روال عادی باز می‌گردد

آگوست 22, 2022

پربارشی دلیلی برای بد مصرفی نیست

می 29, 2024

برق ۳۰ اداره در تهران قطع شد

آگوست 16, 2022

آغاز بازیابی بنیادی شبکه‌های برق در مناطق سیل‌زده

جولای 31, 2022

5 راه برای شروع فوری فروش برق

ژوئن 7, 2022

اصلاح رفتار مصرفی آب ضروری است

نوامبر 4, 2023

تحقق گام نخست بسته آبرسانی دولت در کرمان با حضور آیت الله رییسی

ژوئن 29, 2023

جمع‌آوری ۴۱۱ انشعاب غیر مجاز برق در خوزستان

دسامبر 9, 2024

بیست و سومین نمایشگاه صنعت برق آغاز به کار کرد

نوامبر 14, 2023

۱۸۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی توسط صنایع بزرگ وارد مدار تولید شد/ افزایش ۱۴۰۰ مگاوات دیگر تا تابستان آینده

اکتبر 10, 2022

شارژ سهمیه سوخت فقط از طریق سامانه هوشمند سوخت امکان‌پذیر است

نوامبر 20, 2024

فرش قرمز ایران برای سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه پتروشیمی

سپتامبر 19, 2023

وزیر نفت: رشد اقتصادی بخش نفت و گاز در سال ۱۴۰۲ به بالای ۲۰ درصد رسید

مارس 24, 2024

فیلم/ گازرسانی به ۳۹ روستا و ۲۴ واحد صنعتی شهرستان روانسر

فوریه 6, 2023

فصل مهم پروژه‌های انرژی میان ایران و عراق

جولای 9, 2023

“نقشه راه آب” به کمک منابع آبی آمد

نوامبر 2, 2024

معاون وزیر نیرو: از ۱۵ خرداد همه نیروگاه‌ها وارد مدار می‌شوند

آوریل 26, 2023

نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها در نیمه اول سال اعلام شد

نوامبر 13, 2023

ثبت رکوردهای پیاپی مصرف برق بدون خاموشی

جولای 12, 2023

مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها در تهران قویاً تکذیب می‌شود

نوامبر 29, 2023

احداث ایستگاه‌های تقویت فشار گاز در میادین هما، وراوی و مرکز تفکیک تابناک

ژانویه 12, 2025

آزمون آنلاین آیین نامه :: آموزش و آزمون آیین نامه آنلاین درایورشو

سپتامبر 4, 2022

آماده‌باش شبانه‌روزی واحدهای عملیاتی توزیع برق در روزهای برفی

فوریه 27, 2024

لزوم همکاری برای تصمیم گیری درباره اختصاص سهمیه بنزین به نفر

نوامبر 15, 2024

آغاز داد و ستد خرده فروشی در تالار برق سبز

اکتبر 17, 2023

تعمیر واحدهای نیروگاه ری همزمان با پایان اوج مصرف برق کشور آغاز شد

اکتبر 4, 2023

نیروگاه بندرعباس ۳۳ درصد برق هرمزگان را تامین می‌کند

ژوئن 27, 2023

خرید و قیمت توستر نان بوش مدل TAT6A111 از غرفه لوازم خانگی امید جنوب باسلام | سناپویان

آگوست 19, 2023

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.