• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

چهار ابزار غیرقیمتی برای کنترل ناترازی بنزین

سحر بابایی توسط سحر بابایی
ژانویه 27, 2024
صفحه اصلی اخبار

چهار ابزار غیرقیمتی برای کنترل ناترازی بنزین

اخیرا خبری مبنی بر کاهش سهمیه بنزین آزاد به ۱۰۰ لیتر و کاهش ذخیره بنزین ۱۵۰۰ تومانی در کارت‌های سوخت از ۹ ماه به ۶ ماه منتشر و تاکید شد که این تصمیم در راستای مقابله با قاچاق و استفاده از ابزارهای غیرقیمتی برای کنترل ناترازی بنزین بوده است.

به گزارش ایسنا، آنطور که وزارت نفت اعلام کرد سهمیه بنزین ۳۰۰۰ تومانی در کارت‌های سوخت شخصی از ۱۵۰ لیتر به ۱۰۰ لیتر با هدف مقابله با قاچاق کاهش یافت که البته این موضوع ارتباطی با سهمیه ۶۰ لیتر ماهانه نداشت و این اقدام با هدف کاهش و جلوگیری از بحث قاچاق و کنترل سهمیه آزاد که در استانهای جنوب شرقی انجام می‌گیرد، صورت گرفت. در شهرهای بزرگ مردم از این سهمیه ۳۰۰۰ تومانی استفاده نمی‌کنند و اکنون همه جایگاه‌های سوخت دارای کارت آزاد هستند و افراد مشکلی برای سوخت‌گیری نخواهند داشت.

علاوه بر این ذخیره سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی که تا پیش از این، ۹ ماه و به‌ میزان حداکثر ۵۴۰ لیتر بود، از این پس به ۶ ماه و حداکثر ۳۶۰ لیتر کاهش یافت، درواقع امکان ذخیره بنزین در کارت‌های سوخت در زمان کرونا، ۶ ماه یعنی ۳۶۰ لیتر بود که در آن زمان با توجه به کاهش مسافرت‌ها و عدم نگرانی برای ذخیره سهمیه سوخت، این زمان به ۹ ماه افزایش پیدا کرد، اما اکنون ذخیره سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی که تا پیش از این، ۹ ماه و به‌ میزان حداکثر ۵۴۰ لیتر بود، به ۶ ماه و حداکثر ۳۶۰ لیتر کاهش یافت.

این مساله بدین معنا است که امکان ذخیره سهمیه‌های بنزین ۱۵۰۰ تومانی در کارت‌های سوخت بیش از ۳۶۰ لیتر وجود ندارد و اگر کارت سوختی، به این میزان سهمیه بنزین داشته باشد، در ماه‌های آتی سهمیه جدید دریافت نخواهد کرد و به نوعی همین موضوع بهانه ای شده است برای طرح کنترل ناترازی مصرف و تولید بنزین در کشور. در این راستا یک کارشناس حوزه انرژی در خصوص مزایا اجرای این طرح و لزوم استفاده از ابزارهای غیر قیمتی برای حل ناترازی بنزین گفت: با استفاده از ابزارهای غیرقیمتی که دولت هم در حال بررسی آنهاست، از جمله کاهش تعرفه واردات خودروهای برقی، توسعه صنعت سی ان جی، اصلاح صنعت خودروسازی و ایجاد تغییر در سهمیه کارت‌های سوخت، می‌توان برای کنترل ناترازی بنزین استفاده کرد.

مهدی هاشم زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه یکی از موضوعات مهمی که در مصرف و ناترازی بنزین با آن مواجهیم، کمبود بنزین تولیدی نیست، اظهار کرد: بنزین کمی در کشور تولید نمی‌شود به طوریکه در حال حاضر معادل ۱۱۵ میلیون لیتر آمار تولید بنزین در کشور است.

مصرف سوخت خودروهای داخلی ۲.۵ برابر کشورهای منطقه

وی با بیان اینکه این عدد تولید بالاست و اگر استاندارد حتی منطقه‌ای در بحث خودروها رعایت می‌شد، اکنون با ناترازی بنزین مواجه نبودیم، گفت: درحال حاضر مصرف سوخت خودروهای داخلی دو تا دو نیم برابر است؛ یعنی اگر با تعداد فعلی خودرو و با استاندارد منطقه بسنجیم، بالغ بر ۶۰ تا ۷۰ میلیون لیتر مصرف بنزین در کشور مصرف صورت می‌گرفت.

احتمال واردات سه تا پنج میلیارد دلار بنزین

او افزود: درحال حاضر میزان مصرف بنزین ۱۲۰ میلیون لیتر است و سال آتی تقریبا سه تا پنج میلیارد دلار واردات خواهیم داشت؛ یعنی ۴۰ تا ۵۰ میلیون لیتر مصرف روزانه به دلیل خودروسازان یک ضرر است و عدم‌النفع به همراه دارد.

وی با اشاره به واردات بنزین در سال آینده، گفت: علاوه بر اینکه مصرف بالای بنزین مانع صادرات می‌شود که باید عدد بالایی را در بخش واردات هزینه کنیم که در مجموع ۲۰ میلیارد دلار عدم النفع بنزین در کشور خواهد شد.

لزوم اصلاح صنعت خودروسازی

وی با اشاره به راهکارهایی که می‌توان در این حوزه در نظر گرفت، گفت: یک موضوع اصلاح صنعت خودروسازی در کشور و استفاده از رویکردهای غیر قیمتی است که به طور مثال می‌توان در بحث کنترل قاچاق اقداماتی را انجام داد.

تعیین قیمت ۸۰۰۰ تومانی برای مصرف بالای ۱۶۰ لیتر در ماه

وی با بیان اینکه در حوزه جایگاهداران طرح بسیار خوبی وجود دارد که بر اساس پیمایش خودروها سهمیه بگیرند، سقف مصرفی برای سقف بنزین یارانه ای ۶۰ لیتر ۱۵۰۰ تومان و غیر یارانه‌ای ۱۰۰ لیتر ۳۰۰۰ تومان گذاشته شده است، گفت: مازاد بر این اگر شخصی بنزین بیشتری نیاز داشت احتمالا با قیمت سوم بین پنج تا هشت هزار تومان و حتی مثل فوب خلیج فارس سوخت‌گیری خواهد کرد.

توسعه ظرفیت صنعت سی ان جی برای دور زدن واردات بنزین

این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه ظرفیت سی ان جی سال آینده برای خودروهای فعال در حوزه حمل و نقل ایجاد می‌شود، گفت: یعنی اگر تاکسی‌ها، وانت بارها و تاکسی‌های اینترنتی وارد این حوزه شوند، با این اقدام تنوع بخشی به سبد سوخت اتفاق می‌افتد و هم میزان ناترازی کاهش می یابد.

وی با تاکید بر اینکه باید در تولید خودروها و ماشین‌های زیر ۸۰۰ میلیون تومان که عمده مصرف مردم را شامل می شود، دوگانه‌سوز شوند، اظهار کرد: لازم است زیرساخت‌های صنعت سی ان جی توسعه پیدا کند، مازاد بر وضعیت فعلی اگر ۱۵ میلیون متر مکعب سی ان جی مصرف کنیم، کل مساله واردات بنزین حل می‌شود.

هاشم زاده افزود: موضوع بعدی ابتکار عملی بود که در بحث جایگاه‌های سوخت اتفاق افتاد که بسیار موثر خواهد بود چراکه با افزایش قیمت بنزین جایگاه و ایجاد سقف برای کارت سوخت عملا مصرف غیرعادی که یا منجر به قاچاق و یا در خودروهای پرمصرف، سوزانده می شود، حل خواهد شد.

پیشنهاد تخصیص یارانه سوخت به افراد

به گفته وی اما بهتر بود سهمیه سوخت روی نفرات باشد چون ذی نفع خود مردم بودند و مابه التفاوت بین بنزین ۳۰۰۰ تومانی و ۸۰۰۰ تومان یا ۱۰۰۰ هزار تومان به دست می آید، مستقیم وارد جیب مردم می‌شد و شبهه این موضوع ایجاد نمی‌شد که دولت به خاطر کسری بودجه تصمیم را گرفته است.

کاهش تعرفه واردات خودرو برقی

وی با بیان اینکه در تبصره پنج بودجه تعرفه واردات خودروهای برقی به شدت کاهش پیدا کرد، به طوری که تعرفه واردات تاکسی برقی به نیم درصد و خودروهای عادی به ۱۱ درصد رسید که اقدام خوبی بود، گفت: باتوجه به اینکه زیرساخت‌های این مساله نیز از سوی وزارت نیرو و صمت نیز در حال انجام است، می‌تواند موجب تنوع بخشی به سبد سوخت کشور شود و تاثیرات بالایی دارد.

به گفته او تنوع بخشی به سبد سوختی هم می تواند موجب امنیت ملی شود و هم می تواند به اصلاح ساختاری سوخت در حوزه حمل و نقل کمک کند.

انتهای پیام  

منبع: https://www.isna.ir/news/1402110704378/%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%A8%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%BA%DB%8C%D8%B1%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%84-%D9%86%D8%A7%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D9%86%D8%B2%DB%8C%D9%86

سحر بابایی

سحر بابایی

Next Post

بلاتکلیفی ۱۰ میلیون بشکه نفت روسیه در آب‌های کره جنوبی

Recommended.

رشد ۱۲ درصدی حجم آب موجود در سدهای کشور

اکتبر 21, 2024

صادرات کاتالیست ایرانی به روسیه/ تکمیل زنجیره صنعت پتروشیمی تا ۵ سال آینده

ژوئن 15, 2022

امضای قرارداد «مشهد شهر حساس به آب» با دانشگاه فردوسی

ژانویه 24, 2025

سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی تغییر نکرده است

ژانویه 22, 2024

ورود ۱۲ میلیارد مترمکعب آب به سدهای کشور با بارش‌های اخیر

آوریل 22, 2024

تحقیق و تفحص از پروژه‌های انتقال آب مربوط به دولت قبل است

آگوست 22, 2023

ثبت رکورد بی‌سابقه تحویل گاز به نیروگاه‌ها در فصل زمستان

ژانویه 30, 2025

برای اطلاع از برق قبل از رها شدن چه کاری باید انجام دهید

ژوئن 7, 2022

You’ll از ما متشکریم – 10 نکات در مورد مصرف برق میخواهی بدانی

ژوئن 7, 2022

دستاوردهای صنعت انتقال نفت؛ از انتقال ایمن مواد نفتی تا افزایش همکاری با دانش‌بنیان‌ها

آگوست 26, 2023

اضافی در ساختن مسکون تخفیف انرژی

ژوئن 7, 2022

افزایش ۱.۵ میلیون لیتری تولید روزانه بنزین

فوریه 4, 2024

 مرحله نخست نیروگاه ۵ مگاواتی خورشیدی کاشان به مدار آمد

جولای 19, 2023

عضویت در سازمان شانگهای می‌تواند ایران را به هاب انرژی منطقه تبدیل کند

سپتامبر 18, 2022

امسال شاهد احیای تالاب‌های اقماری دریاچه خواهیم بود

فوریه 24, 2023

ژاپن برای ایجاد ذخایر گازی اضطراری دست به کار شد

جولای 20, 2023

 تولید ۳۸.۵ میلیون تن محصول پتروشیمی در ۶ ماه نخست ۱۴۰۲

اکتبر 17, 2023

ضرر ۴۰۰ میلیون دلاری اکوئینور از معامله با آذربایجان

دسامبر 24, 2023

ایران به قطب انرژی منطقه تبدیل می‌شود؟

مارس 6, 2024

تأکید تهران و کاراکاس بر توسعه همکاری‌های دوجانبه در صنعت نفت

مارس 2, 2024

طرح آبرسانی به شهر کرمانشاه بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

آوریل 13, 2023

قیمت گاز در اروپا کاهش یافت

دسامبر 9, 2024

سال ۱۴۰۲ رکورد تاریخی احداث نیروگاه شکسته می‌شود/ رفع تنش آبی در ۲۳۹ شهر

دسامبر 25, 2023

زیان پالایشگاه‌های اروپایی از اختلال ترانزیت انرژی در دریای سرخ

فوریه 2, 2024

افزایش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در سراسر جهان

ژوئن 2, 2023

ویدیو/ انتظار ۱۳ ساله مردم فارس و اصفهان به سرانجام رسید

اکتبر 12, 2023

توانمندسازی زنان در بخش‌های صنعت نفت در دستور کار قرار دارد

فوریه 27, 2024

بهره‌مندی بیش از ۹۹ درصد جمعیت شهری و ۸۵ درصد روستایی از آب سالم و پایدار

ژانویه 30, 2023

ماجرای زیر آب رفتن روستاها در مخزن سد گتوند/ رسانه معاند نگران زمین‌خواران شد

ژوئن 8, 2023

جلوگیری از خروج ارز با جمع‌آوری گازهای همراه نفت توسط متخصصان داخلی

می 2, 2023

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.