با انعقاد قرارداد همکاری دو جانبه راهاندازی کارخانه نوآوری مرکز تحقیقات آب با هدف توسعه فناوری و نوآوریها در زمینههای مرتبط با آب و فاضلاب در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، با امضای موافقتنامه همکاری بین مؤسسه تحقیقات آب و شرکت تحقیقات پیشرفته، زمینه برای توسعه فناوریها و نوآوریها در حوزه آب و فاصلاب با بهرهبرداری کارخانه نوآوری مرکز تحقیقات آب فراهم شد.
براساس این قرارداد همکاری فرآیند مشارکت، بهسازی و بهرهبرداری از کارخانه نوآوری مرکز تحقیقات آب در دستور کار قرار گرفت.
در قالب این کارخانه نوآوری، ضمن ارائه خدمات توانمندسازی به شرکتها و استارتآپهای مستقر در کارخانه از قبیل خدمات یادگیری، خدمات مشاوره ساعتی، توسعه بازار، مالکیت فکری و… زمینه برای تربیت نیروی انسانی متخصص در قالب برگزاری دورههای تخصصی و کارگاههای آموزشی کوتاه مدت فراهم خواهد شد.
در مراسم انعقاد این قرار داد صادق توسلی زاده، رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان با اشاره به ظرفیتهای فناورانه مغفول در حوزه آب و پساب عنوان کرد: در حوزه آب و توسعه فناوریهای این حوزه عقب ماندگیهای فناورانه بسیاری وجود دارد که ایجاد زمینههای لازم برای توسعه فناوریهای این حوزه تا رسیدن به راهکارهای عملی مبتنی بر نوآوری، در دستور کار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری است.
توسلی زاده ابراز امیدواری کرد با همکاری بسیار خوبی که بین مرکز تحقیقات آب، شرکت تحقیقات پیشرفته، سازمان پیشران و با حمایت و همراهی معاونت علمی برای ایجاد کارخانه نوآوری در حوزه آب شکل گرفته است، شاهد توسعه فناوریها و برونداد راهکارهای نوآورانه و عملی در زمینه حل مشکلات آب باشیم.
سید محمدمهدی نوربخش، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان آب، اقلیم و محیط زیست نیز در این نشست بیان کرد: یکی از اولویتهای جدی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری حوزه آبفا است و در این راستا، همکاریهای خوبی هم با وزارت نیرو صورت گرفته است. اما کارخانه نوآوری آبفا و توسعه ناحیه نوآوری مربوطه، موضوعی بود که برای تحقق آن، مذاکرات متعددی صورت گرفت و همچنین شرکتهای متعددی آمادگی خود را برای انجام این طرح اعلام کردند. در نهایت و با همکاری وزارت نیرو و مؤسسه تحقیقات آب کشور، توافقاتی صورت گرفت و مقدمات این کار فراهم شد.
وی با بیان اینکه مشارکت، بهسازی و بهرهبرداری کارخانه نوآوری مرکز تحقیقات آب در دستور کار این قرارداد همکاری است ابراز امیدواری کرد این اقدام، توسعه فناوریهای مختلف و توسعه آب و ابفا را به دنبال داشته باشد.
به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، محمدرضا کاویانپور، رئیس موسسه تحقیقات آب کشور با اشاره به ضرورت بهرهگیری از فناوریهای نوآورانه در عرصه مدیریت آب، افزود: ما با پدیدههای اقلیمی و تغییرات شرایط اقلیمی مواجه هستیم که ضرورت یک ساختار مدیریتی پایدار را ایجاب میکند. در افق جدید نیازمند راهکارهای جدید و نوآورانه هستیم امروزه نیازمند ابزار و ادوات پیشرفته و بهرهگیری از فناوریهای رو به آینده آب هستیم.
وی افزود: امروزه برای استحصال آب سالم، روشهای جدید و نوآورانه در دستور کار کشورهای درگیر با کمبود آب قرار گرفته است و همچنین پساب که در گوشه و کنار محیط زیست ایجاد شده یک معضل جدی به شمار میرود که استفاده از فناوریهای متعدد در این حوزه را به یک اولویت مهم تبدیل میکند.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402122920403/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%86%D9%88%D8%A2%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2-%D8%AA%D8%AD%D9%82%DB%8C%D9%82%D8%A7%D8%AA-%D8%A2%D8%A8-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF