• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

کدام کشورها بزرگترین منابع طبیعی را دارند؟

زهرا وثوقی توسط زهرا وثوقی
آوریل 1, 2024
صفحه اصلی اخبار

کدام کشورها بزرگترین منابع طبیعی را دارند؟

ایران با داشتن منابع طبیعی به ارزش ۲۷.۳ تریلیون دلار، در میان کشورهایی است که بزرگترین منابع طبیعی را در جهان دارند.

به گزارش ایسنا، منابع طبیعی کالاها و مواد خام مورد استفاده برای ساختن هر آنچه استفاده می‌کنیم، از کالاهای میانی گرفته تا محصولات نهایی هستند. این منابع در زمین و در ذخایری یافت می‌شوند که هنوز استخراج نشده اند.

منابع تجدید پذیر، منابعی نظیر انرژی خورشیدی، انرژی بادی و انرژی برق آبی هستند که با استفاده شدن، کاهش پیدا نمی‌کنند. منابع غیر تجدیدپذیر مانند سوختهای فسیلی و فلزات استخراج شده، دارای ذخایر محدود هستند که با استخراج، تقلیل پیدا می‌کنند. منابع طبیعی در سراسر جهان یافت می‌شوند، با این حال، در نتیجه در نتیجه فرآیندهای زمین شناسی، کاهش پیدا می‌کنند.

وب سایت اینوستوپدیا در گزارشی بر اساس آمار استاتیستا، به معرفی ۱۰ کشوری پرداخته که تا سال ۲۰۲۱، بیشترین منابع طبیعی ارزشمند را داشته اند.

روسیه

طبق تخمین استاتیستا، ارزش ذخایر منابع طبیعی روسیه، ۷۵ تریلیون دلار برآورد شده است. این ذخایر شامل زغال سنگ، نفت، گاز طبیعی، طلا، الوار و فلزات خاکی نادر است. وزارت منابع طبیعی و محیط زیست روسیه، تخمین بسیار پایین‌تر ۹۱۰ میلیارد دلار را در سال ۲۰۱۹ ارائه دکرد.

روسیه، بزرگترین ذخایر گاز طبیعی در جهان را به میزان ۱.۳۲ کوادریلیون فوت مکعب در اختیار دارد که نزدیک به ۲۰ درصد از کل ذخایر جهان در سال ۲۰۲۰ بود. روسیه همچنین دومین ذخایر بزرگ طلای جهان را به میزان ۶۸۰۰ تن در اختیار دارد که معادل بیش از ۱۲ درصد از کل ذخایر جهان تا سال ۲۰۲۱ بود.

روسیه با سهم ۱۲ درصدی از عرضه جهانی نفت در سال ۲۰۲۰، سومین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان است. این کشور ششمین ذخایر نفت قطعی جهان به میزان ۱۰۷.۸ میلیارد بشکه را در اختیار دارد. در الماس‌های صنعتی، این کشور در یک سوم از تولید جهانی در سال ۲۰۲۱ سهم داشته و ۶۱ درصد از ذخایر این کالا را در اختیار دارد.

آمریکا

ارزش برآورد شده منابع طبیعی آمریکا، ۴۵ تریلیون دلار است که تقریبا ۹۰ درصد از آنها، الوار و زغال سنگ است. در واقع، آمریکا تا سال ۲۰۲۰، تولیدکننده بزرگ زغال سنگ بوده است و بزرگترین ذخایر قطعی زغال سنگ در جهان را دارد. منابع طبیعی دیگر این کشور شامل ذخایر قابل توجه مس، طلا، نفت و گاز طبیعی است. همچنین در این فهرست سرب، مولیبدن، فسفات، عناصر خاکی نادر، اورانیوم، بوکسیت، آهن، جیوه، نیکل، پتاس، نقره، تنگستن، روی، نفت، گاز طبیعی، الوار و زمین زراعی دیده می‌شود.

عربستان سعودی

عربستان سعودی یک کشور کوچک در خاورمیانه و کمی بزرگتر از مکزیک است. ارزش منابع طبیعی این کشور به خصوص نفت، ۳۴.۴ تریلیون دلار برآورد شده است. این کشور از زمان کشف نفت در سال ۱۹۳۸، صادر کننده بزرگ بوده است.

عربستان سعودی ۱۵ درصد از ذخایر نفت جهان را تا سال ۲۰۲۰ در اختیار داشته و اقتصاد این کشور به شدت به صادرات نفت خود متکی است. با این حال، ظرفیت و پالایش گاز طبیعی از سال ۲۰۱۵ افزایش یافته و ظرفیت نفت کاهش یافته است. منابع طبیعی دیگر عربستان سعودی شامل مس، فلدسپار، فسفات، نقره، گوگرد، تنگستن و روی است.

کانادا

کانادا کشور وسیعی است که ارزش منابع طبیعی آن ۳۳.۲ تریلیون دلار برآورد شده است. این کشور دارنده سومین ذخایر بزرگ نفت پس از ونزوئلا و عربستان سعودی است. کالاهایی که این کشور در اختیار دارد، شامل مواد معدنی صنعتی مانند گچ، سنگ آهک، نمک سنگ و پتاس و همچنین مواد معدنی انرژی مانند زغال سنگ و اورانیوم است.

فلزات در کانادا شامل مس، سرب، نیکل و روی و فلزات گرانبها مانند طلا، پلاتین و نقره است. کانادا تولید کننده بزرگ گاز طبیعی است.

ایران

ایران منابع طبیعی به ارزش ۲۷.۳ تریلیون دلار دارد. این کشور در سال ۲۰۲۰، پنجمین کشور تولیدکننده بزرگ نفت در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بود. همچنین ایران، سومین تولید کننده بزرگ گاز طبیعی جهان تا سال ۲۰۲۰ بود. منابع طبیعی دیگر شامل زغال سنگ، کروم، مس، سنگ آهن، سرب، منگنز، روی و گوگرد است. زمین زراعی، پسته، زعفران و میوه هک در این ارزش برآورد شده، به حساب آمده است. یک رابطه طبیعی بین اقتصاد و منابع طبیعی جهان وجود دارد. همچنان که اقتصاد جهانی رشد می‌کند، تقاضا برای کالاها افزایش پیدا می‌کند.

چین

تخمین زده می‌شود منابع طبیعی چین ۲۳ تریلیون دلار ارزش داشته باشد. زغال سنگ و عناصر خاکی نادر، ۹۰ درصد از منابع طبیعی چین را تشکیل می‌دهند است. الوار و زمین زراعی، منابع طبیعی بزرگ دیگر چین هستند. همچنین، چین به دلیل منابع طبیعی آب خود، بزرگترین پتانسیل تولید برق آبی را در جهان دارد. منابع طبیعی دیگر چین شامل برنج، نفت، گاز طبیعی و مقادیر عظیمی از فلزات مانند طلا، آلومینیوم و مواد معدنی است.

برزیل

برزیل منابع طبیعی شامل طلا، آهن، نفت و اورانیوم به ارزش ۲۱.۸ تریلیون دلار دارد. این کشور در سال ۲۰۱۹، هشتمین تولید کننده بزرگ نفت در جهان بود. برآوردی در سال ۲۰۱۸ نشان داد که ۶۱.۹ درصد از زمینهای این کشور، جنگلی و ۲۳.۵ درصد، مراتع دائمی بوده است. صنعت معدن برزیل به بوکسیت، پلاتین، مس، طلا، آهن و قلع متمرکز است.  الوار هم یک منبع طبیعی ارزشمند است. برزیل ظرفیت نصب شده عظیم تولید برق آبی دارد.

استرالیا

استرالیا منابع طبیعی شامل زغال سنگ، الوار، مس، سنگ آهن، طلا و اورانیوم به ارزش ۱۹.۹ تریلیون دلار دارد. استرالیا که حدود ۸۰ درصد اندازه آمریکا است، تولیدکننده بزرگ نفت و گاز طبیعی مایع(ال ان جی) به شمار می رود. ذخایر نفت قطعی این کشور تا پایان سال ۲۰۲۱، حدود ۲.۴ میلیارد بشکه برآورد شد. این کشور همچنین بزرگترین صادرکننده بزرگ زغال سنگ بوده و سهم ۲۹ درصدی از صادرات جهانی زغال سنگ دارد. منابع طبیعی دیگر استرالیا شامل آلومینا، سنگ آهن، مس، قلع، طلا، نقره، اورانیوم، نیکل، تنگستن، عناصر خاکی نادر، ماسه‌های معدنی، سرب، روی و الماس است.

عراق

عراق ۱۵.۹ تریلیون دلار منابع طبیعی دارد. زمین بیابانی این کشور سرشار از ذخایر نفت، گاز طبیعی، فسفات و گوگرد است. عراق دومین تولید کننده بزرگ نفت در اوپک است. این کشور به عنوان پنجمین ذخایر قطعی نفت در جهان را داشته و وابستگی بالایی به درآمدهای نفتی دارد.

ونزوئلا

این کشور آمریکای جنوبی منابع طبیعی به ارزش ۱۴.۳ تریلیون دلار دارد که شامل آهن، گاز طبیعی و نفت هستند. ونزوئلا در سال ۲۰۲۰، صاحب بزرگترین ذخایر قطعی نفت در جهان شناخته شد اما تولید واقعی این کشور در نتیجه تحریم‌های آمریکا، کاهش یافته است. ونزوئلا همچنین دهمین ذخایر بزرگ گاز طبیعی جهان را دارد. منابع طبیعی دیگر این کشورشامل سنگ آهن، طلا، بوکسیت، برق آبی و الماس است.

 ارزش منابع طبیعی کدام کشور بیشتر است؟

تخمین زده می‌شود که منابع طبیعی روسیه، ۷۵ تریلیون دلار ارزش دارد و شامل نفت خام، گاز طبیعی، زغال سنگ و فلزات خاکی نادر است. این کشور در سال ۲۰۲۱، در تولید الماس‌های صنعتی، در رتبه سوم جهان قرار گرفت.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1403011205239/%DA%A9%D8%AF%D8%A7%D9%85-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D8%B7%D8%A8%DB%8C%D8%B9%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF

زهرا وثوقی

زهرا وثوقی

Next Post

تابستان امسال چقدر برق از صنایع وارد مدار می‌شود؟

Recommended.

تعمیرات واحد گازی نیروگاه طرشت به پایان رسید

ژانویه 12, 2024

اجرای مرحله دوم اصلاح استاندارد انرژی کولرهای آبی آغاز شد

می 14, 2023

مجوز کمیسیون تلفیق بودجه به دولت برای واردات بنزین

نوامبر 27, 2024

سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی تغییری نکرده است

ژانویه 22, 2024

آبگیری چشمگیر سد «چمشیر» از نگاه تصاویر ماهواره‌ای

نوامبر 12, 2023

اکتشافات جهانی نفت و گاز سقوط کرد

آوریل 30, 2024

ادارات چگونه مصرف برق را کاهش دهند؟

جولای 30, 2023

نیروگاه بعثت در ۹ سال گذشته مازوت مصرف نکرده است

ژانویه 4, 2023

رشد ۷۰ درصدی تقاضای گاز طبیعی در جهان طی ۲ دهه گذشته

دسامبر 8, 2024

عرضه گاز مایع در خوزستان برای جلوگیری از قاچاق ساماندهی شد/ متقاضیان سهیمه ثبت نام کنند

نوامبر 27, 2023

آب مشترکان بد مصرف از امروز قطع می‌شود

اکتبر 9, 2022

تولید ۸۰ درصد کاتالیست‌ها در داخل کشور

نوامبر 11, 2023

مشترکان پرمصرف و بد مصرف گاز منتظر قبض‌های نجومی باشند

ژانویه 8, 2023

خبر خوشِ برای آب و برق

ژانویه 27, 2025

افت ۴۲ درصدی بارش‌های تهران نسبت به دوره بلندمدت

ژانویه 24, 2024

نیروگاه طرشت ۲۸ هزار مگاوات ساعت برق خردادماه تولید کرد

ژوئن 25, 2022

امسال ۸۰ کیلومتر از خط روشنایی سرپل‌ذهاب به کابل خودنگهدار تبدیل می‌شود

جولای 31, 2022

وزیر نفت: خبر گرانی بنزین و جمع‌آوری کارت‌های سوخت را تکذیب می‌کنم

ژوئن 14, 2022

مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری شدت یافت/ افت فشار گاز رخ نداد

دسامبر 2, 2024

۲۹ پروژه‌ آب و برق با حضور رییس جمهور در گلستان افتتاح شد

دسامبر 21, 2023

انرژی – آیا اندازه گیری مهم است؟

ژوئن 7, 2022

منابع مالی دلیل عقب ماندگی تجدیدپذیرها/ راهی برای توسعه

اکتبر 31, 2023

۲۵ هزار مگاوات از برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی آغاز شد

نوامبر 5, 2024

سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود

می 3, 2024

بحث بر سر گاز

ژوئن 7, 2022

گام‌های پرشتاب صنعت نفت دولت سیزدهم در مسیر شفافیت

اکتبر 2, 2022

ادعای هند درباره واردات نفت از روسیه

آگوست 26, 2023

امکان سوخت‌گیری با کارت از صبح سه‌شنبه

دسامبر 18, 2023

تلاش برای عرضه سوخت در جایگاه‌ها از طریق کارت سوخت ادامه دارد

دسامبر 18, 2023

وضعیت تبخیر آب در حوضه‌های آبریز چگونه است؟

آگوست 23, 2022

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.