• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

کمک به حل چالش‌های ناترازی انرژی با توسعه یک محصول دانش‌بنیان

رقیه‌السادات حسینی توسط رقیه‌السادات حسینی
ژانویه 19, 2025
صفحه اصلی اخبار

کمک به حل چالش‌های ناترازی انرژی با توسعه یک محصول دانش‌بنیان

یک شرکت دانش‌بنیان توانسته است با طراحی و راه‌اندازی سیستم‌های نرم‌افزاری، نقش مهمی در پایش، رصد، مدیریت بار و توازن توزیع انرژی به شکل عدالت محور در زمان ناترازی انرژی برق، ایفا کند.

به گزارش ایسنا،‌ دکتر قاسم درخشان، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اعلام اینکه بخش وسیعی از همکاری‌های این شرکت با سازمان‌های حوزه انرژی برق صورت می‌گیرد، درباره خدمات این شرکت گفت: فعالیت شرکت ما یک سال بعد از تاسیس آن و در سال ۱۳۹۱ آغاز شد. فعالیت اصلی شرکت، تولید نرم‌افزارهای ویژه و تخصصی مانند نرم‌افزارهای حوزه GIS برای شرکت‌های دولتی و دیگر نرم‌افزارهای سفارش مشتری است. عمده فعالیت و همکاری‌های شرکت از زمان تاسیس آن تا به امروز با بخش اعظمی از صنعت برق، شرکت توانیر و وزارت نیرو بوده است. با جمع‌آوری اطلاعات استاتیک و دینامیک شبکه و همچنین ارائه امکانات تحلیلی مبتنی بر دانش فنی و سیستم‌های هوشمند، نرم‌افزارهایی تولید می‌کنیم که کاربردهای متنوعی از جمله تامین زیرساخت برای طراحی شبکه برق، سیستم‌های پاسخگویی به مشتری‌ها، رصد انرژی، پایش لحظه‌ای بار و همچنین مدیریت اضطراری بار دارد.

وی با تشریح چگونگی عملکرد نرم‌افزار مدیریت اضطراری بار، از تاثیر این نرم‌افزار در توزیع عادلانه انرژی برق در کشور خبر داد و گفت: با توجه به موضوع ناترازی برق که این روزها بسیار مطرح است، شرکت‌های‌ توزیع نیروی برق موظف به اطلاع‌رسانی زمان کاهش یا مدیریت بار هستند. نرم‌افزارهای طراحی شده در شرکت ما این امکان را برای شرکت برق فراهم می‌کند که با الگوریتم‌های پیشرفته بومی، بستر لازم جهت مدیریت و توازن منطقی و عادلانه انرژی را فراهم کرده و از طریق سامانه‌های تخصصی به مشترکین اطلاع‌رسانی شود و با این اقدام، مردم را از زمان قطعی برق باخبر کند.

درخشان تصریح کرد: زمانی که یک مشترک برق از طریق سامانه ۱۲۱ با شرکت برق تماس می‌گیرد و مشکل خود را اعلام می‌کند، با استفاده از الگوریتم‌های هوشمند تعریف شده، آدرس مشترک برق به مکان (لوکیشن) آن فرد تبدیل و فرایند رفع اشکال مشترک شروع می‌شود. اقدامات متنوعی نظیر مدیریت و پایش وضعیت خودروهای اتفاقات و عملیات، شناسایی نقاط مانور در سطوح فشار ضعیف و همچنین میزان رضایت مشترکین از کیفیت خدمات، در قالب این سیستم‌های نرم‌افزاری رصد می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص استفاده از ظرفیت نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در طراحی و تولید محصولات این شرکت، افزود: مسلما طراحی و تولید چنین نرم‌افزاری با حضور نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی صورت می‌گیرد. اکثر همکاران ما در شرکت، دارای تحصیلات تکمیلی (دکترا و کارشناسی ارشد) از دانشگاه‌های معتبر و برند کشور هستند؛ البته لازم است در اینجا به این موضوع نیز اشاره شود که اشتراک گذاری دانش توسط متخصصین توانیر و شرکت‌های توزیع برق در تولید و کارایی این سیستم‌های نرم‌افزاری بسیار مهم بوده است و ما همواره قدردان این مجموعه‌ها هستیم.

درخشان در خصوص میزان اشتغال‌زایی این شرکت دانش‌بنیان گفت: به صورت پایدار حدود ۲۰ نفر در شرکت ما فعالیت دارند که گاهی این تعداد نیروی انسانی بر اساس نیاز برخی از پروژه‌ها، به ۳۰ نفر هم افزایش پیدا می‌کند.

وی با اعلام اینکه یکی از ویژگی‌های طراحی و تولید این نرم‌افزارها، هدفمند کردن نیروی انسانی متخصص است، در خصوص چگونگی ایجاد امنیت شغلی کارکنان با وجود به‌کارگیری چنین نرم‌افزارهای هوشمندی، گفت: این نرم‌افزار با استفاده از امکانات خود در تلاش است که سرعت پاسخگویی به اشکالات شبکه را تسریع کند. این موضوع در روند تامین برق مشترکین که دارای فعالیت‌های متنوع صنعتی و تجاری هستند، بسیار مؤثر است. کاهش زمان رفع اختلال و افزایش سرعت در تامین انرژی مشترکین می‌تواند به شکل مؤثری در کیفیت و کارکردهای آنها و بالطبع حفظ نیروی انسانی صنایع نقش‌آفرینی کند.

به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص نمونه مشابه این محصول در داخل و خارج از کشور اظهار کرد: زمانی که ما در کشور طراحی این نرم‌افزار را آغاز کردیم، هیچ نمونه داخلی از آن وجود نداشت. البته امروزه چند شرکت سیستم‌هایی با امکانات گاهاً مشابهی، در اختیار شرکت‌های برق قرار داده‌اند. موضوعات مورد توجه این سیستم‌ها مبتنی بر شرایط بومی کشور هستند. ما پارامترهایی را که در کشور وجود دارد، در این نرم‌افزار لحاظ کردیم که البته تعداد پارامترها حدود ۱۵۰ قید و ۱۲ تابع هدف است. موضوع مدیریت بار در کشور ما با سایر کشورها از دیدگاه فنی تفاوت‌های زیادی دارد. در برخی از کشورهای پیشرفته به دلیل تحمیل قیمت بسیار بالای انرژی به مشترکین نه‌تنها خاموشی نمی‌دهند که حتی برای فروش بیشتر آن تلاش می‌کنند. در کشورهای دیگری هم که در آنها خاموشی اتفاق می‌افتد، رفتار متفاوت است و به یکباره با قطع کلیدهای شبکه، حجم وسیعی از یک کشور را خاموش می‌کنند. در واقع حد وسطی وجود نداشت که بخواهیم از آن الگوبرداری کنیم. 

به گفته مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، این نرم‌افزارها کاملا بومی و مطابق با شرایط متنوع اقلیمی کشور طراحی شده‌اند. به عنوان مثال عملکرد شرکت برق خوزستان در مصرف و توزیع انرژی برق با استانی مانند مازندران، به دلیل تفاوت شرایط آب و هوایی و نیاز مشترکین در ساعات مختلف شبانه‌روز به انرژی برق یکسان نخواهد بود.

وی با اشاره به اینکه عمده دغدغه و چالش شرکت‌های دانش‌بنیان موضوع تامین مالی است، در خصوص نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در پیشبرد تولید محصولات دانش‌بنیان، اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان خلاقیت، هنر و انگیزه دارند، اما برای پیشرفت و جهش در فعالیت‌ها به منابع مالی نیاز دارند. شرکت ما در دو نوبت، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی را دریافت کرده است که در توسعه فعالیت‌های شرکت اثرگذار بوده و باعث تسریع تولید این نرم‌افزارها شده است. وجود چنین نهادی می‌تواند از نظر مادی و معنوی یک پشتوانه راهگشا برای شرکت‌های دانش‌بنیان باشد تا این شرکت‌ها، دغدغه‌ای جز تحقیق و توسعه و تولید محصولات دانش‌بنیان نداشته باشند.
 

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1403103021642/%DA%A9%D9%85%DA%A9-%D8%A8%D9%87-%D8%AD%D9%84-%DA%86%D8%A7%D9%84%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%B1%DA%98%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%DB%8C%DA%A9-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86

رقیه‌السادات حسینی

رقیه‌السادات حسینی

Next Post

افزایش امنیت انرژی با همکاری ایران و روسیه/ شروع بازی دوسر برد

Recommended.

تدوین نظام‌نامه مدیریت مشارکتی آب باتوجه به دیدگاه کشاورزان

اکتبر 12, 2023

رئیس‌جمهور قانون اصلاح تبصره (۵) بودجه ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد

ژانویه 30, 2023

بهره‌برداری از طرح‌های پتروشیمی حاصل همکاری بخش خصوصی و دولتی است

آگوست 6, 2023

پیامدها شکست در انرژی هنگام راه‌اندازی آنچه تبلیغ می‌کنید

ژوئن 7, 2022

خبرهای خوش اوجی برای ملت ایران و مصرف‌کنندگان انرژی جهان/ ایجاد قطب گازی در خلیج‌فارس

اکتبر 14, 2023

واردات گازوییل و بنزین به ٥ میلیارد دلار می رسد

نوامبر 12, 2024

۵ استان بیشترین مصرف گاز را دارند

ژانویه 7, 2025

آبفای کشور: مراقب یخ‌زدگی کنتورها در مناطق سردسیر باشید

اکتبر 19, 2024

توانیر: هموطنان برای آگاهی از جدول خاموشی‌ها به سایت شرکت‌های توزیع مراجعه کنند

نوامبر 9, 2024

Best طلای سیاه را بسازید You will Read این سال (در %سال%)

ژوئن 7, 2022

بررسی میزان تولید، فروش نفت و ناترازی حامل‌های انرژی و هدفمندی یارانه‌ها در کمیسیون تلفیق

اکتبر 27, 2024

همه چیز درباره برق

ژوئن 7, 2022

جزییات قاچاق کلان سوخت در جنوب کرمان با ۱۱ بازداشتی/تبانی در شرکت نفت برای ۱۰۰ میلیون لیتر

اکتبر 10, 2024

تخصیص اعتبار چهار هزار میلیارد ریالی برای رفع مشکل برق بلده نور

نوامبر 7, 2023

میزان بارش‌ها در پاییز کمتر از نرمال بود/ تداوم کم بارشی تا دو هفته آینده

دسامبر 10, 2023

سبد متنوعی از مشتریان برای صادرات گاز مایع داریم

نوامبر 27, 2023

ویدیو/ تبدیل چربی مرغ به دستگاه ذخیره انرژی

می 17, 2024

برنامه‌های مشترک ایران و روسیه به زودی اجرایی می‌شود

نوامبر 1, 2022

مشکل چندین ساله اپراتورهای پست برق رفع شد

مارس 6, 2024

هزینه‌های تولید غذا تا سال ۲۰۵۰ چه می‌شود؟

دسامبر 12, 2024

نگرانی تاخیر در اجرای طرح تامین آب شرب جیرفت و عنبرآباد

دسامبر 31, 2022

پیمان نفتی عربستان و روسیه ضعیف می‌شود؟

اکتبر 18, 2023

طرح آبرسانی غدیر مشکلاتی آبی خورستان را حل کرد/ اجرای طرح با کم‌ترین هزینه و زمان

سپتامبر 6, 2022

برداشت روزانه گاز ایران در پارس جنوبی بیشتر از قطر است

دسامبر 4, 2022

تامین آب و برق پایدار با همکاری و همراهی خبرنگاران و مردم در تابستان امسال/ عاشورا عظیم‌ترین تولید رسانه‌ای است

آگوست 8, 2022

تفاهم‌نامه جهاد دانشگاهی علم و صنعت برای رفع نیازهای راهبردی صنعت برق

نوامبر 17, 2023

وزارت نفت ۲۷۰۰ میلیارد تومان برای رفع تنش‌های آبی خوزستان اختصاص داد

آگوست 25, 2022

تدابیر لازم برای تأمین آب دیده شده است

دسامبر 20, 2023

پیگیری اجرای تفاهم‌نامه شرکت ملی نفت با گازپروم/ طرح روس‌ها برای توسعه ۶ میدان نفتی و ۲ میدان گازی ایران

اکتبر 9, 2022

ایران جزو ۱۲ کشور دارای راندمان بالای نیروگاهی در جهان

دسامبر 2, 2024

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.