«یحیی آل اسحاق» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی مجله خبری انرژی و نفت با بیان اینکه سازمان همکاریهای شانگهای با شرایط فعلی به سمت یک پیمان جهانی حرکت میکند، اظهار داشت: اهمیت این پیمان هر روز بیشتر میشود و به همین دلیل عضویت در آن ارزش و تاثیر گذاری بسیاری دارد.
وی با اشاره به تجارت ۲۱ هزار میلیارد دلاری هشت کشور عضو سازمان همکاریهای شانگهای با کشورهای جهان، تصریح کرد: حدود ۴۰ درصد مبادلات جهانی در اختیار اعضای این پیمان است، به همین دلیل عضویت در آن میتواند شرایط خوب و بزرگی را برای ایران فراهم کند تا بتواند بر اقتصاد جهانی تاثیر بگیرد.
اقدام بزرگی که دولت سیزدهم به سرانجام رساند
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق تاکید کرد: عضویت رسمی در این پیمان اقدام مهم و بزرگی بود که دولت سیزدهم توانست آن را به سرانجام برساند، در حالی که کشورهایی مانند ترکیه و عربستان سعودی همچنان در پی دستیابی به این موقعیت هستند.
وی افزود: با قرار گرفتن در بین اعضای سازمان همکاریهای شانگهای اثر گذاری تحریمهایی که چندین سال است، بر کشور اعمال شده، پایان مییابد و عاملی برای شکست آنها محسوب خواهد شد.
آل اسحاق گفت: توسعه مسائل اقتصادی با سازمان همکاریهای شانگهای در زمینه صادرات و واردات، همکاری اقتصادی، تعاملات بینالمللی و امور زیربنایی امکانپذیر میشود و منفعت بسیاری را برای کشور به همراه دارد؛ زیرا ایران به لحاظ استراتژیک، هاب منطقه محسوب میشود و میتواند دروازه طلایی اتصال کشورها به یکدیگر باشد.
این فعال اقتصادی تاکید کرد: باید از فرصت بزرگ عضویت رسمی ایران در سازمان شانگهای بهترین بهرهبرداری را در انتقال کالا به کشورهای مختلف ببریم؛ همچنین با استفاده جذب سرمایهگذاریهای خارجی میتوان به توسعه اقتصادی دست یافت.
عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه فراهم شدن زیرساختهای حمل و نقلی از نیازهای یک پیمان است، اظهار داشت: ایران دارای موقعیت مناسب برای ایجاد حمل و نقل دریایی، ریلی و زمینی است که با جذب سرمایه میتواند فرصت ارسال خدمات و کالا را فراهم کند.
وی با بیان اینکه امکان صادرات محصولات صنعتی و مواد معدنی را به کشورهایی مانند چین و روسیه و هند داریم، گفت: موفقیت و بهبود اقتصاد در گرو این دو بخش است.
عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه ایران توانایی و ظرفیت دانش بنیان بسیاری در اختیار دارد، تاکید کرد: صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای عضو پیمان شانگهای از راهکارهای توسعه مبادلات و توسعه روابط اقتصادی است.
گام بلندی برای اقتصاد کشور
وی با بیان اینکه برای توسعه صادرات، باید قیمت، کیفیت و خدمات پس از فروش کالا قابل رقابت با تولیدات خارجی شود، تصریح کرد: ثبات قوانین و مقررات در تجارت در راستای تحکیم موافقتنامههای همکاری دو و چند جانبه از راهکارهای توسعه روابط و مبادلات با کشورهای عضو شانگهای است.
آل اسحاق با بیان اینکه عملیاتی شدن برنامهها در این پیمان بسیار اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: اگر به درستی اقدام کنیم، زمینه برای حضور در سازمانهای بزرگتر هموار میشود، به همین دلیل سازمان همکاریهای شانگهای گام بلندی برای اقتصاد کشور محسوب میشود.
وی افزود: توسعه روابط اقتصادی در ایجاد امنیت، رشد فرهنگ، اجتماع و توسعه یافتگی یک کشور تاثیر به سزایی دارد و میتواند تعاملات بسیاری را در منطقه و جهان برای کشور به وجود آورد.