تقاضای برق در ایران نزدیک به ۱.۸۵ درصد برق جهان است. به گزارش شبکه اطلاعرسانی نفت و انرژی (شانا) جواد اوجی گفت امروز ظرفیت پالایشی ایران در زمینه تولید بنزین و نفتگاز در حال نزدیک شدن به میزان مصرف داخلی است. اوجی میگوید فقط برای افزایش میزان تولید گاز به ۸۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری طی هشت سال نیاز است. جواد اوجی اذعان کرد با توجه به این وضعیت ضرورت سرمایهگذاری در صنایع بالادستی روزبهروز آشکارتر میشود و اگر این اتفاق نیفتد تولید در صنعت نفت و گاز دچار مشکل خواهد شد. تحریمهای ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی فقط به کاهش صادرات نفت و گاز و بلوکه شدن بخشی از منابع حاصل از فروش آنها منجر نشده بلکه کاهش شدید سرمایهگذاری در صنایع بالادستی هم در پی داشته است. یک منبع انرژی تجدید پذیر از طریق یک منبع طبیعی یا فرآیندهای حاصل می شود که مجدداً در حال تجدید و تولید هستند. در این تابلوها جریان کمتر با انتقال ولتاژ بالا انجام می شود تا اماکن استفاده از کابل های نازک تر فراهم شود.
البتــه کپسول هایی با ظرفیت بیشتر و کمتر نیز وجود دارد در قسمت پایین کپسول یک حلقه تبدیل دایره به مرجع وجود دارد که جهت جلوگیری از غلطیدن کپسول اکسیژن در حالت خوابیده می باشد. داستان آنجا ترسناکتر میشود که انتظار میرود به دلیل مصرف بالای گاز، حامل های انرژی جایگزین در ایران کمتر به مصرف برسد. ایرانیها در مصرف نوشابه در دنیا گوی سبقت را ربودهاند و این در حالی است که میزان مصرف سرانه نوشابه در دنیا 10 لیتر است و در ایران چهار برابر یعنی 42 لیتر بوده و با این وجود ایرانیها از کمبود کلسیم رنج میبرند. علی قائمی که 8 سالی است از بیماری قند رنج میبرد میگوید: از کودکی در خانواده ما نوشابه مانند آب مورد استفاده قرار میگرفت، این نوشیدنی بیشترین طرفدار را در منزل ما داشت. کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان قم نوشابههای گازدار مالت را یک نوشیدنی مناسب عنوان میداند و میگوید: این نوشیدنیها از خانواده غلات گرفته شدهاند و فرآوردههایی تخمیر نشده هستند که از اختلاط مالت جو، آب، رازک، گاز کربنیک و مواد افزودنی مجاز خوراکی با شیرینکننده و یا بدون آن تهیه میشوند. اکبری فروشنده یکی از سوپر مارکتهای مرکز شهر قم در مورد استقبال مردم از نوشابهها میگوید: مشتریها به دنبال نوشابههای رژیمی و بدون قند هستند، بیشترین نوشیدنی که از مغازه من خریده میشود نوشابهای رژیمی است.
امروز یکی از روزهای بدشانسی شماست. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت پیشین، مرداد ماه سال گذشته و در آخرین روزهای کاری دولت دوازدهم اعلام کرد در سال ۹۸ یارانه سوخت در ایران در مجموع معادل ۸۰ میلیارد دلار بوده است. به گزارش شانا، وزیر نفت با اشاره به بهای نازل سوخت در ایران به نسبت اغلب کشورهای منطقه میگوید هر سال معادل ۸۰ میلیارد دلار یارانه سوخت پرداخت میشود که نزدیک به دو برابر کل درآمدهای نفتی ایران در سال گذشته است. مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان قم اظهار میکند: از آنجایی که نوشابه دارای مواد قندی بی شمار است و با خوردن 300میلی لیتر نوشابه که حاوی 28 گرم (معادل 2 قاشق غذا خوری شکر) است فرد به راحتی دچار بیماریهایی از جمله اضافه وزن، چاقی، دیابت، و بیماریهای قلبی و عروقی میشود. بیشتر ترکیبات نوشابههای غیر الکلی گازدار را آب، دی اکسید کرب ، شکر و عصاره تشکیل میدهد که عصاره عبارت است مجموعه چند ماده طبیعی یا مصنوعی که اگر با آب حاوی گاز کربنیک و مواد شیرینکننده مخلوط شود همان نوع نوشابه بدست میآید. هر انسان در طول روز نیاز به نوشیدن 8 لیوان آب دارد. مهمترین هدفهای تفاهمنامه وزارت نفت و شهرداری تهران اصلاح الگوی مصرف و صرفهجویی در مصرف سوخت، از جمله از طریق گازسوز و برقی کردن اتوبوسهای ناوگان حمل و نقل عمومی عنوان شده است.
وزیر نفت دولت سیزدهم، سهشنبه ۳۰ فروردین در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه بین این وزارتخانه و شهرداری تهران ضمن اعتراف به وجود معضلاتی نظیر کمبود سرمایهگذاری نسبت به پیامدهای آن هشدار داد. وی ادامه میدهد: افزایش برگشت غذا از معده به مری، پوکی استخوان، سایش و پوسیدگی دندان، ایجاد اختلال در سیستم عصبی دستگاه گوارش و همچنین اختلال در ساعات خواب زنان باردار و بیشفعالی در برخی کودکان از جمله پیامدهای دیگر مصرف نوشابه است. دوغ و ماء الشعیر نوشیدنیهایی هستند که با وجود خواهان کم، پیامدهای زیادی به دنبال ندارند گرچه باید بدانیم مصرف بی رویه هر چیزی حتی اگر مفید هم باشد گاهی برای سلامتی فرد مضر خواهد بود. بر اساس یک نظر سنجی که در سال 90 از مردم قم صورت گرفت 34 درصد افراد مصرف زیاد نوشابه را عامل چاقی، 38 درصد عامل پوکی استخوان، 8درصد عامل بی اشتهایی و 9 درصد از بین برنده مینای دندان عنوان کردند؛ در همان نظرسنجی 4درصد مردم نوشابه را روزانه و 22 درصد هفتگی اعلام کردهاند و 22 درصد نیز اصلا تمایلی به خوردن آن نداشتهاند و این در حالی است که هنوز هم در سوپرمارکتها مشتریها به دنبال نوشابههای مختلف میگردند. به گفته کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان قم نوشابههای گازدار انواع مختلفی دارد که در 8 دسته تقسیم میشوند؛ نوشابههای نوع کولا ، طعمدار رنگی، طعمدار بی رنگ، بدون طعم و رنگ، کم کالری، رژیمی و بدون قند، انرژی زا و ماءالشعیر (مالت) انواع نوشابهها هستند.