• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

زیان پالایشگاه‌های اروپایی از اختلال ترانزیت انرژی در دریای سرخ

زهرا وثوقی توسط زهرا وثوقی
فوریه 2, 2024
صفحه اصلی اخبار

زیان پالایشگاه‌های اروپایی از اختلال ترانزیت انرژی در دریای سرخ

عملیات دریایی یمن علیه کشتی‌های رژیم صهیونیستی در منطقه دریای سرخ، معامله‌گران انرژی و شرکت‌های کشتیرانی را با افزایش هزینه‌های حمل و تاخیرهای بیشتر در تحویل محموله‌ها روبرو کرده است.

به گزارش ایسنا، برای اجتناب از منطقه دریای سرخ، ابرنفتکش گراند بونانزا که حامل ۱.۸ میلیون بشکه نفت ابوظبی برای شرکت توتال انرژی است، اوایل ماه میلادی جاری به یک سفر ۴۰ روزه رفت تا برای رفتن به فرانسه، آفریقا را دور بزند.

طبق برآوردهای یک منبع کشتیرانی و داده های شرکتهای LSEG و کپلر، این سفر حداقل دو هفته بیشتر از مسیر معمولی از طریق کانال سوئز طول می‌کشد و هزینه آن حدود ۵.۷ میلیون دلار خواهد بود که افزایش حدود ۸۰ درصدی نشان می دهد. رزرو ابرنفتکش گراند بونانزا توسط شرکت فرانسوی توتال نشان می‌دهد که چگونه عملیات دریایی یمن علیه کشتیهای رژیم صهیونیستی در دریای سرخ که بیشتر بر حمل کانتینری تاثیر گذاشته بود، اکنون هزینه ها را افزایش داده و تجارت جهانی نفت را مختل کرده است.

حمله جمعه گذشته به یک نفتکش سوخت شرکت ترافیگورا، این ریسک را بارز کرد.

تولیدکنندگان و بازرگانان انرژی، قیمت‌های بالاتر سفرهای طولانی‌تر در اطراف دماغه امید نیک را سبک و سنگین کرده و از نفتکشهای بزرگ‌تر برای مدیریت هزینه‌ها و ریسک‌ها استفاده می‌کنند و همزمان، خریداران، خواهان تخفیف برای جبران هزینه‌های بیشتر حمل و نقل و ریسک جنگ هستند.

شرکتهای کشتیرانی، مسیرها و نقاط سوخت‌گیری مجدد را بازبینی می‌کنند و سرعت کشتیرانی را افزایش می‌دهند که باعث مصرف بیشتر سوخت و افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود.

استفانو گراسو، مدیر پورتفولیو در ۸VantEdge  در سنگاپور گفت: تا زمانی که اختلال دریای سرخ به سرعت کاهش پیدا نکند، شاهد افزایش قابل توجهی هزینه نفت خام عرضه شده خواهیم بود.

به گفته معامله‌گران، پالایشگاه‌های اروپایی از مدت زمان بیشتر حمل که باعث افزایش هزینه‌ها برای نفت خریداری شده توسط آنها می‌شود، ضرر کرده‌اند، اما حاشیه سود آنها با کاهش واردات محصولات رقیب از خاورمیانه و هند، حمایت شده است.

این معامله‌گران می‌گویند مدت سفر طولانی‌تر، نفتکش‌های قابل دسترس را کاهش داده و بر حمل و نقل نفتا از اروپا به آسیا و دیزل از شرق به اروپا تاثیر گذاشته است.

تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی در ۲۹ ژانویه نوشتند: افزایش اخیر نرخ حمل و نقل پاک، قیمت محصولات پالایش شده را در مناطق واردکننده بزرگ، از جمله دیزل در اروپا، نفتا و نفت کوره در آسیا و بنزین در آمریکا افزایش داده است.

موکش ساحدف، رئیس تجارت نفت در شرکت مشاوره ریستاد انرژی، گفت: درست همانطور که گاز طبیعی آمریکا ، جای عرضه روسیه به اروپا را پس از جنگ در اوکراین گرفت، پالایشگاه‌های آمریکایی از آنجایی که می‌توانند فرآورده‌های سوختی را به اروپا ارسال کرده و جایگزین عرضه از خاورمیانه شوند، سود می‌برند. حملات اخیر دریای سرخ هم تهدیدی برای واردات محصولات پالایش شده اتحادیه اروپا و هم فرصتی برای سیستم پالایش نفت آمریکا برای پر کردن مجدد این شکاف است.

جدایی شرق و غرب

به گفته معامله‌گران، برای پالایشگاه‌های اروپایی خریدار نفت بصره عراق، افزایش هزینه‌های واردات، باعث کاهش تقاضا در سه ماهه اول امسال شده است.

به گفته معامله‌گر یک پالایشگاه اروپایی، هزینه کرایه کشتی‌های سوئزمکس با ظرفیت یک میلیون بشکه برای ارسال نفت عراق به پالایشگاه‌های مدیترانه، ۲.۵۰ تا ۳.۵۰ دلار در هر بشکه افزایش یافته است، در حالی که بیمه، تقریبا سه برابر شده و بین ۱۰ تا ۱۵ سنت در هر بشکه افزایش یافته است.

حجم نفت عراق که به مقصد اروپا می‌رود، کاهش یافته است. همچنین به این دلیل که در بازار فعلی، معاملات نفت در کوتاه مدت بالاتر از قیمت معاملات برای تحویل در ماه‌های آینده شده است، محموله‌ها در طول ۲۰ روز اضافی که کشتی در آب است، ارزش خود را از دست می‌دهند.

در سوی دیگر، فروشندگان گرید نفتی «سی پی سی بِلِند» قزاقستان به مقصد آسیا، برای صرفه‌جویی بیشتر، محموله‌ها را به جای کشتی‌های کوچک‌تر سوئزمکس، در نفتکش‌های بسیار بزرگ از نوع  VLCCاز مسیر دور آفریقا ارسال می‌کنند، اما هنوز هیچ قراردادی برای محموله‌های تحویل ماه مه، منعقد نشده است.

یکی از عوامل بازدارنده این است که نفتکش‌های  VLCC با ظرفیت حمل ۲ میلیون بشکه نفت، برای پهلوگیری در بندر نووروسیسک روسیه که محل صادرات گرید نفتی «سی پی سی بِلِند» است، بیش از اندازه بزرگ هستند و به این ترتیب محموله‌ها باید از نفتکش‌های کوچکتر به VLCC ها منتقل شوند که هزینه های اضافی را تحمیل می‌کند.

یکی از افراد درگیر در تجارت نفت گرید نفتی «سی پی سی بِلِند»  گفت: می توانم ببینم که بازار یک شکاف واضح میان شرق و غرب ایجاد می کند. بصره در شرق می ماند، گرید نفتی «سی پی سی بِلِند»  در غرب باقی می‌ماند.

پیامدهای گسترنده

در این بین، شرکت توتال، نفتکش VLCC به نام آمفیون را برای بارگیری نفت خام از فجیره به انگلیس در ششم و هفتم فوریه به طور موقت اجاره کرده است. این نفتکش با گزینه رفتن از دماغه امید نیک با حدود ۶.۴ میلیون دلار یا از طریق کانال سوئز با حدود ۳.۷ میلیون دلار کرایه شده است.

طبق آمار SSY Tankers ، محدودیت کشتی‌های موجود، به بازار آسیایی لطمه زده است. هفته گذشته، نرخ حمل برای نفتکشی که قادر است ۶۷۰ هزار بشکه دیزل را از کره جنوبی به انگلیس حمل کند،‌حداقل ۳۰ درصد یا بیش از ۶ میلیون دلار افزایش یافت.

این به نوبه خود، نرخ نفتکشها در مسیرهای کوتاه و متوسط در منطقه آسیا را به میزان ۲۰ درصد افزایش داده است.

سرنا هوانگ، تحلیلگر شرکت ورتکسا در این باره گفت: از زمان حملات آمریکا و انگلیس به یمن در ۱۲ ژانویه، شاهد تغییر مسیر حداقل ۷۰ نفتکش بوده ایم که به سمت برای دماغه امید نیک در جنوب آفریقا منحرف شده‌اند.

معامله‌گران اظهار کردند افزایش هزینه‌های حمل و نقل و بیمه، در عین حال، محموله‌های سوخت دیزل و جت از آسیا و خاورمیانه به اروپا را محدود کرده است.

داده‌های شرکت کپلر نشان داد محموله‌های دیزل از هند به اروپا در ژانویه تقریبا ۸۰ درصد کاهش یافته است.

به گفته معامله‌گران، جهش ۵۰ درصدی در هزینه حمل و نقل، احتمالا فرصت صادرات نفتا به آسیا را برای پالایشگاه‌های اروپایی از بین برده است.

حملات اخیر اوکراین به پالایشگاه‌ها و پایانه اصلی سوخت در روسیه که صادرات از آنجا را کاهش داد، به اختلالات تجارت جهانی افزوده است.

بر اساس گزارش رویترز، این موضوع باعث شده است تا درخواست‌های بیشتر خریداران برای تامین کالاهای خاورمیانه به آسیا افزایش یابد و باعث افزایش ۶۰ درصدی نرخ حمل و نقل برای تانکرهای LR به حدود ۵ تا ۶ میلیون دلار شده است که می‌توانند ۶۵۰ هزار بشکه نفتا را حمل کنند.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402111309387/%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%84-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%B1%DA%98%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%B1%D8%AE

زهرا وثوقی

زهرا وثوقی

Next Post

هنرمندان سفیران «آب» باشند/دخل‌وخرج «آب» با هم نمی‌خواند

Recommended.

چه چیزی یک مصرف برق را می سازد؟

ژوئن 7, 2022

هند ال‌ان‌جی ارزان‌تر از قطر می‌گیرد

فوریه 7, 2024

رشد ۱۲ درصدی حجم آب موجود در سدهای کشور

اکتبر 13, 2024

وضعیت بارش‌ها در حوضه‌های آبریز در دو هفته آینده چگونه است؟

دسامبر 6, 2022

گرمای هوا در سیستان و بلوچستان بی‌سابقه است/ وسایل سرمایشی قابل استفاده نیستند

ژوئن 24, 2023

احداث ورود و خروج خط ۴۰۰ کیلوولت در پست برق ایثار امیدیه

می 14, 2024

استان مرکزی، پیشرو در احداث نیروگاه های خورشیدی

آگوست 15, 2023

رییس‌کل دادگستری کرمان: مبارزه با قاچاق سوخت به تضییع حقوق مردم منجر نشود

اکتبر 26, 2022

مصرف برق بخش صنعت رکورد زد

آوریل 16, 2023

ایران جزو کشورهای برتر در بخش مهندسی است/ افزایش صادرات خدمات فنی و مهندسی

می 23, 2023

پاکستان بر حق واردات گاز از ایران تاکید کرد

آوریل 2, 2024

توسعه ظرفیت نیروگاهی، محور اصلی برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور از تابستان

آوریل 25, 2023

هوش مصنوعی مصرف برق ادارات را در تابستان به دست می‌گیرد

ژانویه 10, 2024

کاهش ۱۷ درصدی نزولات آسمانی/حجم آب مخازن سدها ۱۰ درصد کاهش یافت

مارس 17, 2024

توانمندی ایران در تولید زنجیره ارزش نیروگاه‌های خورشیدی

ژانویه 24, 2024

گازهای فلر «بیدبلند» و «مارون» تا پایان ۱۴۰۴ جمع‌آوری می‌شوند

ژانویه 11, 2025

مصرف شبانه برق رکورد زد

آوریل 10, 2023

ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی ۱۶ هزار مگاوات افزایش خواهد یافت

اکتبر 8, 2024

رشد ۲۶ درصدی تولید پساب در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب تهران

فوریه 4, 2024

صادرات محصولات پتروشیمی۸۲ میلیون تُن شد/ اشتغال مستقیم۱۴۳ هزار نفر

می 7, 2024

 احتمال افزایش مصرف برق تا ۷۲ هزار و ۸۰۰ مگاوات

جولای 11, 2023

امضای ۲۱ تفاهم‌نامه و قرارداد برای حمایت از «ساخت داخل» در صنعت پتروشیمی

فوریه 20, 2023

احتمال کاهش مصرف برق به اندازه یک کلان‌شهر با مشارکت مشترکان

می 8, 2023

نحوه ایفای تعهدات ارزی محصولات پتروشیمی، پالایشی و فرآورده‌های نفتی اعلام شد

سپتامبر 12, 2023

برق امیدها و رویاها

ژوئن 7, 2022

استفاده از محصولات دانش‌بنیان و فناوری‌های نوین، راهکار افزایش عمر مفید رویه‌های آسفالتی

می 12, 2024

آرامکوی سعودی در جستجوی قراردادهای ال‌ان‌جی

اکتبر 3, 2023

تلاش دولت برای باز کردن بخت آناهیتا در کرمانشاه/پالایشگاهی که ۱۶ سال سرگردان است

جولای 5, 2022

قیمت نفت مکث کرد – ایسنا

فوریه 16, 2024

واکنش وزیر نفت به ناپدید شدن دکل نفتی در خوزستان

اکتبر 4, 2023

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.