• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

مدل موفق مدیریت مصرف برق را در آب هم اجرایی می‌کنیم

بیژن نامدار زنگنه توسط بیژن نامدار زنگنه
آگوست 29, 2022
صفحه اصلی اخبار

[ad_1]

مدل موفق مدیریت مصرف برق را در آب هم اجرایی می‌کنیم

به گزارش خبرنگار اقتصادی مجله خبری انرژی و نفت، «علی‌اکبر محرابیان» در یک گفت‌وگوی تلویزیونی افزود: سازه‌های تقاطعی مانع‌گذر آب در حوضه آبریز شده و همین امر باعث وقوع سیل می‌شود؛ بنابراین باید در این بخش دستگاه‌ها از جمله شهرداری‌ها همکاری کنند تا این سازه‌ها اصلاح شود.

وی ادامه داد: تاکنون ۷ هزار و ۴۰۰ سازه‌های تقاطعی در این بخش شناسایی و استخراج شده‌اند و به دستگاه‌های مختلف معرفی شده و آنها نیز مکلف شده‌اند که این سازه‌ها را اصلاح کنند و اصلاح آن‌ها باعث جلوگیری از خسارت‌ها می‌شود.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۰۰ نقطه از این سازه‌های تقاطعی را رفع کردیم و برنامه برای سایر نقاط و روستاها نیز ادامه دارد.

محرابیان گفت: بیش از ۹۰ درصد از خسارات سیلاب مرتبط با همین سازه‌های تقاطعی است و از همکاران خود در سایر دستگاه‌ها می‌خواهیم که در اصلاح این سازه‌ها همکاری داشته باشد.

۱۷ درصد کاهش بارش شرایط تأمین آب را سخت‌تر می‌کند

وی در باره وضعیت بارشی کشور ادامه داد: شهریور سال گذشته که دولت سیزدهم کار اجرایی را در دست گرفت، شرایط آبی کشور متأثر از شرایط طبیعی و پدیده‌های نظیر خشکسالی در کنار توقف تعداد زیادی پروژه‌های نیمه‌تمام در حالت خوبی قرار نداشت.

وزیر نیرو افزود: بنا بر آمار وزارت نیرو، پیش از حضور بنده در شهریور سال ۱۴۰۰، تعداد ۳۰۰ شهر کشور و بیشتر از ۸ هزار روستای کشور در شرایط ناترازی منابع و مصارف آب شرب بود.

محرابیان گفت: امسال  ۲۰۲ میلیمتر بارش در کشور دریافت شد که ۱۷ درصد از متوسط بلندمدت کمتر بود، اما نسبت به سال گذشته شرایط بهتر است.

وی ادامه داد: تداوم خشکسالی شرایط تأمین آب را دشوارتر می‌کند.

وزیر نیرو بیان کرد: بارش‌ها باعث افزایش سهم سدها می‌شود. برآیند مجموع بارش‌ها مثبت بوده و حجم ذخایر تجدیدپذیر را اضافه می‌کند، البته اگر در نقاطی رخ دهد که سد داریم می‌توانیم مدیریت کنیم، اما اگر در سفره‌های زیرزمینی برود، غنی می‌شود.

محرابیان ادامه داد: هرچه از شیوه‌های کنترلی آبی بیشتر توانسته‌ایم استفاده کنیم با روش‌های مختلف از وقوع سیل جلوگیری کرده است.

اصلاح سازوکار حکمرانی آب

عضو کابینه دولت سیزدهم درباره عملکرد یک‌ساله وزارت نیرو اضافه کرد: برنامه‌های خود را در سه محور متمرکز کردیم که محور اول این برنامه اصلاح سازوکار حکمرانی آب است.

وی خاطرنشان کرد: طی جلسه‌های متعددی در حضور کارشناسان، دانشمندان و مسئولان آبی کشور، هم اکنون این سند تهیه شده و در انتظار تأیید و تصویب در جلسه شورای‌عالی آب است تا به تصویب برسد.

وزیر نیرو گفت: در این سند، سازوکاری تهیه شده که به‌صورت پویا و سالانه منابع آبی را در اختیار ذی‌نفعان در سطح مختلف قرارداده و مدیریت این مایع حیات را به مردم بسپارد.

تجربه بخش برق در آب تکرارمی شود

محرابیان ادامه داد: تجربه مدیریت مصرف برق امسال منتهی به جلوگیری از خاموشی شد و  برنامه‌داریم این مسئله را به سایر بخش‌ها از جمله آب گسترش داده و به کمک مردم زمینه تأمین پایدار آب را مهیا کنیم.

وی تاکید کرد: سومین مورد پروژه‌های زیربنایی است. این پروژه‌ها را در سه بخش دنبال می‌کنیم که بر اساس آن اقدام به توزیع آب کنیم. راساس این برنامه‌ها تعداد شهرهایی که تنش آبی داشته اند کاهش یافته است و آب را به نحو مطلوب‌تری توزیع می‌کنیم.

وزیر نیرو گفت: در ۱۰ هزار روستا عملیات آبرسانی را انجام پیگیری می‌شود و تاکنون در یک هزار و  ۲۰۰ روستا عملیات آبرسانی تمام شده است و عملیات در بسیاری از روستاها در ماه‌های پیشرو و سال ۱۴۰۲ شروع می‌شود که بر اساس این پروژه‌های آبرسانی این روستاها شاهد تولید آب پایدار و باکیفیت خواهند بود.

حل ۶۰ درصد مسئله آب خوزستان  به‌صورت بلندمدت

وی درباره  اَبَرپروژه آبرسانی غدیر ادامه داد: پروژه غدیر علاوه بر ایجاد سازوکاری برای توسعه بزرگ‌ترین شبکه آبرسانی کشور به ظرفیت ۱۲ مترمکعب در ثانیه منبع را از آب کرخه به آب دز به‌عنوان یکی از بهترین منابع آبی حرکت دادیم که مسئله ۶۰ درصد استان پهناور خوزستان را به‌صورت بلندمدت حل خواهد کرد، البته برای سایر مناطق خوزستان نیز پروژه‌های کلانی را در نظر داریم که با سرعت اجرایی خواهد شد.

پیشرفت هفتگی طرح بزرگ آبرسانی به همدان معادل پیشرفت سالانه ۱۷ سال گذشته

وزیر نیرو در باره  مسئله آبرسانی به استان همدان گفت: کلان‌شهر همدان از دهه هفتاد با مسئله آب شرب روبرو است و طرح بزرگ آبرسانی به این شهر نیز از ۱۷ سال پیش شروع شده و می‌توانست در چندساله گذشته به انتها برسد اما این اتفاق رخ نداده است.

محرابیان با بیان اینکه پروژه بزرگ آبرسانی به همدان با تأکید رئیس‌جمهور در طول یک سال اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است، ادامه داد: همکاران ما به‌صورت شبانه‌روزی در حال تکمیل پروژه بزرگ آبرسانی به همدان هستند، البته وقتی ما قول بهره‌برداری می‌دهیم یعنی ریسک بزرگی را متحمل شدیم، چراکه پروژه‌ای که سالی ۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته الان هفته‌ای همان پیشرفت را به ثبت می‌رساند اما صبوری مردم همدان سبب شده تا ما روی انجام قول خود پافشاری کرده و آبروی خود را گرو بگذاریم تا در مهلت مقرر این پروژه را به انتها برسد.

وی ادامه داد: نکته مهم دیگر در مسئله همدان، کاهش ۴۳ درصدی بارش است که سبب شده تا بخش فوقانی سد اکباتان از مدار تأمین خارج شود، در زمان نرمال میزان آب ورودی به همدان هزار و ۷۷۰ لیتر در ثانیه است که بر اساس آخرین گزارشی که بنده گرفتم، ۱ هزار و ۶۰۰ لیتر در ثانیه آب روانه شهر می‌شود و تلاش می‌کنیم شبکه آب همدان به پایداری کامل برسد.

کار جهادی مسئله شهرکرد را در کوتاه‌ترین زمان حل کرد

وزیر نیرو در باره مسئله آب شرب شهرکرد گفت: در شهرکرد، شدت سیلاب و بازه زمانی وقوع آن در فصل گرم سبب شد تا یخچال‌های زرد کوه آب شده و از طریق مسیرهایی به داخل چشمه نفوذ کند، همین پدیده در این زمان به گل‌آلود شدن چشمه دامن زد و میزان کدورت آب از شاخص ۲ به ۶۵۰۰ رسید به‌نوعی که دیگر آب نداشتیم و گِلاب از چشمه بیرون می‌زد.

محرابیان افزود: در این شرایط ۴ سامانه تعریف کردیم و حجم آب قابل‌ملاحظه‌ای طی یک مدت زمانی بسیار کم با کار جهادی و شبانه‌روزی تأمین شد و در حال حاضر، با چشمه کوهرنگ یا بدون آب منابع آب شرب استان چهارمحال‌وبختیاری به‌صورت پایدار تأمین خواهد شد.

احیای زاینده‌رود به‌طورقطع انجام‌شدنی است

وی درباره  احیای زاینده‌رود خاطرنشان ساخت: برخی مواقع در بین کارشناسان در این مسئله تردید می‌شود که آیا زاینده‌رود احیا پذیراست یا خیر، بنده به‌عنوان وزیر نیرو به این نکته تأکید می‌کنم که زاینده‌رود قطع به‌یقین احیا پذیراست.

وزیر نیرو ادامه داد: احیای زاینده‌رود، یعنی حقابه محیط‌زیست، بخش کشاورزی موجود و نه توسعه آن، آب شرب و همچنین آبی برای پایداری جریان آب رودخانه طی ۴ فصل سال مهیا باشد و در قالب برنامه‌ای این مسئله را به طور ویژه دنبال خواهیم کرد.

نگرانی‌های ایران در حوزه سدسازی کشور ترکیه به طور کامل مرتفع خواهد شد

محرابیان درباره مسئله دیپلماسی آب گفت: در دولت سیزدهم ابزار دیپلماسی برای پیگیری حقوق آبی کشور به‌صورت فعالانه مورداستفاده قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: در مسئله سدسازی ترکیه، ما نگرانی‌هایی از بابت بالادست سد ارس داشتیم که این نگرانی در جلسه رؤسای جمهور ایران و ترکیه مطرح شد و مقرر شد تا جلسه‌ای با حضور بنده و متولی آب کشور ترکیه یعنی وزیر آب و انرژی برگزار و در طی مذاکراتی نگرانی ایران به طور کامل برطرف شود.

وزیر نیرو در باره توافقات انجام شده با افغانستان نیز گفت: بنا بر آخرین مذاکرات انجام شده مقرر شد تا حقابه ایران به سمت گود زره منحرف نشود و از سوی دیگر رهاسازی حقابه ایران مطابق سند قانونی میان دو کشور تأمین شود. در حال حاضر میزان آب ورودی به کشور ۱۳ مترمکعب در ثانیه گزارش شده است.

محرابیان با اشاره به موافقت طرف افغانستانی افزود: موضوع بعدی رهاسازی حقابه ایران بود که طبق ماده ۱۵۱ باید این اقدام صورت می‌گرفت و هم‌اکنون رهاسازی انجام شده و طبق آخرین آمار ۱۳.۵ متر مکعب بر ثانیه را دریافت کرده‌ایم.

به گفته عضو کابینه دولت سیزدهم، مطالبات آبی ایران از هیرمند در سال‌های گذشته ۸۲۰ میلیون مترمکعب بوده که در حال پیگیری برای دریافت آن هستیم.

وی در پایان در خصوص سدسازی‌های کشور ترکیه نیز گفت: با توجه به سدهایی که ترکیه احداث کرده، نگرانی‌هایی برای ایران ایجاد شده بود که پایان این ماه در مذاکرات با وزیر کشاورزی کشور ترکیه توافقاتی صورت خواهد گرفت.

[ad_2]

منبع

بیژن نامدار زنگنه

بیژن نامدار زنگنه

محتوا نویس سایت نفت و انرژی هستم در خدمت شما عزیزان. انرژی نفت گاز اخرین اخبار انرژی و نفت

Next Post

رشد ۱۴.۵ درصدی انرژی تحویلی به صنایع عمده کشور در تابستان

Recommended.

ساعت کار ادارات از ۱۵ شهریور به حالت عادی برمی‌گردد

آگوست 28, 2023

تحریم‌ها مانع رشد صادرات نفت ایران به چین نشد

نوامبر 11, 2023

تحقیقات سوئد از انفجارهای نورد استریم مختومه شد

فوریه 7, 2024

آغاز نشست وزرای کشورهای صادرکننده گاز در تهران/ تجارت گاز و افزایش تولید بررسی می‌شود

دسامبر 6, 2024

سیستم روشنایی معابر شهری در کشور اصلاح می‌شود

سپتامبر 19, 2022

۳۴ واحد جدید نیروگاه حرارتی به شبکه برق کشور متصل شد

آوریل 19, 2023

جمع‌آوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی

نوامبر 25, 2024

مراکز استخراج رمزارز مجاز در ساعت‌های اوج مصرف خاموش می‌شوند

می 5, 2023

صادرات پتروشیمی افزایش داشته/کیفیت محصولات ایران بالاتر از استاندارد جهانی است

ژانویه 16, 2024

فیلم/ آیین بهره‌برداری از فاز اضطراری تصفیه‌خانه غدیر کرمانشاه

آگوست 29, 2022

موج جهانی افزایش قیمت بنزین

جولای 29, 2023

قیمت نفت نزولی شد – ایسنا

جولای 10, 2023

جلو گسترش معادن شن یک منطقه کرمان گرفته شد

می 8, 2023

تولید برق نیروگاه‌های حرارتی ۲ هزار مگاوات افزایش یافت

جولای 30, 2023

برگزاری مراسم گرامیداشت سالروز شهادت سردار سلیمانی در وزارت نیرو

ژانویه 3, 2023

پرداخت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی برای ۱۲۵ واحد تولید کننده برق خورشیدی

ژانویه 24, 2024

نیاز ۱۰۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری تا سال ۱۴۱۰ برای رفع ناترازی گاز

می 10, 2024

آبرسانی به عشایر جنوب کرمان لنگ سهمیه سوخت

مارس 13, 2024

آنچه Every نفت Have to آشنایی با فیس بوک

ژوئن 7, 2022

آغاز به‌ کار مرکز مدیریت یکپارچه چاه، مخزن و تأسیسات پاسارگاد

دسامبر 24, 2024

بایگانی‌ها کتاب کنز الحسینی

اکتبر 5, 2022

ترس؟ اگر از گاز به روش درست استفاده کنید نه!

ژوئن 7, 2022

ریزش قیمت نفت متوقف شد

دسامبر 28, 2023

پایان انتظار ۲۰ ساله، تصفیه خانه و خط انتقال آب میانه از سد گرمی چای افتتاح شد

ژوئن 9, 2023

فروش برق نخستین نیروگاه تجدیدپذیر با مدل قراردادی عرضه برق سبز در بورس انرژی

نوامبر 19, 2024

استاندارد: استفاده از مکمل‌های بهبود کیفیت سوخت منجر به آسیب خودرو می‌شود

آوریل 30, 2024

مصرف برق ۱۰ درصد بیشتر از سال قبل، بدون خاموشی

آگوست 5, 2022

۱۴۰ مقاله در بیست و یکمین همایش بین‌المللی هیدرولیک ایران پذیرفته شد

فوریه 5, 2023

دانلود نمونه سوالات آزمون استخدامی شرکت پتروشیمی مجموعه کامل سوالات به همراه پاسخنامه | soalattalayi

جولای 31, 2023

ارزش پروژه‌های تکمیل شده آبرسانی جاسک به سه میلیارد ریال می‌رسد

سپتامبر 11, 2023

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.