• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
انرژی و نفت
No Result
View All Result
No Result
View All Result
انرژی و نفت
No Result
View All Result

منابع مالی دلیل عقب ماندگی تجدیدپذیرها/ راهی برای توسعه

سحر بابایی توسط سحر بابایی
اکتبر 31, 2023
صفحه اصلی اخبار

منابع مالی دلیل عقب ماندگی تجدیدپذیرها/ راهی برای توسعه

نایب رئیس هیات مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران یکی از دلایل توقف رشد صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ را نبود منابع مالی برای تأمین پروژه‌های توسعه انرژی تجدیدپذیر اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، یاور عنانی، در نشستی خبری با بیان اینکه در کشور سالانه ۵ درصد رشد مصرف برق داریم، لذا در یک بازه ۱۴ تا ۱۵ ساله مصرف برق کشور ۲ برابر می‌شود، اظهار کرد: با توجه به کمبود منابع گاز در کشور، عمده این میزان برق باید از طریق تجدیدپذیرها تأمین شود و این به معنی نیاز به حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری فقط در بخش تولید است.

وی با بیان اینکه با در نظر گرفتن محدودیت منابع مالی در کشور و حجم سرمایه‌گذاری مورد نیاز، لازم است علاوه بر استفاده از منابع صندوق توسعه ملی که خوشبختانه در این زمینه اقدامات مؤثر و خوبی صورت گرفته است، ابزارهای جدیدی نیز برای تأمین مالی پروژه‌ها تعریف شود، گفت: از جمله این موارد می‌توان به صدور ضمانت‌نامه دولتی (Sovereign Guarantee)  برای پروژه‌ها اشاره کرد، صدور این ضمانت‌نامه‌ها می‌تواند نقش به سزایی در تأمین منابع مالی توسط سرمایه‌گذاران خارجی داشته باشد.

عنانی راهکار دیگر در این زمینه را استفاده از اوراق آتی برای پیش‌ فروش برق و یا سوخت صرفه‌جویی شده نیروگاه‌ها دانست و افزود: در این مدل، سرمایه‌گذار در قبال ارائه ضمانت‌نامه، بخشی از برق تولیدی و یا سوخت صرفه‌جویی شده خود را پیش‌فروش می‌کند تا از این طریق پروژه را تأمین مالی کند.

نایب رئیس هیات مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران با بیان اینکه قوانینی که در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است کمک شایانی برای بهبود اوضاع می‌کند، گفت: یکی از این قوانین در لایحه برنامه هفتم توسعه است که بر اساس ماده ۴۶ آن، باید حساب بهینه‌سازی مصرف انرژی شکل گیرد، تشکیل این حساب گام مؤثری برای ایجاد منابع مالی لازم به منظور پرداخت تعهدات دولت به سرمایه‌گذاران حوزه بهینه‌سازی و تجدید پذیر است.

عنانی یکی دیگر از قوانین را طرح تامین مالی و جهش تولید اعلام و اظهار کرد: بر اساس این طرح، دولت مجاز است که به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی ضمانت نامه دولتی ارائه دهد و نیز سوخت صرفه‌جویی شده مربوط به طرح‌های ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید را پیش‌خرید کند، همچنین در این طرح پیش‌بینی شده که دایره و شمول وثایق قابل قبول برای دولت و بانک‌ها افزایش پیدا کند و مواردی مثل قرارداد فروش، محل طرح و ماشین‌آلات پروژه، مطالبات از دولت، برند تجاری و … را در برگیرد. تصویب این قوانین و مهم‌تر از آن اجرای صحیح آنها می‌تواند کمک به سزایی به توسعه صنعت انرژی های تجدیدپذیر کند.

وی با اشاره به اینکه راهبردهای دولت سیزدهم برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر بر دو روش استوار بوده است، اظهار کرد: یکی استفاده از ظرفیت‌های سوخت صرفه‌جویی شده در چارچوب ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و یا ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و دیگری استفاده از ظرفیت‌های صنایع انرژی‌بر است.

نایب رئیس هیات مدیره انجمن انرژی‌های تجدید پذیر ایران افزود: روش نخست بر تحویل سوخت صرفه‌جویی شده (مصرف نشده) به نیروگاه‌های تجدیدپذیر استوار است؛ به این معنی که میزان سوخت مصرفی نیروگاه‌های حرارتی به ازای تولید هر کیلووات ساعت برق محاسبه می‌شود و این میزان سوخت به عنوان صرفه‌جویی نیروگاه‌های تجدید پذیر به آنها تحویل داده می‌شود. در روش دوم، صنایع انرژی‌بر به روش‌های تشویقی (عدم قطع برق آنها در مواقع پیک) و یا تکلیفی (ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان: صنایع بالای یک مگاوات موظفند در سال اول یک درصد و در ۵ سال پنج درصد از برق مصرفی خود را از تجدیدپذیرها تأمین کنند) نیروگاه تجدید پذیر احداث می‌کنند.

عنانی با بیان اینکه وابستگی روش‌های مبتنی بر سوخت صرفه‌جویی شده به بودجه‌های سنواتی که پرداخت تعهدات دولت را با ریسک بالا مواجه می‌کند و درگیر کردن صنایع در حوزه‌ای که تخصص اصلی آنها نیست را می‌توان نقاط ضعف چنین راهکارهایی عنوان کرد، گفت: یکی از راهبردها به منظور توسعه انرژی های تجدیدپذیر، تحویل سوخت صرفه‌جویی شده و یا معادل نقدی آن به سرمایه‌گذاران است.

وی با بیان اینکه مشکلی که در این زمینه وجود دارد بر اساس تبصره ۱۴ قوانین بودجه کشور، تمامی درآمدهای حاصل از فروش گاز و فرآورده‌های نفتی به حساب سازمان هدفمندی یارانه‌ها واریز می‌شود و پس از پرداخت یارانه‌ها، مبلغ صورت‌ وضعیت‌ها به سرمایه‌گذاران پروژه‌های تجدید پذیر تحویل داده می‌شود، گفت: در عمل و به علت محدودیت بودجه تبصره ۱۴، بخش زیادی برای یارانه‌ها پرداخت می‌شود و لذا منابع کافی برای تخصیص به سرمایه پذیر و پرداخت به تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر باقی نمی‌ماند.

نایب رئیس هیات مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران علت تمایل نداشتن سرمایه‌گذاری در دو بخش را عدم پرداخت صورت‌ وضعیت‌های تولیدکنندگان برق و عدم وجود منابع برای تأمین مالی پروژه‌ها عنوان کرد و گفت: چند راهکار برای توسعه تجدید پذیرها وجود دارد، اول، حل مشکل عدم پرداخت صورت‌ وضعیت‌هاست که لازم است ساز و کار بودجه و به ویژه تبصره ۱۴ تغییر کند. به این معنا که سوخت صرفه‌جویی شده نیروگاه‌های تجدید پذیر نباید مشمول گردش هدفمندی شود. در این راستا اقدامات اولیه‌ای مانند تشکیل حساب بهینه‌سازی صورت گرفته است؛ اما همچنان تا حل این مشکل فاصله وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402080906467/%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D9%84%DB%8C%D9%84-%D8%B9%D9%82%D8%A8-%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%AA%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87

سحر بابایی

سحر بابایی

Next Post

ایمنی خط لوله گاز در بستر رودخانه قره‌سو کرمانشاه افزایش یافت

Recommended.

روسیه خطاب به آمریکا: درباره نفت برای عربستان موعظه نکن!

ژوئن 12, 2023

استاندار اردبیل: با جدیت پیگیر حقابه‌های استان هستیم/ آب بخش شرب و کشاورزی باید تفکیک شود

ژوئن 22, 2022

تحقق ۸۰ درصدی هدفگذاری صرفه‌جویی برق ادارات در تابستان

سپتامبر 16, 2023

اوجی: برنامه افزایش قیمت بنزین نداریم/ ۲.۲ میلیارد یورو طرح در خوزستان افتتاح می‌شود

آوریل 26, 2023

روند مصرف گاز کشور کاهشی شد

فوریه 12, 2024

مصرف بنزین در روز پایانی سال با ۱۵۲ میلیون لیتر رکورد زد

مارس 20, 2024

تهران دو سال سخت را بدون مشکل تامین آب سپری کرد

اکتبر 25, 2023

گام‌های صنعت پتروشیمی‌ ایران برای حضور در بازار روسیه + فیلم

ژوئن 8, 2023

آب‌گیری سد عظیم نیل کامل شد

سپتامبر 11, 2023

امکان تولید برق پایدار با صرفه‌جویی در مصرف انرژی

نوامبر 11, 2024

زیان ۷ میلیارد دلاری مصر از اختلالات دریای سرخ

دسامبر 27, 2024

احیای ظرفیت‌های پتروشیمی و پالایشگاهی ابرقدرت‌های نفتی در سفر رئیسی به آمریکای لاتین

ژوئن 13, 2023

اوجی موفق‌ترین عضو کابینه دولت سیزدهم است

ژوئن 29, 2023

برق به چه معناست؟

ژوئن 7, 2022

آغاز به کار سه پروژه راهبردی و افتتاح یک پروژه مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران

آگوست 25, 2022

احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های استان تهران امروز و فردا

مارس 31, 2023

ترویج استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر نیازمند نیروی متخصص است

آوریل 3, 2023

برق شما چقدر سبز است؟

ژوئن 7, 2022

امکان انتقال روزانه ۹۶ میلیون لیتر فرآورده نفتی به شمال کشور فراهم شد/۶ همت صرفه‌جویی

دسامبر 11, 2024

نفت به ۹۰ دلار بازگشت

اکتبر 14, 2023

هفت شهر و ۲۵ روستای سیستان و بلوچستان گاز دار شده است

فوریه 8, 2023

نفت با تحولات خاورمیانه صعودی شد

مارس 12, 2024

تخریب و نابودی منابع آب اصفهان به چه بهانه‌ای!

جولای 25, 2022

جلوگیری از ورود بیش از ۳۶ هزار متر مکعب فاضلاب به رودخانه مارون

دسامبر 26, 2023

ساخت پتروپالایشگاه‌ها ابزار دفاعی برای مبارزه با تحریم است

آگوست 9, 2022

بازچرخانی آب خاکستری؛ راهکاری مناسب برای کاهش مصرف آب در مجتمع‌های مسکونی

ژوئن 6, 2023

بیش از ۸۹۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در کردستان مصرف شد

جولای 21, 2023

واردات نفت روسیه به اتحادیه اروپا با برند «هند»

نوامبر 11, 2024

ترکیه از تحریم‌های آمریکا علیه بانک روسی معافیت گرفت

دسامبر 21, 2024

معاون وزیر نیرو: خراسان رضوی یکی از پنج استان دچار کم‌آبی شدید است

آگوست 11, 2023

Trending.

No Content Available

بهترین مطالب

[xero_seo]
energy-oil.ir

اخبار انرژی
اخبار نفت
اخبار گاز
اخبار گازوئیل

Follow Us

دسته‌ها

  • اخبار

Recent News

تجهیز زنجیره تولید تا توزیع فرآورده به سیستم‌های میترینگ در سه سال آینده

فوریه 25, 2025

هشدار نسبت به احتمال یخ‌زدگی کنتورهای آب

فوریه 25, 2025
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.

No Result
View All Result
  • Home

کلیه حقوق برای مجله نفت و انرژی محفوظ است.