تحلیلگران انرژی انتظار دارند که در صورت احیای برجام، ایران روزی نیم میلیون تا یک میلیون بشکه نفت وارد بازار کند که بیشک بر قیمتهای جهانی تاثیر خواهد گذاشت. نفت خام انواع مختلفی دارد که بیش از هفتاد نوع آن به مقدار تجاری، تولید و در بازار معامله میشود. هر حکومت نسبت به موقعیت جغرافیایی و جمعیت کشور خود، سیاستگذاریهایی در این زمینه دارد و در اصل این کشورهایی هستند که میتوانند رفتار جامعه را اصلاح کنند؛ بهعنوانمثال، در بسیاری از کشورهای اروپایی، سالهاست که با تغییر زیرساختها، آب آشامیدنی از غیر آشامیدنی در خانهها تفکیک شده و مردم از آب تصفیه شده و سطح یک برای استحمام و شستشوی لباس استفاده نمیکنند. امیدواریم ازایندست اقدامات در کشور ما نیز صورت بپذیرد، اما با همه این توضیحات، ما میتوانیم با تغییر سبک زندگی روزمره خود گامی بهواقع مؤثر در زمینه کاهش مصرف آب برداریم. با خواندن این مقاله دریافتیم بهترین شیوه برای کاهش مصرف اب، تغییر روش زندگی و بهینهکردن وسایل و تأسیسات ساختمان است و همینطور با استفاده از رسوب زدای الکترومغناطیسی میتوانید مقدار آب مصرفی منزل یا مجموعه خودتان را کاهش دهید و در کنار آن از آب باکیفیتتر و سالمتر برخوردار شوید. بهترین روش برای مدیریت مصرف و استفاده از آب در بخش صنایع افزایش بهرهوری از آن و بهکارگیری مجدد آن در چرخه تولید و صنعت است که این کار نیاز به زیرساختها و استراتژیهایی دارد که هر صنعتگر میبایست نسبت به حوزه فعالیت خود این زیرساختها را ایجاد و شیوهنامههایی در مجموعه یا کارخانه خود اعمال کند.
در روش جت آب مقدار زیادی آب مصرف میشود و این روش قادر به ازبینبردن رسوبهای سخت نیست و در لولههای منحنی شکل ناکارآمد است. اقداماتی نظیر تعویض شیرهای پرمصرف با کممصرف یا بهکارگیری لولههای سالم و نو بهجای لولههای فرسوده و عایقبندی آنها از جمله اقداماتی هستند که میتواند نقش بسزایی در صرفهجویی در مصرف آن و همچنین کاهش هزینهها ایفا میکند. همچنین ضروری است که در طول مدت استحمام دائماً شیر آب باز نباشد. ضروری است در محل کار نیز این حساسیت وجود داشته باشد تا آب کمتری در این محیطها مصرف شود. اگر قصد سفر نیز دارید ضروری است که شیر فلکه بعد از کنتور آب را ببندید تا از وقوع هر گونه حادثه پیشگیری شود. همچنین رسوبزدایی به سبک شیمیایی علاوه بر مصرف بالای آب، موجب آلوده شدن فاضلاب و سفرههای آب زیرزمینی نیز میشود. استفاده از رسوب زدای الکترومغناطیسی طول عمر وسایل خانگی که با آب سروکار دارند را بالا میبرد و باعث بهبود عملکرد آنها میشود؛ بهعنوانمثال، استفاده از آن در کولرهای آبی، ازآنجاییکه از رسوب بستن پوشالها جلوگیری میکند، موجب کاهش مصرف آب تا 50 درصد و افزایش خنککنندگی خواهد شد. احمدی یزدی، معاون دفتر مدیریت مصرف توانیر در این خصوص می گوید: به ازای هر یک درجه افزایش دمای هوا، مصرف برق بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ مگاوات افزایش می یابد.
مثلا افرادی که در منزل ازکولرهای گازی استفاده می کنند می توانند با تنظیم دمای این نوع کولرها بین 24-26 درجه سانتیگراد و دارندگان کولرهای آبی با استفاده از دور کند این نوع وسایل از مصرف بیش از اندازه ی برق به میزان بسیاری بکاهند و در عین حال مبلغ قبض برق خود را نیز کاهش دهند. با استفاده از سرویس پرداخت قبضینو، به صورت آنلاین از کلیه قبض های برقی که برای شما صادر می شود مطلع خواهید شد وبا دریافت قبض اینترنتی برق دیگر نیازی به قبض برق کاغذی نخواهید داشت. نکته: اگر هر یک از محصولات طلا یا نقره شما به آهنربا جذب می شود، بدانید که یک جای کار می لنگد. اگر اداره یا سازمان شما دارای فضای سبز است، از گیاهان سازگار با اقلیم و منطقه خودتان استفاده کنید تا آب کمتری برای نگهداری آنها مصرف شود. از دکمۀ up/down برای تنظیم نرخ بهای مصرف استفاده کنید و عدد روی صفحه نمایش را با هزینۀ هر واحد مصرف برق تان، همگام کنید. به عبارت دیگر اگر یک خانواده چهارنفری ایرانی میتوانست، آب متناسب با عدد سرانه در 2 ماهه پایانی سال را ذخیره کرده و آن را به کشورهای خارجی آن هم به قیمت آب همان کشورها بفروشد، چه سودی کسب میکرد.
مقایسه این کاهش با کاهش در عملکرد بیولوژیک به وضوح نشان میدهد که بیشترین اثرات زیانآور تنش خشکی در مراحل پایانی فصل رشد یعنی زمان پر شدن اندامهای اقتصادی بود (شکل1). از جمله این که از نصب سیستمهای آب تزیینی مانند فوارهها در صورتی که بازیافت آب صورت نگیرد اجتناب کنیم. اگر از کولر آبی استفاده می کنید، نصب کولر در سایه با استفاده از پوشش مناسب و جلوگیری از نشت آب کولر میتواند در کاهش مصرف آب موثر باشد. از شستن اتومبیل و محوطه اداری با آب شرب باید به صورت جدی خودداری شود و با کنترل سالیانه سامانههای لوله کشی، شیرها و بستن شیرفلکهها در تعطیلات و بازدید از محفظه کنتور از نشت احتمالی آب جلوگیری کرد. در طول این چند سال که حفظ منابع آبی بیشازپیش اهمیت پیدا کرده است، کارشناسان و فعالان فرهنگی، مقالات، کتابها و برنامههای تلویزیونی و رادیویی فراوانی در زمینه آگاهسازی جامعه نسبت به اهمیت چگونگی حفظ منابع آبی و جلوگیری از هدررفتن آن تولید کردهاند، اما متأسفانه تکرار مکرر این مباحث باعث شده تا اهمیت اصلی خود را از دست بدهد و کاهش مصرف اب و صرفهجویی، تنها تبدیل به یک شعار شود.